Despre drepturi și libertăți… Pentru șoșonci, antivacciniști și toți ceilalți „zbierători”!

Că tot vorbesc / scriu despre „drepturile și libertățile cetățenești” tot felul de… „neica / tanti” nimeni!
Care, vezi Doamne, le-ar fi încălcate de către unele autorități / instituții abuzive!
Care i-ar obliga să facă ceva împotriva acestor „drepturi și libertăți”… sacre, încălcându-le astfel fără milă, în disprețul… prevederilor constituționale!
În general, această referire (privitoare la… drepturi, libertăți etc.) se folosește abuziv, invocându-se în mod repetat, excesiv și obsesiv. Încât aproape că a devenit un loc comun, fiind golită de orice conținut! Astfel încât, orice tercheaberchist consideră că invocând în „apărare” încălcarea acestor drepturi, discuția s-a încheiat, nemaiexistând loc de întors pentru preopinent. Că l-a pus definitiv cu botul pe labe, lăsându-l mofluz, în plină dezbatere filozofică despre… sexul îngerilor (anti)covidieni!
D-aia zic că trebuie să pornim de la IZVOARE, întorcându-ne la prevederile din CONSTITUȚIA României.
Cu precizarea că aceste „DREPTURI și LIBERTĂȚI” cetățenești sunt expuse în „Titlul II Drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale. Capitolul II Drepturile și libertățile fundamentale” (de la art. 22 la art. 53).
Din care spicuim atât cât consider că este necesar pentru susținerea acestui demers:
„Articolul 22 Dreptul la viață și la integritate fizică și psihică (1) Dreptul la viață, precum și dreptul la integritate fizică și psihică ale persoanei sunt garantate.”
„Articolul 25 Libera circulație. (1) Dreptul la libera circulație, în țară și în străinătate, este garantat. Legea stabilește condițiile exercitării acestui drept.”
„Articolul 26 Viața intimă, familială și privată … (2) Persoana fizică are dreptul sa dispună de ea însăși, dacă nu încalcă drepturile și libertățile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.”
„Articolul 31 Dreptul la informație (1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informație de interes public nu poate fi îngrădit. … (4) Mijloacele de informare în masă, publice și private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.”
„Articolul 34 Dreptul la ocrotirea sănătății (1) Dreptul la ocrotirea sănătății este garantat. (2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei și a sănătății publice.”
Ceea ce urmează o să le taie cheful antivacciniștilor și șoșociștilor de a-și mai ridica poalele în public, susținând că, vezi Doamne, li se încalcă… drepturile și libertățile cetățenești!
CONSTITUȚIA stipulează tranșant și fără să lase loc de întors – pentru tot felul de… Gică contra interesați – că în anumite situații / condiții, exercițiul acestor DREPTURI / LIBERTĂȚI POATE / TREBUIE SĂ FIE… LIMITAT, identificând punctual și situațiile în care s-ar putea face acest lucru!
CITIȚI cu atenție cele de mai jos, pentru a vă convinge!
ASTA nu le convine deloc celor care sunt… ANTI cu orice preț, indiferent de nevoia de a se asigura astfel… SĂNĂTATEA PUBLICĂ, așa cum dispune fără echivoc textul Constituției:
Articolul 53 Restrângerea exercițiului unor drepturi sau al unor libertăți
(1) Exercițiul unor drepturi sau al unor libertăți poate fi restrâns numai prin lege și numai dacă se impune, după caz, pentru: apărarea securității naționale, a ordinii, a sănătății ori a moralei publice, a drepturilor și a libertăților cetățenilor; desfășurarea instrucției penale; prevenirea consecințelor unei calamități naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav.
(2) Restrângerea poate fi dispusă numai dacă este necesară într-o societate democratică. Măsura trebuie să fie proporțională cu situația care a determinat-o, să fie aplicată în mod nediscriminatoriu și fără a aduce atingere existenței dreptului sau a libertății.”
Despre ASTA ESTE VORBA! ȘI ASTA STATUL A TOOT AMÂNAT SĂ FACĂ!
Le GIF di capre svenute
În Capitolul III al acestui titlu, Constituția se referă și la… „Îndatoririle fundamentale”! Pentru că, nu-i așa, cetățenii oricărui stat trebuie să aibă și… îndatoriri, nu doar drepturi și libertăți!
Printre care se află și cea prevăzută la Articolul 57 și anume: „Exercitarea drepturilor și a libertăților”, conform căruia:
