DIN PROIECTE ÎN PROIECTE… NOI LICEUL TOT VI-L LUĂM!

Motto: „ I care not what others think of what I do, but I care very much about what I think of what I do! That is character!٭           Theodore Roosevelt, Jr.

Astăzi prezentăm in extenso întâmplările coregrafico-(anti)literare petrecute în ședința Consiliului local care a avut loc în  ziua de joi, 14 decembrie 2017.

Pentru a o face, apelăm la procesul-verbal de ședință, care conține replici antologice, demne de condeiul lui nenea IANCU, maestrul incontestabil al comicului de situație!

Cum farmecul de neegalat al ședințelor consiliului local constă tocmai în urechelile publice, pe care primarul GUTĂU le aplică – de fiecare dată – doar celorlalți… aleși, (din rândurile firavei și neputincioasei noastre minorități!),  avem prilejul ca să evidențiem oarece asemenea îmbrânceli verbale, specifice gen(i)ului… gutăian.

Precum și câteva mostre de gândire novativă a aceluiași personaj politic de anvergură locală, care are falsa impresie că deține monopolul adevărurilor ultime și absolute. Din care, spre bucuria chibiților săi, nu ne putem abține să nu evidențiem câteva asemenea… perle de cultură de chiuvetă. Toate, demne e o cauză și de un loc mult mai bune…

Fără pretenția de a epuiza subiectul – din motive de economie și pentru a oferi posibilitatea înțelegerii unui text greoi – din loc în loc, o să inserăm și sumare intervenții ale noastre. Pentru că exprimarea unora dintre cuvântători, vocabularul extrem de modest / sărăcăcios și adesea contondent al acestora, necunoașterea sau abordarea superficială a unor subiecte mult prea tehnice etc., sunt doar câteva motive care fac ca textul procesului-verbal să semene în multe locuri cu textele antologice de umor involuntar ale lui Caragiale! Cu expresii specifice timpului și caracterului personajelor de poveste scornite de către acesta! Aruncând astfel un pod peste timp între cele două lumi, asemănătoare prin chintesența apucăturilor unor personaje  atât de… grațioase: cea de la sfârșitul secolului al XIX-lea și cea de la sfârșitul deceniului al doilea al secolului al XXI-lea! Cea a lui GUTĂU și a ciracilor săi și cea a corespondenților lor de peste veac!

2

Despre ridicătorii de mâini ai lui GUTĂU trebuie să spunem răspicat că fac parte din categoria selectă a celor care… NU  CUVÂNTĂ! Iar figurile lor trebuie să fie expuse degrabă într-o galerie publică, pentru a fi mai bine cunoscuți de către votanți! Să știe și ei de unde ni se trag toate.

Pentru că EI, CONSILIERII LOCALI P.S.D. ȘI P.E.R., COMPUN MAJORITATEA MUTĂ DIN CONSILIU, DĂTĂTOARE DOAR DE VOTURI! DOAR PE POST DE… RIDICĂTOARE DE MÂINI

CE O FI ÎN MINȚILE LOR, NUMAI EI AR PUTEA SĂ ȘTIE!

ÎN REST, SCRUFULOȘI LA DATORIE!

DE-AI PUS BOTUʼ, IESE VOTUʼ!

DE NU, TE-A PĂPAT GUTĂU CU TOTUʼ…

     

ÎN CE-L PRIVEȘTE, PRIN LUPTA necurmată, (dusă la baionetă, pe viață și pe moarte!) PE CARE A PURTAT-O ÎN ACEA ȘEDINȚĂ CU ORICARE ADVERSAR REAL SAU ÎNCHIPUIT, PERCEPUT A PRIORI CA FIIND UN POTENȚIAL INAMIC AL IDEILOR SALE FIXE (consilieri locali din opoziție, persoane fizice participante la ședință pe post de… public, morile de vânt, „adversari” aflați doar în imaginația sa, nedusă la specialist etc etc.!),  Mircia GUTĂU A PROBAT DIN NOU – fără să credem că mai era nevoie să o facă – APARTENENȚA sa la gradul cel mai înalt existent în ierarhia FANFARONILOR٭٭ PATENTAȚI!

AM FOLOSIT PROCESUL-VERBAL AL ȘEDINȚEI DIN 14 DECEMBRIE 2017, AFLAT PE SITE-UL PRIMĂRIEI.

ÎN CARE NU AM FĂCUT NICIUN FEL DE MODIFICARE, CU EXCEPȚIA EVIDENȚIEIRII PRIN MĂRIRE, BOLDIRE, COLORARE A UNOR PASAJE, PE CARE AM AVUT ÎN INTENȚIE SĂ LE SCOATEM ÎN RELIEF. ȘI ÎNDREPTARE A UNOR GREȘELI FLAGRANTE….

ÎN REST, DOCUMENTUL „VORBEȘTE” DE LA SINE DESPRE FĂCĂTURA ORDINARĂ A MARELUI… DEMOLATOR DE ȘCOLI VÂLCENE! ȘI A ACOLIȚILOR SĂI DIN CEATA DE SUPUȘI… VEROȘI! (vezi HCL nr. 491 14.XII.2017 – Hotărârea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea nr. 491 din 14 decembrie 2017)

Cuvântul din poveste înainte încă este.

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

______________

٭Nu-mi pasă ce cred ceilalţi despre ceea ce fac, dar îmi pasă foarte mult de ceea ce cred eu despre ceea ce fac. Asta înseamnă caracter.”

٭٭FANFARÓN, –OÁNĂ, fanfaroni, -oane, s. m. și f., adj. (Persoană) care face caz de calități închipuite, care se laudă cu meritele sale; lăudăros. – Din fr.fanfaron.

Sursa: DEX ’09 (2009)

                                               

3 gânduri despre “DIN PROIECTE ÎN PROIECTE… NOI LICEUL TOT VI-L LUĂM!

  1. Pingback: Hotărârea nr.  902/2019 a Tribunalului Vâlcea – începutul sfârșitului unor „alianțe” toxice pentru Vâlcea și vâlceni!? – Periegheze

  2. Pingback: Păzea! În cazul „divizării” Liceului „OLTCHIM” începe recapitularea finală! – Periegheze

  3. Pingback: Considerentele din Sentința nr. 902/2019, prin care a fost „anulată în parte” o hotărâre a CA al IȘJ Vâlcea – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.