Motto: Politica este ştiinţa despre cine primeşte ce şi când. – Sidney Hillman
Scurt pe 2 și 1/4: Ce mi-am zis, văzând grozăviile care se petrec sub ochii noștri, în politica autohtonă!? Să reiau un articol, apărut cu vreo 5 ani în urmă. Actual de nu se poate!
Articol care devoala punctual și înfiera fără niciun fel de rezerve unele obiceiuri, devenite loc comun pentru acei „politicieni” făcuți la apelul de seară al… bocancilor! Fapte care s-au petrecut în primăvara anului 2016, atunci când, spre sfârșit de mandat, într-un Parlament – doar în aparență – dezinteresat de manoperele guvernamentale, partidele care dețineau majoritatea, au făcut ce a vrut mușchii lor de haite de lighioane, specializate în rele! Dovedind cu supra măsură că nu erau interesate decât de chiverniseala membrilor lor aflați în fruntea bucatelor.
Asta se întâmpla cu un guvern condus de un prim-ministru desantat în acea funcție, doar pentru că așa fusese voia președintelui Klaus Werner Iohannis, după nefericitele evenimente de la clubul Colectiv din capitală. Era vorba de guvernul prezidat de Dacian Julien Cioloș, executiv împănat cu tot felul de politruci, pentru a avea inevitabilul control politic al giranților săi din umbră. Guvern care nu putea să facă mai nimic, decât să țină hora pe loc (!), având în vedere componența sa de… „tehnocrați”, fără susținere parlamentară. Executiv care avea misia de a asigura o tranziție cât mai puțin conflictuală spre viitoarele alegeri locale / județene și parlamentare din acel an. Oferind astfel o perioadă de respiro partidelor, pentru a-și pregăti în liniște strategiile de campanie. Perioadă de care a profitat mai ales PSD-ul condus de Nicolae-Liviu Dragnea, învingător incontestabil în alegerile anului 2016.
Cartea este precum o oglindă: dacă se priveşte în ea un măgar, n-are cum să vadă un apostol.
«Din 4 în 4 ani păsăricile paradisului parlamentar ne încântă cu trilurile lor, ademenindu-ne să venim din nou la urne ca să le reconfirmăm priceperea de a ne căsăpi de tot! Şi ne cântă şi ne încântă în aşa fel încât unii dintre noi (re)intră în transă şi se lasă din nou păcăliţi de promisiuni deşarte! Şi „aleşii” umplu mult prea încăpătoarele săli ale fiecăreia din cele două camere ale legislativului cu tot ce are ghiolbănimea locală şi centrală mai cu hoţ… cu moţ (Doamne, ce era să scriu)!
Nici nu se pitulă bine aleşii în fiecare cuibar al existenţei lor nababe şi tihnite din următorii 4 ani (ai fiinţării lor terestre), că au și uitat de promisiuni şi angajamente şi se apucă de rostuit interesele lor şi ale neamurilor lor, până la a noua spiţă. Şi din anonimii care erau în urbea lor, uitată de timp şi de lume, sau în meseria lor de bugetivori înrăiţi, ridică anonimatul la rang de… lege! Cei mai mulţi dintre ei, aşa cum o dovedesc prin faptele lor, sar direct la nivelul cel mai înalt al reuşitei parlamentare, cel al fărădelegii [1]!
De fapt, cei de-acum nu-s cu nimic mai breji decât cei care i-au precedat în scaune. Dar parcă ăştia au întrecut de tot măsura! Parcă se apropie sfârşitul lumii şi având doar ei posibilitatea să se salveze de la un dezastru planetar, nu pregetă să o facă. Ştiind că mulţi dintre ei nu mai au şansa unui loc eligibil pe listele electorale şi nici norocul de a mai prosti suficientă lume pentru a redobândi un nou coledzi, aleşii se reped cu forţa înecatului – care se agaţă şi de un pai – ca să mai pună mâinile lor hrăpăreţe pe oarece avantaje! Fără niciun pic de jenă! După ei… potopul! Nu-i interesează că pustiesc locul şi compromit iremediabil concepte precum parlamentarism, separaţie a puterilor în stat, preeminenţa legislativului faţă de executiv, obligativitatea asigurării resurselor financiare pentru orice năzdrăvănie care le trece prin cap etc. Nimeni şi nimic nu le mai poate sta în calea ideilor care le inundă partea (răz)gânditoare a trestiei! Şi se pornesc să se rostuiască pentru zilele lor de… după. Să le fie doar lor mai bine, deşi în campanii nu vorbeşte nimeni despre aşa ceva.
