HAI LA LUPTA CEA MARE…

Pe 11 SEPTEMBRIE 2018 s-a consumat un act important în încercarea lui MIRCIA GUTĂU de a pune mâna pe cele – câte or fi – 25-26 de hectare de teren „virgin”, care fac parte din domeniul public al statului și se află în administrarea Ministerului Educației Naționale – Universitatea din Pitești. Care și-au bătut efectiv joc de imobilul fostelor unități militare de lângă Vlădești (clădiri și terenuri), primit în administrare delegată prin H.G.R. nr. 918 din 2008. 

Pentru a pune mâna pe respectiva suprafață, GUTĂU s-a dovedit a fi în stare să facă orice i s-ar fi cerut. Și… a făcut! Fără niciun fel de scrupule! Și fără milă! Călcând pe cadavre!

I-au cerut piteștenii să le dea „la schimb” imobilul Liceului Tehnologic „OLTCHIM”!? GUTĂU s-a făcut luntre-punte ca să le îndeplinească vrerea! Și așteptarea lui… să se împlinească!

Ca și cum fomiștii ăia de la PITEȘTI – lipsiți oricum de materialul uman care le-ar fi justificat existența parazitară – s-ar fi aflat în situația de a pretinde ceva! Când ei au lăsat într-o totală paragină respectivul imobil! Determinându-l pe GUTĂU – prin acoliții lui, coordonați de fostul său consilier personal, (cine altul decât… ANTON MIȚARU) – să exercite presiuni nemaiîntâlnite asupra upiților, pentru a-i determina să… accepte schimbul!

Și păcălicii au făcut-o, mulțumindu-i pentru… îngăduință! Drept pentru care s-au adresat oficial Primăriei Rm. Vâlcea și lui GUTĂU, solicitând (în două rânduri) – la schimb – imobilul în care funcționa un liceu viabil, L. T. „OLTCHIM”! De aici s-ar putea să i se tragă lui GUTĂU în noua lui serie de… pătimiri pocinogești! Că prea s-a întins mai mult decât îi este plapuma! De data asta urmând să fie „escortat” și de către ciumpalacii pe care i-am ales pe listele de consilieri locali, ca reprezentanți ai intereselor noastre de… mai bine!

În graba lui de a-și atinge țelul, după ce a desființat de facto liceul, GUTĂU și l-a… atribuit, chiar înainte de dispariția efectivă a acestuia! Ce și cum, am prezentat in extenso în articolele de la linkurile de mai jos.

Vezi la: https://panatiberiu.wordpress.com/2018/07/31/uite-hotararea-nr-197-2018-nu-i-hotararea-jocul-gutaian-de-a-revocarea-acesteia/ 

Vezi și: https://panatiberiu.wordpress.com/2018/08/02/sa-vezi-si-sa-nu-crezi-cum-si-a-luat-o-gutau-in-sedinta-consiliului-local/  

Grăbit nevoie mare, așa cum rezultă din cele două articole, s-a… precipitat să remită Ministerului Educației Naționale ditamai dosarul cu toate documentele necesare pentru a pretinde ministrului educației să-și dea avizul conform pentru… schimbarea destinației imobilului L. T. „OLTCHIM”, pe care-l eliberase de nevolnicii de ocupanți! Ducă-se pe pustii, acolo unde a înțărcat mutuʼ iapa!

Scurt pe doi:

În ședința Consiliului local din 11 septembrie a. c., a fost adoptată o nouă horărâre prin care s-a aprobat „propunerea de schimbare a destinaţiei imobilului teren în suprafaţă de 19.834 m. p. şi construcţii în suprafaţă de 6.119 m. p., situat în B-dul Nicolae Bălcescu nr. 26, care a constituit baza materială a Liceului Tehnologic „Oltchim” – identificat în planul de amplasament şi delimitare…, înscris în Cartea Funciară nr. 39338, din spaţiu de învăţământ preuniversitar de stat, în spaţiu de învăţământ universitar de stat – Universitatea din Piteşti” (cf. art. 1), urmând ca respectiva hotărâre să fie comunicată „Instituţiei Prefectului – judeţul Vâlcea, Primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Direcţiei Economico-Financiare, Direcţiei Dezvoltare Locală, Ministerului Educaţiei Naţionale, Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea (cf. art. 4).

