Ce vrăj(el)i a mai făcut Abramburica!

Luni, 11 martie 2019, în plenul Camerei Deputaţilor, Ecaterina Andronescu a participat  la „Ora Guvernului”, în cadrul dezbaterii cu tema „Stopaţi schimbările dăunătoare din învăţământul românesc!”

De interes general este schimbul de replici petrecut în acel context, prilej pentru madam Andronescu de a pica din nou pe ultimul loc!

„De când aţi preluat acest nou mandat într-un guvern pe care chiar dvs l-ați numit cel mai slab din istorie, pe zi ce trece se observă lipsa de predictibilitate şi de consultare publică referitoare la diverse măsuri pe care le anunţaţi aproape zilnic, iar dacă opinia publică reacţionează, retrageţi ceea ce susţineţi”, i-a spus în plen deputatul PNL Florica Cherecheş.
În 2009 aţi devenit groparul invățământului profesional, închizând şcolile de meserii şi întrerupând în mod brutal tradiția pe care o avea România în acest domeniu. Azi, afirmați că susțineți învățământul profesional dar ați decis micșorarea cu 4 săptămâni a structurii anului școlar pentru acest învățământ și mutarea unor clase de învățământ profesional de la orașe la sate. Abrambureală în toată regula”, a spus deputatul PNL.
Nu am desfiinţat niciodată şcoala profesională, aşa încât vă rog să vă opriţi totuşi la un moment dat. Dacă continuaţi, dovediţi. Şcoala se poate înfiinţa sau desfiinţa numai prin lege”, a replicat – țâfnoasă – madama tutelară a educației naționale.

Foto: Ecaterina Andronescu gov.ro

Referitor la proiectul legii învățământului, pe care-l moșmondește de atâta vreme, Andronescu a declarat: „Ne-am angajat în legătură cu o viitoare lege a învăţământului, vom lua în considerare toate opiniile care vor fi exprimate public, dar, în primul rând, va trebui să stabilim cât se poate de clar obiectivele şi viziunea pe care legea trebuie să o dea sistemului de învăţământ – ce fel de personalitate vrem să pregătim în şcolile noastre pentru societatea viitoare.” Ca și cum asemenea asemenea „obiective și viziune” ne-ar fi lipsit până acum! Ele există în actuala lege a educației, reformularea lor neputând să difere cu mult față de forma lor actuală.

Nici nu s-a… slobozit bine (ad)ministreasa, că s-a și ales cu o dedicație punctuală din partea competentului site edupedu.ro Care a reconstituit – pas cu pas – manevrele oculte pe care Ecaterina Andronescu le-a făcut în anul 2009, pentru a desființa Școlile de Arte și Meserii. Pe vremea când Andronescu era ministru al Educației, Cercetării și Inovării în Guvernul prezidat de Emil Boc. Manopera pe care duamna Andronescu a operat-o atunci, a constat în înlocuirea școlilor profesionale (de Arte și Meserii, cum se numea atunci învățământul profesional) cu… liceele tehnologice! Licee pe care acum vrea să le facă… școli de învățământ profesional – dual!

Totul într-un articol bine documentat, care a umplut-o de ridicolul pe care ea însăși l-a împroșcat public asupră-i, atunci când a căscat gura în parlament!

Pe repede înainte, iată în ce a constat papara pe care i-a administrat-o public ziaristul Mihai Peticilă.

Pe 11 februarie 2009, în cadrul unei ședințe de guvern, Andronescu a propus adoptarea H. G. nr. 77/2009 pentru aprobarea cifrelor de școlarizare pentru anul școlar 2009 – 2010. Prin care, pentru învăţământul liceal, așa cum rezultă din Comunicatul difuzat de guvern, cifra de şcolarizare pentru această formă de învățământ urma să crească cu 72.000 de locuri, ajungând la 221.000.

Așa cum rezultă din Nota de Fundamentare a hotărârii, această creștere se realiza „prin preluarea locurilor care se şcolarizau în cadrul şcolilor de arte şi meserii (clasa a IX-a SAM)”, prin reducerea cifrei de şcolarizare la învăţământul profesional, clasa a IX-a SAM, cu 90.000 de locuri”! Număr de locuri care fusese aprobat prin H. G. nr. 170/2008, pentru anul școlar anterior!

Urmările nefaste ale acestei măsuri nu au întârziat să apară, culminând cu întreruperea studiilor de către mulți dintre absolvenții clasei a VIII-a (în procent de minimum 10% din numărul acestora, așa cum rezultă din Strategia națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului pentru perioada 2014-2020). La nivelul învăţământului profesional, ratele de cuprindere au scăzut puternic în intervalul 2009-2011, de la 15,8% la 1,8%ca urmare a intrării în lichidare a Școlilor de Arte și Meserii.

În afară de castanele pe care le-a luat în ședința din plenul Camerei, Andronescu a fost ținta urechelii pe care – pe aceeași temă a desființării SAM-urilor – i-a administrat-o (pe contul său de facebook), Daniel Petru Funériu, fost ministru al educației:  „Acum serios: când o să se oprească mitomana asta nebună să vă nenorocească copiii? Ea a desființat învățământul profesional iar acum minte așa cum face de 20 de ani. Și s-a adeverit că atunci când un imbecil aruncă o piatră în fântână e nevoie de 20 de deștepți să o scoată: mi-a luat doi ani și o muncă formidabilă a colaboratorilor ca să reușesc să introduc învățământul profesional dual. Suzana Gâdea nu era așa de sinistră”! Știe el ce știe! Deoarece, începând din 2012, Abramburica i-a demantelat de tot legea educației! 

 

P. S.: Și una și mai…caldă, în interpretarea inegalabilului umorist Liviu Marian POP (fost secretar de stat și, în două rânduri, ministru al educației): care o ține langà cu o… PLANCARDĂ care-i f..e niște ghenunchi în cap, de nu se mai vede de atâta prostie (VIDEO)!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli!
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ


Armin van Buuren – Blah Blah Blah (Official Lyric Video)

Bla, bla, bla

Tot ce auzim de la voi e bla, bla, bla
și deci tot ce facem e să zicem da, da, da
și nici nu ne mai pasă ce zic ei, pentru că e doar da, da, da, da,
bla, bla, bla, blah!