Ca „fraţi” buni ce sunt, în asemenea momente cruciale se realizează mult doritul consens: de la dreapta la stânga şi de la Bălăceanca la Spitalul nr. 9! De la grevista foamei la foamea de dreptate din gâtul fostei greviste! Se îmbărbătează, se felicită şi se îmbrăţişează după fiecare din aceste victorii obţinute împotriva noastră! Realizează astfel starea de beatitudine pe care nu o ating altfel niciodată, atunci când ar trebui să rezolve problemele legislative curente ale vulgului credul/ fudul. Doar câteva asemenea exemple ar trebui să fie suficiente pentru a ne ostoi cheful de votat asemenea pafarişti, interesaţi doar de satisfacerea cu supra măsură a binelui personal.
În vara anului 2015 şi-au triplat veniturile salariale de nu mai poţi să le ajungi la nas, atât de sus l-au ridicat!
Învăţat e omul care nu termină niciodată de învăţat. Lucian Blaga
1. Pe data de 2 martie 2016, un mănunchi de senatori, majoritatea membri PSD şi UNPR, au iniţiat un Proiect de lege de modificare a Statutului funcţionarilor publici, astfel încât, după ce li se încheie mandatul, parlamentarii să devină „de drept” funcţionari publici şi chiar înalţi funcţionari publici! Singura condiţie fiind ca respectivul parlamentar să fi avut minimum un mandat întreg şi să fi absolvit studii superioare de lungă sau de scurtă durată! Unul dintre iniţiatori, senatorul HARALAMBIE VOCHIŢOIU (lider al grupului UNPR), s-a declarat ca fiind „foarte supărat” deoarece dacă acest proiect de lege nu trece, el nu poate ajunge ambasador: „Deci atenţie, eu parlamentar, facultăţi, doctorate, Institutul de Diplomaţie Român absolvit, reţineţi, eu acum, dacă nu trece legea asta, eu nu pot fi ambasador. Ceea ce sunt foarte supărat pe treaba asta. Şi-au creat o castă acolo unde nu poate să mai intre nimeni. Deci eu, la legea asta, asta am avut pretenţia: să deschideţi uşile şi altora, nu numai neamurilor voastre cum era la notari. Nu se poate aşa ceva, din tată în fiu, că nu e monarhie!”, ne admonesta nervos, palavragiul.
Interesante sunt „argumentele” pe care le invoca iniţiatorul BUTNARU FLORINEL în Expunerea de motive a proiectului, considerând că „legea actuală este extrem de restrictivă cu privire la intrarea în corpul funcţionarilor publici stabilind ca unică condiţie de profesionalizare a funcţiei publice – concursul”! Mai aprecia că aceasta „nu este actualizată la cerinţele de dezvoltare ale societăţii şi nu are în vedere eficienţa administraţiei publice şi calitatea managementului în administraţie şi experienţa profesională dobândită pentru a ocupa diferite funcţii de conducere”!!!
Printre iniţiatorii proiectului acestei superlegi pentru sinecurişti afoni şi agramaţi, regăsim personaje care populează coşmarurile multora dintre noi, precum: ANGHEL CRISTIANA IRINA (senator PC), BUTNARU FLORINEL (senator PSD), COCA LAURENŢIU FLORIAN (senator PSD), NĂSTASE ILIE (senator UNPR), POP LIVIU MARIAN (senator PSD), TEODOROVICI EUGEN-ORLANDO (senator PSD) etc. Alături de ei o pletoră de anonimi, precum: Bădălău Niculae, Cadăr Leonard, Deneş Ioan, Federovici Doina Elena, Dumitrescu Florinel, Frătean Petru Alexandru, Duruţ Aurel, Fifor Mihai Viorel, Mocanu Victor, Lazăr Sorin Constantin, Tămagă Constantin etc. (PSD) şi la fel de „cunoscuţii” senatori UNPR: Bujor Dumitru-Marcel, Bumbu Octavian–Liviu, Cristache Iulian, Iovescu Ioan, Isăilă Marius Ovidiu, Rogojan Mihai Ciprian, Vasiliev Marian etc. Cum în asemenea chestiuni „tehnice” nu există opoziţie, ci doar o poziţie comună, alături de ei au venit cu trupul şi sufletul lor de viitori ambasadori ai neamului nostru şi unii senatori liberali, precum Grigoraş Viorel, Mihai Cristian Dănuţ, Neagu Nicolae!!!
Aşa este că nu aţi auzit de nicio faptă de vitejie parlamentară a vreunuia dintre ei!? Lăsând răutăcismele la o parte, hai să ne bucurăm alături de aleşii noştri, viitori reprezentanţi de seamă ai intereselor economice şi culturale ale României în zone mirifice ale Planetei Şpringarilor, precum Cât-ay, Paray, Ce-day, TeMâncay, TeFuray-Scăpay, NuMăArestay, TeFentay, senatorii FLORINEL BUTNARU, ales în colegiul uninominal 1 din circumscripţia electorală nr. 40 Vâlcea (băgat în parlament pe listele PP-DD, ulterior transfug la PSD) şi de COCA LAURENŢIU FLORIAN, (din 2008 ales în circumscripția electorală nr. 40, colegiul electoral nr. 1, județul Vâlcea).
