SUS CORTINA, BAT-O VINA! FAXUL LUI GUTĂU (I)

    Începem stagiunea de primăvară-vară cu o piesă din repertoriul chirleşănean (de la numele cunoscutului punător în scenă de fonfleuri, dl conf. dr. DUMITRU CHIRLEŞAN, rectorul Universităţii din Piteşti), cel care se doreşte a fi înghiţitorul – pe nemestecate – al Liceului OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea, pe care l-ar servi în sânge, asezonat cu o garnitură de şobolani cât căţeii (după expresia fericită a prietenului său de festin funciar pantagruelic, primarul MIRCIA GUTĂU).

    De astăzi dăm drumul Eriniilor (furiilor), pentru a-i bântui şi pedepsi pentru păcatele lor pe toţi cei vinovaţi de aducerea în moarte clinică a liceului Oltchim.

Remuşcarea lui Oreste (1862), Oreste pedepsit de Furii,
pictură de William-Adolphe Bouguereau

    În ce ne priveşte, pentru această prihană a lor, îi vom urmări – cu slova şi ascuţişul penei – până în pânzele albe.

    Bazându-ne doar pe forţa argumentelor oferite de legislaţie/acte normative, documente, statistici etc., iar nu pe panglicăriile pe care le debitează în public toţi cei interesaţi. Declaraţii jenante, susţinute doar de argumente calpe, pe care le vom combate fără milă şi fără odihnă. Până la stabilirea adevărului. Şi indicarea vinovaţilor, pentru a atrage asupră-le oprobiul public. Şi mânia zeiţei justiţiei.

Oreste la Delphi, între Atena și Apolo, cu eriniile dormind

EPISODUL I

          Corespondenţa mea cu dl CHIRLEŞAN DUMITRU: e-mail-ul pe care i l-am expediat SÂMBĂTĂ, 17 FEBRUARIE 2018.

          ŢINEŢI APROAPE.

         CÂT PUTEŢI DE APROAPE, CĂ DEJA SE VEDE FUM LA GURA ŢEVII!

          ÎN EPISODUL URMĂTOR FACEM O IEŞIRE PÂNĂ LA PITEŞTI, CA SĂ VEDEM CE S-A ÎNTÂMPLAT CU FAXUL LUI GUTĂU.

«O REPARAŢIE NECESARĂ.

   De la:   PANA TIBERIU 

  • feb 17 2018 la 5:58 PM

  Către: Dr. Dumitru CHIRLESAN [UPIT]

Corp mesaj

     Vă salut,

     O  comunicare  necesară şi utilă, referitoare la nişte adevăruri de bun simţ, care trebuie să fie rostite şi asumate. De către fiecare dintre părţile implicate.

     Pentru că nu mi se pare normal să pozăm în fete mari, când se ştie şi de către surdo-m(am)uţi că deflorarea în public a L. T. Oltchim s-a produs doar cu voia voastră (a UPIT)!

     Pentru că altfel, unii dintre noi am putea să rămânem cu falsa impresie că le-am tras preşulne-au tras preşul. Într-o chestiune atât de delicată, nu trebuie să fie vorba de niciun fel de tras şi/sau… trageri (nici pe nas, nici în piept, nici de preş şi nici altfel!).

    Dacă o asemenea soluţie (precum cea convenită prin Minuta asumată miercurea trecută de către părţi) – fără precedent în învăţământul românesc de stat – nu se întemeiază pe o relaţie sinceră, de  colaborare între parteneri egalieste din start sortită eşecului! Fiind oricând supusă revizuirii/ anulării, în funcţie de reaşezările intervenite în timp pe eşichierul politic dâmboviţean/ vâlcean. Deoarece, aşa cum ar trebui să nu se uite, nimeni nu a împărăţit pământul!

    CA SĂ FIE LUCRURILE CLARE. NU DE LA NOI A ZBURAT MINUTA SPRE GUTĂU ÎN DUPĂ AMIAZA ZILEI DE MIERCURI, 7 FEBRUARIE A. C.

    CARE A ŞI PREZENTAT-O PUBLIC, ÎN CADRUL DEZBATERII PROIECTULUI DE BUGET AL RÂMNICULUI (CARE A AVUT LOC ÎN SEARA ACELEIAŞI ZILE DE MIERCURI, 7.II.2018).

    AŞA CUM REIESE ŞI DIN ÎNREGISTRAREA VIDEO DE MAI JOS (DIN AL DOILEA MATERIAL).

DEZBATERE COMASARE ŞCOLI – Jurnal Vâlcean

(VIDEO) REUŞITĂ. Liceul Tehnologic Oltchim nu se desfiinţează! – Jurnal Vâlcean

   ARTICOLUL ARE ÎN ANEXĂ UN FRAGMENT VIDEO AL DISCURSULUI LUI MIRCIA GUTĂU DIN 7 FEBRUARIE, ÎN CARE VORBEŞTE DIN NOU DESPRE: 

     – „ZECILE DE AMENZI” PE CARE VI LE-A tot APLICAT (până v-a adus la masa… negocierilor (sanchi!!!);

     – CALITATEA DE „PROPRIETARI” PE CARE AŢI AVEA-O ASUPRA IMOBILULUI DE LA VLĂDEŞTI (TERMENUL sună/dă bine pentru vulg; şi am văzut/auzit că i-aţi preluat limbajul referitor la… proprietatea asupra acelui imobil!);

     – SITUAŢIA L. T. OLTCHIM ŞI NEGOCIERILE/ DISCUŢIILE (VECHI/ RECENTE) PE CARE LE-AR FI PURTAT CU UPIT (telefoane, schimb de impresii/documente etc.).

      Să fim bine înţeleşi. Nu am căderea să vă imput şi/sau reproşez ceva. Şi nici n-o fac.

     Doar că mă aşteptam, ca în relaţia cu mine/noi, să vă jucaţi cinstit/corect bruma de cărţi/şanse pe care le aveaţi. Cum, în tot timpul, am făcut-o eu. Şi cei doi care m-au însoţit pe 7 februarie a. c., la discuţia pe care am avut-o la Piteşti.

   DIN ACEST MOMENT/ MOTIV MĂ CONSIDER ELIBERAT DE ORICE CONSTRÂNGERI, INCLUSIV de cele MORALE. Şi mutăm ce a mai rămas din meci în arena publică.

   Iată – mai jos – dovada relaţiei de frăţietate dintre GUTĂU şi UPIT: fotocopia unui exemplar al MINUTEI, care a ajuns la Mircia Gutău de la U. Piteşti

     Mai mult ca sigur, este o fotocopie a exemplarului original care a rămas la …… !?

     De fapt, nici nu mai contează. 

     Şi acolo, comanda şi răspunderea aparţin tot unui singur om. 

     Cin’ să fie, cin’ să fie!?

     Q. e. d. »


Cu acest e-mail am transmis și o Scrisoare pentru Rector – descarcă AICI

TIBERIU M. PANĂ

Un gând despre “SUS CORTINA, BAT-O VINA! FAXUL LUI GUTĂU (I)

  1. Dragan Gabriel

    Felicitari domnule Pana pentru curajul ,verticalitatea , forta si consecventa cu care luptati pentru ceea ce crededeti ca merita!
    Decizia arbitrara, lipsita de transparenata si dictatoriala de desfintare a doua institutii de invatamant din Ramnicu Valcea ( simultan) nu trebuie sa ramana fara urmari pentru politicienii cu interese ascunse ai zilei.
    Va doresc multa putere de munca si astept noi vesti despre dedesubturile afacerii primarului Mircia Gutau si Universitatea din Pitesti.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.