Rovana Plumb – zbor planat deasupra unui cuib de (matra)cuci

Puțină istorie nu strică…

Un personaj care a înfruntat toate furtunile din PSDR/PSD și a ieșit cu bine din ele. Navigând consecvent sub toate pavilioanele vremelnicilor învingători din partid. Precum un permanent ofițer de cart! Și care, după ce a mai trecut prin Parlamentul european, are onoarea să deschidă lista respectivului partid pentru apropiatele alegeri europarlamentare, asumându-și rolul de locomotivă… autohtonă!

Despre trecutul de luptă al vajnicei pesediste aflăm mai multe dintr-un articol publicat în 2015 de hotneews.ro – Cine este Rovana Plumb: Ascensiunea femeii de la Gerovital, pusă interimar să revitalizeze PSD. Cine a promovat-o și pe cine promovează ea.

Din care aflăm că a debutat în „câmpia muncii” în 1984, ca inginer la fabrica de cosmetice Miraj din București. Unitate reprezentativă în economia socialistă, care s-a transformat în S. C. Gerovital Cosmetics S. A. după loviluție; fabrică pe care Rovana Plumb a condus-o mult timp ca președinte, director general. În 2010 fabrica a dat faliment.

Articol din care mai aflam o știre aparent neutră atunci când a fost scrisă: „În decembrie 2014, tot Rovana Plumb o ajută pe Viorica Dăncilă să obțină șefia delegației europarlamentarilor PSD”.

Este cunoscută și pentru episodul cu o mașină Audi Q7 înmatriculată în Bulgaria. În octombrie 2014, cotidianul România Liberă a remarcat faptul că în curtea Rovanei Plumb se afla un autoturism Audi Q7, înmatriculat cu numere de Bulgaria. Metoda înmatriculării mașinii în Bulgaria este folosită de unii șoferi din România pentru a eluda taxa de mediu. În condițiile în care, în calitate de ministru al mediului, chiar… Rovana PLUMB introdusese o nouă formulă a taxei de mediu pentru autovehiculele rutiere. Taxă pentru care guvernul trage și acum ponoasele, prin plata unor despăgubiri civile către automobiliști.

Tot Rovana, de data asta în calitate de ministru al muncii, a fost cea care a facilitat (prin neasumarea responsabilității!) adoptarea pensiilor speciale pentru parlamentari!

În 2013, în calitate de ministru al Mediului, în Guvernul  prezidat de Victor Viorel Ponta, a inițiat un proiect de lege privind demararea exploatării aurului la Roșia Montană, prin utilizarea de cianuri. Referindu-se la acest proiect, Rovana Plumb spunea atunci că va acționa „în funcție de decizia Parlamentului (căruia guvernul, procedând astfel, îi pasase responsabilitatea! n. n.). Vom acționa într-un mod cât se poate de strategic, în interes național și în conformitate cu legislația”!

Și exemplele ar putea continua… mult și (nu prea) bine!

Când te lași luată de val / Nu pățești nimic… penal!

Actualul loc I de pe lista pentru europarlamentare a PSD s-ar mai putea justifica și prin aceea că Rovana Plumb, deputat în Parlamentul României, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice, ar fi trebuit să fie urmărită penal în legătură cu „săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale”.

„În anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula Belina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private (care alta, decât binecunoscuta companie teleormăneană de construcții… Tel Drum! n. n.).” (vezi Comunicatul DNA nr. 906/VIII/3 din 22 septembrie 2017)

Din referatul prin care se solicita sesizarea Camerei Deputaților pentru ridicarea imunității acesteia, reținem că: „Din probele administrate, a rezultat bănuiala rezonabilă că numita Rovana Plumb, în calitate de ministru al Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, cu intenție a ajutat la săvârșirea faptei penale reținute în sarcina suspectei Sevil Shhaideh, respectiv a inițiat și promovat H. G. 858/2013 în decurs de 17 ore, în perioada 5.11.2013 – 6.11.2013, cu încălcarea procedurii de la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de acte normative. Prin efectele acestei hotărâri de guvern s-a urmărit crearea unei aparențe de legalitate a trecerii Insulei Belina și a Brațului Pavel, prin proiectul de hotărâre de guvern ce va purta nr. 943/2013, contrar aspectelor semnalate în repetate rânduri de Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Justiției cu privire la forța juridică a actului normativ”.