În cărţi există mai multe comori decât în toate cuferele piraţilor de pe Insula Comorii. – Walt Disney
2. Luni, 14 martie 2016, Senatul a votat ca militarii, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special, cu vechime de cel puţin 25 de ani, să beneficieze, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu în cuantum de 80% din salariu, precum şi plafonarea pensiei la cuantumul de 100% din baza de calcul.
Polițist răpus de somn în timpul serviciului!Sursa foto.
Deşi reprezentantul Guvernului a susţinut în plen să se voteze Ordonanţa de urgentă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, aşa cum a fost ea publicată în MONITORUL OFICIAL, (nr. 923 din 11 decembrie 2015), fără amendamentele comisiei, senatorii au aprobat raportul comisiei de buget cu 92 voturi pentru, 2 împotrivă şi 3 abţinere! Şi astfel s-a ales praful şi de legea unitară a pensiilor!
Indignarea publică a fost pe măsura faptelor acestor impostori notorii [2]!
3. Cum s-a întâmplat şi atunci când, în decembrie trecut (2015, n. n.), tot în Senat s-a votat legea prin care primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii Consiliilor Judeţene (care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare) au dreptul, la încetarea mandatului, la indemnizaţie pentru limită de vârstă, dacă nu sunt realeşi pentru un nou mandat. De această indemnizaţie pentru limită de vârstă urmau să beneficieze şi aleşii locali care au avut anterior intrării în vigoare a legii calitatea de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliul Judeţean. Deşi iniţiativa legislativă nu a fost asumată, în plen, nici de iniţiatori şi nici de Guvern, legea privind pensiile aleşilor locali a fost adoptată cu 86 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi nicio abţinere (liberalii au ieşit din sală înaintea începerii votului)!
Printr-o sesizare adresată CCR, Guvernul a formulat obiecţiuni privind unele aspecte ale legii, cea care ar fi încălcat mai multe articole din Constituţie, referitoare la instituirea unui regim special de privilegii pentru anumiţi aleşi locali, acordarea retroactivă a drepturilor speciale şi neasigurarea finanţării pentru indemnizaţiile nou create. „În forma adoptată, există cel puţin 16.300 de potenţiali beneficiari ai legii. Efortul bugetar în 2016 se ridică la 469 milioane lei. În urma impozitării acestor sume, deficitul bugetar rezultat este de 395 milioane lei, peste deficitul agreat de Parlament, şi tinde să agraveze stabilitatea cadrului fiscal bugetar. În plus, având în vedere că legea retroactivează, numărul beneficiarilor poate fi mult mai mare, ca și impactul asupra bugetului de stat”, se preciza într-un comunicat de presă al Guvernului.
Noroc cu plenul Curţii Constituţionale a României care, prin Decizia nr. 22/20.01.2016, cu unanimitate de voturi, a constatat neconstituţionalitatea dispoziţiilor acesteia! Printre argumentele invocate de CCR în decizie pentru justificarea soluţiei sale de respingere, sunt următoarele: „după depunerea proiectului legii bugetare anuale la Parlament pot fi aprobate acte normative/ măsuri/ politici numai în condiţiile întocmirii unei fişe financiare, care să cuprindă precizarea surselor de acoperire a diminuării veniturilor sau a majorării cheltuielilor bugetare, aferente exerciţiului bugetar pentru care s-a elaborat bugetul”. Curtea a constatat că legea supusă controlului de constituţionalitate încalcă art. 1 alin. (5) din Constituţie, «întrucât normele pe care le reglementează nu îndeplinesc condiţiile de claritate, precizie şi previzibilitate cu privire la natura juridică a „indemnizaţiei pentru limită de vârstă”, al sferei beneficiarilor săi şi al modului de stabilire şi calcul al indemnizaţiei».