Cetățenii români, cetățenii străini și apatrizii trebuie să-și exercite drepturile și libertățile constituționale cu bună-credință, fără să încalce drepturile și libertățile celorlalți.”
Clar, precis și la obiect! Numai că – și aici – tot statul, prin instituțiile sale, trebuie să fie cel care este îndrituit / obligat să intervină! Se pare că, în ce-l privește, statul român a abdicat și de la această obligație constituțională a sa!
În linii mari, despre asta este vorba atunci când vorbim de posibilitatea limitării exercițiului unor drepturi / libertăți. Astfel de prevederi au fost invocate anul trecut, când s-a instaurat starea de urgență.
Conchizând, CONSTITUȚIA ROMÂNIEI permite ca – în anumite condiții – exercițiul unora din drepturile și libertățile cetățenești să poată să fie… LIMITAT (vezi supra art. 53 din Constituție)!!!
Asta ca să nu mai hămăie antivacciniștii și șoșociștii de toate culorile (politice) posibile și imposibile…
Iar statul român trebuie să iasă cât mai repede cu putință din starea de inerție în care se află de mai multe luni, impunând aplicarea cu strictețe a acestor prevederi, doar pentru a-și apăra cetățenii! Indiferent de „crezul” vremelnic al fiecăruia dintre ei.
Vezi textul CONSTITUȚIEI României (doar pentru… necredincioși și anti…!)
CONSTITUȚIA României, republicată, la link-ul: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/47355
P. S. 1: „Povestea” a pornit de la o postare pe pagina mea (vezi mai jos), căreia – în mod repetat – a început să-i răspundă-n dodii una dintre „amicele” antivacciniste de pe Facebook. Care nu se mai oprea din treabă, scormonindu-se în puțul gândirii sale, sau căutând „argumente” în cea a altora ca ea, cel puțin la fel de mintoși și ei!
Iată postarea cu pricina:
Ar putea fi o imagine cu text care spune „În întreaga lume, doctorii luptă contra virușilor iar preștii anti-vaccin luptă contra medicilor... Deci preștii anti-vaccin sunt și ei un fel de viruși!”
Postare pe care cei mai mulți dintre „amici” au luat-o-n… râs, cum era și normal, de altfel! Numai cucoana cu pricina s-a opărit, mutându-și artileria antivaccinistă de pe Facebook pe Messenger! Timp de câteva ore bune ținând-o langa, într-o cavalcadă de  vorbe de clacă, asezonate cu părerile „autorizate” ale unora de la care își extrăgea seva opiniilor care o situau cu consecvență și definitiv pe o poziție… contra oricărui argument de bun simț!
Dispută urmată de o invitație adresată antivacciniștilor fundamentaliști de a-mi părăsi pagina. Postare care a avut mare trecere printre amicii vacciniști și un minimum de ecou printre ceilalți. E drept că prea mulți anti nu mai erau, după ce realizasem oarece curățenie a locului! Trebuie să recunosc spășit (!) că pe vreo 2-300 de ANTI… orice, îi exmatriculasem eu! O făcusem în timp, începând de anul trecut, când am constatat că își ițeau timid capetele țuguiate, încercând să iasă la lumină dintr-o mare de prostie! Sau își etalau prostia din capetele lor…  Greu de știut care era adevărul.
Și nu mă încearcă niciun fel de regret! Dimpotrivă! Să fie… primiți și să rămână în lumea lor de umbre triste! Care / câți dintre ei or mai fi printre noi…
P. S. 2: Astăzi,marți, 02 noiembrie 2021, numărul morților de Covid 19 a ajuns la 591 de oameni, recordul de până acum al pandemiei în România! Cifră care, raportată la numărul populației, ne situează pe locul 1 la nivel mondial. O nedorită prioritate, care ne poziționează la periferia lumii civilizate!
Acesta este motivul pentru care trebuie să fie impuse prevederile constituționale despre care am făcut anterior vorbire!
Dacă nu acum, atunci când!?
Când nu o să mai avem pentru… cine!?

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

___________________________

10 Suntem Balcanici

Armin van Buuren – Blah Blah Blah (Official Lyric Video)

ALL WE EVER HEAR FROM YOU IS BLAH BLAH BLAH
ALL WE EVER DO IS GO JA JA JA
AND WE DON’T EVEN CARE ABOUT WHAT THEY SAY
CAUSE IT’S JA JA JA JA
BLAH BLAH BLAH BLAH

Paraziții – Căpitane, raportez!

3 gânduri despre “Despre drepturi și libertăți… Pentru șoșonci, antivacciniști și toți ceilalți „zbierători”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.