Scurt pe doi: ori cu Putin, ori cu noi!

Motto: Patriotismul este atunci când dragostea pentru proprii tăi oameni capătă întâietate; naţionalismul, atunci când ura faţă de alţi oameni decât ai tăi ajunge pe primul loc. – Charles de Gaulle

Mă văd nevoit să ies din (aparenta) neutralitate față de cele care se întâmplă pe la noi, prin bătătura națională. Și să le dedic o postare tuturor celor – mai pe față, mai pe / prin dos – se adapă de la postulatele inepte ale lui Vladimir Putin. Că știm cu toții că prea multă libertate strică. Mai ales atunci când este folosită împotriva unor interese naționale majore, de către minți ambetate de prea multe… experiențe nefericite de viață, ca să nu zic direct altfel. Ale unor semeni care nu s-au prea întâlnit cu școala, pe lângă care au trecut mai des decât timpul pe care l-au petrecut înăuntru.

Nu te întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă-te ce poţi face tu pentru ţara ta. – John F. Kennedy

Pentru toți iubitorii de ruși, care au venit / vin la pachet cu tot răul pe care l-au produs – în timp – românilor, indiferent de locul lor de baștină!
Și pentru ĂIA, nu puțini nici ei, cărora le umblă prin țeste gânduri… revanșarde! Care nu au înțeles NIMIC din istorie! Și care îndeamnă fățiș la însușirea unei / unor hălci dintr-o Ucraină aflată într-un moment de mare cumpănă al istoriei sale. Consiliindu-ne să-i sărim în cârcă și să-i înfigem un cuțit în spate. Să reparăm astfel oarece întâmplări teritoriale, petrecute în negura vremii.

Pentru toți acești profitori de ocazie, o problemuță simplă, pe care sunt sigur că o s-o rezolvați în doi timpi și doar câteva mișcări din degetele voastre suple: luați-o p-asta de mai jos și tocați-o mărunt, mărunt!
După care treceți la masa de lucru și puneți de-un material… contra. După cum vă stă în fire…
Hai, vă mai trebuie nițel curaj și-o să vă urcați pe garduri de bucurie!

LAVROV: „Toate legile și doctrinele rusești, inclusiv cea nucleară, se vor aplica și pe teritoriile Ucrainei anexate cu ajutorul „referendumurilor”!
V-ați prins!? Mă refer la „gazetarii” și politologii care pretind că-s „echidistanți”, ca să nu zic altfel! Și-o țin înfiptă alături de PUTIN. 29.07.2022 ucraina4

Cine îşi salvează ţară nu încalcă nicio lege. – Napoleon Bonaparte

ACUM imaginați-vă că – în loc de teritorii aparținând statului ucrainean – ar fi vorba de un teritoriu românesc, anexat (fie și vremelnic!) de prietenul vostru de la răsărit (sau de aliatul său dinspre… apus)! Care ar pune imediat de-un astfel de… „REFERENDUM fals”; după care ar declara teritoriul ca făcând parte din FEDERAȚIA RUSĂ! Și ne-ar spune că – ulterior – ar recurge la orice tip de armament pe care îl deține, dacă ne-ar umbla prin cap… gânduri patriotice, eliberatoare etc.!
Hai, acum treceți la „treabă”! Rezolvați-o p-asta, după care mai vedem! Și lăsați-o mai moale cu astfel de gânduri de import. Că de rău ce vă este în România, nu l-am auzit pe niciunul dintre voi că ar emigra în… Rusia!
După care, o să trebuiască să vă găsiți singuri de „lucru!

Aștept provincia!

30.03.2022 PUTIN NAZI

P. S.: Este interesant de știut că multe dintre aceste hahalere patentate sunt FINANȚATE la greu de către INSTITUȚII ALE STATULUI ROMÂN! Care se fac că nu știu nimic despre astfel de… acte de trădare națională! 

Cine mă cunoaște, știe bine că – în astfel de situații – nu-mi place să mă joc cu vorbele.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
Tiberiu M. Pană

_____________________________

byron – Țara asta [by Dan Byron] // live unplugged @ Elements Reunited, 21.04.17

Țara asta e o tragedie greacă,
Nimeni nu scapă viu la final,
Dar încă suntem naivi și credem c-o să ne treacă.

Să fim sănătoși,
Ce nevoie-avem de Feți Frumoși?
Dar ce mă fac eu
Dacă nu vreau să
Plec teleleu
Departe de casă?
Învăț să zâmbesc
Iar diseară mă duc la protest…

S-avem pardon,
Am avut și ghinion,
Ereditar
Avem o gaură în buzunar,
Dar progresăm,
Încet încet toți emigrăm,
Mai bine venetici
Decât argați la bolșevici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.