DE CE STRIGĂ HOȚUL CĂ ARE DREPTATE, CÂND ȘTIE BINE CĂ…N-ARE!?

 

      Motto: «România este în acest moment ca pe timpul domniilor fanariote, condusă de nişte slugi şi mercenari interesaţi doar să îşi păstreze scaunele, puterea. Românul de rând a ajuns azi în România să nu mai fie cetăţean cu drepturi şi libertăţi garantate de Constituţie şi respectate de autorităţi, ci un iobag, o „plebe”, hăituit şi batjocorit de autorităţi, ce desconsideră Constituţia. Unii spun că România este o colonie. Afirmaţia este total greşită. Imperiile au investit în colonii. Când Imperiul Roman a cucerit Dacia a făcut drumuri, oraşe, apeducte, a adus administraţie, cultură. De la romani nici un imperiu nu a mai colonizat ţările române.»                                                                      Chris Terheş

 

   Am prezentat Manifestul-program. În care am susținut – iar cine mă cunoaște știe că „nu am să mă abat cu un milimetru măcar” de la această declarație de principiu  – că vom prezenta adevărul gol-goluț privind desființarea Liceului Tehnologic OLTCHIM din Râmnicu VÂLCEA. Cu tot ce înseamnă dovadă, indiferent de suportul sau de forma materială a acesteia. Având ca țintă finală priponirea tuturor celor care se va stabili – de către instituțiile abiliate ale statului – că sunt responsabili pentru adoptarea acestei abjecte hotărâri: consilierii locali care au votat (o dată – unii, de două-trei ori – alții) la comanda celui direct interesat, primarul și viceprimarii municipiului.

   Precum și votanții iresponsabili din turma de supuși care fac parte din Consiliul de administrație al I.Ș.J. Vâlcea, habarnauți din minister, care s-au mulțumit să stea capră, înghițind pe nemestecate toate balivernele regurgitate de către persoane interesate din Inspectoratul școlar județean Vâlcea!

   Toți aceștia trebuie să participe și la plata contravalorii tuturor daunelor morale și materiale produse (conform propriului grad de vinovăție), ca urmare a votului sau a manoperelor subversive pe care le-au făcut în această speță!

   Pentru fiecare dintre aceștia, realizând în ce se bagă, era și este extrem de important și util să își asigure protecția masculului cel mai bine situat în ierarhie. Pentru care nu au precupețit niciun efort,  fiecare protejându-se politic cât s-a putut de bine:   

   Dacă era vorba de cineva… arboricol, situat cât mai sus în pometul puterii, cunoscut pentru norocul lui proverbial, de om  care-a mâncat… rahat cu polonicul când era mic, cu atât mai bine: 

1

Sursa: Vocea Vâlcii

   De asemenea, dăm publicității și Procedura de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat, precum și condițiile necesare acordării acestuia, aprobată prin Ordinul MEM nr. 5.819/25.XI.2016. Ca să realizați care sunt actele/dovezile pe care Gutău trebuie să le adune într-un dosar, pentru a-l depune la M.E.N., în vederea emiterii mult râvnitului… aviz conform! (vezi Procedura schimbare destinatie baza materiala).

  Schema pe care o folosim pentru derularea (pe repede înainte a) filmului evenimentelor care au culminat cu adoptarea unor hotărâri ale consiliului local și consiliului de administrație al I.Ș.J. Vâlcea, este una simplă!

   Pornind de la un răspuns al ministrului educației, remis la interpelarea unui parlamentar vâlcean, dl Dumitru LOVIN.

  După care, în ordinea desfășurării cronologice a evenimentelor, prezentăm documentele emise/ faptele întâmplate în intervalul 14 decembrie 2017 – 30 ianuarie 2018.

   Pe baza tuturor probelor administrate, o să realizați că hotărârile adoptate de  I.Ș.J. Vâlcea și de Consiliul Local al municipiului, nu s-au întemeiat pe niciun fel de argumente/criterii, dintre cele prevăzute în actele normative care reglementează acest domeniu!

   Și că măsura desființării L. T. OLTCHIM nu a fost altceva decât un act de forță al unor autorități interesate de cu totul altceva decât de asigurarea dezvoltării comunității vâlcene.

  O asemenea clică, formată din indivizi care acționează subversiv pentru subminarea intereselor reale ale vâlcenilor, trebuie să fie  – de îndată – destructurată!

2

Sursa: Ziarul de Vâlcea

   Drept pentru care, facem un nou apel la instituțiile abiliate ale statului de drept (nu ale vreunuia… paralel, deoarece nu avem cunoștință despre existența lui), să stea vigilente și cu simțurile ascuțite! Că dacă nu, nu cred că este departe ziua când vor da și unii dintre parchetari cu.. subsemnatul! Fiindcă nici până acum, din toate materialele care au fost prezentate public de către noi (și nu numai), din toate conexiunile dovedite că s-ar fi întâmplat între membrii unei asemenea rețele infracționale etc., nu au dus lipsă de… probe! Acum vor avea și mai multe și gata… interpretate.

