Se întrevede o nouă majoritate în Consiliul local al Râmnicului!? Numai astăzi nu e… mâine!

Motto: – Să fie trădare la mijloc? ‘ai?
            – Eu merg și mai departe și zic: trădare să fie, dacă o cer interesele partidului, dar s-o știm și noi!  (I. L. Caragiale – O scrisoare pierdută)

A te ascunde după unul mai prejos decât tine înseamnă a te trăda pe tine. (Publilius Syrus)

De mult nu s-a mai lăudat primarul GUTĂU Mircia cu faptele sale de vitejie administrativă, așa cum a făcut-o în Conferința de presă ținută pe 18 martie 2021 (într-o zi de joi).

În care, preț de vreo 40 de minute, a împărțit… felicitări și mulțumiri, s-a lăudat cu lucrările realizate (sau în curs de realizate) de ADP, evidențiind „ce face bine primăria”; s-a referit la Proiecte inițiate (reprezentând o „gândire de viitor”!), la alte numeroase proiecte (printre care reabilitarea unor clădiri publice, a unor clădiri rezidențiale etc.), neuitând să menționeze interesul său constant pentru… „amenajare parc Capela” și multe, multe altele. Toate presupunând o „treabă de extraordinar de mare impact”, cuvântul extraordinar fiind un loc comun în vocabularul sărăcăioas al lui Gutău. Asta nu înseamnă că acest cuvânt „magic” ar ține loc de fapte…

Am fi ignorat expozeul gratuit al lui GUTĂU, dacă nu s-ar fi coroborat de minune cu acțiunea de mai jos a viceprimarului Gheorghiu Andrei. Pe care l-a prezentat ca fiind o adevărată speranță a administrației publice locale!

Lingușirea este plata anticipată a trădării care ți se pregătește. (Nicolae Iorga)

Zice Gutău despre viceprimarul Gheorghiu Andrei (de la minutul 38;30): „vreau să vă spun că lucrăm extraordinar de intens… cum funcționează relația în primăria municipiului. Am o relație decentă, corectă, de colaborare cu viceprimarul de la USR, drept dovadă nu sânt un om încăpățânat. I-am dat dispoziții cu sarcini extraordinar de importante, mă refer la fondurile europene. Chiar MÂINE VA FACE O DEPLASARE LA BUCUREȘTI TOCMAI PENTRU… PENTRU A VEDEA ÎN CE FAZĂ SE AFLĂ PROIECTELE. MI-A PLĂCUT POZIȚIA DUMNEALUI, CARE ESTE O POZIȚIE DE OM DECENT, CARE A SPUS CĂ DOREȘTE SĂ ÎNVEȚE. ÎI ACORD TOT SPRIJINUL, AVEM O COLABORARE NORMALĂ, INSTITUȚIONALĂ, O COLABORARE FOARTE BUNĂ ȘI SÂNT CONVINS CĂ LUCRURILE SÂNT PE FĂGAȘUL CEL BUN”!

După care a cerut celor prezenți să-i adreseze întrebări. Interesant este răspunsul său la prima întrebare, referitoare la accesarea de finanțări din fonduri europene pentru proiectele sale (care se leagă de vizita și întrevederile lui Gheorghiu din capitală).

În ce-l privește pe Virgil Pîrvulescu, (vezi și pagina de facebook a acestuia: https://www.facebook.com/VirgilPirvulescuRamnicuValcea/ ), celălalt viceprimar, din ce ne-a spus Gutău, e… jale mare! (de la min. 42…; între minutele 45-47 îi mai trage acestuia un perdaf! Și-și pigmentează periodic expozeul cu alte caracterizări care-l vizează pe acesta)! Despre care aflăm că… nu face nimic, că lipsește de la slujbă, motiv pentru care nu-l poate plăti, că ar fi confiscat condica de prezență etc. etc. 

Nici „schimbulde imobile dintre UPIT și UAT Râmnicu Vâlcea – (Consiliul local urmând să-i dea UPIT imobilul fostului liceu Oltchim, în schimbul celor peste 26 de hectare de teren, imobil pe care ființaseră două unități militare, teren și clădiri aflate în vecinătatea comunei Vlădești) – nu-l lasă indiferent pe Gutău, prilejuindu-i bolborosirea altor invective la adresa liderilor liberali (de la min. 43 și următoarele; la min 50 răspunde unei întrebări a lui Popescu Crișu, referitoare tot la acest „schimb” de imobile; ulterior, pe la min. 50-51, revine, precizând că „la prima ședință a AMR-ului (Asociația Municipiilor din România, n. n.), voi solicita d-lui BOC să am o întâlnire cu domnul prim-ministru și vom prezenta lucrurile pe nume, pe față, care este situația”.

