VENIŢI DE LUAŢI… ISTORIE! Despre PRIMA CONDAMNARE a lui Nicolae-Liviu DRAGNEA (II)

 

Motto: „Un popor care alege politicieni corupţi, impostori,
hoţi şi trădători, nu este victimă, ci complice.
George Orwell

PRINTRE URNE ŞI BOMBEURI,

CONVORBIRI ŞI… SMS-URI

Ca să realizăm lungimea şi grosimea trebii pe care a coordonat-o DRAGNEA (la nivel naţional), vă recomand să lecturaţi câteva din dialogurile/ SMS-urile din Stenogramele cu înregistrările DNA. Ca să nu mai zică vreun chibiţ iritat c-ar fi vorba de nu ştiu ce… făcături băsesciene!

A. Să vedeţi câtă savoare conţineau comandamentele telefonice imperative ale şefului DRAGNEA (în convorbirea din 29 iulie 2012, la ora 20:38:57):

„LIVIU-NICOLAE DRAGNEA: – Băi… Vali, văd că Victor (Victor Drăguşin, primarul Alexandriei, n. n.) are telefonul închis, aveţi decât 38% prezenţă în Alexandria… (ulterior, după aproximativ două ore, la închiderea urnelor, prezenţa la vot în municipiul Alexandria a crescut semnificativ: de la 38% la 52,32%).

BOBOC Valentin Gabriel (atunci era director Apa Serv SA din Alexandria, după alegeri parlamentar PSD): Ştiu, şefu’! Din casă în casă, uite, acum sunt prin zona asta pe la Agricol, pe aici… din casă în casă o iau…

LIVIU-NICOLAE DRAGNEA: – Aşa!

BOBOC Valentin Gabriel: Dar au început să vină, acuma au început să vină. Au fost la ţară.

LIVIU-NICOLAE DRAGNEA: – Băi, am înţeles, dar organizaţi-vă să mi-i aduceţi pe toţi la vot, băi! Îi legaţi, îi luaţi în braţe

BOBOC Valentin Gabriel: Asta le facem, batem din uşă în uşă! Din uşă în uşă am luat-o pe toate străzile!

LIVIU-NICOLAE DRAGNEA: – Luaţi-i, mă, rugaţi-i frumos. Dar e toată lumea împânzită în oraş?

BOBOC Valentin Gabriel: Da, şefu’, toți îi am peste tot.

LIVIU-NICOLAE DRAGNEA: – Liberalii?

BOBOC Valentin Gabriel: Aicea… îi certai niţel, asta făceam când m-aţi sunat dumneavoastră, că ei s-au dus pe la ţară şi le-am zis să-i adune pe toţi de la ţară (se referă la militanţii liberali, n. n.) că acolo s-au cam terminat, hai să îi aducem pe toţi încoace, în oraş.

LIVIU-NICOLAE DRAGNEA: – Zi, mă, să îi aducă în oraş, mă!

Boboc Valentin Gabriel: – Păi, asta… şi că zise că îi aduce pe toţi în oraş acuma”[9]!

B. Şi doar câteva SMS-uri pe care le trimitea disperat LIVIU-NICOLAE DRAGNEA (de pe numărul său de telefon) în ziua referendumului:

Ora 15:20:49: – „Echipele noastre vor merge acasă la cetăţenii care nu au venit până acum şi îi vor aduce la vot”;

Ora 15:21:10: – „Repet: vor merge la ei acasă să-i aducă la vot. Arătaţi aceste mesaje şi celor de la PNL;

Ora 16:47:42: – „PSD-SG: Coordonatorii PSD şi PNL de la fiecare secţie de votare să meargă ACASĂ la familiile care nu au venit la vot şi SĂ LE ADUCĂ SĂ VOTEZE!”;

Ora 16:51:15: – „Oamenii noştri din secţiile de votare pot afla repede cine sunt cei care nu au ieşit la vot. Dar trebuie să meargă la ei ACASĂ să îi aducă să voteze!”;

Ora 17:37:32: – „PSD-SG: – Mobilizaţi toţi membrii PSD şi PNL, daţi fiecăruia lista cu cei care nu au votat, să meargă la ei ACASĂ şi să-i aducă să voteze, nu să-i aştepte la SV ((secţia de votare, n. n.)!”.

