Pentru coronasceptici. Nu vă jenați, luați Sars CoV-2 cu ambele mâini, că-i gratis!

Motto: Am învățat că viața îți poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc – Octavian Paler

ATENȚIE! Numărul cazurilor noi este de… 320 de infectați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore!

Conform BULETINULUI DE PRESĂ, până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.06.2020 (10:00) – 19.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (6 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brăila, Brașov, Dâmbovița Dolj, Iași, București, Sălaj, Sibiu și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani, și 3 decese la persoane de peste 80 de ani. 10 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 184 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.392 de   persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 608.771 de teste.

În ultimele de 24 de ore polițiștii și jandarmii au aplicat 108 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 98.700 de lei. Prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

În data de 18 iunie a.c., 75 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Situația cetățenilor români aflați în alte state: 3.531 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus); 115 cetățeni români aflați în  străinătate au decedat (31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 7 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia).

Situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 18 iunie 2020, au fost raportate 1.492.177 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania.

ŢARA

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAŢI*

Regatul Unit

299.251     (+1.115)

  42.153 (+184)

        1.313           (+9)

Spania

244.683        (+355)

  27.136          

    150.376            – 

Italia

237.828        (+328)

  34.448   (+43)

    180.544     (+1.089)

Franţa

158.174        (+458)

  29.575   (+28)

      74.011        (+220)

Germania

187.764        (+580)              

    8.856   (+26)

    173.847        (+248)

Sursa: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CEPCB) (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIA GLOBALĂ LA 18 IUNIE 2020

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAȚI*

8.318.370    (+141.282)

448.735   (+5.247)

4.155.247  (+79.227)   

* conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE – https://systems.jhu.edu/

* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, (în intervalul 17 iunie – 18 iunie 2020).

De interes pot să fie și răspunsurile la unele întrebări frecvente, specifice stării de alertă: https://cetrebuiesafac.ro/

Precum și cele din secțiunile: https://cetrebuiesafac.ro/cum-ne-protejam https://cetrebuiesafac.ro/cum-ne-protejam/recomandari-privind-conduita-sociala-responsabila

https://stirioficiale.ro/15-recomandari-privind-conduita-sociala-responsabila-in-prevenirea-raspandirii-coronavirus

Tot despre CoronaVirus Disease (abrevierea pentru COVID-19 (disease = boală, afecțiune, morb)

Știrile din ultimele zile, referitoare la infectarea cu Sars CoV-2 a câtorva dintre vedetele postului TV Antena 1, nu a lăsat indiferentă opinia publică. Pentru a mai reteza câte puțin din tupeul – prin nimic justificat – al unora dintre corona sceptici, iată câteva asemenea informații de ultimă oră.

Ozana Barabancea, juratul emisiunii „Te cunosc de undeva”, de pe Antena 1, cea care până în urmă cu câteva zile posta mesajul „Covid nu există”, a fost infectată cu Covid-19!

Ozana Barabancea nu credea în coronavirus. Drept exemplu, iată ce fel de mesaje posta vedeta Antenei 1 și a trustului INTACT pe reţelele de socializare: „Aşa-zisa pandemie…”!

EXCLUSIV GÂNDUL.RO. Informație de ultimă oră: după Ozana Barabancea, încă un prezentator de la Antena 1, Andrei Ștefănescu, confirmat cu virusul COVID-19! (SURSE)Sursa foto

Pe 10 iunie, pe contul său de facebook, Marcel Pavel posta fotografia de mai jos, însoțită de acest text: „Bună seera, dragi prieteni! În seara aceasta la Antena Stars, alături de: Yuvenalia și Violeta Pavel, Majda și Andrei Ștefănescu! O seară minunată vă dorim! Dumnezeu să ne ocrotească!” Pe 9 iunie Pavel anunța că reîncepuseră filmările „pentru un nou sezon la „TE CUNOSC DE UNDEVA” – (Antena 1)”, postând și o fotografie în care se afla alături de „draga mea prietenă și parteneră de scenă MONICA ANGHEL! Dumnezeu să ne binecuvânteze!”

