Mircia GUTĂU – față în față cu… reacțiunea – pledând vehement pentru desființarea Liceului „OLTCHIM”!

Motto: Da, adevărul este că ambiţia şi dorinţa oamenilor de a face bani sunt printre cele mai frecvente cauze de fapte intenţionate de nedreptate. – Aristotel

Povestea vorbei (de astăzi): După atâta frig și… lipsă de zăpadă, să dăm cezarului autohton ce-i al său! Pentru cine nu a realizat din prima încotro ne duce gândul, facem precizarea că (tot) despre primarele vâlcean Gutău Mircia este vorba.

Să-i dăm… cuvântul și să vedem ce face cu el! Iar noi o să-l urmărim cum se dă de ceasul morții, în încercarea eșuată de a-i convinge pe „beneficiarii” măsurii desființării Liceului Oltchim că, de fapt, le vrea doar… binele! Dar ei nu se prindeau deloc de bunele sale intenții… Este adevărat că era vorba de un bine făcut cu anasâna, nu altfel. Dar, nu-i așa, orice idee inovatoare întâmpină opoziția vehementă a celor care nu se prind din prima despre ce era vorba în perorațiile lipsite de orice consistență ale principalului interesat de această abilă manevră imobiliară ocultă.

În episodul anterior al acestei epopei, intitulat „Povestea” Liceului „OLTCHIM” se apropie de sfârșit! Cine-s (H)UPIȚii și ce vor ei! (VI), publicat pe 23 decembrie 2021 – am devoalat nimicnicia „beneficiarilor” de la Universitatea din Pitești, instituție de învățământ care, în cârdășie cu Gutău Mircia și acoliții acestuia, au pus la cale această mârșăvie fără seamăn, care a culminat în desființarea liceului Oltchim.

În episodul anterior acestuia – de la care pornesc link-uri spre fiecare din cele care l-au precedat – am făcut o incursiune prin baza materială a liceului Oltchim, recurgând la obiectivitatea unor imagini video. Având astfel posibilitatea de a realiza cum arăta o parte din aceste bunuri, înainte de sosirea hoardelor prădalnice ale beneficiarilor desființării samavolnice a acestui prestigios liceu.

O să recurgem la (re)distribuirea câtorva materiale VIDEO din videoteca personală, lăsându-l pe marele berbant să facă paradă de toate „argumentele” sale verbale. Urmărindu-l cum trece prin toate stările omenești cu putință. Pentru că, de data asta, în rolul său de spărgător de norme / înainte mergător nu putea să distribuie pe altcineva! Iar lui nu prea îi erau familiare textele care ar fi trebuit să aibă darul de a-i convinge și pe alții! Și a ieșit doar ce se poate vedea / asculta în aceste înregistrări din colecția de aur a tupeului omenesc, ridicat la rang de artă… pură!

Deschiderea a făcut-o dl Gutău, cel care – pe 16 iunie 2017 – a trecut rapid la fapte! Ce fel de fapte, rezultă din fiecare din materialele de mai jos:

16 IUNIE 2017 – ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI RM. VÂLCEA

În cadrul căreia au fost adoptate două H.C.L-uri, deschizătoare de drum în anevoiosul proces de desființare a Liceului Oltchim:

  • H.C.L. nr. 232 / 16 iunie 2017 privind solicitarea de preluare a unor imobile – construcții și terenuri aferente din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești, în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea și administrarea Consiliului Local;
  • H.C.L. nr. 233 / 16 iunie 2017 privind inițierea procedurilor de preluare a bazei materiale a Liceului Tehnologic Oltchim, din administrarea consiliului de administrație, în administrarea Consiliului Local în vederea transmiterii acesteia în proprietatea statului și în administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești.

Tolerând o veche nedreptate, îndemni la una nouă. (Publilius Syrus)

În alt material (un consistent colaj foto), pentru a ne familiariza cu personajele distribuite în această (melo)dramă, e bine să știm că în stânga fiecăreia dintre fotografii se află dl primar Gutău Mircia, iar din dreapta fotografiilor perora autorul acestei suite (parcă nesfârșite!) de materiale, adică… subsemnatul. Între cei doi trona stingheră (și rămasă – la propriu – fără cuvinte…) directoarea de atunci a liceului Oltchim. Această confruntare de idei (!) s-a întâmplat în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, care ființa pe lângă Prefectura județului Vâlcea, în data de 19 iunie 2017.

