Ecaterina Andronescu și simțul (inexistent al) ridicolului

Simțul ridicolului face diferența dintre oameni

Mult trâmbițata remaniere guvernamentală ar trebui să bată la ușă. Preconizată a se produce după Congresul PSD-ului – consumat sâmbătă, 29 iunie 2019 – se coace între varianta restructurării Guvernului (şi constituirea astfel a unui Executiv mai suplu, cu un număr mai mic  de ministere) și cea a remanieriiPrintre miniștri vizați de aceste schimbări s-ar afla și Ecaterina Andronescu. 

Scorul de neprezentare obținut la Congres – de primadona PSD-istă a show-urilor de la televiziunile de casă – ar trebui să o determine pe madam Andronescu să-și reconsidere intenția de a încerca – ca la viitorul congres – să obțină desemnarea sa drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale. Că deja s-a făcut suficient de râs.

La conclavul PSD de ieri, pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat Viorica Vasilica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Viorica Dăncilă a întrunit un număr de 2.828 de voturi (devenind președinte al PSD), Liviu Pleşoianu 715, Şerban Nicolae 375, iar Ecaterina Andronescu a luat doar… 50 de voturi.

Andronescu trâmbițând aiurea de la… înalta tribună a congresului PSD

Dovedind încă o dată că este paralelă cu lumea în care trăiește, că este decuplată de la resorturile care o fac să meargă înainte, în discursul susținut în fața delegaților de la Congres, madam Andronescu a pledat pentru realizarea de către partid a infrastructurii de comunicare modernă, care să-i permită să comunice cu cetățenii folosind tehnologia secolului XXI! În opinia duamnei ministru al educației, tocmai lipsa acesteia ar fi fost motivul pentru care PSD a pierdut alegerile europarlamentare! „Ce au avut specific alegerile acestea față de alegerile pe care le-am câștigat înainte? Este tehnologia care, pe căi nevăzute transmite mesaje false, care nu au nimic cu realitatea. De aceea cred că trebuie să realizăm infrastructura prin care să comunicăm cu toți colegii noștri în timp real și cu cetățenii. Aceste căi nevăzute ale onlineului trebuie să ne preocupe pentru că ele au făcut diferența în alegerile pe care le-am pierdut”! Discursul s-a axat pe această preocupare de a transmite cât mai eficient mesajele și realizările partidului, care nu ar mai fi ajuns la destinatari: „Am uitat că tehnologia secolului XXI a luat-o cu mult înaintea mijloacelor de exprimare politică. Unde este infrastructura de comunicare a PSD? De ce nu am știut să putem construi această infrastructură?

De urat, i-om tot ura / Până când s-o pensiona!

Și ca să dovedească pe deplin că bate câmpii fără niciun fel de… grație, le-a mai împărtășit celor prezenți din gândurile ei de taină, irealizabile – de altfel – ca și restul: „Trebuie să aducem în partid oameni care au ce spune: tineri, corporatiști, studenți pe care să-i implicăm în ceea ce vrem să facem în societatea românească”! Înțeleg că o încercau anumite secreții.. nazale, dar să folosești un asemenea cadru ca să dai cu ele în felul național de mâncare, nu mai pot pricepe!

06.02.2019 Coana MARE

Sunt curios – vorba vine (că știu că nu o mișcă nimic din zona… măcelăriei politice!) – dacă Andronescu se va comporta ca și cum ar fi înțeles ceva din votul de blam pe care i l-au dat congresul și partidul prin acest rezultat. Unul… rușinos, pentru a evita folosirea unor cuvinte de ocară. Pentru că pasul de bun simț pe care ar trebui să-l facă d-na Andronescu, de îndată, ar consta în demisia de onoare din postul de ministru al educației! Fiindcă o să curgă multă apă pe Dâmbovița până când alți miniștri vor reuși să descâlcească tot ce a încoclețit madam Andronescu în doar o jumătate de an de mandat!

Nu poți pretinde cuiva – care nu s-a remarcat decât prin… cameleonism – să dovedească verticalitatea coloanei sale vertebrale! Cu atât mai puțin poți avea o asemenea pretenție de la o expertă în simbioza politică, precum Andronescu! Care i-a secătuit de vlagă pe toți cei care s-au încumetat să conducă partidul în ultimii 25 de ani! De fiecare dată ea căzând și rămânând în picioare!

Întrebarea  este… până când!?

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale… 

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE!  

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ


Sursa Foto copertă

Taraful George Ness – Am îmbătrânit şi nu mai pot

Pasărea Colibri – Vinovații Fără Vină (Florian Pittiș)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.