ATUNCI CÂND PĂREA CĂ-I GATA, NE-A LUAT GUTĂU CU LOPATA! (II)

Motto: „To educate a man in mind and not in morals
 is to educate a menace to society.”٭

Theodore Roosevelt, Jr.

Procesul-verbal al ședinței din 30 ianuarie 2018 (vezi AICI ), în cadrul căreia s-a adoptat hotărârea de consiliu local prin care – ca și cum nu ar fi existat vreodată – au fost scoase din rândul lumii civilizate două licee din municipiu, este tot o probă de măiestrie retorică a unor vorbitori consacrați.

Să-i lăsăm să ne delecteze – din nou – cu colecția lor de perle de cultură… de baltă!

Mai precizăm că greșelile – de orice fel – din procesul-verbal de ședință aparțin celui/ celor care a/ au realizat (tran)scrierea. Remarcăm și faptul că doar în cazul primarului numele acestuia este precedat de prenume! Numele celorlalți consilieri locali care au luat/ iau cuvântul la ședințe sunt urmate de prenumele acestora! Este un alt exemplu – aparent nesemnificativ – de obediență! Pe care se pare că nici GUTĂU… nu-l bagă în seamă! Despre ceilalți consilieri, ce să mai zic!? Oricum, din când în când, cuvântă doar cei din așa-zisa grupare de… opoziție! Celorlalți, se pare că, periodic, le curge ceva roșu sau verde din… nas! Că nu cred că au alt motiv să ridice concomitent mâna! Și numai atunci când trebuie!

La ședință au participat  primarul Mircia Gutău, Ion Didoiu, secretarul primăriei şi 21 de consilieri locali din cei 23 aflați în funcţie. Au lipsit Grigorescu Remus și Nuică Ionuț-Eduard.

Pe ordinea de zi, la punctul 23 s-a aflat Raportul și proiectul de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2018-2019.

La propunerea primarului, ordinea de zi a fost suplimentată cu mai multe puncte, dintre care, la punctul 4 figurau Raportul și proiectul de hotărâre privind clarificarea situației contractelor încheiate pentru folosința unor spații de locuit din incinta Internatului Liceului Tehnologic Ferdinand I.

La punctul 23 s-au prezentat Raportul și proiectul de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare…, comisiile 1 (pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor cetăţenilor), 2 (de buget-finanţe, prognoze economico-sociale) și 5 (pentru învăţământ, culte, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive şi de agrement), prezentând avize favorabile. Pentru adoptarea hotărârii erau necesare 12 voturi.

Primul cuvântător a fost….

Băzăvan Constantin: … Aș vrea să plec din start și să spun că inițiatorul nu prea știe ce înseamnă rețeaua școlară. Organizarea rețelei școlare este procesul de stabilire a unităților de învățământ care vor funcționa anul școlar următor și nicidecum nu se referă la stabilirea specializărilor care și de unde se mută, unde se duce și ce se întâmplă cu ele pentru că este foarte clar că Primăria nu are un compartiment de specialitate care să se substituie inspectorilor de specialitate din ISJ, inspectori care sunt în măsură să spună dacă o școală corespunde standardelor în vigoare pentru a transfera anumite specializări de la o școală la alta. Nu știu dacă vedem o greblă în curte la nu știu ce liceu nu înseamnă că ei sunt pregătiți să producă mecanici agricoli. Nu cred că acest lucru poate să îl facă un compartiment din Primărie care nu există.