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, oameni în picioare şi pantofi

Pe 9 iunie Pavel anunța că reîncepuseră filmările „pentru un nou sezon la „TE CUNOSC DE UNDEVA” – (Antena 1)”, postând și o fotografie în care se afla alături de „draga mea prietenă și parteneră de scenă MONICA ANGHEL! Dumnezeu să ne binecuvânteze!”

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare

Vineri, 19 iunie 2020, Marcel Pavel, un alt „jurat” al  aceleiași emisiuni de pe Antena 1, a postat următorul text pe pagina sa de facebook, admițând justețea informațiilor care apăruseră de vreo două zile în mass-media, referitoare la infectarea sa cu acest nou virus: 

„În ultimile zile am trecut prin momente cumplite si de aceea este lesne de înţeles că nu am mai apărut aici pe reţelele de socializare! Regretul cel mai mare a fost acela că mass-media nu se dezminte niciodată, câteva excepţii făcând doar anumite publicaţii si posturi de tv de ştiri (Antena 3 , Realitatea tv şi România tv) care au dat ştirile la modul f corect privind starea mea de sănătate şi cauzele reale a acestei nenorociri care s-au abătut asupra mea, contactând o dublă pneumonie şi corelată cu acest nenorocit de Covid-19, fiindu-mi aproape fatale! Celelalte publicaţii şi posturi tv m-au desfiinţat efectiv, comportându-se precum hienele ! Aşa îşi ajută presa din România semenii când sunt la un pas de moarte! Acum cu ajutorul bunului Dumnezeu şi a întreg personalului Institutului „Matei Balş”, condus impecabil de către dl STREINU CERCEL, am fost salvat, dar mai având încă o perioadă dificilă de trecut şi voi reveni la viaţă cum s-ar spune! Mă plec în faţa acestor eroi pentru priceperea, gesturile şi eforturile extraordinare ale medicilor, asistentele medicale, infirmierelor a Institutului „Matei Balş” Le mulţumesc în mod special doamnei dr LIVIA HARA (concidenţa este aceea că dna dr a copilărit cu mine pe meleagurile oraşului Clung Muscel, fiindu-mi şi colegă de şcoală muzică, amândoi luând premiu cu coroniţă în fiecare an , dănsa fiind pianistă la acea vreme iar eu violoncelist), şi de aceea îmi de mulţumiri dlui SCSTREINU CERCEL! P.S. DRAGI PRIETENI VĂ MULTUMESC DIN ADÂNCUL INIMII PENTRU GÂNDURILE BUNE ŞI SUSŢINERE! DUMNEZEU SĂ NE OCROTEASCĂ ŞI SĂ NE BINECUVÂNTEZE! AMIN“, a scris Marcel Pavel.

Citeste mai mult: adev.ro/qc5suh

Să nu mai spun că și un altul / alții (!?) dintre membrii echipei care realizează acea emisiune ar fi luat virusul!

Poate că unii dintre admiratorii acestor personaje de vodevil o să caște mai larg / bine ochii, luând de bune astfel de știri! Înțelegând că și adorații lor se pot infecta cu noul coronavirus! Și că nu-i de glumit cu perfidul… Covid 19! Pentru că nu poți să ști de unde sare… iepurele!

Pentru mai multe informații, vezi și articolele noastre anterioare:

Tot despre CoronaVirus Disease. Din două una: Ori la bal, ori la spital! Alegerea ne aparține!

Relaxare să fie, dar să știm și noi!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

Va urma

TIBERIU M. PANĂ


Sursa foto copertă

Paraziții – Noi Vrem Respect

„… Ai dracu ruşi au fost românii, dar trece
A venit apa caldă? A venit, da-i rece
Rupem tăcerea
Aşa stă treaba
Au trecut 20 de ani şi-or să mai treacă degeaba
Din nou pentru putere se bat
Când şcolile cad peste copii
E un iad
Acum, că eşti bătrân, totul se transformă în scrum
Spitalele sunt ultima haltă pe ultimul drum
Ne târâm pe drumuri, prin gropi ca prin nisipuri
Ei nu simt nimic că-şi pun la căldură (…) în jeepuri
Banii sunt scopul
Ei vor totul cu justiţia
Îţi fură libertatea când nu au ce să-ţi mai ia
Mergem la muncă, plătim taxe, taxe
Ei ne zâmbesc
Indiferenţa lor o simţim până-n oase….”

