„Managerul” Cosmin Hodor / Doar o… coadă de topor!?

Motto:Când eşti mort, nu ştii că eşti mort. Pentru ceilalţi e trist. La fel şi când eşti prost.” — Philippe Geluck

Pe 3 decembrie 2017, Simona Halep anunța pe pagina sa de facebook: „din echipa mea va face parte și Cosmin Hodor în calitate de manager de comunicare și proiecte speciale. Bun venit în echipă Cosmin.” Se pare că această… coabitare se datorează faptului că Hodor este omul lui Ion Ţiriac! Acesta prestând şi pentru cunoscutul afacerist în cadrul „Stejarii Country Club”, un complex de lux, aflat în zona de nord a Capitalei.

Iar Cosmin a venit. Și n-a mai plecat! Cel puțin până la această (ultimă!?) gafă…

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind, cadru apropiat şi interiorFotografia cu Simona și Cosmin Hodor, de pe pagina de facebook a acesteia

Pe 28 octombrie 2019, Cosmin Hodor, managerul de comunicare al Simonei Halep, a postat un mesaj de impact pe contul său de Instagram, după meciul câștigat de  Simona (28 de ani, locul 5 WTA) în fața Biancăi Andreescu (19 ani, locul 4 WTA). Victorie adjudecată cu scorul 3-6, 7-6(6), 6-3, într-o partidă care a durat două ore și jumătate, disputată în Grupa Violet de la Turneul Campioanelor.

În acest an, Bianca Andreescu – apărută parcă de nicăieri în tenisul mare – a câștigat 8 din cele 9 partide jucate cu jucătoarele din top 10 WTA. Printre acestea nu s-a aflat și Simona Halep, pe care nu o mai întâlnise pe terenul de tenis până la turneul de la Shenzhen. Trebuie să mai precizăm că jucătoarea canadiancă era cotată ca favorită la casele de pariuri.

Dacă ținem cont și de faptul că – din motive medicale – Simona reintra în arenă după mai bine de o lună de pauză, cât și de faptul că după victoria obținută în turneul de la Wimbledon nu mai făcuse mari fapte de vitejie pe terenurile de tenis, este de înțeles existența unei stări de stres competițional în staff-ul lui Halep. Care ar fi avut nevoie de motive temeinice pentru a justifica o eventuală înfrângere a Simonei în meciul cu Bianca. 

Prost să fii, noroc să ai / Cu bâta-n baltă să dai!

Iată mesajul postat de Hodor. Vorbe care au dus la o reacție spontană a multora dintre oamenii de sport din mass-media (și nu numai), punându-l în genunchi – pe zgura din colțul terenului – pe grăbitul și imprudentul scribălău.

Astăzi, Simona, ne-a arătat odată în plus, că nu este nevoie să pleci din România pentru a face performanță la nivel înalt; românii trăiesc cu ideea greșită că rămânând în România nu pot face performanță. Bianca este o campioană a Canadei, iar propunerea Simonei pentru noi este să fim campionii pentru România.”

„Trebuie să mulțumim și părinților Simonei care nu au ales ideea finanțării unei alte țări și a juca pentru un alt steag. Asta este propunerea mea, să spună povestea unei alegeri; alegerea unui român de a face performanță sub steagul României și că dacă românii vor alege să lupte sub un alt steag nu vom avea o Românie mai bună!”

Niște vorbe adunate parcă cu furca, aruncate-n podul patriotismului de operetă și de scandal, de către un… cărător de vorbe goale! Care nu a urmărit probabil altceva decât să-l bage și pe el lumea în seamă! Să afle că există și că e pus pe fapte mari! Să se afle că dacă Simona mânuiește cu măiestrie racheta de tenis și obține rezultate sportive care-o țin pe culmile tenisului mondial feminin, el este un neîntrecut cântăreț al faptelor de vitejie exclusiv românească ale acesteia!

Pentru că aici bate mintea neinstruită a pârâtului ipochimen! Spre… românismul pur, răsărit și cultivat în mizeria de la el de-acasă! Nealterat cu banii și cu steagurile altora! Servind până la moarte, indiferent de sacrificii, o țară aflată la un moment de mare cumpănă al destinului său istoric! Și asta doar pentru că așa vrea farafastâcul ăsta închipuit, care trăiește și se hrănește din banii colorați ai altora!

Iar acest neica nimeni care vorbește-n papainoage, poate că fără să-și dea seama, a trecut culoarul strâmt care desparte sportul de politică! Călcând cu putere în străchini, ridicând la plasă un subiect oricum fierbinte! Și tocmai acum, când ne aflăm în plină campanie electorală! Parcă s-ar fi adăpat de la textele (nemuritoare!?), folosite cu supramăsură de PSD-ul lui Dragnea, în campania pentru alegerile europarlamentare!