Al doilea lucru ar fi acela că un raport argumentativ de care se vorbește în Ordinul Ministrului nu apare nici acum. Raportul argumentativ ar trebui să cuprindă pe fiecare liceu, pe fiecare școală în parte, de ce acea școală se desființează, care sunt argumentele desființării în parte, reorganizării prin divizare în parte a fiecărui liceu. Ori noii sau ceea ce s-a scris în acel raport se specifică că…. la Liceul Oltchim s-au înființat cursuri de ospătari, bucătari și nu știu mai ce. Cred că aceste specializări au fost avizate de ISJ, nu le-au făcut cei de la școală fără știrea Inspectoratului Școlar. Mi se părea corect la Inspectoratul Școlar Județean prin inspectorii de specialitate pe care îi au pentru că până la urmă ei sunt forul conducător al învățământului, să vină și să propună: da, domnule, desființați liceul ăla dar uite că noi știm că sunt profesori de specialitate, laboratoare, tot ceea ce trebuie se găsește la liceul cutare. Au fost niște argumente puerile prin acre nu ne-a convins…. De asemenea, nu înțeleg prea bine acest termen de reorganizare prin divizare.

Păi nu este reorganizare. Dacă este reorganizare îți păstrezi titulatura dar te reorganizezi. Aici nu o să mai existe Liceul Oltchim și deci este o desființare a două instituții de învățământ. Nu este reorganizare. Este reorganizarea învățământului liceal dar prin desființarea a două licee.

Singurul argument plauzibil și de luat în calcul pe care domnul primar ni l-a expus dar nu în raportul prezentat, este cu acea afacere imobiliară dintre Primărie și Universitatea din Pitești. Dacă sacrificăm învățământul pentru a face o afacere imobiliară va fi vai și amar de viitorul acestui oraș…. pentru această hotărâre vom vota împotrivă.

Urmează o serie de discuții în plenul ședinței vizavi de cele prezentate…”.

Urmată, la rându-i, de o abureală specific gutăiană, prin care marele primare prezident îi trage un perdaf lui Băzăvan! Să-l țină minte!

„Mircia Gutău: Domnule consilier, îmi scapă numele, Băzăvan, eu v-aș răspunde dar mi-e că pierdem timpul degeaba că oricum nu înțelegeți. Oricum v-am explicat de nu știu câte ori. Aveți o terorie pe care o expuneți: afaceri imobiliare. V-am mai explicat și vă mai explic o dată poate înțelegeți, poate faceți un efort. 10% dacă înțelegeți din ce vă spun consider că am făcut un lucru bun. Dacă s-a făcut o inventariere la școli și au grad de ocupare de 45-70% era firesc să ținem toate școlile și să dăm drumul la geamuri la internat să iasă căldura pe geamuri?”

(Nu ne putem abține să nu-l întrebăm direct, deși cam târziu pe omnipotentul… vorbitor: la care internate, musiu – „dăm drumul la geamuri să iasă căldura pe geamuri!?” Că ți-am mai explicat – într-un articol separat – ce și cum trebuie făcut pentru  aerisirea spațiilor școlare frecvantate de copii!? Și, din câte știe toată lumea, le-ai cam rășluit pe toate! N-a mai rămas piatră pe piatră, în fuga de a soluționa problemele sociale! Ca și cum te-ai fi angajat să faci asta prim programul tău… electoral! n. n.).

Băzăvan Constantin: Dați-mi voie să vă spun eu că nu ați înțeles ce am spus eu. Am spus că liceele din Râmnicu Vâlcea sunt subpopulate dar nu este un studiu foarte clar prin care să se specifice de ce cele două licee se desființează.

Mircia Gutău: Dacă aveți un studiu făcut de ce nu l-ați depus? Noi am făcut un studiu pe baza numerotării la fiecare școală în parte (ce-o fi vrut să spună, nici vorbitorul nu cred că știe să ne zică! n. n.) și am considerat bine să comasăm o parte din școli să ajungem la un grad de ocupare de 75-80%.

Nu puteam ca la liceul din Ostroveni să avem două tăblițe: Liceul Ferdinand și Liceul Mecanic, deci e la mintea cocoșului să avem patru directori în clădirea respectivă. …”

Îi reamintesc lui GUTĂU că în alte condiții, se… putea! Pe 30 mai 2017, mi-a promis mie că dacă sunt de acord cu mutarea liceului OLTCHIM în imobilul L. T. H. COANDĂ (care trebuia să se întâmple până pe 15 iunie 2017!), face investiții de circa 300.000 de lei, pentru (re)amenajarea acelor spații. Așa cum, astă toamnă a propus mutarea liceului OLTCHIM în imobilul L. T. FERDINAND I, urmând să umple spațiul liber de construcții din curtea acestuia cu… facilități (laboratoare etc.) pentru desfășurarea activității L. T. OLTCHIM! 