19 iunie 2017Ședința CDS de la PREFECTURĂ – având ca protagoniști pe GUTĂU Mircia (cel din stânga), PANĂ Tiberiu (dreapta).

Confruntarea propriu-zisă, cu toate vorbele rostite de preopinenții prezenți la judecata de apoi a prefectului Marin Florian, este prezentată în cele două materiale VIDEO de mai jos:

19 IUNIE 2017 – ȘEDINȚA COMISIEI DE DIALOG SOCIAL – PREFECTURA VÂLCEA – Partea I

19 IUNIE 2017 – ȘEDINȚA COMISIEI DE DIALOG SOCIAL – PREFECTURA VÂLCEA – Partea a II-a

Așa cum credem că – pentru a realiza cum s-au succedat faptele – ar trebui să fie (re)văzute și cadrele de la ședința CDS din 8 februarie 2018:

8 februarie 2018 – Prefectură – ședința Comisiei de Dialog Social – Partea întâi

8 februarie 2018 – Prefectură – ședința Comisiei de Dialog Social – Partea a doua

8 februarie 2018 – Prefectură – ședința Comisiei de Dialog Social – Partea a treia

Văzând că nu-i ies de niciun fel presiunile puse asupra autorităților locale /centrale – pentru a accepta grabnic și de bună voie „schimbul” de imobile pe care-l inițiase – Gutău și-a intensificat asaltul asupra Ministerului Educației, susținând într-o conferință de presă că în imobilul folosit drept sediu de către UPIT (pentru filiala sa vâlceană) existau „șobolani cât cățeii!”, somând ministerul să ia măsuri pentru remedierea acestei situații!

Materialul VIDEO din 01.03.2018 – „Gutău – Mițaru – MEN – Vlădești – șobolani”!

Ca să fie treaba treabă – tot în acea Conferință de presă – Gutău mai trage o minciună gogonată, în care mă amestecă și pe mine! Fără să existe vreo dovadă pentru a proba în vreun fel vorbele de clacă pe care, fără ca măcar să clipească, le debita nonșalant la adresa mea!

În tot timpul care a trecut de atunci, Gutău a continuat să facă mult zgomot, sperând să convingă tot mai mulți vâlceni că măsura imobiliară pe care o copsese era una benefică, asigurându-se astfel satisfacerea unor nevoi edilitare stringente ale comunității vâlcenilor. Ceea ce nu avea nimic de-a face cu adevărul care se ascundea în spatele vorbelor sale… mieroase! Măsură care a dus la punerea pe butuci a unuia dintre liceele fanion ale acestei părți de țară, rămasă de izbeliște, aflată la cheremul poftelor hulpave ale tot felul de venetici!

Desigur că numărul materialelor VIDEO postate în acest articol putea să fie mult mai mare. Numai că nu acesta era scopul nostru. De această dată ne-am propus să contribuim doar la devoalarea personajului central al acestui rapt din patrimoniul educației vâlcene. Ceea ce – avem convingerea că – am reușit cu prisosință să facem.

Încheiem și acest episod tot cu o zicere a lui Publilius Syrus: Ticăloşia câtorva este o nenorocire pentru toţi!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ,

alias Lupul sindicalizat

GIF Lupo | GIF su EnGiEL.com

__________________________________

Foto copertă: 2016 – Lideri ai Partidului Ecologist Român Vâlcea (Gutău Mircia al treilea din stânga).

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Dan Byron – Țara asta

Mai bine venetici decât argați la bolșevici!

Europe – The Final Countdown (Official Video)

Este numărătoarea finală!

Dan Byron & Luiza Zan – Încet încet

Propun să nu ajungem niște triști –
Ce-ar fi să ne comportăm de parc-am fi turiști?
Să luăm de păr destinul ăsta fatal
Și să-l transformăm într-un carnaval!

R:… Încet-încet, oricât de mult ne-mpotrivim,
Oricât ne-am strădui, ne rablagim,
Bilet de-ntors nu este în meniu,
Sper să-mi termin cântecelul viu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.