Dar să revenim la… cestiune.

Se pare că astrele nu s-au potrivit pentru ca vizita la București a lui GHEORGHIU să aibă loc a doua zi, adică vineri, 19 martie a. c., așa cum declarase Gutău. Aceasta s-a întâmplat doar pe 23 martie, într-o zi de… marți! Asta nu înseamnă că s-a gândit cineva la numărul ceasurilor rele din ziua respectivă! Oricum, dacă ar fi trebuit să se gândească cineva, se pare că acesta nu era… Gutău!

Pe 24 martie 2021, într-o POSTARE de pe pagina sa de Facebook (la link-ul:  https://www.facebook.com/andreigheorghiu.usr/ ) Andrei GHEORGHIU anunța că fusese la București, ducând solia de pace a celui care l-a trimis (hai că știți voi bine cine era…. expeditorul!): postarea a strâns vreo 120 comentarii, 56 distribuiri și emoticoane de toate felurile și… culorile.

Pentru guguștiucii ambetați de miasmele primăverii care stă să vină – dintre care au mușcat destul de mulți – povestitorul o ia mai pe departe, invocând bărbile electorale ale Alianței USR-PLUS: „așa cum am afirmat și în campania electorală, pentru Alianța USR PLUS Vâlcea investițiile în infrastructură și proiecte pentru dezvoltarea orașului sunt o prioritate”, precizând că motivul pentru care s-ar fi dus la București, a fost ca facăvizite la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ministerul Fondurilor Europene și Guvernul României, ce au avut ca scop concretizarea acestor promisiuni.” Să vezi ce grabă mare pe vicepreș pentru a obține „concretizarea” unora din promisiunile sale electorale, care nu fuseseră oficializate la nivel instituțional / municipal! Ca și cum oficialitățile de prim rang ale actualei guvernări n-ar fi avut altceva de făcut decât să-i asculte scornelile electorale! Când este clar că era vorba de o deplasare pentru prezentarea și obținerea de promisiuni privind finanțarea unora dintre… proiectele despre care a vorbit GUTĂU în conferința de presă din 18 martie a. c.!

30.03.2021 FARFURIDI trădare!Farfuridi: – Da, aşa, dacă e trădare, adică dacă o cer interesele partidului, fie.
Brânzovenescu: – Dar cel puţin s-o ştim şi noi!  (I. L. Caragiale – O scrisoare pierdută)

Trădarea s-a sprijinit întotdeauna pe ruda ei umilă, fățărnicia. (Stefan Zweig)

Iar porumbelul călător (de serviciu!) al lui Gutău se pune pe detaliat, împărtășindu-ne demersurile sale din periplul bucureștean:

1. O primă oprire din zbor ar fi făcut-o la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, unde s-a văzut cu „secretarul de stat Călin Badiu”, unde a reușit să discute despre „proiectele actuale, stadiu de implementare și finanțare al acestora prin PNDL, dar și despre proiecte viitoare, în cazul în care acest program ar urma să aibă o continuare. Totodată, am depus o solicitare ce cuprinde obiective importante de investiții pentru finanțare.”
De unde aflăm că s-a dus cu tolba plină de astfel de… solicitări, pe care nu cred că le-a făcut în numele partidului, ci în numele instituției Primăriei Râmnicului, ale cărei interese le reprezenta în tot acest periplu dâmbovițean; iar… solicitarea pentru finanțarea unor obiective importante dei investiții, este ușor de bănuit ce „proiecte” cuprindea! 
 
2. Următoarea întâlnire ar fi fost la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (Ministerul Fondurilor Europene), unde pretinde că s-a văzut cu secretarul de stat, Corina Atanasiu, iar „firul principal al discuției a vizat direcțiile de urmat pentru Vâlcea în cadrul PNRR și Programului Operațional Regional 2021-2027, oportunitățile pe care acestea le oferă județului și municipiului Râmnicu Vâlcea. Și în cadrul acestei întâlniri ne-am prezentat propunerile de proiecte pentru oraș și am solicitat sprijin în finanțarea și implementarea lor.” Repet afirmația că viceprimarul nu se afla într-o vizită de… curtoazie, ci era misitul intențiilor de dezvoltare urbană ale… altcuiva. Deja știm bine ale cui… proiecte le avea în tolbă!
 
