VENIŢI DE LUAŢI… ISTORIE! Despre PRIMA CONDAMNARE a lui Nicolae-Liviu DRAGNEA (I)

                                                     

Motto: „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori,
hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.
George Orwell

Anul 2012 a fost un an plin de năbădăi pentru politichia dâmboviţeană. Un val de nemulţumire socială, produs de soluţiile „şugubeţe” găsite de cei care au decontat politic efectele crizei financiaro-economice din 2008-2010 (şi anume Traian Băsescu şi guvernele PDL), altoit pe un bine organizat şi dirijat cor al tuturor opozanţilor de profesie (de la mitinguri politice „spontane”, pornite în toiul iernii, la regrupări parlamentare de conivenţă), a dus la soluţia considerată ca fiind salvatoare de către toţi nemulţumiţii.

     TRAIANE, TE-AI LINS PE BOT, 

CĂ VINE MORTU’ LA VOT!

Schimbarea fragilei majorităţi parlamentare (prin defectarea versatilului UDMR, a reprezentanţilor minorităţilor şi a unor oportunişti de profesie etc.), demiterea guvernului condus de MRU (mai ştiţi cine se ascunde sub acest acronim!?) au dus la constituirea unui guvern compus din reprezentanţi ai USL [uniune bazată pe alianţa realizată – în februarie 2011 – între PSD şi ACD (PNL+PC)]. Care majoritate a promis – cu gura plină – că o să treacă cu grăbire la repararea tuturor nedreptăţilor imputabile exclusiv adversarului lor de moarte, preşedintele TRAIAN BĂSESCU şi camarilei acestuia.

Zis şi făcut. Şi s-au pus pe treabă, schimbând tot ce trebuia sau nu schimbat: şefii camerelor parlamentului, pe cei ai instituţiilor centrale şi/sau locale, şefuţi mai mari şi şefuleţi mai mici etc. Nici nu au încălecat bine pe putere că au şi pus ochii pe trofeul suprem: BĂSESCU! Care trebuia urnit cu orice preţ, inclusiv cu acela – mai greu de decontat internaţional – al decredibilizării posibilităţii ca România să acceadă lin pe drumul democratizării. Reflexele noastre democratice păreau din nou a se stinge. Şi referendumul pe care l-au orchestrat (pentru a constata – printre altele, cât de natural se exprima prin gestică în limba engleză interimarul George Crin Laurenţiu ANTONESCU [1]), ne-a umplut de pocinoage, de nu ne mai spală toate apele Teleormanului! (vezi articolul nostru «„Unificarea dreptei”, Avizul Comisiei de la Veneţia şi câteva întrebări pentru candidaţii rămaşi în cursă» publicat în anul 2014 în Contributors.ro [2]).

 Pentru a-l suspenda pe Băse’ le-a fost suficientă majoritatea pe care au încropit-o în Parlament, însă pentru scoaterea acestuia din prăvălia şefului de stat (la referendumul din 29 iulie 2012), prin Decizia sa cu nr. 731/10 iulie 2012 (publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 478 din 12.07.2012), Curtea Constituţională a decis că preşedintele poate fi uşuit legal doar în măsura în care seasigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente”[3]!

Şi jocul electoral s-a desfăşurat, pe de o parte, prin mânarea spre urne a unor turme cât mai cuprinzătoare de bizoni bipezi (ademeniţi prin promisiuni care erau greu de rostit – nu şi de crezut sau de respectat!), iar pe de alta, prin boicotarea deschisă a referendumului de către susţinătorii menţinerii ca Preşedinte a lui Băsescu! La 21 august 2012, cu 6 voturi contra 3, Curtea Constituţională a invalidat referendumul pe motiv că nu a fost întrunit cvorumul necesar.

La 24 iulie 2012, preşedintele PDL a declarat că partidul va boicota referendumul, solicitând tuturor simpatizanţilor săi să nu meargă la vot. Motiv pentru care Victor Viorel PONTA l-a acuzat că încalcă prevederile Constituţiei României.

NEA ROMICĂ, NEA ROMICĂ,    

    FĂ NIŢEL GURA MAI MICĂ! 

