Lume, lumeee! Pe 24 ianuarie vă așteptăm la Râmnicu Vâlcea! Participă Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza etc. Nu ratați ocazia unică de a-i întâlni! Urmează o sesiune de autografe! 101% garantat Costi RĂDULESCU…

Din ciclul prezidențial local:
Preșul nu e preș destul
Dacă nu e și… fudul!

Astăzi despre:
Cu slugoii care-i ai,
Tot cu bâta-n baltă dai!?

Pe 26 ianuarie 2020 am publicat AICI articolul Dl Costi Rădulescu și Unirea Principatelor Române. De unde nu e, nici Cel de Sus nu poate pretinde!

Pe care l-am reluat pe 22 septembrie 2020 – înainte de alegerile locale / județene; și tot… NIMIC! Ca și cum ăștia ar avea urechile înfundate cu ceară și ochii împăienjeniți de privit în… nebuloase! Pentru că știu sigur că s-au tras de urechi între ei, încercând să caute responsabilii pentru făcătură. Cum vinovații respectivi erau tot de-ai lor, nu s-a întâmplat NIMIC. Iar nunta cumetriilor de partid – pe banii babachii – a mers înainte, ca și cum nu s-ar fi întâmplat NIMIC! Vezi AICI.

Și din nou, în anul de grație 2021, tot… NIMIC! Paranghelia păcălicilor patentați merge înainte! Ăștia dovedesc că nu-s în stare să învețe ceva din propriile lor greșeli. Pe care le repetă fără să dea vreun semn de îndreptare. Ca și cum ar fi de capul lor. Trist este faptul că un act pretins de istorie și de cultură a ajuns să fie înhățat de ghearele acestor bipezi hrăpăreți și fără scrupule. Care nu fac altceva decât să se dea în spectacol – nu să organizeze spectacole (!) – administrând public dovada că nu stăpânesc noțiuni elementare, de bun simț. Dar care își alimentează / întrețin din banii publici neputința funciară și incompetența crasă!

Vezi ce cap frumos răsare!? / Da de minte nici că-l doare!

Din ciclul ancestralo-mioritic: „Prostia din fire / N-are lecuire!”

Astăzi despre… „expertiza unora în a da cu mucii în fasole!

Daniela Ștefănescu – care este… ceva pe la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea – nu se lasă! Pe pagina sa de facebook zice c-ar fi… „PR & Comucation la Teatrul Anton Pann” (!) Halal…. „comucation”!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi zâmbindDaniela Ștefănescusperanța culturii teatrale vâlcene; și nu numai!

Pe 24 ianuarie 2021, tanti asta îi aduce (din nou!) la Vâlcea pe… Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și nu numai! Din nou, îi aduce… călare!

Să vadă boboru’ cât de mari și tari sunt vremelnicii zilei! Și cum fac ei ce vor din istorie!

Și a început să-și cotcodăcească și să clocească… mărgica, pe unde a avut acces prin mass-media locală.

În studioul vâlcean al  televiziunii Antena 3, alături de managerul teatrului Anton Pann

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, inclusiv Roxana Croitoru şi copacÎn studioul televiziunii VTV, perorând pe aceeași… îndrăgită temă!

Dacă nu mă credeți, urmăriti-o AICI, la Radio Vâlcea 1, ca să vedeți cum se laudă cu astfel de făcături… jenante! 

Sursa video.

În acest an au fost distribuite / prezentate următoarele materiale publicitare: AFIȘUL de mai jos și textul explicativ al… manifestării cultural-artistice (vorba vine!).

Să le luăm pe rând:

În ce privește Afișul, remarcăm următoarele inepții, care cred că-i pot fi atribuite… piaristei:

„Prin alegerea colonelului moldovean… ca domnitor al ambelor principate… se întocmește Mica Unire”! Piarista ne mai aplică o lovitură sub centura anti-prostie, în acest an vorbind despre… întocmire! Ce poți să mai spui, că de învățat, constat că n-am pe cine! Așa, doar pentru cultura ei generală, (de moderator VTV), ar trebui să știe că asta s-a întâmplat după alți… 3 (trei) ani, pe 24 ianuarie 1862. Atunci când s-a înfăptuit unitatea administrativă, când Moldova și Țara Românească au format statul român modern, adoptând oficial numele de România, cu capitala la București, cu o singură adunare și un singur guvern.