3. După care s-a văzut / a dat și mâna (!) cu viceprim-ministrul, Dan Barna, președintele USR. Ca să aflăm că și această ocazie a fost dedicată atingerii principalului său scop, acela de a solicita „ca Vâlcea să fie prinsă în obiectivele de investiții importante, în special în cele de infrastructură. Am insistat în special pe necesitatea legăturii cu viitoarea autostradă, Sibiu-Pitești, printr-un drum expres Râmnicu-Vâlcea-Tigveni, pentru dezvoltarea municipiului și a județului, despre dezvoltarea unui parc industrial, Institutul de Criogenie și Separări Izotopice Râmnicu Vâlcea și alte posibile proiecte pentru oraș.” Atât de…vag, încât și fidelii săi adepți îl întrebau diferite… chestii punctuale, în comentariile lor la această postare!
 
4. A încheiat această surmenantă zi, dedicată atâtor importante și productive întâlniri cu discuția pe care a avut-o cu prim-ministrul României, Florin Cîţu. „Și în cadrul acestei discuții am reamintit necesitatea unui drum expres care să facă legătura cu viitoarea autostradă Sibiu-Pitești, posibilitatea continuării programului PNDL și importanța atragerii de fonduri europene pentru județul Vâlcea.” Ca să vezi cum îl preocupă pe el grija asta cu… atragerea de fonduri europene,! Deși nu are niciun proiect personal sau de partid, care să fi obținut aprobarea Consiliului local, pentru care să caute sprijin politic în vederea asigurării finanțării!
 
La sfârșitul acestei dări de seamă (nu că ăsta ar fi fost cel mai important… raport pe care l-a avut de dat Gheorghiu după revenirea sa în primărie), a mai articulat câteva bla-bla-uri pentru fraiereșteni. Și a revenit în biroul său de la etajul I din Primărie, acolo unde l-a mutat Gutău, separându-l de influența „nefastă” exercitată asupră-i de către liberalul Pîrvulescu! Mutat acolo pentru a-l avea aproape, recompensându-l astfel pentru că a fost… băiat cuminte și ascultător!
 

Servilismul este masca trădării. (Francesco Orestano)

 
Deși a fost întrebat în mod repetat CARE AU FOST PROIECTELE PENTRU A CĂROR APROBARE / FINANȚARE S-A DEPLASAT LA BUCUREȘTI, GHEORGHIU NU A RĂSPUNS ÎN NICIUN FEL, IGNORÂND TOATE ACESTE JUSTIFICATE ÎNTREBĂRI ALE URMĂRILORILOR POSTĂRILOR DE PE PAGINA SA DE FACEBOOK.
 
De fapt, prin mesajul suprapus pe fotografia de mai jos, Gheorghiu a spus cu toate vorbele ce l-a mânat în această vizită tematică: „AM PREZENTAT PROIECTELE RÂMNICULUI”! Deja știm ale cui erau aceste proiecte, pentru că ne-a spus-o Gutău, înainte de a-l pune pe drumuri pe discipolul său!
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, costum şi text
Imortalizarea întâlnirii lui Gheorghiu cu Barna (având suprapus scopul asumat al acestei vizite)
 
Am recurs la realizarea acestui material, (relativ tardivă, recunosc!), deoarece mâine, 31 martie 2021, este programată o nouă ședință a Consiliului local din Râmnicu Vâlcea. Pe a cărei Ordine de zi figurează o mulțime de Proiecte și alte Rapoarte etc. (Vezi AICIdocumentele atașate aflate pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului local din 31 martie 2021).
 
Râmnicul fiind orașul în care, recentele alegeri locale s-au soldat cu o adevărată… struțo-cămilă administrativă:
  • Gutău Mircia a fost reales primar (a candidat din partea Partidului Ecologist Român, fiind susținut de PSD Vâlcea, care nu i-a opus niciun contracandidat);
  • s-a constituit o fragilă majoritate din 12 consilieri (9 liberali și 3 de la USR PLUS). Majoritate care nici nu s-a închegat bine, că a și început să… scârțâie! Iar mâine – așa cum își doresc unii – poate să fi venit momentul separării apelor de uscat. Când s-ar putea să realizăm care este mediul în care le place unora sau altora să… evolueze!

Despre asta cred că este vorba în spusele lui Gutău Mircia și umbletele dâmbovițene ale lui Gheorghiu Andrei. Despre cine are / controlează majoritatea din Consiliul local. Și despre eforturile constante ale lui Gutău, în încercarea de a face ca actuala majoritate să își schimbe centrul de greutate, înclinându-se spre el. De fapt, la asta se reduce tot jocul politic din Vâlcea lunilor din urmă. 

Desigur că mi-aș dori ca toate cele de mai sus să rămână un simplu și nereușit… pamflet! 

Numai astăzi nu e… mâine!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

______________________________________

Fotografia de copertă a fost distribuită de către dl Gheorghiu Andrei, ilustrând postarea acestuia.

Paraziții – Căpitane, raportez!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.