O scurtă rememorare a faptelor care au pregătit presupusul festin funciar gutăian nu strică:

  • prin Hotărârea nr. 232 din 16 iunie 2017, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a aprobat, în baza prevederilor art. 9, alin. (1) din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică, cu modificările şi completările ulterioare, solicitarea de trecere din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti în domeniul public al municipiului Râmnicu Vâlcea şi administrarea Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a imobilului teren în suprafaţă de 117.525 m. p. şi construcţiile situate pe acestea în suprafaţă de 12.127 m. p., imobil situat în strada Ştirbei Vodă nr. 149, precum şi a imobilului – teren în suprafaţă de 120.538 m. p. şi construcţiile situate pe acesta în suprafaţă de 991 m. p., imobil situat la aceeaşi adresă;
  • cu scrisoarea nr. 7.638 din 18.06.2018, Universitatea din Piteşti a solicitat Consiliului Local să iniţieze procedurile subsecvente emiterii unei Hotărâri de Guvern comune, care să consfinţească schimbul de locaţii Vlădeşti – Liceul Oltchim.
  • Prin adresa nr. 2.727/33.469 din 09 iulie 2018, Ministerul Educaţiei Naţionale a comunicat primăriei că – într-o primă etapă – este necesară emiterea avizului conform al ministrului educaţiei naţionale pentru schimbarea destinaţiei imobilului care a constituit baza materială a Liceului Tehnologic „Oltchim” din spaţiu de învăţământ în spaţiu necesar desfăşurării activităţii Universităţii din Piteşti, cu precizarea că solicitarea pentru obţinerea avizului, împreună cu documentaţia necesară întocmită în conformitate cu prevederile OMENCS nr. 5819/ 2016, va fi transmisă de către autoritatea administraţiei publice locale către Ministerul Educaţiei Naţionale, nu mai devreme de încheierea anului şcolar 2017-2018, respectiv 31 august 2018.

Potrivit prevederilor Ordinului nr. 5819/2016 privind aprobarea procedurii de elaborare a avizului conform pentru schimbarea destinaţiei bazei materiale a instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi condiţiile necesare acordării acestuia, solicitarea emiterii avizului conform va fi însoţită de mai multe documente, unul dintre acestea fiind hotărârea consiliului local, prin care se propune schimbarea destinaţiei imobilului (teren şi construcţii).

Până aici, multe dintre întâmplările coregrafice ale lui GUTĂU și ale cetei sale de yesman-i și sicofanți par să fie… cușer!

Numai că, de aici înainte, lucrurile se schimbă! Radical!

Să admitem un fapt care acum este evident: după prăduirea sa, liceul de chimie este deja istorie! Știut fiind că mortul de la groapă nu se mai dezgroapă (decât în anumite condiții, stabilite prin cutume sau norme legale)!

Doar că răspunderea pentru acest act iresponsabil nu a fost încă stabilită!

Pentru această abominabilă faptă ea incumbă în totalitate… groparului!

Cinʼ să fie, cinʼ să fie!?
HAI, CĂ TOATĂ LUMEA ȘTIE!

De acum intrăm în linie dreaptă!

Castana fierbinte este în mâinile ministrului educației!

De modul în care acesta o să reușească să gestioneze situația, depinde soarta planurilor funciaro-edilitare ale lui GUTĂU.

Așa cum am mai scrisși le-am scris și celor de la minister (de la ministru în jos, fără… discriminare!) – acum se joacă o carte mare!

Și-mi place să cred că actualul ministru al educației, așa cum au făcut și cei care l-au precedat în funcție, se va gândi cu prioritate la interesul său, nu la cel care poartă fesul  intereselor lui MIRCIA GUTĂU!

Rămâne de văzut. Oricum, subiectul este unul de mare interes. De data aceasta, de interes național.

Așa că – din nou – mutăm tunurile pe… M.E.N.! Și pe ministru! 

Promisa SCRISOARE DESCHISĂ – referitoare la modul în care instituții ale statului au înțeles să trateze problema restructurării rețelei școlare din Râmnicu Vâlcea – este la o singură lungime de undă de apariția în mass-media.

ATUNCI SĂ VEZI VICTIME… COLATERALE!

ȘI FUGA DE RĂSPUNDERE A UNORA DINTRE… ÎMPRICINAȚI!

P. S.: TOT ATUNCI O SĂ REALIZĂM ȘI DACĂ ALTE INSTITUȚII ALE STATULUI DE DREPT (NU ALE CELUI… PARALEL, CARE EXISTĂ DOAR ÎN MINTEA BOLNAVĂ A UNORA DINTRE FURII PATENTAȚI), S-AU OCUPAT DE AFLAREA TUTUROR DEDESUBTURILOR CARE S-AU FINALIZAT CU DEMANTELAREA LICEULUI OLTCHIM!

Doar timpul care vine mai poate rezolva ceva!
Și doar în ce-i privește pe hoți! Care trebuie să ajungă la locul care le este hărăzit.
Să nu ne pierdem speranța!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale… 

Să fiţi sănătoşi şi veseli!                               

ŢINEŢI APROAPE!  

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

_______________________________________

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.