De asemenea, legea este contrară prevederilor constituţionale cuprinse în art. 16 alin. (1) şi art. 138 alin. (5), întrucât, „pe de o parte, creează o inegalitate nepermisă de tratament juridic între aleşii locali, iar, pe de altă parte, stabileşte cheltuieli bugetare fără stabilirea unei surse de finanţare reale, contrar cerinţelor de certitudine şi previzibilitate bugetară inerente conţinutului normativ al textului constituţional antereferit”. Motive pentru care curtea a admis obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că „dispozițiile Legii pentru completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali sunt neconstituționale”, decizia fiind „definitivă şi general obligatorie”. Ca să realizăm cam ce le poate tetul aleşilor noştri – atunci când şi-l muncesc cu asemenea proiecte legislative – dăm din nou cuvântul curţii: „Din modul de formulare a legii nu rezultă dacă acest text vizează numai primarii, viceprimarii, preşedinţii și vicepreşedinţii consiliilor judeţene care au fost aleşi în mod democratic, aşadar, ulterior Revoluţiei din 22 decembrie 1989, sau se referă şi la cei care au deţinut aceste calităţi fără să fie aleşi în mod democratic de cetăţeni în regimul anterior Revoluţiei”, conchizând că „modul în care este formulat textul nu permite tragerea unei concluzii certe în privinţa sferei sale de reglementare, fiind încălcate dispoziţiile art. 1 alin. (5) din Constituţie, textul fiind deficitar redactat”.
Cum tot fără temei au fost considerate şi dispoziţiile conform cărora statutul aleşilor locali ar trebui comparat cu cel al magistraţilor sau altor categorii socio-profesionale: „Curtea reţine că statutul juridic al aleşilor locali nu poate fi comparat cu cel al magistraţilor, care, în considerarea activităţii lor profesionale, beneficiază de pensie de serviciu. De principiu, pensiile de serviciu se acordă unor categorii socioprofesionale supuse unui statut special, respectiv persoanelor care în virtutea profesiei, meseriei, ocupaţiei sau calificării îşi formează o carieră profesională în acel domeniu de activitate… Or, nu se poate susţine că o persoană care deţine calitatea de ales local îşi formează o carieră profesională în această funcţie”[3].
Nu e învăţat cel ce citeşte cărţi, ci cel care ştie ce citeşte.
4. Prin Hotărârea nr. 28/2016, adoptată de Senat în data de 7 martie, a fost modificat modul de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, într-un mod contrar normelor constituţionale, al regulilor democratice şi al tradiţiei instituţionale, fapt care poate „genera consecinţe negative însemnate cu privire la buna funcţionare a singurului organ ce garantează independenţa justiţiei”, se arată în scrisoarea prin care Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR), prin care a solicitat Senatului să sesizeze Curtea Constituţională pentru a verifica dacă hotărârea este conformă sau nu cu Legea fundamentală. Judecătorii au cerut acest lucru deoarece consideră că în urma modificării operate de Senat, fiecare membru al CSM a fost validat pe un mandat întreg de şase ani, care va curge individual, independent de mandatele celorlalţi membri: „O atare opţiune pune serioase probleme de constituţionalitate şi poate afecta bunul mers al unei instituţii fundamentale, singura căreia Legea Supremă îi arogă rolul de garant al independenţei justiţiei”.
Astfel, adaugă ei, prin Constituţie (conform prevederilor art. 133, alin. 4) se stabileşte că durata mandatului membrilor Consiliului este de şase ani, CSM fiind un organ colectiv, şi nu individual, „de unde reiese că durata mandatului se referă la Consiliu ca întreg, şi nu la mandatul fiecărui membru luat individual. Acest lucru reiese şi din faptul că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie convoacă membrii CSM în şedinţa de constituire a noului Consiliu”.
Susţinând că „regula în materia organelor elective publice este a mandatului unitar, ele înnoindu-se în întregime la împlinirea lui”, UNJR explică faptul că în situaţiile în care „mandatul de senator, deputat, consilier judeţean, consilier local, chiar primar ori preşedinte al consiliului judeţean (acestea din urmă chiar autorităţi individuale) încetează înainte de termen, se organizează alegeri, după caz, se validează conform regulilor stabilite de lege un înlocuitor pentru restul de mandat rămas neîndeplinit”, conchizând că: „în lipsa unei dispoziţii legale exprese, şi mandatul membrilor CSM nu poate curge independent de mandatul Consiliului în care au fost aleşi”.
Vrei să înveţi ştiinţele cu uşurinţă? Începe prin a-ţi învăța limba.
5. Ce mai fac senatorii când se fac că fac: vor să transforme făcătura numită Academia Oamenilor de Ştiinţă (AOŞR), „o clonă politică a Academiei Române”, în Academia de Ştiinţe, asigurându-le celor 250 de membri şi o creştere a salariilor prin atribuirea unui spor de „importanţă naţională” şi eliminarea interdicţiei de a purta titlul de academician!
În iniţiativa depusă la Senat s-a inclus abrogarea articolului din actuala lege, care prevede că membrii acestui for nu pot purta titlul de academician.
Din AOŞR fac parte foşti şi actuali parlamentari ca Ion Ilici Iliescu, Teodor Meleşcanu, Valeriu Tabără [4], dar şi personaje de poveşti cu puşcăriabili, precum Gheorghe Mencinicopschi, figuri de ceară topită ale ierarhiei creştinismului autohton (precum ÎPS Teodosie Petrescu, ÎPS Nifon Mihăiță), ziarişti specializați în pupincurismul de stânga, precum Ion Cristoiu etc. Preşedintele al filialei Iaşi a AOŞR este deputatul PSD Anghel Stanciu, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.