 Apropo! Ce făcea atunci „leberalul” democrat ROMEO RĂDULESCU!? Pentru ce soluţie pleda convingător, cu gura plină de sfaturi!? Cum a/n-a… votat!? Trecând ulterior, cu arme şi bagaje, la PSD, duşmanul său de moarte de atunci, şi-a renegat/ reconsiderat public atitudinea din 2012!? Cum considera poziţia de atunci a USL-ului (PDS+PNL)? Şi-a însuşit istoria „reală” a momentului referendumului, cea pretins a fi cea „adevărată”, de către partidul care, în lipsă de ceva mai bun, l-a adoptat în 2016!? L-o fi „sondat” cineva din PSD pentru a vedea care-i adâncimea şi cuprinderea credinţei sale social-democrate, aşa cum se întâmplă cu solicitanţii cetăţeniei unui stat!? Sau aici era suficient să-i înjuri frumos p-ăilalţi, indiferent care sunt ei, să faci sluj ca nimeni altul din regnul tău animal şi să promiţi (fără să clipeşti) chestii irealizabile!? Sau în politica autohtonă nu mai contează decât versatilitatea unor trepăduşi, care-şi închipuie că sunt alfa şi omega destinelor noastre lumeşti!? Aşa cum, până la urmă, s-a dovedit a fi şi în acest caz.

Nu ne-am săturat îndeajuns de neputinţa funciară a acestora!?

Unii dintre foştii uselişti au rămas până astăzi cu regretul că nu au putut valorifica întrunirea a circa 7,4 milioane de voturi pentru demitere, alţii s-au alăturat unui război de uzură care nu s-a sfârşit nici în decembrie 2014, la terminarea mandatului preşedintelui reinstalat după referendum. Deşi uslaşii au încercat să valorifice toate atuurile pe care frustrarea le dădea impresia că le mai au[4]. Şi unii îşi dispută încă dreptul de „proprietate intelectuală” asupra cifrei de 7,4… milioane; că altceva nu le-a mai rămas din rodul unei iubiri incestuoase şi păguboase!

Dacă vrem să fim exacţi, ar trebui să precizăm că din numărul total al cetăţenilor cu drept de vot (care se ridica în 2012 la 18.292.464), la urne s-au prezentat 46,24% dintre români. 87,52%, adică 7.403.836 au votat DA, fiind în favoarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu. 11,15%, (reprezentând 943.375 persoane) au votat NU, fiind împotriva demiterii acestuia.

FRAUDE ELECTORALE…!?

ŢI-A IEŞIT NOROCU-N CALE!

Şi acum ajungem la chestiunea care ne-a prilejuit acest demers istorico-scriitoricesc. Ca să se umple paharul electoral cu minimum 50% plus unu (din numărul celor înscrişi pe listele permanente), liderii de atunci ai USL nu au precupeţit niciun efort, recurgând la toate tertipurile mai mult sau mai puţin… lumeşti. Metode bine cunoscute (turismul electoral, metoda „căpşunarilor”, suveica, foto, utilizarea în exces a urnei mobile sau schimbarea acesteia, metoda „Biblia”, acordarea de bani, bunuri, pachete cu produse alimentare, diverse promisiuni angajate în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze, metoda „Maradona” etc.[5]), sau altele noi, atunci patentate. Au sculat morţii din cimitire şi i-au dus încolonaţi la secţiile de votare (vorba vine), au convins şi adus la vot rămăşiţele în viaţă ale tuturor participanţilor la campaniile anti… orice, au produs şi valorificat toate pornirile războinice ale unui electorat credul şi nesătul etc. Toate acestea doar pentru „apărarea interesului naţional”, obiectiv prioritar, realizabil doar prin înlăturarea inamicului public nr. 1, TRAIAN BĂSEESCUU!

Şi după, au început să curgă plângerile. Pe rolul parchetelor din ţară s-au înregistrat 632 de dosare pentru fraude referitoare la referendumul din 2012[6]. Pedeapsa din noul Cod penal pentru asemenea fapte este prevăzută de art. 387: „(1) Fapta persoanei care votează: a) fără a avea acest drept; b) de două sau mai multe ori; c) prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Prima condamnare pentru o asemenea infracţiune a fost pronunţată în ianuarie 2014, la patru luni de când DNA a trimis în judecată dosarul în care era inculpat şi liderul PSD NICOLAE- LIVIU DRAGNEA. Pedeapsa a fost de un an şi patru luni de închisoare pentru doi dintre complicii acestuia, care şi-au recunoscut faptele.

NICI N–APUCI SĂ-ŢI MUŢI PRIVIREA,

CĂ ŞI-NCEPE… URMĂRIREA!

