Program – manifest despre ilegalitatea desființării L. T. OLTCHIM

Gata!

Ne-am întors, cu forțe proaspete!

Cum, de unde!? Ce întrebare mai este și asta!

De pe net, de pe facebook, din lumea tuturor posibilităților și a tuturor ocaziilor ratate… Pe unde am mai… copilărit și noi puțin. Până când s-au asigurat unii că ne trece ziua… degeaba.

Ne întoarcem direct – și cu forțe și documente reînnoite – la problema desființării LICEULUI TEHNOLOGIC OLTCHIM, de către o ceată de saltimbanci sataniști, aflată sub stricta coordonare a artizanului (auto)demolării sale, primarele urbei noastre râmnicene, dl GUTĂU MIRCIA (vezi FOTO)!

1

Sursa: Ziarul de Vâlcea

Cel care, după eșecul lamentabil din 28 februarie a. c., al încercărilor disperate ale comandoului condus de către Anton Mițaru – de a obține avizul conform al ministrului educației, dl VALENTIN POPA, pentru schimbarea destinației imobilului L. T. OLTCHIM din Râmnicu Vâlcea (teren și clădiri) – a mai rostit doar câteva vorbe, dând de înțeles că în spațiul astfel eliberat o să mute… Liceul de Arte (vezi AICI ).

Ceea ce era în afara oricărei logici și a oricărei soluționări rezonabile a situației spațiului actual al Liceului de Arte!

Oricum, este de reținut faptul că – în tot acest timp – GUTĂU a fost permanent preocupat de rezolvarea acestei probleme, așa cum crede el de cuviință. Pentru că nu a renunțat în nici un moment să găsească o soluție… favorabilă interesului său, declarat și asumat public!

Până în seara zilei de miercuri, 23 mai 2018, când GUTĂU și-a făcut apariția pe VTV, oferind un recital rarisim de… autocunoaștere. În care, la întrebările timide, ridicate pașnic la fileu de către Crișu Popescu, a destăinuit – celor care mai sunt dispuși să-l asculte și să-i înghită pe nemestecate gogorițele – că (doar cu o zi înainte) fusese la ministerul educației, unde discutase cu șefa de la direcția de patrimoniu. Și cu un secretar de stat din minister. Fiind conduși acolo tot de… cineva din Vâlcea! Funcționari publici din minister care i-au dat mari speranțe – în legătură cu eventualitatea acordării avizului conform de către ministrul educației – pentru perfectarea schimbului de imobile cu UPIT (Universitatea din Pitești), căreia i s-a atribuit în folosință imobilul fostei unități militare de lângă Vlădești (vezi AICI).

Drept pentru care, la ordinul… comandantului lor suprem, ciracii din primărie s-au apucat să ordoneze într-un dosar cele 9 (nouă!) tipuri de documente/acte necesare, (prevăzute de Procedura de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinației bazei materiale a instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat, precum și condițiile necesare acordării acestuia, aprobată prin Ordinul M.E.N. nr. 5.819/25.XI.2016) pentru a-l depune la minister, în vederea obținerii mult râvnitului… aviz conform!

2

Sursa: L. T.  OLTCHIM

Un scurt comentariu: ori  Mariana CHIVU, tanti aia din minister, directoarea Direcției Generale Infrastructură, nu știe despre ce este vorba și în ce se bagă (indiferent de puterea sa de influență la nivelul instituției, în ce ne privește, la sfârșitul acestei povești, nu o vedem bine!!!), ori GUTĂU – făcând o asemenea declarație – a supralicitat din nou public, pentru a sonda nivelul și limpezimea apelor în care se toot scaldă de vreun an de zile! Doamnă căreia, pentru deplina edificare a tuturor celor interesați, i se pot adresa direct, întrebări bine… țintite, la e-mail-ul său oficial:  mariana.chivu@edu.gov.ro

În ce ne privește, o s-o și facem. Urmând să vi le aducem și d-stră la cunoștință.

Sau, cine mai știe, primarul s-o fi conversat cu madam Roxana ILIE, director al unei structuri din cadrul direcției, Direcția de Patrimoniu și Investiții.

Oricum, printre obiectivele asumate ale acestei direcții nu se află nici unul dintre cele despre care bălmăjea GUTĂU în emisiune. (Cei care sunt mai… neîncrezători din fire, le pot vedea AICI).

Imobil de care (cel de lângă Vlădești, zic), fără nici un fel de jenă, începând din anul 2008 – de când i-a fost atribuit prin H.G. nr. 918/20.VIII.2008 – M.E.N. (prin intermediul unor salariați iresponsabili!) și UPIT (prin intermediul unor conduceri incompetente!) și-au bătut joc cum au vrut!

Aducându-l în starea jalnică în care se află acum.

Fără să-i tragă nimeni la răspundere!

