Sorina PINTEA și ceata dezlănțuită a infractorilor din PSD

Povestea vorbei (de acum): Am avut dreptate atunci când, pe 18 mai 2019, am publicat acest articol. În care am surprins corect esența esenței de furi patentați a celor care pavoazau interfața PSD-ului.

Între timp, cucoana PINTEA a căzut în mrejele luării de mită. Prinsă în flagrant. Și aruncată după gratii, pentru o perioadă de 30 de zile. Deocamdată… Restul este istorie.

Îl reiau în formatul publicat atunci.


Luni, 6 mai 2019, d-na Sorina Pintea, ministrul sănătății, a participat la o emisiune în care, printre altele, s-a  discutat și despre șpaga pe care o dau pacienții în spitalele de stat.

Pintea și-a început discursul într-un mod patetic, trăgând jar pe turta-i guvernamentală: „Avem un sistem de sănătate în care se dă șpagă, în care nu există suficientă aparatură… Dar ne place, e OK și așa, e bine și așa, îl bârfim pe la colțuri. Avem infecții, închidem secții din cauza infecțiilor, în sfârșit avem curajul să o facem, trebuie să o facem, nu suntem singura țară … Și vă spuneam că sunt tristă pentru că în loc să găsim soluții la probleme îl găsim vinovat pe ministru că vede aceste probleme. Dacă nu le-ar vedea, l-am găsi vinovat că nu le vede”!

Invocând experiența sa anterioară, din cei 9 ani de manager de spital,  Pintea  consideră că e și vina pacienților că nu își asumă reclamarea unor astfel de cazuri.

Încet încet, d-na ministru s-a apropiat de esența expozeului său, atunci când a slobozit următoarele vorbe de duh: „Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătății modificarea amenzilor pentru măsuri igienico-sanitare, pentru depășirea timpilor de staționare în UPU. Vă spun foarte sincer, m-a amuzat reacția unora de după și mă gândeam, sper să nu mă citeze nimeni, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu n-am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că (sic!) cresc amenzile?”

La dezbatere a participat și medicul Florin Chirculescu, chirurg la Spitalul Universitar din București. Acesta a povestit propriile experiențe în ce privește șpaga din sănătate!

Vezi de la minutul 8;00 declarația în discuție a d-nei Pintea. Care nu lasă loc de întors! Rostind celebrele vorbe despre noi, „EU CRED CĂ SÂNTEM UN POPOR DE INFRACTORI!”, madam ministru interpretează teatral, (chiar se afla pe o scenă!). Pentru a fi cât mai convingătoare și a întări și astfel susținerile sale, ministreasa se folosește de corp, de mimică și tonul vocii!

Rostirea vorbelor încriminate este evidentă și prin urmărirea mișcării buzelor acesteia! Care se pliază exact pe ceea ce ne oferă sonorul. Imagine care nu mai poate fi atribuită detractorilor săi, ai partidului și ai guvernului din care face parte!

https://www.facebook.com/events/425423368016190/permalink/428459511045909/

Realizând ce porumbel i-a scăpat din colivia bucală, începând de miercuri, 8 mai, madama a început s-o dea la-ntors! Pretinzând că adăugase cuvântul „PARCĂ”, deși din înregistrare nu rezultă că ar fi fost așa!

Miercuri, 08 Mai 2019, în cadrul unui Briefing de presă, susţinut la finalul şedinţei de guvern din acea zi, de Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al guvernului, întrebată despre declarația făcută cu două zile înainte, d-na Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a susținut cu totul altceva! (de la minutul 4;02)

Sorina Pintea:„ – Pot doar să vă spun că această declarație a fost scoasă din context. Și atât în acest moment. Voi face niște precizări pe această temă. Dar repet, această declarație a fost scoasă din context!”

Reporter: – „Credeți că românii sunt un popor de infractori!?”

S. P.: – „Nici vorbă!”

După care, Nelu Barbu se grăbește să-i mulțumească pentru prezență; iar madama pleacă senină la… minister!

N-or fi toți românii infractori, dar s-ar putea să fie prea mulți proști, dacă le permitem să ne trateze astfel! Cei care încă ne mai dăm seama, zic!

Iar d-na Pintea dusă a fost până-n ziua de azi, cu tot cu promisele precizări pe această temă! 

Că despre demisie, nici nu poate să fie vorba! Cum să piardă țara o asemenea… capacitate!? Unde mai găsești asemenea politicieni rasați, care să te facă prost în față!?

Așa că ne grăbim să-i replicăm și noi de la obraz!

În ce ne privește, acum trebuie să manifestăm o doză sporită de responsabilitate civică!


Victor Socaciu – Doamne, fă-mă prost

Pamflet – Proști vs Deștepți

3 gânduri despre “Sorina PINTEA și ceata dezlănțuită a infractorilor din PSD

  1. Incredibil cum și-a obținut ieri libertatea. De fapt tot prin minciună și manipulare. Probabil și amenințări cu cine știe ce. Căci asta și-a/au dorit, să fie liberă, să poată lua legătura cu cine e nevoie. Și va invoca boala pentru a nu fi cercetată.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.