Nici d-na Andra BICĂ, inspectorul școlar general, nu este străină de asemenea promisiuni și jurăminte… Reînnoite periodic și neonorate! Că ăsta-i stilul – lui GUTĂU și nu numai – promit până trece valul! Dacă nu te-a luat, așa cum trebuia să se întâmple, e doar treaba ta! Fără să știe prea multă teorie, toți aceștia au aplicat – intuitiv – politica aliaților de drum, promovată și exersată de către comuniști! Mi-ești bun cât timp am nevoie de tine! După care, Dumnezeu cu mila…

„… faptul că Liceul de Chimie ne-a fost cerut de către proprietarii Unității Militare care au 25 de hectare plus clădirile respective și vor să facem un astfel de schimb, ce este rău domnule consilier? Că luăm 25 de hectare pentru Primărie? Toți spuneți de afaceri imobiliare, ce afaceri face Primăria? E domeniul public care nu poate fi înstrăinat decât cu acordul dumneavoastră”.

Din nou, gura păcătosului… scapă un mare adevăr! Pe lângă… descărcarea mincinoasă de răspundere – prin susținerea calpă că Liceul de Chimie ne-a fost cerut de către proprietarii Unității Militare (ca și cum ăia ar fi fost proprietari – dar nu sunt – și l-ar fi putut obliga cineva să li-l dea!) – GUTĂU mai eliberează în văzduh un ditamai… păsăroiul! Atunci când admite că scoaterea din domeniul public se poate face doar cu acordul consiliului local! Cum GUTĂU mânărește cum vrea el o majoritate confortabilă din consiliu, în cazul – puțin probabil – în care se va realiza respectivul schimb de imobile prin hotărâre de guvern, muții din consiliu vor vota fără să crâcnească pentru… trecerea acelui imobil în domeniul privat!

Să vezi atunci festin, cu surle și trâmbițe, toate poleite-n sumele virate și vârâte-n conturi! Trai nineacă pe seama desființării L. T. OLTCHIM!

Acolo vrem să facem un cartier de locuințe, putem face un parc. Trebuie să ai pe ce gândi.

Poenaru Constantin Mircea spune că se putea discuta direct la Ministerul Apărării Naționale pentru acest teren fără să dăm la schimb nimic. Ei nu au făcut nimic acolo deși aveau obligația.                                                                       

Mircia Gutău: Terenul a fost dat printr-o Hotărâre de Guvern de Guvernul Tăriceanu. Mai întâi am vrut să iau acest teren fără să dau nicio școală că nici eu nu sunt tâmpit”.

V-am spus eu că omuʼ ăsta se… scapă pe el!?

Și nu m-ați crezut…

Uite ce ditamai porumbelul scapă din cioc… pasărea asta răpitoare!

Suficient ca să-i asigure un loc de favoare la Ocnă! Pe termen cât se poate de lung!

Oricum Liceul Oltchim nu rămânea, dar făceam altceva.

Deci asta era schema lui GUTĂU cu… desființatul liceului OLTCHIM! Indiferent de ce ar fi fost să fie – dacă se emite, sau nu se emite o hotărâre de guvern – d-le GUTĂU, înțelegem că hotărârea era deja luată! Șoptindu-ți-o, precum sultanul în barbă: Îl desființez, doar așa, de-al dracuʼ! Ca să le arăt eu lor cine sunt EU și ce pot să (le) fac!

Sau, la o adică, o s-o dai la-ntors… c-o fi, c-o păți Că eu n-am vrut, au votat consilierii pentru desființare… și eu ce trebuia să mai fac!

