ZBOR DEASUPRA UNOR CUIBURI CU GUGUŞTIUCI… IRESPONSABILI (I)

Motto: «Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit,
şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos,
nenorocit, sărac, orb şi gol

Apocalipsa 3:17

Hai la Oltchim cu grăbire / Să-i… gu(s)tăm dintr-o sorbire

      (H)UPIŢII căutători de cuib cu suflete nevinovate au venit, au minţit frumos şi… valea! Duşi au fost! Nici măcar nu au mai privit înapoi! La fel ca şi EPURE I. Ionuţ Mădălin, reprezentantul Pre(a)marelui GUTĂU Mircia, care nu a mai servit activităţile din liceu, pentru care a fost desemnat/împuternicit s-o facă.

     Iar gazdele lor au rămas… mofluze şi cu onoarea nereperată!

    Începând de atunci, oamenii locului se întreabă întruna şi fără rost, precum LEANCA din schiţa Justiţie a inegalabilului Caragiale:

«- D-le GUTĂU „cu onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum rămâne”?

Cum să rămână, ar fi zis acesta. Ca-nainte şi ca-n gară! Adio ş-un praz verdeL’as că ţi-o reperează domn’ Mitică!»

     Şi de atunci, toată lumea se strofoacă să realizeze cine-i domn’ MITICĂ ăsta! Pe care să-l contacteze, pentru a se putea folosi de abilităţile sale de reperator! (fragment audio).

I. L. Caragiale

Sursa: http://www.catavencii.ro/momente-si-schite-justitie/

     În episodul anterior am prezentat circumstanţele organizării intempestive şi desfăşurarea vizitei „istorice” (datorită lipsei oricărei finalităţi) a (H)UPIŢ-ilor la Liceul OLTCHIM. (vezi AICI procesul-verbal al şedinţei Consiliului profesoral)

Ce ne facem fraţilor, dacă vin (h)upiţii,
Ne ocupă cuibuşorul şi-mpuiesc… tâmpiţii!

     Acum, atacăm în forţă, recurgând la consemnările din procesul-verbal, întâmplările” literar-artistice din şedinţa Consiliului de administraţie al şcolii, desfăşurată tot pe 22 februarie 2018, imediat după cea a Consiliului profesoral.

      Pe ordinea de zi a acesteia s-a aflat „Discutarea Adresei Primăriei Rm. Vâlcea nr. 5.771 din 15.02.2018, înregistrată la L. T. Oltchim sub nr. 526 din15.02.2018”. La şedinţă au participat – fapt aproape fără precedent – toţi cei 9 (nouă) membri ai consiliului: prof. SMEUREANU Florin – director şi preşedinte al consiliului de administraţie, RĂDULESCU Axenia – director adjunct, prof. CIOBANU Dumitru, prof POPESCU Ionela Simona (cei trei reprezentanţi ai colectivului pedagogic al şcolii), BĂZĂVAN C-tin – liberal, reprezentantul C.L. Rm. Vâlcea, CORNACIU Sorin – reprezentantul Consiliului reprezentativ al Părinţilor, ARGEŞANU Constantin şi TINCA Dumitru – reprezentanţi (autodesemnaţi!?) ai agenţilor economici parteneri, precum şi EPURE I. Ionuţ Mădălin – reprezentantul primarului.

     Să le dăm cuvântul, ca să aflăm ce le debita mintea în problema îndeplinirii cu grăbire a penalelor cerinţe gutăiene:

     Dl Smeureanu a prezentat „situaţia actuală a L. T. Oltchim”, arătând că liceul „nu a fost inclus în reţeaua şcolară 2018-2019”. Pe cale de consecinţă, conducerea liceului a contactat Universitatea din Piteştişi, ca urmare a întâlnirii dintre conducerea unităţii şi conducerea UPIT, a fost încheiată Minuta nr. 1.477/07.II.2018”, pe care a şi citit-o celor prezenţi (vezi AICIMinuta).