„Teatrul Anton Pannaduce de ziua Principatelor Române pe: Mihai Viteazul și Alexandru Ioan Cuza pe cai, în mijlocul mulțimii”!

Ca să nu existe discuții, pe afiș s-a consemnat explicit faptul că: „Teatrul Anton Pann este o instituție de spectacole finanțată de Consiliul Județean Vâlcea”.

Ca să vedeți cât o duce mintea pe tanti aia care se ocupă de relațiile teatrului cu mass-media, a ilustrat-o cu stampa reprezentând… Marea Adunare Națională de la Blaj, adică din Transilvania (care atunci făcea parte din Imperiul Habsburgic!), care a avut loc la data de…. 3/15 mai 1848 (vezi FOTO)! Pretinzând că ar reprezenta adunarea populară din… 24 ianuarie 1859! Dacă atâta poate cucoana, atâta face! Că nu-i cere nimeni mai mult. Oricum ar fi, ar face-o degeaba, că de unde nu e… Iar cine se aseamănă, se adună!

Stampă, reprezentând Adunarea de la Blaj din 1848 (aflată în Muzeul Unirii din Alba Iulia), deturnată de „realizatorii” unui „spectacol de excepţie”, dedicat Unirii din 1859! Unde nu-i nimic în cap… tragi linii roșii!

Păi, bine măi, neaveniților, plătiți la greu din banii publici! Și mă refer acum la lipsa de potențial creator artistic a aciuaților sub cupola teatrului Anton Pann: doar astfel de pui vă fată mintea!? Nu puteți face altceva decât să-i imitați pe toți cântăcioșii care au întemeiat Cultul lui Ceaușescu!? Punând niște biete personaje istorice, care nu se mai pot apăra de lipsa voastră de profesionalism, să facă paradă pentru voi și ideile voastre ciuce!? Să vină Mihai Viteazul să i se închine lui… Cuza!? Să vină asemenea personalități istorice și să-i înalțe un imn de slavă lui… Costi Rădulescu!? Asta-i misia voastră artistică!? Ăsta-i potențialul vostru creator!? Pentru asta vă îndestulăm cu salarii de nababi, ca să mimați istorii, apelând la scheme artistice revolute!? Chiar dacă bașbuzucii pe care-i omagiați indirect (prin asemenea practici pseudo-artistice), v-ar umple de mulțumiri (și-i treaba lor dacă o fac!), voi trebuie să slujiți idei mai înalte! Cu mijloacele artei dramatice, nu cu imitații contraproductive, condamnate istoricește… Pe care doar voi și niște nemintoși de pe la Buzău le mai practică!

Dacă prin LEGEA nr. 217 din 23 iulie 2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, s-a interzis cultul unor asemenea personaje – precum Ceaușescu N., ca urmare a condamnării acestuia pentru genocid – de ce trebuie să refolosiți modelul uzitat la greu, doar pentru proslăvirea unor asemenea personaje blamate de istorie!? Doar pentru că v-ați prins că astea ar fi așteptările jupânilor care vă asigură existența!?

Precizăm că pe pagina de facebook a teatrului nici de această dată nu figurează această… făcătură jenantă! Poate că doar din… neatenție, nu din motive de conștiință profesională și artistică!

21.01.2021 AFIȘ Teatrul Anton PANN

Vă imaginați c-ar fi fost posibil ca persoana în chestie să nu ia la remorca neghiobiei sale și ditamai Consiliul Județean Vâlcea!? Ne puteam imagina orice… Numai că n-a fost să fie așa! Faptele au bătut la poponeață ditamai imaginația noastră pozitivă! Pentru cotcodacii care se ocupă cu compromiterea imaginii teatrului Anton Pann era o obligație… profesională, deoarece Consiliul Județean este finanțatorul oficial al (jocului) ielelor rătăcite pe acolo!