„Mircia Gutău: Mi s-a spus în felul următor în momentul în care se reziliază contractul cu Universitatea de Stat din Pitești, bunul revine unității militare, deci Ministerul Apărării. Ce înseamnă asta? Trebuie să iei din nou avizul CSAT-ului și de aici încolo nici în 6 ani nu mai poți lua aviz de la ei. Ăsta este mecanismul care este în România și atunci trebuie să alegeți între două variante care este mai bună pentru Râmnic și nu cred că dacă stați și lăsați politica de o parte nu credeți că este bine să luăm acel teren pentru că ne este jenă când plecăm spre Olănești și vedem mizeria care este acolo, gardul care deja a picat, copacii au crescut prin casele respective. E un dezastru acolo”.

Altă poveste marca… GUTĂU! Pe care a lățit-o cât a putut de mult… După ce, în toamna trecută, s-a întreținut cordial – în cabinetu-i ministerial – cu Liviu Marian POP. Se pare că asta i-au sugerat cei din ministerul educației. Deși, ei, nevolnicii, ar fi trebuit să-i văduvească de mult de nemernicii de la Pitești de povara și corvoada reprezentată de imobilul fostelor unități militare de lângă Vlădești! Că doar lui – Ministerului Educației – i-a fost dat acel imobil în administrare delegată!

„La întrebarea domnului Băzăvan Constantin dacă s-au dat amenzi, domnul primar Mircia Gutău spune că s-au dat zeci de amenzi (asta-i tot ce putea să spună GUTĂU, consiliat de MIȚARU, sfătuitorul său de taină! Să-i rupem în amenzi pe UPIȚI… Dar n-au putut să facă dovada că le-ar fi administrat o singură amendă pentru șerpăria existentă în imobilul pe care îl administrau lângă Vlădești!).

Mircia Gutău: Cu siguranță. În momentul de față spațiile care sunt la Liceul de Arte nu corespund pentru ce au ei nevoie. Cred că sunt două săli care pot fi transformate în săli de clase și restul sunt niște chițimii foarte mici în care își fac repetițiile. Trebuie demolate 3-4 ca să faci din nou o sală de clasă și atunci vom lua și autorizația care se impune. Poate vom muta prima dată 3 sau patru clase și după ce modernizăm și vom lua autorizație îi vom muta și pe ceilalți (clase de învățământ primar de la C. N. „Mircea cel Bătrân”, n. n.). Deci, a fost o propunere a domnului director care este la Roaită.

Nemaifiind alte discuții pe margine acelor prezentate, se supune aprobării proiectul de hotărâre privind aprobarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2018-2019.

Întrunind 15 voturi pentru”, 5 voturi împotrivă” (Crăciunescu Grigore, Poenaru Constantin Mircea, Băzăvan Constantin, Vîlcu Dumitru și Condescu Daniel) și o neparticipare la vot (Dobrete Florentina Adina) se aprobă rețeaua școlară a unităților de învățământ preuniversitar de stat și particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul școlar 2018 – 2019, conform anexei ce face parte integrantă din hotărârea adoptată”.

CONSTATĂM CĂ – și de data aceasta – A VOTAT ȘI COLEGUL DE PARTID AL LUI MIRCIA GUTĂU, PANĂ CĂTĂLIN, „DIRECTORUL CARE ESTE LA ROAITĂ”, DEȘI SE AFLA ÎNTR-O CRASĂ SITUAȚIE DE… INCOMPATIBILITATE!

ȘI CARE O SĂ-I ATRAGĂ O BINEMERITATĂ SESIZARE LA A.N.I., URMATĂ DE PROBABILA SCOATERE A SA PE TUȘĂ, PENTRU O PERIOADĂ SUFICIENTĂ DE TIMP, ÎN CARE SĂ MEDITEZE CE TREBUIA SĂ FACĂ ÎN SITUAȚIA ÎN CARE A VOTAT PENTRU DESFIINȚAREA A DOUĂ LICEE!!