Amintindu-ne de nemuritoarele vorbe ale lui Caragiale, din O scrisoare pierdută!

Imberbul se consideră a fi în măsură să critice și să condamne. Să dea sfaturi și să pună etichete! Ce i s-ar mai fi dat apă la moară, dacă ar fi trăit pe vremea comunismului naționalist al lui nea Ceașcă! Cum și-ar fi muiat condeiu-n călimară, ca să înfiereze cu mânie proletară! Ca să ne țină legați de glia natală! Să nu ne mai stea mintea să ne dorim ca să vedem cum este prin cele străinătăți!

Jupânul halepist critică decizia unora dintre semeni de a trăi în altă parte. Ca și cum, dacă le-ar fi bine acasă la ei, românii ar mai roi-o dincolo, cu milioanele!

Trebuie să mai știm că Bianca Andreescu, în vârstă de 19 ani, este născută din părinţi români, la Mississauga, o suburbie a oraşului Toronto, (Ontario), în Canada, dobândind prin naștere cetățenia acestui stat. Iar relația acesteia de recunoștință față de țara natală trebuie considerată ca fiind un gest absolut normal. Desigur că doar de către oamenii normali!

Cât privește declarațiile acestora de după meci, ambele jucătoare au manifestat fair-play, evidențiind obiectiv plusurile și minusurile evoluției fiecăreia dintre ele. Și meritele adversarei. C-așa-i în tenis!

"Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalți e trist. La fel și când ești prost..." Philippe Geluck

Când scapi porumbei din gură / Primești replici pe măsură!

Reacția lui CTP a fost spontană, ca de obicei și pe măsura faptei martalogului: „Ce spune domnul Hodor e o aberație. Părinții Biancăi Andreescu au libertatea să hotărască unde vor să-și crească fiica și pentru cine să joace tenis. Bianca acum e majoră, hotărăște singură ce țară vrea să reprezinte.”

Continuând cu aplombu-i bine cunoscut: „Atitudinea domnului Hodor e de tipul Dăncilă – Dragnea: să rămână aici, în țară. Ca să facă ce, aici în țară? Păi spun eu: nimic. Un jucător de tenis care rămâne în România nu face nimic. Cei care au realizat ceva – Andrei Pavel, Horia Tecău, Simona Halep – au făcut lucrurile astea pe niște căi paralele cu România, că nu i-a lansat pe ei federația lui Cosac și acum a lui Țiriac, cu nenumărate procese, cu toți care se dau în judecată unii pe alții…”

Chiar dacă tiriplicului limbrician i-a fost frică de eventualitatea înfrângerii Simonei, nu asta este calea pentru a evidenția / pune în lumină importanța succesului acesteia.

Iar încercarea acestuia de a o da la-ntors, după ce a fost demantelat de postările fără număr din mediul on-line, nu are darul să mai îndrepte ceva din gogomăniile pe care Hodor le-a putut produce. Pentru că este bine cunoscută zicerea – cine se scuză, se acuză! 

În ce o privește pe Simona Halep, nu cred că aceasta mai are de cules multe roade de pe urma colaborării cu un asemenea specimen, care-i aduce doar ponoase. Așa încât, or se leapădă fără niciun fel de remușcări de un asemenea pierzător, (cum a mai făcut în cariera sa, în situații mai puțin jenante), or rămân în tandem și preia partea care-i revine din imaginea proastă a acestuia.

De data aceasta, Simona este la serviciu! Doar pe munca și pe banii ei…

P. S.: Aflu (cu surprindere) că – pe contul său de Instagram – Simona i-a dat like postării lui Hodor. Ce ți-e și cu așteptările astea… și cât de ușor se pot face țăndări!

Între timp, Simona a pierdut al doilea meci din grupă, fiind învinsă de Elina Svitolina (25 de ani, locul 8 WTA), cu scorul 5-7, 3-6, în Grupa Mov de la Turneul Campioanelor.

Să vedem ce o să facă – în cel de al doilea meci al zilei – românca din Canada, Bianca Andreescu.


Despre „competențele” de comunicator ale lui Hodor, vezi și:

Text devastator: „Brandul Halep e unul în paragină! Un agramat face praf imaginea Simonei“

Managerul lui Halep nu ştie nimic despre tenis: Dovada că postarea lui Cosmin Hodor a fost o gafă de proporţii

Halep, obligată să lucreze cu un incompetent: Cine e Cosmin Hodor, omul care îi atacă pe românii plecaţi din ţară

Halep a ajuns pe mâna unui incompetent: Simona şi-a angajat un manager de comunicare care nu ştie să comunice

Halep, batjocorită: Site-ul personal al Simonei arată groaznic! Românca e la ani-lumină de paginile rivalelor


Sursa foto copertă

Dacă n-ai știut să taci / Ți-o iei și de la postaci!