Primadonaspectacolului din spatele cortinei useliste, hotătâtă să facă toate eforturile (a se citi ilegalităţile) pentru obţinerea marii victorii în bătălia dusă la nivel naţional pentru a scăpa de Dracu’ şi a da de… frate-său (ăla de mai sus, cu expertiză în „vorbit” romengleza cu mâinile) a fost tocmai NICOLAE-LIVIU DRAGNEA!

1. Pe 6 septembrie 2012, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a început urmărirea penală faţă de NICOLAE-LIVIU DRAGNEA.

Acuzaţiile aduse acestuia erau:

– folosirea influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite;

– asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni;

– instigarea la violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane;

– instigarea la promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au susţinut că NICOLAE-LIVIU DRAGNEA, în calitate de SECRETAR GENERAL AL PSD, şi-a folosit influenţa pentru a obţine un folos nepatrimonial pentru partid”, respectiv o prezenţă de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012, procent care să garanteze validarea acestuia. Tot DRAGNEA ar fi iniţiat o asociere formată din preşedinţi şi membri ai secţiilor de votare coordonaţi de responsabili locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii judeţene şi locale, precum şi primari ai partidului.

2

Sursa: Adevărul

In plus, procurorii susţineau că NICOLAE-LIVIU DRAGNEA a constituit unsistem naţional de influenţăpentru a determina autorităţile publice centrale, judeţene şi locale, aflate sub controlul politic al PSD, să se implice în exercitarea de presiuni asupra preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi asupra membrilor acestora, pentru a falsifica semnăturile alegătorilor pe listele de vot şi a introduce în urne un număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegători, în folosirea unei urne mobile în condiţii contrare legii, în obţinerea pe căi ilicite de informaţii, în fiecare oră, despre numărul de persoane care au votat şi despre modul în care s-a votat în unele secţii de votare, în practicarea votului multiplu.

Alte modalităţi de modificare a rezultatului referendemului ar fi fost: denaturarea pe listele suplimentare a ultimei cifre a CNP-ului unor persoane a căror semnătură a fost falsificată pe listă, pentru a nu permite programelor de calculator specializate să identifice votul multiplu; falsificarea de semnături în numele unor persoane decedate, ce au rămas înscrise pe listele electorale; falsificarea de semnături ale multor alegători plecaţi din ţară în momentul referendumului; votul exercitat de minori şi de persoane cărora le-a fost interzis dreptul la vot printr-o hotărâre judecătorească penală; neaplicarea autocolantelor cu menţiunea „VOTAT” pe cărţile/ buletinele de identitate ale votanţilor.             

STĂM ŞI LA COADĂ, CA PROŞTII

S-ALEGEM TOT HOŢII… NOŞTRI!?

Am insistat asupra tuturor acestora pentru a înţelege – măcar acum, după ceasul al doisprezecelea – că faptele imputabile lui DRAGNEA şi acoliţilor săi nu erau o simplă joacă! Ci ditamai programul naţional de fraudare a unui referendum. Nu discutăm aici şi acum dacă… pentru că nu mai poţi întoarce faptele! Toate sunt deja istorie recentă şi consider că este obligaţia noastră să o facem cunoscută. Şi, neapărat, ştiută. Pentru că altfel ne trezim cu toţi nevolnicii şi furii, hotărâţi să ne călărească până la sfârşitul sfârşitului! Nu ne ajungeau ALDE POPESCU Cristian Victor PIEDONE (mai ţineţi minte crima de la clubul #COLECTIV din capitală?), precum şi toţi ceilalţi? Unii, urmăriţi penal pentru infracţiuni care ţin de exercitarea atribuţiilor de serviciu (precum Robert NEGOIȚĂ și Marian VANGHELIE – Bucureşti, Lia Olguţa VASILESCU – Craiova, Borboly CSABA – Miercurea Ciuc, Constantin HOGEA – Tulcea, Dorin FLOREA – Târgu Mureş, Marius STAN – Galaţi, Cătălin FLUTUR – Botolani,  Cătălin CHERECHEŞ – Baia Mare, George  SCRIPCARU – Braşov, Tudor PENDIUC – Piteşti, Florin CÎRCIUMARU – Târgu Jiu etc.), alţii condamnaţi cu suspendare sau aflaţi după perioade de detenţie!? Că aşa s-au învăţat ei şi aşa i-am obişnuit noi, să meargă doar… călare! Pe noi! Doar d-aia se vor mereu în fruntea bucatelor bugetare! Să ne umple aşteptările cu vârf şi îndesat! Poate ne-om sătura odată [7]!