     Interesant este şi faptul că, aflat probabil sub efectul emoţiei datoriei pe cale de a se împlini, dl Smeureanu a prezentat Minuta – dictând numărul de înregistrare de la UPIT (nr. 1.477/07.II.2018) şi nu pe acela sub care a fost înregistrată la secretariatul liceului (nr. 451/07.II.2018), după întoarcerea delegaţiei de la Piteşti!

(H)upit la locul faptei

Sursa: https://i2.wp.com/batman-news.com/wp-content/uploads/2016/07/Empire-Suicide-Squad-newsstand-cover-The-Joker-2.jpg?resize=1200%2C628&quality=85&strip=info&ssl=1

    Tot dl director SMEUREANU, un fin cunoscător al dede supturilor locale, a susţinut că: „primarul municipiului a promis reintroducerea liceului în reţeaua şcolară”, după care a dat citire Adresei nr. 5.771/15.II.2018, remisă şcolii de GUTĂU/ Primăria municipiului, precizând care erau solicitările punctuale ale acestuia (vezi AICIAdresa lui GUTĂU).

    A mai afirmat că la şedinţa Consiliului profesoral (care tocmai se terminase), participaseră cainvitaţi (ai săi, n. n.) rectorul UPIT, prorectorul UPIT şi reprezentantul primarului, jurist Ionuţ Epure”, ocazie cu care aceştia au oferit lămuriri şi asigurări referitoare la reintroducerea şcolii în reţeaua de şcolarizare (sic!)”.

    Ca nu cumva respectivii să fi uitat „de la mână pân-la gură” ce se aşteaptă de la ei, dl director şi-a rugat „colegii (pe cei trei muschetari, mandataţi într-un anume fel de colegii lor din C.P.-ul liceului, n. n.), să ţină cont de mandatul dat în şedinţa Consiliului profesoral”. Ca şi cum mai era nevoie s-o facă!

    După care – ca un om al faptelor bine… articulate, a propus consiliului să-şi dea acordulde preluare a întregului imobil în care funcţionează în prezent L. T. OLTCHIM de către consiliul local al municipiului Rm. Vâlcea, respectiv Universitatea din Piteşti”! Aşa se face că, din combinaţia celor două solicitări distincte ale lui GUTĂU, a ieşit… ce-aţi citit şi d-tră! O struţo-cămilă fără cap şi fără coadă, precum cărcălitoarea ancestrală a proceselor-verbale [că nu pot să cred – nici în ruptul capului – că asta a (di)spus preşedintele de şedinţă prin viu grai]!

Minciuna are picioare (foarte) scurte!

    Ţineţi-vă bine, că acum intră în scen(et)ă consilierul local Băzăvan C-tin. Cum, care bazavan!? Tot cel despre care – nu cu mult timp în urmă – aflaserăţi că se ţinuse precum scaiul de oaie, ca nu cumva să i se-ntâmple ceva bun liceului! (vezi AICI) Suflând în toate (auto) preparatele cu care s-ar fi putut arde guriţele sensibile ale celor două (între timp… foste) directoare! De care – fie vorba între noi – în ultima vreme se cam lipiseră toate pocinoagele! Păreau atât de adezive de parcă le atrăgeau ca un magnet! Şi pe care doar ele, câţiva ciraci interesaţi şi desigur, Bazavan… nu le vedeau cum dobândeau tăria şi viteza unei avalanşe! Care le-a şi măturat până la urmă…

Bazavan, cu treaba p-afară…

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=W3AhA9AyulA

     Voinicul nostru se saltă-n scări şi, cu limbaju-i alambicat (de-ţi vine să crezi că atunci când vorbeşte face reclamă la vreun producător neautorizat de lămâie cu… apă plată!), emite ziceri cu valoare… testamentară – pe care le reproducem aşa cum au fost ele consemnate în procesul-verbal: „… este de acord ca L. T. Oltchim să funcţioneze”, precizând – cu aproximaţiile jenante, referitoare la termenii folosiţi, specifici urechistului de profesie şi nu unui consilier local bine informat/pregătit – că „nu se discută despre reorganizare, ci despre un schimb de terenuri” (fără alte precizări, necesare pentru lămurirea noilor membri ai consiliului; şi nu numai).