Câteva postări, din categoria scepticilor și răutăcioșilor:

Iobag Nerfos Iobag Nerfos „E clar fomistule, cat ai luat de la rtv si antene ca sa te „imbolnavesti”? Erau disperati aia ca nu mai aveau ce rahat sa manance”

PYNO daniel PYNO daniel „de la ce dracu tea salvat si pe tine? faci un pic de reclama la „covid” ca sa aiba ziaristii ce scrie si populatie sa se sperie.”

Citeste mai mult: adev.ro/qc5suh

PYNO daniel TheErrorIsT „Karma. Hahaha nu ma pot opri din ras stiind ca dezumflata are covid, dupa ce sustinea ca nu exista. Ia zi poti sa respiri prin tuburi, asa cum au respirat victimele din Colectiv pe care le luai la misto acu’ 4 ani?”

PYNO daniel borris borris „Da despre patronul antenelor, cand ne dati o asemenea veste? Sau Varanul este imun?”

 

 

 

15 gânduri despre “Pentru coronasceptici. Nu vă jenați, luați Sars CoV-2 cu ambele mâini, că-i gratis!

  1. Mi-a plăcut! 👈😃
   Numai că efectul este DEPARTE decât scontam.
   Deja s-a trecut la faza în care „scăpații” din izolarea la domiciliu, după ieșirea din starea de urgență, au luat-o razna! Și este foarte greu să-i mai domolești / strunești!
   Suntem în faza în care… Dumnezeu cu mila!
   Că pe specialiști se pare că nu-i mai ascultă / crede nimeni!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Am un titlu „Dumnezeu cu mila” exact cu privire la această perioadă, înainte de a se termina starea de urgența. Nu știu dacă a avut „succes” propaganda psd sau inconștienți a oamenilor sau nu s-a comunicat suficient de clar pericolul.
    Surprinzător, persoane aparent serioase de pe WP, fără legătură cu psd (sper), propagă teoria conspirației. Și mai rău, un bun prieten mai în vârstă decât mine, a devenit adept fanatic, cu tot tacâmul – Bill, Soros, 5G, … Sunt cumva uimit.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Ca să zic așa, mă „lupt” și eu cu astfel de ființe! Dacă le pot numi așa! Ca să constat că nu există nicio șansă pentru… recuperare!
    Se pare că scepticismul, indiferent de natura sa, se pare că este o stare de fapt a unora, din care este imposibil să mai iasă!

    Apreciat de 1 persoană

 1. Pingback: Unde-i lege-i și tocmeală!? Mama ei de socoteală! – Periegheze

 2. Pingback: Alte norme aplicabile în timpul Stării de alertă – Periegheze

 3. Pingback: Vrei nu vrei, cu așa semeni… tot îl iei! Alte 460 cazuri noi de îmbolnăvire! – Periegheze

 4. Pingback: Date la zi despre COVID-19 (Coronavirus) – Periegheze

 5. Pingback: Alo! COVID-19 la telefon! Cu cine vorbesc!? – Periegheze

 6. Pingback: De veghe în lanul din care SARS CoV 2 nu se cară! – Periegheze

 7. Pingback: Greu la deal cu „boii” mici! Iar la vale cu aceia fără (știință de) carte! – Periegheze

 8. Pingback: De ce ți-e frică nu scapi! Chiar așa să fie!? – Periegheze

 9. Pingback: Când mizezi doar pe noroc… și constați că noroc… ioc! – Periegheze

 10. Pingback: Urna scapă turma… politică!? – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.