Proiectul de lege este susţinut de 42 de parlamentari, dintre care 27 sunt de la PSD. În decembrie trecut, în şedinţa comisiilor reunite pentru buget, la propunerea senatoarei PSD Ecaterina ANDRONESCU (membră titulară fondatoare a AOŞR, preşedinta Secţiei „Ştiinţe Chimice”) s-a introdus un amendament la votul pentru bugetul Ministerului Educaţiei, prin care Academia Oamenilor de Ştiinţă a devenit ordonator de credite.
Academia Oamenilor de Ştiinţă din România a funcţionat ca ONG până la apariţia Legii nr. 31/2007, când – dintr-o „Asociaţie” de duzină – a devenit o instituţie de interes public.
În anul 2010, Daniel Funeriu, ministrul de atunci al Educaţiei a tăiat finanţarea publică pentru Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, Academia de Ştiinţe Tehnice şi Academia de Ştiinţe Militare (care era de circa 13 milioane de lei pe an) [4]. Funeriu declara că economiile astfel realizate echivalau cu banii plătiţi anual de Ministerul Educaţiei pentru rechizitele a peste 600.000 de copii. Doi ani mai târziu, Parlamentul a revenit asupra deciziei, iar cele trei academii de „ştiinţe”, cărora li se alătura Academia de Ştiinţe Militare (din 2015, Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, finanţată tot prin Ministerul educaţiei), beneficiau de sume importante provenind de la bugetul de stat!»
Despre Academii și „academicieni” închipuiți, vezi și articolul Academiile de întreținuți [5]. Citești și te… minunezi de ce le-a putut trece acestori impostori prin țeastă! Și altora ca ei.
Partea proastă este că nu ne putem debarasa de acest lest cu pretenții științifice, societatea românească fiind luată astfel într-un prizonierat perpetuu, de către aceste creaturi cu proptele interesate în câmpul tactic al politichiei dâmbovițene.
DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!
Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!
– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ
______________________________
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.
Articolul a fost publicat în Criterii Naționale, 8 aprilie 2016.
[1] http://www.criterii.ro/index.php/en/national/16067-lista-penalilor-din-parlament-1-din-5
[2] Postacii i-au tărbăcit de nu s-au văzut:
- – «Submediocri, pleiada cerşetorilor socialişti şi comunişti, fac brainstorming pe tema „cât profit să mai născocim” pentru securizarea viitorului, ştiind sigur că va veni o vreme a socotelilor şi că s-ar putea să fie lustraţi în pofida clamării democraţiei»;
- – „Căpătuială pe veci, la os de ros!!! Ăsta-i gândul cu care se culcă şi se scoală parlamentarul român. Şi-a cumpărat locul să scape de puşcărie! Or să învârtească ceva afaceri cu statul să se căpătuiască odată şi ei”!
- – «Acum i s-a urcat la cap că-i înalt funcţionar şi poate moşteni o rentă viageră. Cât despre diplome, mai uşor cu pianul pe scări! Ne-am lămurit cum se cumpără şi diplomele, cum se iau doctoratele, cum se scriu „tratatele științifice” a la Becali, MM, Copos, iar concursul ţine de împrejurări!!! Se vrea încă o lege de… rahat cu perje!!!»;
- – «Uite un efect „secundar” al DNA – parlamentarii probabil trebuie să o lase mai moale cu şmenurile şi atunci îşi îndreaptă atenţia spre alte zone de unde pot extrage „rente” şi ce poate fi mai bănos, la stat, decât… să fii diplomat, (c)Academii etc.»;
- – „Luaţi-vă popcorn, că începe să devină interesant”;
- – «Ştiţi că în diplomaţie mulţi sunt fost secu sau activi (acum) SRI, SIE, vă daţi seama… dacă şparlamentarii au ajuns să dea „atac” acolo…ce răzbel iese!?»;
- – «Unii dintre ei citesc silabisind şi vor să devină ÎNALŢI FUNCŢIONARI PUBLICI! Ei vor să stea „la butoane” veşnic precum dictatorii. Se pare că cu paşi mărunţi ne îndreptăm spre dictatură»;
- – „Aceşti indivizi, care sper că după alegerile următoare să devină personaje de tristă amintire, nu au limită. Poporul român ar trebui să se trezească la realitate şi să vadă dimensiunile incomensurabile ale LĂCOMIEI şi DISPREŢULUI TOTAL faţă de el!”;
- – «Încercaţi să abordaţi un „neales” să vedeţi cum SUNTEŢI TRATAŢI. Am propus şi cu alte ocazii: – LIMITAREA MANDATELOR ca la preşedinte, la maxim două mandate. aceasta să fie valabilă şi pentru alegerile locale;
- – „PRESA SĂ PUBLICE LISTA nominală a tuturor parlamentarilor care şi-au votat pensii nesimţite, precum ŞI LISTELE PE CARE APAR ACEŞTI LACOMI; indiferent de la ce partid sunt, să nu fie votaţi”.