21.01.2021 Program Teatru

Ce pandemie de SARS COV-2!? PSD-iștii își scot oamenii în stradă, indiferent de rata de infectare și de pericolul la care îi expun! Să vadă populimea că le-a fost adus… circul foamei: femeia cu barbă, omul de oțel, Mihai ăl Mare și Viteaz, Ștefan cel Mare, Alexandru Ioan I, regi și regine, jandarmi și cadâne etc. 

Costi Rădulescu, Alexandru Ioan I și… poporeni de partid, prinși în horă

Costi RĂDULESCU, se pare că nu ai înțeles NIMIC din pățania anului trecut! Dacă ăștia sunt oamenii aflați în slujba ideii de cultură la Râmnicu Vâlcea, mai bine lipsă! Sau, mai bine plătește-i din banii tăi, nu din banii publici! Scapă cât mai poți de asemenea… poveri! Care se dovedesc a fi atât de adânc înfipte în proiectele lor tâmpe, încât – în ce le privește – nu se mai poate îndrepta nimic. 

Bietul președinte al Consiliului Județean Vâlcea, ec. Constantin (COSTI) RĂDULESCU! Mai că mi se face milă de el… Noroc că nu mă ține prea mult. Câte planuri își făcuse – la început de an – pentru teatrul vâlcean Anton PANN! Pe care ni le-a și împărtășit prin viu grai… Printre altele, ne povestea sfătos că sâmbătă, 9 ianuarie 2021, s-a întâlnit cu echipa de conducere a teatrului: „Alături de colegii de la Teatrul Anton Pann, am discutat câteva idei ale mele, pe care le avem în plan pentru anul 2021. Este vorba despre modernizarea amfiteatrului, unde vom avea și o terasă de vară, dar și despre amenajarea unor spații în care oamenii să vină cu plăcere și să se bucure de artiștii noștri talentați….”

N-am înțeles-o prea bine p-asta cu… „am discutat câteva idei ale mele, pe care le avem în plan pentru anul 2021”! Păi cum vine asta, nea Costi, că altfel nu pot să-ți mai zic, matale crezi că ne interesează „ideile” tale personale!? Dacă le-ai aplica pe vreo proprietate care să-ți aparțină, mai treacă-meargă… Dar așa, te lauzi cu niște… agaricisme, pe care vrei să le concretizezi prin finanțare din bani publici!? Care va să zică, ai un set de idei, pe care le-ai adus de acasă și vrei să le „implementezi” în buricul târgului!? C-așa-i stă bine voinicului, care se cocoșește, împrăștiind anapoda banii publici, precum găina cocoțată pe grămada cu boabe! Cu cine le-ai discutat, cine ți le-a validat, (dintre cei care au idee despre ce vrei să faci și răspund pentru asta!), de le-ai strecurat tiptil deja în… planul pentru anul 2021!?

Așa cum, să-mi fie iertată neputința, n-am priceput-o nici p-asta cu „amenajarea unor spații în care oamenii să vină cu plăcere și să se bucure de artiștii noștri talentați…”! Ce i-o fi umblat prin cap voinicului (la propriu…) prezidențial, atunci când a emis-o p-asta în eter!? Dacă n-o fi făcut și altceva cu… eterul, Doamne feri… Ce-ar putea să fie, că prea e cu cheie! Și n-aș putea decât să-i dau cu presupusul… Să fie vorba de vreo… menajerie, dotată cu… artiști, de care să putem să ne bucurăm și altfel decât văzându-i pe scenă!? Să-i pună să facă servicii de picolo / subrete, arlechini, bufoni etc., pe terasa de vară, pe care dorește să o amenajeze după… modernizarea amfiteatrului!? Mare e Grădina Ta, Doamne! Și multe orătănii bipede cotcodăcesc libere prin poiata râmniceană!

