Epopeea Containerului aparținând S.C. „ALEX CONSTRUCT” S.R.L., firma de casă a… știm noi cui!

Motto: Un oraş este produsul viu al mâinii şi minţii umane, reflectând istoria omului, zbaterea lui pentru libertate, creativitate, genialitate – şi egoismul şi erorile sale.– Charles Abrams
Povestea vorbei (de astăzi): Încă una din „isprăvile” de… poveste ale unei administrații căreia i s-a dus buhul. Mai ales pentru astfel de fapte, despre care nu se prea înghesuie nimeni să ciripească. O facem tot noi, cu speranța că astfel de întâmplări nedorite vor rămâne ca un vis urât în memoria colectivă a comunității râmnicenilor.
Este povestea acelui container, pe care – societatea desemnată să realizeze sensul giratoriu de pe b-dul Tudor Vladimirescu – l-a  adus și depus în parcarea de lângă Comisariatul din Râmnicu Vâlcea, pe vremea când dădea semne că s-ar apuca de treabă.
Poliția locală din Râmnic: pentru unii ciumă, pentru alții mumă!?
Dacă tot invocăm locul geografic al întâmplărilor din acest episod, hai să vedem (la propriu!) cum se manifesta (în situații doar aparent… diferite), Poliția locală a municipiului, aflată tot sub oblăduirea administartorului trebilor din lăuntrul urbei.
Atunci când agenții săi „constatatori”, constatau (ce altceva puteau să facă!) faptul că în acea PARCARE se petrecea vreo faptă care le mirosea… nespecific, se sesizau instantaneu și intrau în… fibrilații scriitoricești!
Așa cum s-a întâmplat în cazul vâlceanului care parcase acolo un autoturism, caz pe care-l prezentăm în continuare. Ca să știm cu cine avem de-a face. Și la ce ne putem aștepta din partea unei instituții ai cărei salariați, deși prosperă din bani publici, văd doar ce trebuie să vadă și acționează în funcție de interesele mărimilor care-i coordonează. Pentru că ochii lor versați nu par să se fi priponit vreodată pe containerul pe care-l vedeau că se află permanent acolo! Care nu-i deranja de nicio culoare, încât să-l someze oficial pe proprietarul său să-l ridice / mute din acea parcare publică! Unde ocupa cel puțin un loc din cele atât de disputate de proprietarii auto din zonă, pentru a-și parca autoturismele proprietate personală.
11.08.2021 CITAȚIE Poliția Locală
V-ați prins de ce-linvită” pe „apropitarul” auto la sediul Serviciului Control…” al Poliției Locale? Pentruclarificarea aspectelor privind AUTO SUSPECT A FI ABANDONAT ÎN PARCAREA AFERENTĂ B-DULUI T. VLADIMIRESCU (LÂNGĂ POD)”! Asta „constatase” agentul constatator, tocmai în parcarea cu pricina!
D-aia zic că… pentru unii ciumă, sau… mumă vitregă  (vezi cazul de mai sus), iar pentru alțiiMUMĂ (vezi cazul de mai jos)!
S-au bătut pentru un loc de parcare. Mâine, poimâine s-ar putea să se bată pentru un loc în bibliotecă! – Dorel Schor

Văzând că trecuseră aproape doi ani de când CONTAINERUL buclucaș poposise-n parcare… ziua în amiaza mare, realizând ce aglomerație era pentru a ocupa un astfel de loc, am rememorat momentul aducerii acolo a obiectului cu pricina. Iată-l, în FOTOGRAFIILE de mai jos, realizate pe 5 august 2019, atunci când, prin intermediul unei macarale, s-a pogorât în parcare, direct de pe platforma aflată în înaltul podului suprateran!11.08.2021 container111.08.2021 container211.08.2021 container311.08.2021 container4

L-am mai băgat în seamă – așa cum rezultă din această FOTOGRAFIE de control – pe 24 mai 2020. Doar pentru a proba faptul că nu fusese urnit din loc:

11.08.2021 container5

Văzând că nimeni… nimic, pe 7 martie 2021 am postat pe pagina mea de Facebook, textul de mai jos, însoțit de o fotografie:
«Poate că ne spunevecinu” GUTĂU MIRCIA (sau ne spun ciracii pe care-i are angajați pe post de „pândari” urbani), ce (mai) caută acest container – al cunoscutei sale „Alex Construct” – în PARCAREA DE LÂNGĂ COMISARIATUL MILITAR!?
Pe care „apropitarul” l-a „uitat” (!?) acolo de aproape un an și jumătate, de când s-a realizat sensul giratoriu de pe B-dul Tudor Vladimirescu, (lângă Școala gimnazială nr. 5 din Râmnicu Vâlcea).
Nu credeți că a venit vremea să fie ridicat de pe acel loc de parcare!?
Fie și pentru faptul că din momentul realizării sensului giratoriu s-au desființat mai multe locuri de parcare din fața blocului nr. 5 de pe bulevard.
$ă nu știe GUTĂU faptul că locurile de parcare reprezintă o problemă (insurmontabilă) în această parte a orașului, că doar a locuit în zonă!»
11.08.2021 container6
Pentru că nu existau speranțe de mai bine, am recurs la postarea zilnică a unor FOTOGRAFII, însoțite de texte bine… țintite, având tematica acestui subiect de interes civic.
Pe 9 martie a. c.:
11.08.2021 container7
Pe 10 martie a. c.:
11.08.2021 container8
Pe 12 martie am postat mai multe FOTOGRAFII, din care se putea constata că parcarea era… plină ochi! Că nu aveai unde să mai arunci un ac, nu să mai parchezi un autoturism. Singurul corp străin fiind doar acel container buclucaș! Care nu avea ce să caute acolo!
Dar totul s-a dovedit a fi în zadar. Cel puțin… deocamdată!
11.08.2021 container9
11.08.2021 container10
11.08.2021 container11
11.08.2021 container12
Pentru femeie căsnicia este o ieşire din, iar pentru bărbat o intrare în parcare. Glenn Close
Pe 13 martie a. c. am postat o FOTOGRAFIE (cu următorul comentariu):
«PARCAREA este plină permanent. Mașinile vin și pleacă. Doar containerul aparținând „Alex Construct” nu vrea să mai plece! Doar pentru că așa vrea „vecinul” nostru! Nu vă faceți că nu știți care… vecin!»
La fel am procedat pe 15, 16, 17 martie 2021, făcând dovada faptului că în fiecare zi parcarea era plină de mașini.
Pe 18 martie, alte 5 fotografii făceau dovada prezenței în continuare a containerului în parcare, dar și pe cea a supraaglomerării cu autoturisme a acesteia.
11.08.2021 container13
La fel pe 20 martie a. c., când am postat un text consistent, însoțit de două FOTOGRAFII (din 19 martie), care probau existența mizeriei acumulată în spatele containerului. Pe care nu o deranja nimeni de atâta timp. Și care nu deranja pe nimeni!
«Știți unde este mizeria asta!? În niciun caz într-un sat din… BANTUSTANIA! Este la noi în oraș, în Râmnicu Vâlcea, în spatele containerului aflat în parcarea de lângă Comisariatul militar județean Vâlcea!CUM… care CONTAINER!?