În plenul Camerei Deputaţilor Rovana Plumb a susţinut că este nevinovată în dosarul în care este acuzată de DNA de complicitate la abuz în serviciu, spunând că demersul procurorilor anticorupţie este un abuz şi o „represiune nedreaptă” împotriva miniştrilor, cu scopul ca PSD să fie scos de la guvernare: „Adversarii noştri politici, folosind aceste mecanisme abuzive şi nedemocratice, doresc să nu mai fim la guvernare. Se creează un precedent nociv şi instrumente paralele, străine principiilor statului de drept, prin care se declanşează o represiune nedreaptă împotriva membrilor Guvernului, având ca unic argument apartenenţa politică” Iar deputații – printr-un vot secret (cu bile!) – au decis exonerarea „colegei” lor de răspunderea penală (din 283 de voturi valabil exprimate, 184 au votat „împotrivă” şi 99 „pentru”)!

Vezi aici declarația de mulțumire a Rovanei Plumb: „Vreau să mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor, deputaţi în Parlamentul României, pentru faptul că au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept şi mă refer la separaţia puterilor, înţelegând că oportunitatea unei hotărâri de guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”! După ce a debitat papagalicește asemenea gogomănii, madam Plumb a tulit-o cu mare viteză din fața camerelor de luat vederi, nerăspunzând nici unei întrebări a curioșilor ziariști acreditați la parlament!

Fiindcă toate sunt pe bune / Să revenim la cestiune!

În perioada 2009 – 2012 a fost membră din partea PSD în Parlamentul European. Ajunși la guvernare, V. V. Ponta a apelat la serviciile Rovanei Plumb, numind-o în funcția de ministru al al Mediului și Schimbărilor Climatice.

În cazul alegerii și validării sale, Rovana ar reveni în politica europeană, după toate cele pe care le-a comis în cea locală.

Unde are suficientă expertiză pentru ca, în cazul schimbării macazului politic, să mai facă ce a făcut în anteriorul mandat. Asta doar dacă-i pică sprijinitorii de la guvernare, nu altfel!

Pe la începutul anului 2012, pe vremea când alianța U.S.L. se dădea de ceasul morții ca să-i debarce de la guvernare pe ăia ai „trădătorului” Băsescu, Rovana se gurguța în fața mass-media din Europa, denunțând și înfierând „crimele” făcute împotriva… boborului de adversarii lor politici de atunci! Într-o luare de poziție prin care europarlamentarul PSD Rovana Plumb explica cu glas tare și apăsat cum o să  facă ea o sesizare, prin care să determine blocarea fondurilor europene pentru Romania!

Vezi filmulețul „interzis” cu Rovana Plumb în care europarlamentarul PSD de atunci vorbește despre posibilele sancțiuni pe care le-ar fi putut adopta U. E. împotriva României.

28.03.2019 R. PLUMB

Este dovada unui tip de comportament pe care, atunci când sunt cu sacii-n căruța guvernării, PeSeDeii îl condamnă cu vehemență, taxându-l drept… antinațional! Cum să te plângi coanei Ioropa pentru ce-ți fac ei!? Ar fi manifestarea supremă a unei atitudini fățiș antiromânești! Să ne spălăm rufele în fami(g)lie, perorează ei la cine mai este dispus să-i asculte, în Românica sau aiurea!