Nici măcar Ministerul Educației Naționale, instituția căreia i-a fost atribuit legal de către Guvernul României! Cât despre tanti aia de la… patrimoniu (o să aflăm care a fost…), ce să mai zic!

Minister care, indiferent de cât de repede și de hoțește ar dori să-și îndrepte greșeala și să șteargă urmele matrapazlâcurilor trecute / prezente, trebuie să știe că se apropie ziua în care – cei care au făcut una-alta – trebuie să dea socoteală!

Reluăm acțiunea de dovedire a ilegalității măsurii discreționare a Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, concretizată prin adoptarea Hotărârilor cu nr. 491 din 14.XII.2017 și nr. 30 din 30.I.2018, documente prin care, fără niciun motiv temeinic și fără nici un fel de justificare rațională, s-a dispus desființarea L. T. OLTCHIM din Rm. Vâlcea.

Cooperativă ale cărei interese sunt patronate de către… GUTĂU Mircia, artizanul dovedibil al tuturor manoperelor din actualul – (și ultimul!?) – său mandat!

Ce și cum vrem să dovedim!?

Obiectivul nostru este simplu. Și ni-l asumăm fără nici un pic de emfază:

Am convingerea intimă că, unii dintre aceștia se întreabă deja, cu suficient de  multă îngrijorare, de ce nu au fost încă… săltați! Și cum de mai dorm în paturile lor:

Și chiar de-o fi ca unii dintre ei să populeze – pe diferite termene – spațiile concentraționare ale patriei, este bine ca toți să știe că într-un stat de drept, este normal ca nicio faptă, indiferent de natura ei, să nu rămână nepedepsită:

Chiar dacă respectivul loc de detenție – închisoarea Văcărești – nu mai există, are balta infracționalității suficient de mulți… pești! Iar unii dintre cei care ne diriguiesc azi trebile locale, l-au mai văzut și au trăit pe dinăuntru… Și poate că le-au și simțit ascuțișul… mușcăturii!

Suficient de mult timp ca să fugă de recidivă, precum necuratul de tămâie! Iar cine mai are și niște… restanțe, e bine să știe că tot acolo o să le susțină!

Departe de a fi fatalist, nu cred în adevărul replicii care urmează:

Dacă nu scăpăm de ei până la, sau nici la următoarele alegeri, înseamnă că viitorul țării ăsteia este grav amenințat! Dacă nu cumva, definitiv compromis! Pentru că sunt trenuri în istorie care nu trec de două ori printr-un loc! Iar ultimul dintre acestea deja a staționat prea mult pe peronul neputinței noastre funciare!

Și atunci nu știu dacă o mai avea cine să stingă lumina!

3

Sursa: Timpul de Vâlcea

Iar furii noștri sunt atât de versatili, încât ne joacă pe degete, cunoscându-ne precum propriile lor conturi (nu mai merge aia cu buzunarele, că acolo n-au decât oarece… mărunțiș)! Ei știu atât de bine care-s meseriile care se mai practică în piață, (aducătoare de bani nemunciți), încât nu mai e mult până când o să ne dea și lecții despre plusurile și minusurile noastre… existențiale:

Aparent, noi beneficiem de un singur și mare… noroc. Pe care alții, înaintea noastră, nu l-au mai avut (inclusiv unii din neamul meu). Putem să ne consumăm o parte din surplusul de energie negativă… chibițând pe-aici! Blogărind sau feisbucind, pândiți de ochii vigilenți ai tuturor celor care de-abia așteaptă să sărim pârleazul!

Chiar dacă adrisantul, cât timp se consideră protejat de instituțiile statului… paralel, pe care-l crează, exersează și perfecționează doar în folosul lui și al alor lui, râde de-l apucă amețeala! În timp ce strigă din toți rărunchii… HOȚII! Arătând, ca și altădată în istoria neamului nostru oropsit, din nou spre… victimă! Rol în care continuăm să jucăm… prost, câteva milioane de oameni!

D-aia, vă zic: nu v-așteptați ca – în tot acest timp – să ne apuce… setea sau foamea! Ne animă doar senzațiile referitoare la aflarea și impunerea adevărului! După care vom săpa și investiga până în pânzele albe!

Cum soldate eșecului sunt și încercările unor zgubilitici de a ne intimida – într-un fel sau altul. Așa că, atenție mărită:

Iar în ce ne mai privește, vreau să se știe – și să se bage bine la cap – că:

4

Iar celor care se cred fără de prihană, le recomand să rostească – spășiți – următoarea rugăciune, ca să nu le fie și mai rău:

Am zis!

În mod sigur….

– Va urma

TIBERIU M. PANĂ

         __________________________________

  Taxi – Strada mea c-un singur bec

Un gând despre “Program – manifest despre ilegalitatea desființării L. T. OLTCHIM

  1. Pingback: Să fie acest „Aviz conform” – bomboana de pe tortul funerar al carierei ministeriale a Abramburicăi!? (I) – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.