Faţă de reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ, aprobată pentru anul şcolar 2017-2018, reţeaua şcolară pentru anul şcolar 2018-2019, aprobată conform prevederilor de mai sus, cuprinde următoarele modificări:…

C. Unitatea de învățământ cu personalitate juridică – Liceul TehnologicHenri Coandă, se reorganizează începând cu anul școlar 2018-2019, prin divizare totală după cum urmează:…

D. Unitatea de învățământ cu personalitate juridicăLiceul TehnologicOltchim începând cu anul școlar 2018-2019, se reorganizează prin divizare totală, după cum urmează:…”. În fiecare caz în parte fiind prezentate „școlile dobânditoare” la care urmau să fie repartizate clasele de elevi de la fiecare din cele două licee, restructurate „prin divizare totală”!

1

Fiindcă tot îl fu.. preocupă grija de soarta căminului-internat al Liceului FERDINAND I:

… „La punctul patru suplimentar sunt prezentate: Raport și proiect de hotărâre privind clarificarea situației contractelor încheiate pentru folosința unor spații de locuit din incinta Internatului Liceului Tehnologic Ferdinand I.

La solicitarea domnului președinte de ședință, comisiile de specialitate nr. 1, pentru administraţie publică locală, juridică, apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor cetăţenilor; nr. 3, pentru servicii publice şi comerţ, întreprinderi mici şi mijlocii, administrarea domeniului public şi privat, agricultură şi nr. 5, pentru învăţământ, culte, sănătate, cultură, protecţie socială, activităţi sportive şi de agrement și-au prezentat avizele favorabile.

Domnul președinte de ședință anunță numărul necesar de voturi pentru adoptarea hotărârii: 16 voturi (directorul C. N. „Mircea cel Bătârn”, dl prof. PANĂ CĂTĂLIN S-A VÂRÂT DE TOT ÎN… GURA A.N.I., VOTÂND PENTRU adoptarea hotărârii privind DESFIINȚAREA INTERNATULUI ALTUI LICEU din oraș! n. n.)!

Nefiind discuții pe marginea celor prezentate, se supune aprobării proiectul de hotărâre privind clarificarea situației contractelor încheiate pentru folosința unor spații de locuit din incinta Internatului Liceului Tehnologic Ferdinand I.

Cu vot unanim se aprobă încheierea de contracte pentru folosirea temporară a unui spațiu de locuit cu ocupanții camerelor situate la etajele II și III ale imobilului construcție Internat Liceul Tehnologic ”Ferdinand I”, ale căror contracte cu Liceul Tehnologic Ferdinand I au expirat la data de 31.12.2017.

La finalizarea lucrărilor de reabilitare a imobilului–construcție Internat Liceul Tehnologic „Ferdinand I” și după stabilirea criteriilor pentru repartizarea spațiilor din incinta imobilului se va analiza și situația ocupanților camerelor situate la etajele II și III, urmând să se dispună în consecință.

 Contractele pentru folosirea temporară a unui spațiu de locuit prevăzute mai sus se vor încheia pe perioadă determinată, respectiv până la data de 30.06.2018, menținându-se chiria lunară din contractele încheiate cu Liceul Tehnologic ”Ferdinand I”.

Se împuternicește Administratorul Public să semneze contractele ce se vor încheia conform prevederilor de mai sus pentru folosirea temporară a unui spațiu de locuit”.

CAM AȘA S-A CONSUMAT ȘI… TRECEREA ÎN NEFIINȚĂ A ALTUI SPAȚIU ȘCOLAR, CĂMINUL-INTERNAT AL L. T. FERDINAND I. DEȘI GUTĂU ȘTIA CĂ PĂSTREAZĂ LICEUL ÎN REȚEAUA ȘCOLARĂ ȘI-L REANIMĂ CU ALȚI POTENȚIALI ELEVI INTERNI!