Ce spunea atunci – printre altele – d-na Plumb: „Împreună cu Victor Ponta și Crin Antonescu, vom continua, în cursul următoarei săptămâni, să prezentăm în cadrul PE, prin organizarea unei dezbateri publice, asemănarea dintre profilul Traian Băsescu și profilul Viktor Orban din Ungaria, despre derapajele democratice din România, urmând ca în cadrul PE să avem o dezbatere care va fi finalizată cu o rezoluție în ceea ce privește România. Nu ne vom opri doar la palierul PE, vom merge mai departe către Executiv și către Consiliu, pentru ca privirile să se îndrepte către România”.

„Dacă derapajele democratice vor continua, este clar că în cadrul dezbaterilor din PE se poate invoca articolul 7 din tratat, care înseamnă sancțiuni instituționale la adresa României. Nu dorim acest lucru, dar solicităm în mod expres ca acest Guvern și Traian Băsescu să plece.” Aceasta a mai explicat că articolul 7 prevede declanșarea oricărei proceduri de infringement, pe oricare domeniu – blocarea fondurilor europene și a dreptului de vot, dreptului de exprimare în Consiliu a poziției unui stat membru.

Atacuri concertate, cărora li se adăuga și președintele de atunci al PSD; Victor Viorel PONTA le spunea liderilor europeni ai partidelor din grupurile S&D și ALDE din Parlamentul European: „Ați aflat, cu siguranță, cât de mult au escaladat protestele în România în ultimele zile. Zeci de mii de oameni ies în stradă, în majoritatea orașelor importante din România, pentru a protesta împotriva actualei Puteri, împotriva președintelui Traian Băsescu și împotriva actualei direcții a României”!

Așa, deci! Atunci nu mai conta faptul că respectivii „pârâți” fuseseră și ei aleși! Trebuiau să… plece! Pentru că asta era vrerea voastră, a USL-ului! Dacă nu, îi dați în gât! Să știe biata Europă ce pătimiți voi în țară! Pentru voi, acum, rețeta asta nu mai este valabilă!? Desigur că nu, pentru că voi ați fost… aleși!

Și-am zis verde de-un ciuline / Hai, votează-mă pe mine!

Aflată în plină campanie (înainte de declanșarea oficială a acesteia!), D-na Plumb a revenit la vechile-i metehne. Duminică, 17 martie 2019, participând la Conferinţa extraordinară de alegeri de la PSD Brăila,  Rovana Plumb a criticat europarlamentarii români care denigrează România în străinătate: „PSD este cel mai pro-european partid. Noi am fost cei care am vorbit prima oară de necesitatea ca România să fie membră a Uniunii Europene. Parcursul european al României este ireversibil. Cu părere de rău vă spun însă că sunt europarlamentari, adversari politici, care denigrează România, care votează împotriva României. Acest lucru este inacceptabil, nu există nicio justificare să votezi împotriva propriei ţări. Trebuie să trimitem în Parlamentul European patrioţi. România are nevoie de patrioţi în instituţiile europene”!

În urmă cu doar câteva zile, liderul teleormănean al găștii politice numită PSD, a făcut publică lista cuprinzându-i pe cei pe care respectivul și-i dorește ca reprezentanți ai săi în Parlamentul European. În capul listei, așa cum se zvonise, nimeni alta decât… Rovana Plumb!

Festivitate mare pe 28 martie a. c., cu ocazia depunerii listei PSD-iste la BEC. Vreo două sute de chibiți (printre care și elevi minori, care nu prea știau ce-i mânase pe ei în acea luptă!) s-au gudurat pe lângă ceata de viitori europarlamentari, strunită de vătaful Codrin Ștefănescu (pentru că Liviu Dragnea n-a venit!)