CEL DIN FOTOGRAFIILE PE CARE LE POSTEZ ZILNIC, PE CARE PRIMARUL GUTĂU ȘI OAMENII SĂI ÎL… TOLEREAZĂ SĂ OCUPE ACEL LOC (DE PESTE UN AN DE ZILE!), ÎNTR-O PARCARE PUBLICĂ!
DE CE?
PENTRU CĂ ESTE AL UNUIA DIN PRINCIPALII COLABORATORI AI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE, LA TRANSPUNEREA ÎN VIAȚĂ A UNORA DINPROIECTELE” ABRACADABRANTE ALE… PRIMARELUI GUTĂU MIRCIA.
CÂT DE CURÂND O SĂ PREZENTĂM FOTOGRAFII ALE MOMENTULUI ISTORIC ÎN CARE CONTAINERUL A FOST AMPLASAT PE DOMENIUL PUBLIC AL MUNICIPIULUI, DE UNDE NU VREA SĂ SE MAI DEA… PLECAT!
CINE ȘTIE, POATE CĂ A FOST / ESTE… ABANDONAT!»
09.08.2021 mizerie1
09.08.2021 mizerie2
Familia: o unitate socială în care tatăl este preocupat de locul de parcare, copii de spaţiul din afară, iar mama cu spaţiul din dulapuri. -Evan Esar 
Pe 21 martie: am postat alte 5 FOTOGRAFII relevante (pentru aglomerația din parcare), însoțite de textul de mai jos:
«Din ciclul: „Pana mea scrie-n zadar,
De-un CONTAINER… STAȚIONAR„!?
NU VĂ AMUZAȚI PREA MULT, PENTRU CĂ ESTE TOT ACOLO!
ÎN PARCAREA DE LÂNGĂ COMISARIATUL MILITAR VÂLCEA…
ȘI NU SUNT SPERANȚE PENTRU A-L URNI DIN LOC!
DOAR PENTRU CĂ NU VREA… „VECINUL”, NU DE ALTA!
PÂNĂ CÂND!?»
11.08.2021 container22
11.08.2021 container23
11.08.2021 container24
11.08.2021 container25
11.08.2021 container26
Pe 23 martie 2021 am reluat această… îndeletnicire (deloc productivă!), postând alte FOTOGRAFII, precum și comentariul de mai jos:
«Să vezi și să… crezi!N-ați uitat povestea acelui CONTAINER, care tronează nestingherit de peste un an de zile în parcarea de lângă Comisariatul militar județean Vâlcea.

În dimineața zilei de 23 martie 2021, o macara și mai mulți oameni trebăluiau pe lângă CONTAINER. Fără să se întrevadă șanse reale de reușită, greutatea containerului depășind puterea de ridicare a acelui utilaj, de care dispuneau cei veniți acolo ca să-l mute.
Precizez că am realizat FOTOGRAFIILE – la ora înregistrată pe fiecare dintre ele – de la mare distanță, din fața scării blocului în care domiciliez (de la o distanță de peste 100 de metri).
După câteva minute, individul îmbrăcat în roșu – pe care nu îl cunosc și n-am știre că m-ar fi cunoscut – s-a repezit spre trotuarul care delimita strada pe partea pe care se afla, gesticulând agitat, strigându-mă pe nume. A făcut asta în mod repetat, comportamentul său fiind unul amenințător.
După câteva minute am plecat, ulterior constatând că nu au reușit să mute containerul (așa cum se poate observa din FOTOGRAFII).
În schimb, au delimitat zona, ocupând și mai multe locuri din parcare, având probabil intenția de a încerca să-l mute altădată.
Pentru că am considerat reacția acelui individ – îmbrăcat într-o haină de culoare roșie și cu o șapcă pe cap – ca fiind una agresivă și amenințătoare la adresa mea (repet, fără să mă cunosc personal cu respectivul, sau cu altcineva dintre cei care au participat la această activitate eșuată), apelez la d-stră pentru a-mi comunica – pe messenger – cine este (în cazul în care îl cunoaște / recunoaște cineva). Pentru că, în urma acestor reacții intempestive ale acestuia, consider că îmi este pusă în pericol integritatea corporală.
S-ar putea să fie vreun angajat al societății care a „uitat” CONTAINERUL acolo, de mai bine de un an de zile.
Aceasta să fie urmarea atitudinii „vecinului” față de sesizarea publică de către mine a unui abuz al administrației locale pe care o conduce!?
EU ȘTIU DOAR SĂ ÎNTREB, NU SĂ DAU CU… PARUL!
Dar nu pot să rămân indiferent într-o asemenea situație, în care tot felul de simbriași îmi amenință viața
11.08.2021 container14
11.08.2021 container15
11.08.2021 container16
11.08.2021 container1711.08.2021 container18
Așa cum probează FOTOGRAFIA de mai jos, (din seara aceleiași zile), sforțările heirupiste ale proprietarilor s-au dovedit a fi… zadarnice! Cel puțin pentru acel moment.
11.08.2021 container19
Pe 27 martie 2021 containerul era tot în parcare!
11.08.2021 container20
De-abia pe 31 martie a. c. containerul și-a luat tălpășița din parcare, așa cum o dovedește FOTOGRAFIA de mai jos! Și dus a fost, după atâtea tarantele și alte muzichii interpretate de corul susținătorilor primarului!
11.08.2021 container21
P. S.: Urmează istoria în imagini a BRETELELOR! 
Așa cum am mai precizat – prin activitatea mea civică – nu am urmărit să favorizez vreo „CLICĂ” a hoților din Râmnic sau de aiurea, indiferent de partidul politic căruia îi aparțin aceștia.
În ce mă privește, NU MĂ AFLU PRINTRE CEI CARE AU VOTAT VREODATĂ PENTRU A SCHIMBA „HOȚII” LOR CU „HOȚII” NOȘTRI! Pentru că n-am fost și nu sunt membru al niciunei coterii, care pretinde că ar fi… partid politic! Indiferent cum s-ar numi el și ce pedigree susține c-ar avea!