Ora 18:49:12: „LIVIU DRAGNEA: Ieşiţi cu caravanele şi îndemnaţi cetăţenii să iasă la vot. Difuzaţi alternativDeșteaptă-te românecu mesajul pe care îl veți primi imediat!”

Ora 18:50:51: „Premierul Ungariei a cerut maghiarilor din România să nu voteze ca să nu valideze referendumul. Vreţi ca peste români să decidă Ungaria? Veniţi la vot!” (mesajul care trebuia difuzat prin staţiile din caravane);

Ora 19:33:22: „SMS 1: Liviu Dragnea: Mai sunt 3 ore. Avem deja peste 6 milioane prezenţi. Ne mai trebuie minim 300 de voturi pe fiecare SV. Ceea ce e foarte realizabil! (continuă în SMS 2)”

Ora 19:34:17: „SMS 2: Liviu Dragnea: Organizaţi-vă astfel: 30 de militanţi pe fiecare secţie de votare, iar fiecare să aducă la vot minim 10 cetăţeni în următoarele ore!”  Ora 21:53:07: „SG: La ora 21 aveam peste 8 mil. de voturi. Mai trebuie câte 100 de oameni la fiecare secţie de vot şi scăpăm de Băsescu! E timp suficient să-i aduceţi! Curaj!”

Ora 22:11:10: „Urgent! Luaţi toate măsurile necesare ca toţi oamenii care stau la coadă la secţia de vot să fie consideraţi în incinta SV ca să poată vota” (nota procurorilor: mesaj transmis la toate secţiile de vot – mii de SMS-uri)[9]!

Tot în cadrul rechizitoriului, procurorii prezentau două adrese trimise de Liviu DRAGNEA „organizaţiilor judeţene ale PSD, respectiv preşedinţilor şi directorilor de campanie ale acestora, precum şi primarilor PSD din ţară, prin care, pentru creşterea participării la vot a alegătorilor, li se ordona să ia măsuri incriminate în Legea nr. 3/2000 (promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) şi, totodată, să propună prefecţilor înființarea de secţii de votare în staţiunile turistice, care nu sunt ele însele unităţi administrativ – teritoriale”.

Ca să nu mai spună cineva că politicienii noştri nu se gândesc şi la binele public. Să simtă tot turistul binefacerile electorale ale sejurului.

EU SUNT MIC, NU ŞTIU NIMIC,

AM CIORDIT ŞI NOI UN PIC!

Dat pe mâna justiţiei, „mititelu’” de el, a început să se lamenteze, clamându-şi în public… nevinovăţia: „Nu am spus nimănui în timpul referendumului să facă lucruri nelegale sau incorecte. Eu am stat în sediul de la Kiseleff, eu nu am de unde să ştiu ce mort a înviat şi a fost să voteze. Atât timp cât se analizează activitatea mea politică în cadrul unei campanii, consider ca e un dosar eminamente politic”! Auzindu-l, mai că-ţi vine să-l jeleşti pentru „binele” pe care şi l-a (auto)făcut!

Şi a început joaca de-a judecata, inculpatul DRAGNEA şi ai lui recurgând la toate tertipurile posibile pentru a amâna un verdict care le părea şi lor sigur. Au ţinut-o într-o judecată care era să nu se mai termine! Au tras de timp cât s-a putut de mult: în anul 2013 – două termene; în 2014 – 12 termene; în 2015, până la pronunţarea sentinţei, alte… 10 (zece) termene de judecată. În total, la instanţa de fond, au trecut… 24 de termene.

DUPĂ UN AN DE JUDECARE

IA UNUL CU… SUSPENDARE

C. La 15 mai 2015, prin Decizia penală nr. 341/2015, instanţa de la Înalta Curte a pronunţat sentinţa: Liviu- Nicolae DRAGNEA a fost condamnat la UN AN cu SUSPENDARE şi la un termen de încercare de trei ani. Cu doar câteva zile înainte de pronunţare, acesta declarase că va demisiona din toate funcţiile politice dacă o să fie condamnat. Ceea ce nu a mai făcut după condamnare, perorându-şi public… nevinovăţia!