După câteva cotcodăceli ale lui Codrin, s-a dat la microfon madam Plumb. Care ne-a asigurat de dimensiunile incomensurabile ale dragostei ei pentru patrie și de dorința sa nestrămutată de a ne umple – de sus până jos – de… bine! Zice d-na cu glas vioi: „Îmi iubesc enorm de mult ţara şi îmi doresc să continui bătălia pentru România, pentru că merităm mai mult. Avem de oferit Uniunii Europene şi putem să cerem mai mult pentru că chiar merităm mai mult. După şapte ani, mă reîntorc în Parlamentul European cu acelaşi drag de ţara mea şi pentru a lupta în continuare pentru binele românilor”! 

P. S.: Pe lista de candidați a PSD există și alte matracuce, dintre care – de la mare înălțime – se remarcă… Maria Grapini, (în prezent europarlamentar din partea Partidului Puterii Umaniste, comandat de Dan Voiculescu).  Despre care Nicolae-Liviu Dragnea – cu ocazia lansării candidaturilor – a spus:  „este un europarlamentar pe care eu îl apreciez, o și cunosc de foarte mult timp, și tot partidul o apreciază – și cred că nu numai partidul – pentru pozițiile avute în Parlamentul European și adoptate fără rezervă, teamă sau ezitare. O bună româncă și un patriot bun”.

Dacă le adăugăm și alte figurante de pe listă, am spus totul: Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliţă, Doina Pană și jurnalista Carmen Avram.

Quod erat demonstrandum!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ


FOTO copertă

Impresii de călătorie (prin spațiul virtual) ale unor postaci:

Cine este Rovana Plumb? „Pentru mine Rovana Plumb o sa ramana mereu Ministrul Mediului care si-a înmatricualt masina in Bulgaria ca sa evite taxa de mediu impusa de Ministerul Mediului.
As putea spune ca e un pic mai bine decat un mitoman, macar ca nu e cercetata penal.
Insa nu-i asa. E acelasi aluat: Impostura…”

Ceaușismul coafat al Rovanei Plumb: „citate din „.avertisment.net”. Iată de fapt adevărata fațadă a distinsei. Înainte de răsturnarea regimului comunist în decembrie 1989, Rovana Plumb ajunsese un cadru de nădejde al PCR, pe linie de propagandă comunistă, în cadrul b.o.b. de la fabrica Miraj București, cea mai mare producătoare de cosmetice din România. Rovana Plumb devenise în perioada respectivă o simpatizantă și chiar o apropiată a lui Nicu Ceaușescu și a Polianei Cristescu, soția efemeră a acestuia, pe care i-o impusese mama sa Elena Ceaușescu. Se poate spune că înfocata Rovana intrase în rândul tinerei generații a tovarășelor cu coc aflate pe placul Elenei Ceaușescu, dintre care s-au distins în ultimii ani ai comunismului semidoctele Suzana Gâdea, Lina Ciobanu, Alexandrina Găinușe și Ana Mureșan. După revoluția din decembrie 1989, Rovana Plumb a ajuns director comercial la SC Miraj SA și a devenit cea mai bună prietenă de afaceri și de confidențe a doamnei Dana Năstase, fiica unui fost ministru al Agriculturii din epoca Ceaușescu. Presa vremii a relatat că cele două prietene au încercat să acapareze, în primii ani ai capitalismului de cumetrie, în mod direct sau prin interpuși, cele două fabrici mari de cosmetice din România, Miraj București și Farmec Cluj. Cert este că în perioada respectivă SC Miraj SA a intrat în faliment și a fost privatizată pe ochi frumoși, Rovana Plumb devenind acționar principal și președinte. IATA ! ..ca tot ex comunisti si neocomuniști ne fac azi zile fripte.”

Și două bancuri cu temă… grea:
De ce are nevoie Dragnea de Rovana? Îi trebuie plumb când merge la pescuit!
Dacă i s-ar ridica imunitatea, deducem că deși Plumb, d-na este destul de UȘOARĂ!


Taxi – Ca ei
Dedicată, cu profundă repulsie și nedisimulată ură, tuturor celor responsabili. Tuturor

VAMA – În ţara-n care m-am născut