[3] Vezi DECIZIA C.C.R. nr. 22/20 ianuarie 2016 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, publicată în MONITORUL OFICIAL, nr. 160 din 2 martie 2016.
În baza prevederilor art. 146 din Constituţie, Curtea Constituţională poate fi sesizată cu privire la constituţionalitatea legilor, înainte de promulgarea acestora, de preşedintele României, de unul dintre preşedinţii celor două Camere, de Guvern, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de Avocatul Poporului, de un număr de minimum 50 de deputaţi sau de cel puţin 25 de senatori, precum şi, din oficiu. Astfel că Legea pensiilor pentru aleşii locali ajunge din nou în Parlament, care este obligat să reexamineze dispoziţiile respective pentru a le pune de acord cu decizia CCR.
[4] Vezi şi articolul Universitatea Bucureşti critică proiectul de lege prin care Ion Iliescu, Ecaterina Andronescu şi IPS Teodosie ar primi titlul de academician: Poate compromite grav seriozitatea politicilor publice autohtone privind aspiraţiile legitime către excelenţă.
[5] https://pressone.ro/academiile-de-intretinuti/
____________________________
Istoriile îi fac pe oameni mai înţelepţi, poeţii îi fac mai inteligenţi, matematicile subtili, ştiinţele naturii profunzi, morala gravi, logica şi retorica capabili de a rivaliza.
Insist asupra activității acestei pretinse Academii – și ați avut ocazia să constatați câte astfel de făcături mai sunt conectate la banul public – doar pentru a înțelege că… aici sunt banii dumneavoastră! Ca să realizăm cât de greu este să demantelezi astfel de coterii jenante, la care au pus umărul tot felul de lighioane care s-au scăldat prin politichia românească a deceniilor din urmă. Între timp, mulți dintre aceștia deja au ieșit din scenă, dar – înainte de a o face – și-au asigurat abonamente pe viață la… țâța îndestulătoare pentru ei a statului român! Pentru că asta i-a mânat și-i mână în lupta politică! Iar nu facerea de bine pentru bieții alegători,… turmentați de avalanșa promisiunilor electorale făcute!
Mai nou, AOȘR, luând „notă cu surprindere de existenţa unei iniţiative legislative de desfiinţare (a AOȘR, n. n.)”, „PROTESTEAZĂ ÎMPOTRIVA CALOMNIERII ŞI DISCRIMINĂRII INSTITUŢIEI ÎN NUMELE UNOR INTERESE POLITICE”!
Ca să vedeți ce mai făcea Avocatul poporului, tanti aia care, de fapt, reprezenta interesele tuturor lipitorilor abonate la veniturile statului de… drept! Cocoana a atacat, unde altundeva decât la… Curtea Constituțională Legea bugetului de stat pe anul 2021 nr. 15/2021, susținând că dispozițiile art. 38 din lege sunt neconstituționale!
În ședința din data de 24 iunie 2021, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu majoritate de voturi, Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționale a acestui articol al legii bugetului (vezi AICI Decizia C.C.R. nr. 449/24 iunie 2021, 6 file)! Ceea ce înseamnă că AOȘR a fost din nou mufată la banii publici, asigurând o sinecură multora dintre tarații științelor oculte și pseudo „cercetărilor” pe care le practică aceștia!
Despre activitatea științifică a unora dintre membrii săi, vezi secțiunea cercetare, unde găsiți suficiente informații despre: INSTITUTUL DE CERCETĂRI AVANSATE INTERDISCIPLINARE „CONSTANTIN ANGELESCU” (ICAI) / CENTRE DE CERCETARE / PROIECTE – 2017 – 2018 – 2019
Și, mai ales, merită să dați o raită pe la secțiunea de CĂRȚI ALE MEMBRILOR AOSR, având de ales dintre cele 11 secții ale acesteia.
Eu am ales activitatea membrilor Secției ŞTIINŢE ISTORICE ŞI ARHEOLOGICE, umplându-mă de râs pe piept, atunci când i-am găsit ca membrii titulari ai acesteia pe DINU SĂRARU (membru fondator!), cu trecerea în revistă a întregii sale producții literare ante și post loviluționare, pe Dan Zamfirescu (tot… membru titular!), cu aproape toate producțiile sale protocroniste, pe nimeni altul decât pe frontistul / PDSR-istul / PSD-istul… ION I. SOLCANU (membru titular!), pe Mihai D. Drecin (membru corespondent) și mulți alții, de care nu s-a auzit că ar fi contribuit decisiv la desțelenirea ogorului științei istoriei!