Hai să citim câteva dintre reacțiile punctuale și spontane ale unora dintre numeroșii postaci, care s-au simțit vexați de cuvintele necugetate ale hodorului de serviciu și au replicat cu sârg și cu multă glagórie:

 Ion-Nelu Nistor„Acest hodor ori este prost, ori este prost. Alta variantă nu există. Un comunist pur sânge prin vorbe și simțiri. O rugăm pe Simona Halep să se dezică de spusele acestui malefic personaj și să se despartă cât mai repede posibil de el”.

melcul_furios: „Însă te-ai bucurat de meciurile lui Bute și Doroftei? Nici unul nu a jucat pentru România, au reprezentat un club din Canada în Canada, nu am auzit nici un român să îi fluiere pentru asta. Poate Hodor are ceva de spus și acolo, nu?”

Canelo – „Atâta frustrare în jur la gagica asta, n-am mai văzut, zici că-i Mayweather!”

Acest individ trebuie să își expună aceste gânduri în cazul în care Andreescu ar fi trebuit să aleagă în trecut între a juca pentru Canada sau România printr-o ofertă a ultimei, să zicem. Dar nu s-a întâmplat așa ceva. Fiindcă nu avea cum, deoarece Bianca este născută acolo, este canadiancă, a crescut și învățat acolo. Se simte canadiancă, atât din punct de vedere spiritual, cât și cultural și social. Ce ar mai fi vrut acest individ cât și alți politruci ca ei să tragă acum spuza de pe urma ei??? Unora nu le convine că există o jucătoare cu nume românesc care nu joacă pentru ei. Ce propagandă și-ar mai fi făcut ei, dacă fata asta i-ar fi trădat pe canadieni (care au investit enorm în ea), ar fi întors armele împotriva, așa ca la 23 august. Acest individ pune greșit problema. Bianca nu s-a născut în România, nu a învățat tenis în România ca apoi să fugă în Canada și să aleagă să reprezinte Canada. Bianca este canadiancă de naționalitate română. Și așa cum Simona este propunerea României, sau Buzărnescu sau Begu, de exemplu, așa Bianca este propunerea Canadei, după cum poloneza Kerber este propunerea Germaniei, așa cum cehoaica Bencic este propunerea Elveției etc. etc.”

tatar_marcel – „Pentru ce să ataci o fată care face performanță chiar sub alt steag. Statul canadian a investit în ea, poate când nimeni nu știa că ajunge o mare jucătoare. Bravo Simonei, dar dacă nu avea părinți care să o susțină, și ea o ambiție mare, nu făcea nimic. Ce ți-e cu patriotismul ăsta, mai bun de o cauză mai bună?”  
laurentiustelea – „Dragul meu, Mesajul tău e plin de mitocănie grea. Dacă Simona îl girează, e treaba ei. Bianca Andreescu e născută în CANADA, poartă nume românesc. PUNCT. Este însă pe deplin un cetăţean canadian care s-a format în CANADA.”
avasilcuteia – „Exact tipul ăsta de gândire aduce neajunsuri României. Orice „nimeni” încearcă să se asocieze cu succesul celor care se spetesc să ajungă undeva. Naţionalism stupid. Ce-ai fi făcut acum, dacă ai tăi ar fi ales sa părăsească România pentru Canada acum 30 de ani?”
andrei.debut – „Jenant post. Când țara ta nu te ajută cu nimic, ba din contră, îți pune bețe-n roată, atunci reprezinți o altă țară care te ajută să fii cea mai bună versiune a ta. Mai există o vorbă prin care sper să înțelegi ce vreau să spun: „Mama nu e cea care te naște, e cea care te crește!”
angeloflove007  – „Cosmine, înainte de a posta bazaconiile astea intrigante, te rog să te consulți cu șefa ta, Simona, pentru că eu nu cred – așa cum o știu – că reprezintă și punctul ei de vedere. De ce să fie bine când poate fi rău. Parcă mi-e cunoscută…”
Citeste mai mult: adev.ro/q04tx2

Citat Thomas Carlyle

Toma Caragiu – Aşa e în tenis Sceneta „Aşa e în tenis” este scrisă de Dan Mihăescu, Grigore Pop şi Octavian Sava

 

Un gând despre “„Managerul” Cosmin Hodor / Doar o… coadă de topor!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.