4. Atât procurorii DNA cât şi marele condamnat au atacat decizia. Apelul a început să se judece pe 28 septembrie 2015, de către un complet al ÎCCJ format din 5 magistraţi. Au urmat alte 9 termene de judecată, pe 22 aprilie 2016, la ultimul dintre acestea fiind pronunţată Decizia penală nr.  114/2016.

Prin care, în ce-l priveşte pe personajul nostru (al cărui apel a fost respins, ca nefondat), s-a dispus: „Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului DRAGNEA LIVIU NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 13 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal, de la 1 an închisoare la pedeapsa de 2 ani închisoare. Menţine modalitatea de executare a pedepsei (cu suspendare, n. n.) şi majorează termenul de încercare de la 3 ani la 4 ani[10]”.

Trebuie să mai ştim că de la ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE a liderului PSD-ist şi până la FINALIZAREA CAUZEI AU TRECUT… 1327 ZILE! Ceea ce nu se întâmplă în cazul unui… simplu cetăţean. Care ajunge-n faţa instanţei nu pentru că instigă la ciordit voturi, ci pentru că fură o… coajă de pâine! Pentru care înfundă puşcăria până-i albesc oasele! Să ştie şi să simtă diferenţa dintre calitatea şi culoarea gulerului fiecăruia! Să priceapă gugumanul că gulerul alb cu multă cheltuială se ţine!

CU CĂCIULILI PĂ FRUNTE

AM FĂCUT HOŢII MAI MULTE

La alegerile locale din vara lui 2012 social-democraţii au câştigat 22 de mandate de preşedinte de Consiliu judeţean. În septembrie 2014 în tabăra PSD a trecut şi liberalul Marian Cristinel BÎGIU, şeful CJ Buzău, care a plecat din PNL în baza prevederilor OUG nr. 55/2014, prin care s-a permis „migrarea” aleşilor locali. Din cei 23 de preşedinţi pesedişti de Consilii judeţene, 14 au ajuns să aibă probleme penale, să fie suspecţi în dosare de corupţie sau să se afle în vizorul ANI (inclusiv mai proaspătul social-democrat Cristinel BÎGIU). Lor li se adaugau 14 primari de municipii care aveau probleme în justiţie. Între timp, mulţi dintre aceştia (preşedinţi de Consilii judeţene, primari) şi-au pierdut şi funcţiile.

22Sursa: Reperis

Corupţia a muşcat atât de adânc din PSD încât ulterior partidul a resimţit acut în teritoriu lipsa unor „locomotive” electorale, precum Radu MAZĂRE şi Nicuşor CONSTANTINESCU (Constanţa), Constantin NICOLESCU (Argeş), Gheorghe NICHITA (Iaşi), Constantin BOŞCODEALĂ (Buzău), Mircea COSMA (Prahova), Ion  CĂLINOIU (Gorj), Ion PRIOTEASA (Dolj), Titu BOJIN (Timiş), Silvian CIUPERCĂ (Ialomiţa), Gheorghe BUNEA STANCU (Brăila), Ion CINDREA (Sibiu), Paul STĂNESCU (Olt), Cătălin NECHIFOR (Suceava)… şi lista ar putea continua. Cu toate acestea, conducerea partidului roşu a dat liber la candidaturi celor care nu au o decizie definitivă în instanţă! Ce mai conta ce au hotărât ei înşişi despre incompatibilităţi!?

Nu trebuia să-i folosească pe toţi cei care s-au dovedit… competenţi? Ce, hoţia din banii publici nu presupune experienţă!? Cum să rămână tocmai ei fără experţii în mânării!?