Rubricile aferente activității publicistice de specialitate ale lui Ștefan S. Gorovei și Ștefan Vergatti nici măcar nu au fost completate! Iar tabelul în care sunt trecute creațiile științifice ale tuturor acestora, este de tot râsul, ca un desen șchiop al unui copil de grădiniță!
Învaţă la fel de mult când scrii, cum înveţi când citeşti!
Drept pentru care consider că e bine să-i căutăm cât mai aproape de origini pe savanții închipuiți de la AOȘR și savantlâcurile lor. Ca să înțelegem că nu avem nimic cu ei ca ființe bipede, ci doar cu insistența cu care se insinuează în lumea academică, prin făcături demne de o rubrică permanentă la gazeta de perete, cuprinzând producții ale acestora, sub titulatura… AȘA NU!
1. Vezi și articolul Cine sunt oamenii de știință din AOSR, academia fantomă care va fi finanțată de la bugetul de stat, publicat de site-ul: https://romania.europalibera.org/ pe 5 iunie 2020.
Din care aflăm că din Secția de Teologie și Filosofie face parte și „Aurel Papari, profesor psihiatru, declarat de instanță colaborator al Securității, după ce și-a turnat pacienții din ospiciu”!
Din secția Științe economice face parte și Sorin Petre Dimitriu, „membru corespondent al AOSR, condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare pentru fraudă cu fonduri europene”!
Secția Științe Biologice îi are printre membri pe Gheorghe Mencinicopschi, „condamnat definitiv la 8 ani închisoare în dosarul ICA” și pe Bogdan Alexandru, „trimis în judecată de DNA pentru un prejudiciu de 3,7 milioane de euro adus Academiei Române”, motiv suficient pentru a se refugia în această (c)academie!
Din Secția de Științe Medicale fac parte și Mihai Lucan, «pus sub acuzare de DIICOT în dosarul „Transplantul”» și Irinel Popescu, „cercetat de DNA pentru luare de mită”!
Din articol mai aflăm că Președintele AOȘR primea (în 2019) o indemnizație lunară de 21.840 de lei, iar vicepreședinții și secretarul primeau lunar câte 16.640 de lei! Vezi AICI LISTA FUNCȚIILOR DIN CATEGORIA PERSONALULUI PLĂTIT DIN FONDURI PUBLICE (la data de 01.09.2019). Potrivit documentului, un șef de serviciu avea un salariu de bază de 6.160 de lei, la care se adaugau sporuri de 758 de lei, vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei, indemnizație de hrană de 347 de lei și indemnizația lunară pentru titlul de doctor de 950 de lei. Un total de… 8.200 de lei lunar, bani de la bugetul de stat! Ce să mai… trai nineacă pe banii babachii!
2 .Vezi și rolul pe care l-a avut deputata PNL Florica Cherecheș, cea care, în 2020, din „grijă pentru știință”, a introdus un amendament „otrăvit” în Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea și funcționarea Academiei Oamenilor de Știință din România! Propunere legislativă care a fost votată cu o largă majoritate, atât de PSD, PNL, UDMR, Pro Romania, rezultatul final fiind: „voturi pentru = 273, contra = 29, abțineri = 17, nu au votat = 0” (pentru acuratețe, vezi AICI procesul legislativ parcurs de acest proiect de lege).
3. Pe 26 iunie 2020, dl KLAUS-WERNER IOHANNIS, Președintele României, a formulat o SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE asupra Legii pentru modificarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea și funcționarea Academiei Oamenilor de Știință din România. Vezi AICI Decizia C.C.R. nr. 771 / 22 octombrie 2020 referitoare la obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru modificarea Legii nr. 31/2007 privind reorganizarea și funcționarea Academiei Oamenilor de Știință din România (publicată în Monitorul Oficial, nr. 1.135 din 25.11.2020).
Pe 6 aprilie 2021 legea a fost respinsă de Senat, fiind trimisă la Camera Deputaților pentru „reexaminare, ca urmare a Deciziei C.C.R. nr. 771/2020”, actualmente aflându-se „în adormire”, în așteptarea unui „raport” de la Comisia pentru învăţământ și Comisia pentru constituționalitate. Termenul stabilit de Biroul Permanent al Camerei pentru depunerea Rapoartelor – termen depunere raport: 29.04.2021 – expirând de mult!
4. Vezi și articolul Statul la Stat. Pentru că nu au fost primiți în Academia Română, politicienii și-au înființat academii paralele, pentru bani în plus, publicat pe 30 iulie 2020 pe site-ul: https://www.digi24.ro/special
Vezi și articolul Daţi ciolanul înapoi Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, publicat pe 4 iunie 2020, pe site-ul: https://adevarul.ro/educatie
Câteva comentarii sunt deosebit de bine țintite!