PUȘI SĂ FACĂ NAVETA, CE ATÂTEA CHELTUIELI… doar ca să deschidă larg geamurile de la cămine, să scoată căldura! Ca și cum ar plăti-o el, cu bani aduși de-acasă!

Pentru că, în conformitate cu norma, procesul-verbal al unei ședințe se aprobă la următoarea întrunire a Consiliului local, procesul-verbal al acestei ședințe a fost votat pe 15 februarie 2018 (vezi AICI – procesul-verbal).

La sedința ordinară a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea din 15 februarie 2018, la care au participat 22 din cei 23 de consilieri locali (a lipsit Băjan Gabriel-Savian), consiliera Ionescu Diana Maria, președinta de ședință i-a dat cuvântul doamnei Daniela CIOBANU (care-i ținea locul secretarului municipiului, aflat în concediu de odihnă), pentru a anunţa prezenţa consilierilor locali şi a supune votului procesul verbal al anterioarei ședințe ordinare. În loc de 30 ianuarie (data la care s-a desfășurat ședința anterioară!), aceasta a spus – fără să o contreze cineva, că procesul-verbal era din data de… 28 ianuarie 2018!

Consemnarea din procesul-verbal al acestei ședințe a reținut și validat această… greșeală: „Supus aprobării, procesul-verbal al sedinței ordinare din data de 28 ianuarie 2018, a întrunit 21 de voturi „pentru” și o „abținere” (Grigorescu Remus)”!!!

….. „Grigorescu Remus: Știu că doriți să transformați Ferdinand-ul în locuințe sociale.

Mircia Gutău spune că s-a primit avizul de la Ministerul Educației.

Grigorescu Remus întreabă dacă este prevăzut și acel spațiu pentru centrul medical, iar domnul primar spune că este prevăzut la etaj în partea stângă, urmând ca Spitalul Județean să se ocupe de dotare.

Conform procesului-verbal, la CapitolulInterpelări”, a luat cuvântul și Grigorescu Remus: „Este o problemă legată de comasarea școlilor…”, răspunzându-i, cine altul decât… „Mircia Gutău: Conducerea Liceului Chimic a fost la o întâlnire cu cei de la Universitatea din Pitești și au încheiat un protocol prin care Universitatea le permitea să funcționeze în continuare în același spații.

A venit la mine liderul de sindicat de acolo și mi-a prezentat acel protocol.” (se referă, probabil, la vreun lider de sindicat de la UPIT, că eu, nici atât! Deși, în seara zilei de 7 februarie 2018, de pe scena cinematografului din Ostroveni, GUTĂU spunea altceva despre modalitatea prin care a intrat în posesia unei copii a Minutei, semnată în aceeași zi la Pitești! n. n.)

„În aceste condiții am zis ok, rămâneți acolo dar în schimb să luăm cele 25 de hectare de teren de la Ministerul Invățământului-Universitatea din Pitești și noi le dăm baza de la liceu. După aceea, Facultatea îi ține acolo în spațiile respective și rezolvam două probleme….

Domnul Mițaru se ocupă de procedurile pentru hotărârea de guvern. (atât de bine s-a ocupat, încât a rarat obiectivul și, până la o nouă rescoatere din… adormire, s-a dat la fund!)

Grigorescu Remus: Îmi pare rău pentru situația aceasta. Începând de mâine, procedura care acum este în derulare se încheie. Hotărârea nefiind anulată și nici nu poate fi anulată decât de o instanță de judecată de contencios administrativ, ea își produce efecte (era vorba de H.C.L. nr. 30, adoptată în ședința anterioară, din data de… 30 ianuarie 2018! n. n.).. Ori, o hotărâre de guvern, să dea Dumnezeu să fie așa cum spuneți dumneavoastră.”

A urmat un schimb de replici mai… animat, între cei doi veterani ai discuțiilor despre soarta L. T. OLTCHIM. Aflăm și partea mai puțin cunoscută a manoperelor derulate la Primărie pentru a forța mâna destinului, în vederea obținerii mult râvnitei hotărâri de guvern!

