D-le GUTĂU, când o să remiteți fiecărui contribuabil – SCRISOAREA ANUALĂ – prevăzută de legislația în vigoare!?

Că tot se bate primarele nostru cu ditamai cataroiul în piept, (vorbindu-ne pre limba lui de moldovean parvenit în Vâlcea prin căsătorie), despre prea multul bine pe care ni-l face! Pe care parcă nici nu-l merităm! Nici pe unul, nici pe altul!

Despre o obligație a dânsului este vorba aici, prevăzută de legislația în vigoare.

Mai exact, de o obligație prevăzută de Hotărârea nr. 1.723 din 14 octombrie 2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul (al cărei text a fost publicat în MONITORUL OFICIAL, nr. 1.009 din 2 noiembrie 2004).

Ulterior, prin Hotărârea nr. 1.487 din 29 noiembrie 2005 pentru modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1.723/2004 privind aprobarea Programului de măsuri pentru combaterea birocrației în activitatea de relații cu publicul (publicată în MONITORUL OFICIAL, nr. 1.112 din 9 decembrie 2005), aceasta a fost modificată, fără ca aceste modificări să intereseze speța la care ne vom referi.

Articolul 5 al acesteia se referă la obligația primarului fiecărei localități de a comunica fiecărui contribuabil – „în prima lună a anului… în scris, activităţi de interes public desfăşurate în anul încheiat, precum şi obiectivele şi sarcinile pentru anul în curs”. Toate acestea urmând să fie cuprinse într-o SCRISOARE ANUALĂ!

Cităm in extenso aceste prevederi:

Art. 5
În prima lună a anului primarii comunică fiecărui contribuabil, în scris, principalele activităţi de interes public desfăşurate în anul încheiat, precum şi obiectivele şi sarcinile pentru anul în curs, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

Art. 6
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.”

În continuare prezentăm Anexa nr. 2, însoțită de un GHID DE ELABORARE:

«ANEXA nr. 2: Scrisoarea anuală a primarului 
(ghid de elaborare)

ROMÂNIA
Stema localităţii Primăria oraşului …………………………………
Cabinetul primarului

Stimată doamnă / Stimate domnule,
– Formulă de felicitare cu ocazia noului an
– Formulă de mulţumire pentru sprijinul acordat autorităţii administraţiei publice locale în anul precedent
– Enumerarea principalelor acţiuni de interes public realizate în anul precedent
– Prezentarea obiectivelor prioritare ale administraţiei publice locale pentru anul în curs
– Solicitarea susţinerii proiectelor ce urmează a fi realizate
– Formula de încheiere.

NOTĂ:
Scrisorii i se anexează „Înştiinţarea de plată” referitoare la obligaţiile fiscale pentru anul în curs, precum şi precizări privind facilităţile la achitarea acestora şi modalităţile de plată

M-ar interesa dacă ați văzut cumva prin presă o asemenea informație! Așa este că nu se leagă nimeni la cap fără să-l doară!? Nu de altceva… doar așa, pentru corecta informare a unui public avid de lectură!? Nu din aceea pe care o promovează zadarnic și în exces trompetele și tonomatele mediatice ale puterii!

Sau să ne fi comunicat dânsul într-o conferință de presă, cu aplombu-i logoreic bine cunoscut!

GUTAU2

Dacă am trăi în lumea virtuală – unde mulți dintre semenii noștri și-au făcut sălaș – ne-ar fi mai simplu! Dar așa, în lumea reală, care colcăie de tot felul de agramați închipuiți, cocoțați în funcții politico-administrative de către șefii lor dedați la rele, nu putem avea prea mari și multe așteptări.

Problema este dacă cineva din anturajul (era să scriu… profesional!) d-lui MIRCIA GUTĂU i-a explicat acestuia că are și o asemenea obligație. Față de noi, contribuabilii din municipiul pe care-l păstorește. Care obligație nu este facultativă!

Dl GUTĂU trebuie să înțeleagă că, printre multele care-i pot fi puse în cârcă, se află și neachitarea de această… OBLIGAȚIE DE A FACE! Care are tot un ușor iz penal.

Drept pentru care apelez la vâlcenii de bună credință, contribuabili onești – ca și mine – sugerându-le să solicite primăriei să le răspundă de ce nu le este remisă respectiva…. SCRISOARE ANUALĂ A PRIMARULUI. Care nu este o chestie bonjuristă, pe care dl GUTĂU să o ignore cu bună știință, sau să o treacă la… și altele!

Dacă nu aș avea cunoștință de faptul că este formată doar din îmbuibați din banii publici, care nu mârâie nici măcar în vis împotriva celui care le asigură tainul zilnic pe calea hobby-ului lor publicistic care să-i poarte pe calea spre… nemurire, aș face apel și la societatea civilă! Dar așa, mai bine lipsă! Pentru că știu că aș bate la uși închise! Cu o cheie unică, deținută tot de către… dl primar GUTĂU!

Dacă n-aș ști că se află la limita extensiei fizice, aș face apel la firava opoziție politică din zonă. Dar cum antenele ei sunt direcționate doar spre capitală – iar liderii parlamentari ai acesteia se ocupă de soluționarea unor probleme mult mai importante decât cele ale proștilor care i-au votat / ales – trebuie să abandonez și această firavă speranță! Cât despre reprezentanții lor în Consiliul local al municipiului, usca-li-s-ar mâinile votanților acestora, că prea ne-au umplut aleșii lor de… atitudini principiale și hotărâte, exprimate  pe… mutește prin ședințe!

Poate se simt liderii locali ai USR-ului, care s-au mai aținut – cât au putut și ei – în calea lupilor hămesiți din rândul actualilor puternici ai zilei! Să-i explice d-lui MIRCIA GUTĂU că dacă își punea ciracii din primărie să redacteze și să expedieze SCRISOAREA destinată contribuabililor, nu făcea altceva decât să se achite de o obligație legală a sa!

Oricum, cu încrâncenarea unuia care se comportă ca și cum ar fi moștenit orașul de la neamurile-i scăpătate din zona sa de baștină, este greu de crezut că dl GUTĂU o să înțeleagă ceva din acest demers al nostru. Deși ar trebui să o facă, spre binele dânsului și al nostru.

Ca o reacție de recunoștință față de toți contribuabilii de bună credință la bugetul local, pe care-l hărtănește cum vrea, dl MIRCIA GUTĂU trebuie să înțeleagă că are această minimă obligație de bun simț! Inclusiv față de electorii săi!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

Va urma
TIBERIU M. PANĂ 


Ileana Lăceanu – Cântecul primarului

Un gând despre “D-le GUTĂU, când o să remiteți fiecărui contribuabil – SCRISOAREA ANUALĂ – prevăzută de legislația în vigoare!?

  1. Pingback: D-le primar GUTĂU Mircia, când remiteți fiecărui contribuabil SCRISOAREA ANUALĂ prevăzută de legislația în vigoare!? – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.