Vezi și articolul Academia Oamenilor de Știință, despre intenția privind desființarea acestei structuri: „Un proiect pur politic, care uzează de argumente străine adevărului şi domeniului cercetării ştiinţific”, din care nu mă pot abține să nu citez câteva comentarii savuroase:
- „Alexandru – 90% nu au cercetare relevanta internațional pe domeniile lor. Majoritatea sunt cu funcții în universități sau în alte poziții importante ale statului și sunt intr-o increngatura de interese incredibil de bine pusă la punct. Aceeași poveste este din păcate la Academia Romana, unde de valoare și merita sa fie acolo sunt cei din științe exacte. Serparie peste tot. Desființarea este cea mai buna soluție, iar la Academia Romana reevaluarea tuturor după standardele internaționale.”
- „Cozmin – Pe langa ca sunt niste nulitati, niste impostori, (multi dintre ei) plagiatori, fara absolut nicio activitate stiintifica, au si un tupeu nemasurat.
La fel sunt ca cei din Institutul Revolutiei si din Institutul Tapului Levantin.
Nu fac absolut nimic valoros, absolut nimic util, dar vor salarii nesimtite de la stat.
Daca sunt valorosi, asa cum pretind, sa se auto-finanteze, sa publice cartile scrise de ei, sa publice articolele scrise de ei in reviste, sa tina cursuri, sa faca proiecte.” - „Nicu – AOSR nu are legatura cu valoarea stiintifica, toti membrii sunt oameni selectati pe diverse legaturi si combinatii. Nu produc nimic util, doar iau indemnizatii din bani publici.”
- „Alexandru – Legat de citari. Câteva reviste din Estul Europei, care sunt cotate ISI, dar în vârful cozii clasamentelor internaționale, au format un adevărat colhoz al citarilor încrucișate. De aici sunt citarile. Cu asta se laudă.”
5. Vezi și articolul Instituția care i-a făcut „academicieni” de onoare pe Iliescu și Băsescu, ajutată de Avocatul Poporului, apărut pe site-ul: https://romania.europalibera.org/ în data de 25 aprilie 2021.
6. Cum nu ar strica să treci și pe AICI: Membrii Academiei Oamenilor de Stiinta, in topul plagiatorilor din academiile din Romania, apărut pe 7 octombrie 2017, pe site-ul: https://ziare.com/scoala/plagiat
Pentru detalii, vezi site-ul: http://www.plagiate.ro/En/en.first.htm (în engleză), sau: http://www.plagiate.ro/Ro/ro.first.htm (în română), administrat de Asociația GRAUR (Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară).
Potrivit acestuia, până în 20217, „au fost identificate 15 lucrări plagiate ale unor membri ai Academiei Oamenilor de Știință din România, sau lucrări plagiate care poartă girul acestei academii”! Vezi LISTA cuprinzând Lucrări plagiate ale membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România sau lucrări plagiate care poartă girul Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Pe care, printre mulți alții, apar și câteva lucrări asumate colectiv de mai mulți „cercetători”, printre care se află și… ECATERINA ANDRONESCU!
Vezi site-ul: http://www.graur.org/
____________________________
Ce și-or fi zis academicienii anonimi și compilatori, dacă merge în muzică, să încercăm și noi! Poate că ne merge! Și iată că le-a mers bine; și încă le mai merge. Până când, rămâne de văzut. Sper că – într-un sfârșit – o să li se înfunde, așa cum se întâmplă cu toți paraziții! Iar acest moment nu are cum să fie prea departe…
Cunoscuta melodie Drumurile noastre a lui Dan Spătaru a fost plagiată / copiată după o melodie a cântărețului Miki Jevremovic – Ona nocas nece doci.
Iată dovada:
Dan Spătaru – Drumurile noastre
Miki Jevremovic – Ona nocas nece doci – (Audio)
Melodia Spuneam că nu-mi pasă, interpretată de Margareta Pâslaru, ca și Îndrăgostitul, interpretată de Aurelian Andreescu, au fost făcute după Bensonhurst Blues, piesa mult mai cunoscută a lui Oscar Benton!
MARGARETA PASLARU – Spuneam că nu-mi pasă – (BUI BUI BUI)
Aurelian Andreescu – Îndrăgostitul (Bui Bui Bui)
Oscar Benton – Bensonhurst Blues (Blues-ul din Bensonhurst)
Oscar Benton – Bensonhurst blues – subtitrat ro
Imagini din filmul „Something’s Gotta Give”, o comedie romantică având ca protagoniști pe Diane Keaton, Jack Nicholson și Keanu Reeves.