Despre politică, politicieni iresponsabili… Și nu numai!

Motto: Am învățat că viața îți poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc – Octavian Paler

Cu vreo săptămână în urmă, Comisia juridică a Camerei Deputaților – controlată de PSD-iștii Nicușor Halici și Oana Florea – a organizat o dezbatere la proiectul de lege al Guvernului privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Despre ce s-a întâmplat acolo, știm din materialele apărute în mass-media. La pretinsele dezbateri au fost invitați reprezentanți ai unor ONG-uri care promovează teoriile conspirației sau unele cadre medicale care se opun vaccinării și nu recunosc gravitatea pandemiei de Covid.

Ședința Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, din 08 iulie 2020

Despre ce inepții au putut emite unii dintre acești… invitați, vezi AICI. Una peste alta, au emis păreri abracadabrante, eludând orice opinie de bun simț, sau vreuna provenind din vreo sursă medicală acceptată!

După care, dl Ciolacu Marcel, președintele Camerei și liderul interimar al principalului partid de… opoziție (sanchi!), l-a… pasat Senatului – care este cameră decizională. Acolo unde măriile lor, experții în tergiversări interesate ai majorității parlamentare PSD-iste, țin hora pe loc! Nu și horele care se încing acum prin tot locul – la munte sau la mare, prin taverne sordide etc. – în lipsa unei legislații coerente, referitoare la măsurile care s-ar putea adopta într-o situație de o asemenea gravitate, precum cea cu care se confruntă țara noastră acum.

Ce așteptări să ai de la astfel de hahalere de partid, atunci când șeful haitei lor politice, CIOLACU Marcel, ditamai președintele PSD și al Camerei Deputaților, invitat pe 14 iulie 2020, la Ambasada Franței, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Franceze, a fost SINGURUL CARE NU A PURTAT MASCĂ (vezi în dreapta imaginii de mai jos)! Asta probabil pentru a fi în continuare fidel declarației sale din luna mai, când a spus că nu poartă mască deoarece ar avea o… deviație de sept! Ca și cum moartea i-ar ocolì pe inconștienții care-s consecvenți cu prostiile pe care le scot pe gură!

ciolacu fara masca 3Sursa foto

Iar lipsa legislației i-a lăsat în libertate absolută pe toți cei care s-ar fi pretat administrării unor tratamente și supraveghere medicală. Oferind posibilitatea ca asimptomaticii  – cu o generozitate demnă de o cauză mai bună – să-și răspândească virușii în populație!

Participând luni, 13 iulie 2020, la dezbaterile din Comisia Juridică a Senatului pe proiectul Legii privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Raed Arafat a declarat că este nevoie de reglementări legislative pentru a putea lua măsuri împotriva pacienților asimptomatici care nu respectă izolarea. Arafat a citat un studiu făcut de Universitatea Yale din S.U.A., în care se arată că peste 50% din infecțiile cu coronavirus sunt transmise de asimptomatici: „Pacientul asimptomatic este infectat cu COVID, nu are rost să ne jucăm cu cuvintele. Măsura care s-a luat în România a fost să nu se amestece asimptomatici care sunt potențiali contagioși. Studiul de Universitatea Yale din New York arată că peste 50% din infecțiile cu COVID sunt transmise de asimptomatici. Să nu inducem populația în eroare că noi îi închidem în pușcărie pentru că ei sunt cu simptome ușoare, fără să îi zicem că dacă mergeți acasă peste 2-3 zile puteți să fiți în stop cardiac. Problema e complexă. Dacă se decide ca asimptomaticul să stea cu familia, este o decizie medicală. Familia este expusă.”

Ocazie pentru ca senatorul PSD Florin Ovidiu Orțan să replice, susținând că pacientul asimptomatic nu reprezintă un pericoldacă stă cuminte acasă, cu masca pe botic”: „Asimptomaticul e asimptomatic pentru că are doze mici virale, e asimptomatic pentru că nu tușește și nu strănută. Având doze mici virale el împrăștie cantități mici de virus. Dacă acest asimptomatic stă cuminte acasă cu mască pe botic și face duș în cadă și după ce face dezinfectează cu clor, consider că este o măsură mai mult decât suficientă.

Cu astfel de politicieni, aflați de mulți ani la butoane, România nu cred că mai are vreo șansă ca să se vindece! Iar astfel de ipochimeni – care pretind că se pricep la toate – sunt aleși la grămadă (pe liste!), de către un electorat aflat într-o stare permanentă de… turmentare! C-așa-i românul, când se joacă de-a universalitatea dreptului de vot! Și dă cu el în felul național de mâncare, așa cum face și cu abundentele-i secreții nazale!

Despre pericolul real pe care îl reprezintă asimptomaticii vezi AICI concluziile unui studiu publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, în care este prezentat cazul unui femei asimptomatice, infectate cu coronavirus, care s-a întors din Statele Unite în China și după ce a folosit liftul clădirii în care locuia, a dus la infectarea a cel puțin 71 de persoane!