DRAGNEA STĂ, NU SE RETRAGE

ŞI ÎN SUS PARTIDU-ŞI TRAGE

5. După ce sentinţa a devenit definitivă (şi nu mai are rost să ne îndoim de veridicitatea acuzaţiilor care le-au fost aduse celor condamnaţi), partidul – cu mic cu mare – s-a aciuat în spatele condamnatului definitiv! Blamând orice încercare timidă, venită din interior sau din afară, de a-i cere lui DRAGNEA să se preocupe de alte… bombonele decât cele politice! Ţi-ai găsit!? Cum să plece câinele versat de la măcelărie!? El trebuie să rămână la uşă, să gestioneze viitoarele alegeri…! Şi toţi membrii de „nădejde” îl implorau public pe Liviu-Nicolae DRAGNEA să-i conducă spre noi şi noi victorii electorale! Somându-l să nu-i lase tocmai… acum!

Ca să-i încurce, şi-a băgat coada şi V. V. PONTA, acesta declarând sibilinic că partidul nu trebuie lăsat pe labele infiltraţilor de către servicii! Şi că DRAGNEA trebuie să-l gestioneze în continuare! Iar prea grăbitul spre excludere VALI ZGONEA – ăla de şi-a făcut studiile pe vremea copilăriei lui cu Mihai cel Viteaz – a încercat să mârâie, să cotcodăcească, cum c-o fi, c-o păţi… că ar trebui făcută o schimbare… că viitorul partidului nu trebuie legat de… că şi el, de la pasopt ţine cu democraţia internă (de partid) şi externă (de trucat alegeri) etc. etc.

Ca să n-o mai lungim: cum se putea să-l lase să plece pe DRAGNEA tocmai baronii care au mai rămas prin teritoriu/conducere, când aceştia simţeau că în cazul oricărei schimbări la vârf, oricine ar fi venit, ar fi rostogolit pe scări sau ar fi defenestrat vreo câţiva dintre ei!? Nu s-au „jurat” ei şi DRAGNEA să facă nefăcutele din 2012[11]!? Cum ar fi fost să-l fi abandonat tocmai acum!? Când pe el, dacă mai face rost de o oarecare condamnare în una din cauzele aflate-n faza de cercetare/ judecată, îl paşte o detenţie de câţiva anişori, cu pedepse cumulate!?

Mă uitam la cohortele/ „echipele” de candidaţi pentru fotoliile (că despre asta este vorba!) de consilieri locali/ judeţeni/ parlamentari, pe care ni i-a plimbat pe sub ochi ştăbimea politică a celor două partide frăţeşti din 2012. Cum au trecut – precum fanfara militară a surzilor – spre intabularea candidaturilor aceloraşi perdanţi! Sperând că ne conduc tot ei spre noi victorii!

CE-I AŞA MARE SCOFALĂ

SĂ BAGI POLITICA-N… ŞCOALĂ!?

În rest, după recent încheiata campanie electorală parlamentară, ce a mai rămas din viaţa politică autohtonă pare că se surpă sub denunţuri, ultimatumuri, atacuri sub centură, scrisori deschise, excluderi, reorientări şi reconfigurări, lupi deghizaţi în miei nesacrificabili, scoaterea în faţă a unora pe post de iepuraşi nevinovaţi tocmai buni de a fi… compătimiţi – arestări matinale şi termene în procese care nu se mai sfârşesc, prefigurându-se un viitor cum am mai avut. În care temele predilecte sunt învestirea sau nu a unor…. sfinţi, formarea altor alianţe contra naturii, care pregătesc viitoare dări în gât…

Niciunde nu se regăseşte cetăţeanul… turmentat sau nu!

S-a dovedit din nou că criteriile de integritate adoptate formal de unele partide – sub presiunea opiniei publice – după tragedia de la aşa-zisul „club” #Colectiv, au rămas un simplu exerciţiu de retorică. Pentru că acum sunt puse sub semnul întrebării prevederile unei legi – art. 2 din Legea nr. 90/2001 – prin care s-a restricționat candidatura/ accesul la funcţiile guvernamentale a unui politician care a avut probleme în justiție. Care nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Şi la alegeri parlamentare din 2016 am crezut că în lipsa calităţii profesionale şi morale a unei bune părţi a ofertei electorale, nu ne-a rămas altceva mai bun de făcut decât să fim mai atenţi de ce şi pe cine votăm. Ceea ce, rezultatul alegerilor a dovedit că nu s-a şi întâmplat.