    Astfel încât, considerăm că nu le mai rămâne altceva de făcut decât să le pună cap la cap și să întocmească… rechizitoriul!

   Nu este suficient să spui că ai nasul… înfundat, ca să nu realizezi că mirosul de… bulău s-a răspândit – din primărie – în tot orașul! Cine își imaginează că nu se va întâmpla asta ori este prost, ori este prea… naiv! !

   Așa că, aviz principalului amator de asemenea… senzații tari!

   Deoarece, nici măcar un iluzoriu stat paralel al hoților profesioniști nu te poate exonera la infinit de răspundere atunci când comiți, cu bună știință, asemenea ilegalități, cu iz excesiv de… penal!

   Toate la vedere, ziua în amiaza și la drumul mare!

   În interpelarea sa, dl deputat Dumitru LOVIN, a cerut explicații ministrului educației, referitoare la soarta liceelor din Râmnicu Vâlcea în legătură cu care Consiliul Local adoptase deja Hotărârea nr. 30/30.01.2018: „Conducerea Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea a început demersurile pentru modificarea structurii şcolare (rețelei școlare, n.n.) din localitate şi are în vedere comasarea liceelor Oltchim, Henri Coandă şi Victor Giuleanu. Această veste a creat un imens val de nemulţumiri pe plan local, puţinele explicaţii date de autorităţi nereuşind să-i lămurească pe profesorii de la cele trei unităţi şcolare, pe elevi şi pe râmniceni în general ce urmează să se întâmple concret.

   Reprezentanţii Primăriei Rm. Vâlcea au lăsat să se înţeleagă că urmează să facă un schimb cu Universitatea din Piteşti, oferind spaţiile de la Liceul Tehnologic Oltchim, iar pentru acestea municipalitatea va primi 25 de hectare de teren, la fosta unitate militară de la Vlădeşti. Autorităţile locale au dat asigurări că această tranzacţie, ca şi noua structură şcolară din Rm. Vâlcea, va avea girul Ministerului Educaţiei Naţionale. Cum acest lucru presupune că Primăria Rm. Vâlcea a transmis deja la Ministerul Educaţiei Naţionale documentaţii foarte clare, bazate pe studii şi argumente solide, vă rog să îmi comunicaţi punctele de vedere ale instituţiei pe care o conduceţi în legătură cu cele două subiecte.”

   Valentin Popa, noul ministru al educaţiei, i-a răspuns prin adresa cu nr. 8.480 din 19.III.2018; referitor lacomasare licee Rm. Vâlcea şi schimb imobile cu Universitatea din Piteşti”, i s-a comunicat, în conformitate cu prevederile legale: „reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar se organizează de către autorităţile administraţiei publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor şcolare… Conform prevederilor art. 22 alin. (1) – (2) din Metodologia privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2018-2019, anexă a O.M.E.N. nr. 5.472/2017:

  (1) Organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se realizează prin hotărâre a consiliului local…, cu avizul conform al inspectoratului şcolar/Ministerului Educației Naționale, după caz;

  (2) Obţinerea avizului conform este obligatorie, lipsa acestuia atrăgând nulitatea hotărârii consiliului local… prin care este aprobată reţeaua şcolară.

   Organizarea reţelei şcolare se realizează, în ordine, cu respectarea etapelor prevăzute în cadrul art. 22 alin. (3) şi art. 25 alin. (1) lit. a) – h) din Metodologia aprobată prin OMEN nr. 5.472/2017.

   Până aici, nimic suspect. Invocarea unor acte normative, citarea corectă a conținutului acestora… , bla-bla-uri.

   După care, ministrul simte nevoia să ne explice ritos faptul că: „Luând în considerare prevederile legislative sus-menţionate, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea a emis aviz conform pentru organizarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru anul şcolar 2018-2019, având în vedere Hotărârea privind aprobarea proiectului reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru anul şcolar 2018-2019, a Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în data de 14.12.2017. În urma depunerii solicitării Primăriei Rm. Vâlcea, propunerea de proiect a reţelei şcolare a fost analizată şi aprobată în data de 15.12.2017 de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea (CA al ISJ).” – (vezi  – Raspuns interpelare ).

   De aici încolo, urmează partea cea mai… interesantă!

 Legenda furnizată ministrului de către (i)responsabilii din inspectoratul școlar Vâlcea, despre cele întâmplate în fatidica zi de… 15 decembrie 2017!

    De unde o să li se tragă – multora –  toate cele!

Cuvântul din poveste înainte încă este.

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –  

TIBERIU M. PANĂ

_______________________

  Taxi – Domnu’ Soros (horă așezată)

 

  Horaţiu MălăeleEpilog cu măgari   

Un gând despre “DE CE STRIGĂ HOȚUL CĂ ARE DREPTATE, CÂND ȘTIE BINE CĂ…N-ARE!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.