Degeaba perorează prin tot locul medici care – de vreo 4-5 luni încoace, aproape fără odihnă – n-au făcut altceva decât să salveze oameni îmbolnăviți de COVID 19.

Astfel de „dezbateri” și poziții publice, ale unor persoane care se manifestă drept portdrapele ale curentului coronasceptic, i-au determinat pe mai mulți dintre medicii implicați în bătălia pe care o poartă cu noul coronavirus să adopte atitudini tranșante. Așa cum a făcut și medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul „Victor Babeș” din București, cea care a transmis un mesaj extrem de dur celor care susțin teoriile inexistenței virusului și care refuză să poarte masca sanitară: „Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi că trebuie mască. Ok.

Păi atunci, hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac că au Covid. Intri fără mască (că e inutilă, zici, nu?), și stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Lângă bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubați. Ăia care se zbat să tragă aer în plămâni, cu disperarea unui om care se îneacă…. Aaa, parcă e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi și urli aiurea, nu? Așa, respiră aaadââânc, trage aer în piept, dă-l afară…. …. poate mai și tușește careva pe lângă masca de CPAP….

Așaaaaa, acum așteptăm 6-7 zile… Ne chemi tu când te apucă…. cum ce, Covidu ăla care nu există. Ai curaj? …. că la vorbe sunteți meșteri toți….. doctori sunteți toți…. incredibil!”, este mesajul d-nei doctor Simin Aysel Florescu.

Radu Țincu, medic primar la terapie intensivă, secția Toxicologie a Spitalului de Urgență „Floreasca”, a atras și el un semnal de alarmă, atunci când a declarat dacă sistemul românesc de sănătate va ajunge să fie copleșit de prea multe cazuri de coronavirus, „vom asista la tragedia italiană”, avertizând că sistemul nostru sanitar nu va putea răspunde precum cel din Italia. Tot el a atenționat că: „Oamenii politici trebuie să înțeleagă că pandemia nu ține cont de disputa politică și își va continua cursul firesc. Dacă nu reușim să ne ținem după pandemie și să emitem aceste acte normative atunci când mai produc un efect, e posibil să le emitem ulterior degeaba. În absența unui vaccin, singura posibilitate de a ține sub control pandemia e reprezentată de cele 3 măsuri simple, unele de bun simț: a nu sta îngrămădiți, a purta masca și a avea o igienă riguroasă a mâinilor. În absența acestor măsuri, pandemia evoluează.”

Un pacient care ajunge în ATI are un procent de mortalitate de peste 75-80%. Ai nevoie de terapie intensivă, super eficientă, de un personal medical antrenat, odihnit. Toți colegii lucrează la foc continuu, au obosit, sunt epuizați. A venit perioada de vară în care nu pot folosi aerul condiționat, pentru că nu știm cu siguranță dacă transmit sau nu virusul și stau 3-4 ore în combinezoane”, a mai spus medicul Radu Țincu.

În acest sens, vezi AICI și declarațiile d-nei dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, cea care a avertizat și în privința unui „risc aparte” pe care îl au pacienții cu obezitate: „În cadrul obezității avem un mecanism de restricție, adică incapacitatea plămânului de a respira eficient, la care se adaugă și alte complicații induse de obezitatea în sine. Acești pacienți au un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2 și mai mult decât atât, un risc de a ajunge în terapie intensivă mai mare decât ceilalți pacienți.

Problemele de sănătate publică obligă autoritățile responsabile ale statului să se preocupe cu prioritate de asigurarea unei legislații coerente, care să pornească de la premisa că acesată problemă – a necesității imperioase a adoptării punctuale a tuturor măsurilor necesare pentru stăvilirea răspândirii SARS CoV 2 – este una de siguranță națională. Pentru că obligația constituțională de a adopta astfel de măsuri, care incumbă atribuțiilor guvernului, este de maximă urgență într-un astfel de caz de siguranță națională.

Toate acestea se întâmplă deoarece tot felul de oportuniști și pescuitori în ape tulburi, mulți politicieni tarați etc., sunt interesați de atingerea obiectivelor lor de clan, iar nu de asigurarea acelui cadru legislativ care să permită protejarea populației de răspândirea noului coronavirus etc. „Munca” lor temeinică de a desființa, sau de a ține pe loc ceea ce trebuia punctual clădit – cu neasumarea niciunei răspunderi pentru că au adus țara în situația actuală de criză sanitară – este un fapt de natură penală. S-a ajuns la situația în care Raed Arafat, Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, să fie (în mod repetat) ameninţat cu moartea, pe Facebook, (de către un adept al teoriei conspiraţiei, potrivit căruia virusul SARS-CoV-2 nu există)! Autorul postării susținea că Arafat ar fi fost „condamnat la moarte în Palestina”, că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și considera că prin depunerea jurământului militar, „a primit dreptul de a ucide în numele țării șpoporului român”. Până a fi ștearsă, postarea, care a fost publicată pe Facebook în seara zilei de 13 iulie a. c., a fost distribuită de peste 1.500 de ori…

Sursa foto

Iată și reacția acestuia, când a văzut ce se întâmplă la protestul din 13 iulie a. c., din Piața Victoriei, precum și față de declarațiile lipsite de orice fundament, pe care le-au făcut unii dintre participanți!