 

DRAGNEA A FĂCUT-O LATĂ

ŞI-A AJUNS LA… JUDECATĂ

Încerc s-o scurtez:

2. Pe 7 octombrie 2013, DNA a anunţat trimiterea în judecată a lui NICOLAE-LIVIU DRAGNEAalături de alte 74 de persoane (vezi Comunicatul DNA [8], în care sunt enumerate modalităţile folosite de aceştia pentru fraudarea rezultatelor privind participarea la vot). Demersul infracțional al lui Dragnea a fost susținut de 74 de persoane, „președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători… infracțiuni comise sub forma autoratului, complicității sau a instigării”.

În Comunicatul DNA s-a precizat că: „Prezentul dosar penal nu a putut să cuprindă, în mod obiectiv, analiza eventualelor infracțiuni comise în secțiile de votare de pe întreg teritoriul național, situațiile descrise și probate reprezentând numai exemple dintre cele mai relevante din punctul de vedere al procentajului de prezență la vot comparat cu media națională.”

3. După care, având în vedere calitatea de deputat deținută atunci de NICOLAE– LIVIU DRAGNEA, dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție, devenind Dosarul nr. 4862/1/2013.

Până la următorul episod, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

 ____________________________

Sursa fotografiei de copertă: news.ro

[1] Reaudiază „engleza” lui Crin Antonescu: „dă gavărnmănt hez progrăm, hez vijăn… dăunt problăm uif FMI”, la: https://www.youtube.com/watch?v=6ZJ3u_HVLAA

[2] http://www.contributors.ro/vot-2014/%E2%80%9Cunificarea-dreptei%E2%80%9D-avizul-comisiei-de-la-venetia-si-cateva-intrebari-pentru-candidatii-ramasi-in-cursa-1/

[3] Decizia C.C.R. nr. 731/2012, la: https://www.ccr.ro/files/products/D0731_12.pdf

Pentru acurateţea expunerii, vezi şi: http://www.businessmagazin.ro/analize/cum-se-explica-verdictul-ccr-privind-legea-referendumului-nu-calcati-pe-logica-9863394

[4]Hotărârea C.C.R. nr. 3/2 august 2012 asupra contestaţiilor referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, la link-ul: https://www.ccr.ro/files/products/H0003_12.pdf

Istoricul referendumului din 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, la: https://ro.wikipedia.org/wiki/Referendum_pentru_demiterea_pre%C8%99edintelui_Rom%C3%A2niei,_2012

[5] http://www.realitatea.net/metode-de-frauda-electorala-turismul-electoral-si-suveica-cele-mai-cunoscute_950693.html

[6] http://www.sursazilei.ro/de-cate-ori-s-au-fraudat-alegerile-in-ultimii-6-ani/ 

Despre fraudele electorale (contravenţii şi infracţiuni) şi consecinţele acestora, vezi aici: http://www.apador.org/blog/campanii/alegeri-europarlamentare-2014-deschide-ochii-inainte-sa-se-inchida-urnele/care-sunt-contraventiile-si-infractiunile-electorale/

[7] Vezi articolul „Cine sunt cei 60 de primari condamnaţi cu suspendare. Şi cum vor partidele să-i salveze”, la link-ul: https://pressone.ro/infografic-cine-sunt-cei-60-de-primari-condamnati-cu-suspendare-si-cum-vor-partidele-sa-i-salveze/

Vezi şi „PSD, PNL & prietenii: Nu mai bine staţi o tură pe tuşă?”, la: http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/psd–pnl–prietenii–nu-mai-bine-stati-o-tura-pe-tusa–411731

Vezi şi materialul „Cum îşi încalcă PSD propriul cod de integritate. Dragnea anunţă că Olguţa Vasilescu rămâne candidat la Craiova, deşi este urmărită penal pentru luare de mită”, la adresa:  http://lbhn-1602388572.eu-west-1.elb.amazonaws.com/stire/20924225

[8] Comunicatul nr. 843/VIII/3 al D.N.A. privind trimiterea în judecată, la adresa: http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4342

Vezi şi materialul de la adresa: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-15748599-dna-vicepremierul-liviu-dragnea-fost-trimis-judecata-pentru-fraudarea-referendumului.htm

    

ZMEI3Rică din Obor

Un gând despre “VENIŢI DE LUAŢI… ISTORIE! Despre PRIMA CONDAMNARE a lui Nicolae-Liviu DRAGNEA (I)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.