„Mircia Gutău:… Vreau să vă spun că proiectul de hotărâre de Guvern este redactat. Am solicitat și avizul Inspectoratului Școlar. Vom merge cu ciorna acelui proiect la Universitatea din Pitești pentru că poate vrea vreo rectificare rectorul și să ne dea avizul. Vom da și noi avizul și după aceea cu acest proiect redactat se merge la minister.

Domnul ministru poate face două lucruri: Ok sunt de acord și venim cu hotărârea de guvern și avem toate semnăturile și hotărârea publicată în Monitorul Oficial, vom convoca o ședință extraordinară cu structura pe care am prezentat-o acum.

Grigorescu Remus: … Îmi este tare teamă ca această comasare să nu cadă în derizoriu. Vă spun acest lucru pentru că la momentul acesta dumneavoastră ați făcut niște afirmații în care practic ați dat impresia și dați impresia că ați folosit comasarea pentru a vă atinge un scop.

Mircia Gutău spune că acest scop este în folosul comunității. (consemnări de simbriaș ʼoț, angajat pe post de… slugă la dârloagă! Tocmită să repare una-alta, iar nu să redacteze procesul-verbal conform înregistrării audio-video! n. n.)

Grigorescu Remus: Ideea este că această comasare va trebui să aibă loc în perioada imediat următoare. În perioada 1992-2016, numărul cadrelor didactice, populația școlară, numărul de unități școlare va scădea (consemnare total… aiurea! Acordul între o perioadă trecută și verbul pus la timpul viitor este greșit! n. n.). Iar pe un model matematic vă avertizez că până în 2020 lucrurile vor trebui cumva reglementate și cel puțin la momentul acesta ținând cont de tendințele din ultimii 25 de ani, până în anul 2020, 5 unități de învățământ vor trebui comasate, iar populația școlară va scădea în perioada imediat următoare, la nivelul municipiului. Intenția mea este să nu ducem în derizoriu această comasare și să o facem cu atenție și cu băgare de seamă. Este un punct de vedere. Dacă dumneavoastră…

Mircia Gutău: Mi se ridică părul aici în spate. Până acum strigai că se comasează, că dă afară și acum spuneți că trebuie să comasăm?

Grigorescu Remus: Nu, dumneavoastră nu aveți aceeași logică. Dumneavoastră o faceți din dorința de a lua cele 25 de hectare. Eu v-am spus doar atâta, domnule primar, că este necesară comasarea iar toată această procedură de comasare să fie adusă la cunoștința publicului și să o facem așa cum trebuie. Nu știu dacă în Liceul Chimic

Mircia Gutău: Sunteti un teoretician foarte bun dar practic…

Grigorescu Remus: Nu, sunt și foarte practic și vă spun și foarte clarceea ce ați făcut dumneavoastră la momentul ăsta poate fi invocat ca trafic de influență și de abuz pentru că ați folosit comasarea într-un interes vădit.

Mircia Gutău: Asta e tare. Sunteți procuror?

Grigorescu Remus: Nu, nu sunt procuror. Este treaba dumneavoastră. Eu v-am spus să nu duceți comasarea în derizoriu. Ați dus-o în derizoriu.

Mircia Gutău: Mai faci o plângere penală.

Grigorescu Remus: Domnule primar, eu nu am făcut niciodată o plângere penală. Verificați. Dar eu vă atrag atenția…”

Cu asemena… amabilități, care-s în nota de normalitate a comportamentului public gutăian, s-a finit și această ședință de Consiliu local.

Lucrurile rămânând tot așa cum își dorește șeful sectorului suflete din municipiu: în coadă de… pește! Să nu fie tot peștele ăla care are grijă de… sufletele celor încercerați…

Până la următorul episod,

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,

CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,

ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…                                                     

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

        ____________

٭ Să educi mintea, dar nu şi simţul moral al unui om, înseamnă să educi un pericol la adresa societăţii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.