Lectură cât mai reușită și… productivă!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

________________________

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Toate fotografiile care ilustrează acest articol fac parte din fototeca personală a autorului.

Reiau dedicația specială pentru toți neaveniții care (se) cred că sunt ALFA și OMEGA existenței vâlcenilor! Și nu numai! Imagine cultivată asiduu de către condeierii lor de casă, stipendiați la greu de către acești patroni ai banului public, ca să mănâncă și gura lor ceva! În schimb, acești campeoni ai foamei le dedică ode și imnuri de slavă. Cultivându-le și întreținându-le ideea că ar fi ceva de capul lor.

Așa încât, ce a fost va mai fi, și ce s-a făcut se va mai face, nu este nimic nou sub soare, totul este deșertăciune și goană după vânt. (Eclesiastul)

Câţi ca voi!

George Topîrceanu

Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenuşie
Şi-un cocoş împintenat
S-au suit şi stau la sfat:
Ia te uită, mă rog ţie,
Cât de sus ne-am înălţat!...Câţi ca voi ! ... - YouTubeŞi deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…Câţi ca voi! de G. Topârceanu | AniDeȘcoală.roDar de sus, din corcoduş,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel şi jucăuş,
Le-a răspuns un piţigoi:
Câţi-ca-voi! Câţi-ca-voi!…

Scurt istoric al activității S.C. „Alex Construct” S.R.L.

Orice asemănare cu persoane publice locale este pur și simplu… întâmplătoare! Deși, dacă ar fi să ne luăm după manifestările lor publice, nu este deloc greu să ne dăm seama cine ar putea să (le) fie… COCOȘUL!  Și ce ar mai putea cotcodăci prin poiată… găina județeană!

16 aprilie 2007, HotNews: Alex Construct, abonament la banul public 
25 mai 2014, Vocea Vâlcii: FOTO: Firma Alex Construct îşi bate joc de râmniceni
O pagină de Facebook a lui „Alexconstruct SRL @AlexconstructSrlCompanie” – cu realizări mai vechi, de până în anul 2016 ale acesteia (cum ar fi… parcarea subterană din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea).
21 noiembrie 2017, Arena Vâlceană: refacerea zidului parcului Mircea cel Bătrân (dinspre b-dul T. Vladimirescu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.