Mai zice direct preșul județean că are încredere căactuala conducere se va plia pe ce îmi doresc eu… ” Ce să mai… cu asta ne-ai dat gata! Cum ar putea să fie invers, să nu se… „plieze”, cât timp banii pentru teatru curg din pixul preșului!? Să nu-i îmbrățișăm ideile novatoare, să nu ne pliem pe ele ar fi – de-a dreptul și de-a stângul – nimic altceva decât o… blasfemie, o luare a numelui preșului în deșert! Ceea ce nu se poate face! Mai ales acum, când îi umblă atâția gărgăuni prin tărtăcuță!

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Sursa foto.

Cum ar fi fost să nu-l pupe undeva și Costin Octavian, cel care este… managerul teatrului, ca să dea bine la materialul video, realizat cu ocazia vizitei în lăcașul de cultură a măriei sale județene: „Mi-aș putea permite să-l numesc un fel de LOCOMOTIVĂ pe domnul președinte, pentru că vine cu idei și trage oamenii în spatele lui. Am glumit odată tot la o provocare a domniei sale, am prezentat un eveniment pe scena Consiliului județean și mi-am  permis să-l numesc REGIZOR! Pentru că chiar cred că dacă și-ar fi ales altă carieră, aceea de regizor ar fi fost una potrivită! Pentru că știe să lege și să adune oamenii”! Așa este că se  dovedește – cu vârf și îndesat – că noul manager a fost bine ales!? Mai că nimerește din prima… limbă (în sens figurat, desigur!) rozeta așteptărilor mai marelui său întru finanțare! Încurajându-i acestuia toate năzbâtiile regizorale și de tractare locomotivească!

În urmă cu un an, anticipasem că în anul 2021 nu se va schimba nimic. Manifestându-mi disponibilitatea de a face și un pariu că așa vor sta lucrurile. N-am avut cu cine, că l-aș fi câștigat! Iar atunci ziceam așa: „Cam astea au fost marile evenimente prin care Consiliul Județean Vâlcea pretinde că s-a achitat de obligația de a… omagia împlinirea a 161 de ani de la unirea Moldovei cu Valahia! Eveniment care l-a scos din nou la înaintare pe președintele acestei instituții. Constatând din nou că… împăratul este gol!

Iar… DUPĂ, nu s-a întâmplat nimic! Nici un semnal public din partea mogulului că se urmărește îndreptarea acestei stări de fapt! Nicio mutare de pe vreo funcție a vreunuia dintre gogomanii răspunzători de astfel de gafe impardonabile! Așa că spor la… reales!

Mai c-aș face pariu că de următorul 24 ianuarie, (în anul 2021, n. n.) aceiași pafariști vor gira momentul aniversar! Indiferent de cine o să câștige alegerile. Cine-l ține? (pariul, zic)!” Și, în mare măsură, am avut dreptate, chiar dacă nu l-a ținut nimeni… Pariul, zic!

Pentru anul care vine – și pentru viitorime -nu-mi mai fac niciun fel de speranțe. Pentru că s-a dovedit că… n-ai cu cine!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ

Câţi ca voi!

 
Sus, pe gardul dinspre vie,
O găină cenușie
Și-un cocoș împintenat
S-au suit și stau la sfat:
Ia te uită, mă rog ție,
Cât de sus ne-am înălțat!
 
 
Și deodată, cu glas mare,
Începură amândoi,
Să cotcodăcească-n soare:
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!…
Nimeni-nu-mai-e-ca-noi!
 
 
Dar de sus, din corcoduș,
Pitulându-se-ntre foi,
Mititel și jucăuș,
Le-a răspuns un pițigoi:
— Câți-ca-voi! Câți-ca-voi!

______________________________

Sursa foto copertă

Tudor Gheorghe – Tot ce-i românesc nu piere!

Ada Milea – MUSCA

Fără Zahăr – Neamul lui Peneș Curcanul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.