Inquam Photos - Utilizator - octavganeaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Așa s-a ajuns ca, în lipsa unei legislații asigurătoare, să se coaguleze toți nevolnicii, care s-au pus pe proteste! Inițial timid, apoi din ce în ce mai vehement! Grupând – în Piața Victoriei – tot felul de ciudați și ciudățenii, de la coronasceptici cunoscuți, politicieni interesați și țuțeri de-ai lor (precum Leana lui Garcea, sau… invers, cine mai știe care-i mă-sa și care-i ta-su!), la tot felul de coate goale, gură cască și mațe fripte

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, în aer liber

Dacă-l adăugăm și pe Mugur Mihăescu, în calitate de proprietar al unor pub-uri în Centrul Vechi al Bucureștiului, (printre care, pub-ul Kilkenny, de pe strada Franceză, și St. Patrick), consilier personal al primarului Gabriela Firea, am deschis un alt capitol al interesului unora dintre participanții la mitingeli, cel al investitorilor de partid și de stat. Conform declarațiilor acestuia, făcute înainte de pandemie, cele 3 pub-uri pe care le deține în centrul capitalei țării aveau400 de locuri în interior și tot atâtea pe terase”! Cum să nu plângă biata… Leana din Sadova, după ditamai găina cu ouă de aur! Pentru Garcea este ceva normal să moară cât mai mulți dintre semenii noștri care au comorbidități, doar să-i meargă lui afacerea!

Printre participanții activi la manifestații, s-au aflat și Lovin Oana (vezi foto de mai jos), o anti… permanentă, cum rezultă din pagina sa de Facebook. Și nu numai! Fata care se ocupă cu… de toate, spre satisfacerea poftelor hulpave ale bărbaților care-i urmăresc activitatea sa de… chat-istă!

Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, oameni în picioare, cer, în aer liber şi naturăSursa foto

În ce-o privește, cred că i se potrivesc mănușă cele scrise de Anca Murgoci, într-un articol apărut pe DCNEWS: „Oana Lovin, ce zici dacă data viitoare faci un protest printre bolnavii de Covid-19? Ce zici dacă faci un protest printre oamenii infectați, cu noul coronavirus, de la terapie intensivă? Hai că ești invincibilă și poți! Dar să fii echipată tot la fel: cu machiaj, pălăriuță, zâmbet larg și să le șoptești lozinci la ureche celor cu plămânii făcuți praf și care ar putea muri din moment în moment. Ce zici, te bagi?” Subscriu, pentru a-i da astfel posibilitatea să-și dovedească susținerile!

Sau Pascal Iosefina, o mai veche clientă a tuturor manifestărilor… anti democrație din ultima vreme etc.; cea care – pentru astfel de atitudini consecvente (!) – a fost remarcată de sputnik.md, o oficină de propagandă rusă.

 Cine este Iosefina Pascal, organizatoarea protestului din Piaţa Victoriei, unde s-a strigat „Vrem eliberare, nu carantinare!”
Iar lista celor interesați rămâne deschisă….

Și tot așa, din aproape în aproape, ca urmare a acțiunilor nesăbuite ale unor aschilopați moral, ne îndepărtăm cu mare viteză de starea de mai bine pe care ne-o imaginam că ne-ar putea încerca după ieșirea din starea de urgență. Bătând la poarta existenței noastre o nouă perioadă de… stare de alertă!

VEZI și articolul: Liga Anti-mască din 1918 și Coaliția Anti-orice din 2020

Până data viitoare, nu uitați în niciun moment că

Averea cea mai de preț e viața, și viața noastră, va rog să mă credeți, nu atârnă decât de un fir de păr – Alexandre Dumas

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

Va urma

TIBERIU M. PANĂ

__________________________________

Gloria GaynorI Will Survive [Official Video] 1978

3 gânduri despre “Despre politică, politicieni iresponsabili… Și nu numai!

  1. ADEVĂRAT ai grăit!
   Slabe speranțe să ne mai facem bine! Mă refer la „neam”, sau la ce-o mai fi adunătura asta de oameni!
   CUM suna unul din „șlagărele” din Romania perioadei stării de urgență!? Că după, o să fim mai buni, mai empatici etc. etc. Și… după, a ieșit exact ce se vede!
   Asta-i lumea de care nu reușim să ne despărțim. Nici măcar prin schimbarea generațiilor! Așa cum sperasem, în van, prin anii ’90 ai secolului trecut.

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.