CAZINOUL din Constanța – „miză electorală” ratată (în mod repetat) de PSD!

Minciuna când îți iese-n cale / Poartă haine-n dungi…verticale!

Toate bune și frumoase (doar) atunci când angajăm promisiuni electorale, pentru a turna hârdăul cu zoaie în capul acarului Păun din… opoziție! După care, ți-ai urcat sacii-n căruța guvernării și… pe-aci ți-e drumul! Dus ai fost! Și nu mai privești îndărăt! Mizând pe faptul că lumea are o scurtă ținere de minte, că orice minune nu ține (la noi!), mai mult de 3 zile și că e bine să păstrezi tema și pentru campaniile viitoare! Că și mai mare o să fie atunci interesul!

Mai nou, noroc cu tehnologia! Că vorbele de clacă ale unuia sau altuia dintre vorbăreții fără minte au început să rămână! Și populimea să le țină minte și – la momentul oportun – să-și amintească de ele! Și să le caute, pentru a-i face de ocară pe ăia care-i toot duc cu preșul electoral! Și… pac cu ele pe… Facebook! Înlocuitorul ziarelor Resboiu sau Răcnetul Carpaților din alte timpuri!

Așa s-a întâmplat și în cazul cazinoului din Constanța! Prin toamna anului 2014, când PSD-ul era bine înfipt la guvernare (din 2012 și pe care – cu excepția anului 2016 – nu a mai părăsit-o până-n zilele noastre!), NICOLAE-LIVIU DRAGNEA, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în guvernele conduse de Victor Ponta (2012–2015), aflat într-o vizită la malul mării, în prezența corifeului local, primarul Radu Mazăre, s-a apucat să peroreze despre cum o să reabiliteze ei cazinoul. Și dăi și luptă, și luptă și dăi cu… vorbe și cu termene! Ca de obicei, mizând pe… uitare! Că nu degeaba aflaseră ei că… și uitarea-i scrisă-n legile omenești!

Numai că, de data asta n-a mai mers! Iar filmulețul cu grosul deșartelor promisiuni electorale a început să înroșească rețelele de socializare! Punându-i pe ipocriți într-o postură extrem de jenantă! Mai ales pe… DRAGNEA, șeful acestora, cel care mințea cu nerușinare, fără să roșească și fără să clipească! Și care, din 2014 încoace nu mișcase un deget pentru a îndrepta o stare de lucruri care se prefigura a duce la pierderea unui monument de patrimoniu național!

Iată-l în toată splendoarea lui, scoțând panglicile unor declarații sterpe, neurmate de nimic! Flancat de rivuluționarul de operetă RADU MAZĂRE, cel despre care tocmai aflasem că fusese priponit în Madagascar! Urmând să constatăm dacă colegul lui de partid și vecinul de minciuni guvernamentale, Liviu Dragnea zic, o să aibă interesul să-l dea de cotă instituțiilor statului… paralel! Ceea ce nu prea îmi vine să cred!

În 13 noiembrie 2014, în plină campanie electorală pentru prezidențiale, Liviu Dragnea și Radu Mazăre garantau că PSD – aflat la guvernare împreună cu ALDE (al cărui lider, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu apare în videoclip alături de cei doi!) – va restaura Cazinoul din Constanța în 2 ani. Au trecut aproape… 5 ani și Cazinoul este tot o ruină! Atunci, pentru că se grăbeau, oficialitățile nu au mai dorit să viziteze clădirea. Dacă ar face-o acum, și-ar risca viața! Nu avem noi norocul ăsta!

Ce atâta tura-vura / Promiți, nu te doare gura!

Văzând că-i groasă și că nici ai lor nu-i mai cred, au pus de-o nouă… coțcărie! Că nu-i costă nimic! Cum au făcut și altădată – și-a rămas literă moartă (!) – au mai pus de-un act normativ, că nu-i doare mâna! Și nici gura (despre care se știe că bate alte părți ale corpului uman!)! Și au lansat pe piață niște basme ilustrate frumos, de mai mare dragul să le privești!

Printre actele normative aprobate în ședința Guvernului României din 8 mai 2019, la punctul 14 al ordinii de zi s-a aflat și: „14. HOTĂRÂRE pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Consolidare și restaurare Cazinou Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)”

Și au lansat și niște fotografii futuriste cu clădirea cazinoului după… consolidare și restaurare, de ți se pupăzează văzul, nu alta!

Hai pe ele cu-o privire! / Când or fi, vă dăm de știre!

Numai că nu toți par dispuși să-l mai creadă pe… Petrică! Că nu mai lipsește mult și lupul – reprezentat de inexorabilul timp – o să pape și ditamai monumentul!

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

Mai multe vorbe despre CAZINOUL DIN CONSTANȚA.

Constanţa - Cazino2.jpg

Cazinoul din Constanța – INTERIORApud adev.ro/pbeziw  (10;49 minute)

Cazinoul din Constanța – EXTERIORApud adev.ro/pbeziw (1;43 minute)

Ce o să cearnă ciurul vieții din șirul lung al vorbelor fără rost, numai curgătorul o să ne spună! Până atunci, se pare că Nicolae-Liviu Dragnea mai are ceva timp la dispoziție. Nu știm dacă și câți ași mai are dosiți în mânecă, în afara celor 4, deja decartați!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

Va urma
TIBERIU M. PANĂ


Sursa foto: wikipedia

Dedic articolul lui Ioan Comșa, un… PSD-ist în cuget și-n simțiri! Un (fost)… „prieten” de pe Facebook. Cel care, după adoptarea de către Guvern a hotărârii referitoare la Consolidare și restaurare Cazinou Constanța…, a postat pe Facebook un material ditirambic al ANTEN(uț)EI 3. La rându-mi, explicându-le decent lui și alor săi ce și cum, simțindu-se pus la locul lui, în lipsa unor argumente pertinente, a ales varianta de a mă… bloca! Să-i fie de bine! Să rămână doar ei între ei, cât i-or mai ține curelele! Nu înainte de a înțelege că adevărul nu are culoarea partidului pe care-l pupă-n… bot! Sau unde-l mai pupă! Pentru că DE CE o fac,… deja știm!


Cazinoul şi faleza din 1910 Apud adev.ro/pbix21 (SURSA: Tomis TV)

Faleza în 2014 – Apud adev.ro/pbix21 (SURSA: Claboo Media)

Nicolae Răceanu – La Constanța-n cazino

2 gânduri despre “CAZINOUL din Constanța – „miză electorală” ratată (în mod repetat) de PSD!

  1. Crezi că mai am cuvinte după ce am vizionat videoclipurile? Aproape mi-au dat lacrimile văzând cum arată Cazinoul. Ca atunci când vezi pe cineva drag care este foarte, foarte bolnav și mă gândeam că și noi avem partea noastră de vină. Aceea de a nu-i obliga să răspundă pentru nepăsarea cu care tratează monumentele istorice. Nu numai că nu sunt în stare să ridice altele, dar le-au lăsat în paragină pe cele ridicate de alții mai vrednici decât noi.
    Ce să mai spun ? De la machete și proiecții pe calculator până la renovarea efectivă a clădirii drumul e lung.
    O zi frumoasă, Tiberiu! Și…s-auzim numai de bine!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Pingback: PARANGHELIA…. salvează România!? – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.