      Iar pafaristul ăsta închipuit, aşa cum îi este obiceiul, a continuat, administrând o porţie bună din secreţiile sale nazale în felul naţional de mâncare (nu zic muci, nu scriu… fasole, ca nu cumva să se atace reprezentantele înfierbântate ale celor care l-or fi… ales!): „… conform adresei, baza materială a L. T. Oltchim se află în administrarea C. L. nr. 233/iunie 2016”!

    Vezi, Bazavane, ce năzbâtii îţi pot ieşí din gură, dacă părăseşti sala de şedinţe (cum ai/aţi făcut pe 16 iunie 2017, când Consiliul local a adoptat hotărârile nr. 232 şi 233, despre care te scremeai tu să faci vorbire!)!? Exact asta îţi lipseşte şi ţie, ca şi… chelului! Tichia de mărgăritar! În rest, le ai pe toate! Cu asemenea cufureli verbale şi porniri atavice, nu faci altceva decât să îi induci în oroare pe ceilalţi membri ai consiliului, care se uită-n gura ta ca în profunzimea inaccesibilă a unei mine de… nestemate. Din care, în loc de strălucirea perlelor provenite din mintea unui om ales (de alţii, usca-li-s-ar mâinile cu care au făcut-o!), îi împroşti doar cu… bălării şi lături!

       Aşa cum s-a putut lesne observa, greşeala exista în adresa lui GUTĂU, în care, referitor la H.C.L. nr. 233 (privind iniţierea procedurilor de preluare a bazei materiale a Liceului Tehnologic Oltchim, din administrarea consiliului de administraţie, în administrarea Consiliului Local în vederea transmiterii acesteia în proprietatea statului şi în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale – Universitatea din Piteşti), s-a consemnat greşit că a fost adoptată în anul 2016, în loc de 2017! Loc din care au preluat şi utilizat această dată eronată toţi… habarnauţii care hotărăsc destinele altora! Pentru că H.C.L. nr 233 din anul 2016pe care o invocă Bazavan se referă la cu totul altceva (vezi AICI – unde găsim… HOTĂRÂREA nr. 233/121 privind modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 2 din 14 ianuarie 2016 referitoare la repartizarea pe obiective a finanţării rambursabile interne în sumă de 20.000.000 lei de la Banca de Export Import a României – EXIMBANK S.A.!!!).

      Şi a continuat în stilu-i sibilinic, spunând că „de vreme ce consiliul îşi dă acordul pentru preluarea bazei materiale de (către, n. n.) C.L., nu mai este necesar acordul C.A. pentru trecerea în administrarea UPIT”!!! Alte bălării verbale învăluitoare, provenite tot din vremea ferigilor arboricole, din care cu greu poţi să mai găseşti drumul spre lumina izbăvitoare a vreunui… luminiş!

     Pentru că, dacă tot îl mânca limba şi nu mai avea ocazia să se contreze aiurea-n tramvai cu GUTĂU sau cu mine, ca să mai (de)prindă câte ceva, trebuia să spună doar că solicitarea lui GUTĂU este toxică şi… nelegală!

    Şi că, nefiind de competenţa lor (a Consiliului de administraţie al şcolii), trebuia să fie ignorată! Iar nu soluţionată favorabil, cu graba şi slugărnicia unor… sclavi de pe plantaţia altuia!

    Dar nu a spus nimic altceva, că nu ştia! Şi a preferat să o dea la-ntors!

    Continuarea în postaţa următoare…

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Va urma

TIBERIU M. PANĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.