Astfel încât – mai devreme sau mai târziu – vom constata din nou că votul dat în vânt se va întoarce nu doar împotriva acelora care au „îmbrăcat” cu el demagogul sau hoţul.

Nicolae-Liviu Dragnea

33Sursa: Oltenia News

P. S.: Oricum, se pare că, în cazul în speță, zicala „năravul din fire, n-are lecuire” s-a verificat imediat după alegeri!

După încheierea scrutinului, prea alesul nostru parlamentar (devenit doar… preşedinte al Camerei Deputaţilor), a simţit nevoia să ne-o spună de-a dreptul de la obraz: „PSD a câştigat alegerile şi conform cutumelor aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru în Guvernul României. În acelaşi timp, am ţinut cont de două lucruri: de afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi, în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară şi nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei legi în vigoare. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională (Legea nr. 90/2001, n. n.) nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine, deocamdată, dar în acelaşi timp nici nu pot să arunc de pe umeri o responsabilitate uriaşă dată de un vot popular masiv, o răspundere care e a mea în primul rând”, a afirmat dl. Nicolae- Liviu Dragnea, la Palatul Cotroceni, după consultările cu şeful statului.

Asta – doar așa – pentru cine (se face că) a uitat…

Așa că, așteptați-vă la orice! Timpul nu rezolvă chiar toate… restanțele! Unele își așteaptă răbdătoare rândul! Sunt unii – știm noi și cine-s (!) – care țin socoteala lor și pregătesc ardelenește momentul optim pentru a le… soluționa! Conform propriului lor interes, desigur! Unul dintre aceștia este chiar personajul studiului nostru – Nicolae- Liviu DRAGNEA!

Până la următorul articol, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

TIBERIU M. PANĂ

_____________________

Sursa fotografiei de copertă: Adevărul

[8] Comunicatul nr. 843/VIII/3 al D.N.A. privind trimiterea în judecată, la adresa: http://www.pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4342

Vezi şi materialul de la adresa: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-15748599-dna-vicepremierul-liviu-dragnea-fost-trimis-judecata-pentru-fraudarea-referendumului.htm

[9] Stenograme pline de… ilegalităţi, la link-ul: http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-15750542-stenograme-dosarul-fraude-referendum-liviu-dragnea-organizati-aduceti-toti-vot-bai-legati-luati-brate.htm

[10] http://anticoruptie.hotnews.ro/ancheta-14562516-dosarul-fraude-referendum-liviu-dragnea.htm 

Despre istoricul acestui caz, vezi şi: „Dragnea, doi ani cu suspendare. Contestat de Zgonea, el rămâne preşedintele PSD”, la adresa: http://revista22.ro/70253412/liviu-dragnea-condamnat-la-doi-ani-cu-suspendare-in-dosarul-referendumul-din-2012.html

[11] După pronunţare, anonimul traseist Cosmin ŞTEFĂNESCU declara „stupefiat”: „Suntem înmărmuriţi. Suntem mai mult decât şocaţi de ceea ce se întâmplă azi în România. Faptul că faci campanie ca să dai jos un monstru (referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintentelui Traian Băsescu – n. n.) şi să fii condamnat la doi ani cu suspendare… A cerut oamenilor să iasă la vot, nimic altvceva. Noi credeam că îl achită. Şi eu, şi colegii mei îl susţinem pe Dragnea până la capăt. Pentru noi, nu are nicio vină, decât aceea că şi-a făcut datoria. A cerut românilor să iasă la vot şi să îl dăm jos pe acel personaj lugubru. Nimic altceva.

Barcelona Gipsy Klezmer OrchestraDjelem Djelem

Un gând despre “VENIŢI DE LUAŢI… ISTORIE! Despre PRIMA CONDAMNARE a lui Nicolae-Liviu DRAGNEA (II)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.