Ce ne mai rămâne de făcut!?

Motto: Am învățat că viața îți poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc – Octavian Paler

BULETIN DE PRESĂ, 23 Martie 2020, ora 13.00

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Reamintim că, începând din această seară, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:
a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.
După ora 22.00, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).
Până astăzi, 23 martie, 4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 143 de noi cazuri de îmbolnăvire.
Unul dintre cazuri este cel al unui deținut care în data de 11 martie a.c., a fost transportat de la Poliția Capitalei la Penitenciarul-Spital București-Jilava pentru probleme medicale. În urma testării realizate astăzi, 23 martie, acesta a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus (COVID-19). Precizăm că deținutul a fost izolat încă de la momentul încarcerării, iar la testarea realizată în data de 11 martie a.c., pentru depistarea unei posibile infecții cu COVID-19, rezultatul a fost negativ.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 5 ani și 76 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 15 pacienți, din care 7 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 11.223 de teste, din care 277 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.073 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.134 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global:

Până la data de 22 martie 2020, au fost raportate 141.858 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Grupul de Comunicare Strategică

Este posibil ca imaginea să conţină: textHai să privim viața în… roz. Deși nu pare a fi momentul potrivit pentru a o face! Și totuși… Sigur că este prea devreme pentru a o face, dar dacă noi, cei care suntem încă aici, atunci cine!?

Hai să abordăm câteva chestii – de mare actualitate – pe care le-am tratat punctual pe pagina mea de facebook, ca să știm despre ce vorbim. Referitor la afluxul din ce în ce mai mare al cetățenilor care se repatriază în fiecare din ultimele zile, am exprimat următoarea părere. Părere pe care mi-o mențin:

 

1. „Fără testarea populației nu facem nimic altceva decât să lăsăm lucrurile să curgă spre un deznodământ previzibil. Ușor de anticipat pentru cei – cât de cât – informați.
Fără un control riguros al celor pe care-i tot „cărăm” (cu avionul) / readmitem în țară – pentru considerentul că sunt cetățeni români – nu avem nicio șansă să limităm proporțiile dezastrului.
Pentru că Noul coronavirus COVID-19 vine / este adus de dincolo!
Degeaba stăm noi ascunși în locuințe, dacă cei care-l poartă și vin de dincolo, mișună prin tot locul, fără niciun fel de control al instituțiilor de forță ale statului!

LĂSAȚI politica dâmbovițeană deoparte!
Cultivați ideile care ne-ar putea salva, indiferent de proveniența acestora!
Cred că acest medic are dreptate! Pentru că, înainte de orice altceva, este… Medic!

Și asta nu-i politică de niciun fel, ci doar o părere despre ce trebuie făcut.

Și nu-i de glumă! Teste, teste, cât mai multe teste, pentru a-i izola pe cei contaminați! Se pare că asta este metoda care ne oferă cele mai multe șanse de supraviețuire, a unui număr cât mai mare de oameni!

Pentru că altfel, avem de ales între a  salva ce se mai poate dintr-o economie muribundă și o populație expusă exterminării fizice!

PLEDÂND PENTRU efectuarea a cât mai multe  TESTE, CÂT MAI MULTE TESTE… Așa cum au făcut statele din ASIA de est și sud-est, afectate de acest pericol mondial: Coreea de Sud, Taiwan, Singapore etc. Cu rezultate imprevizibile ieri, ușor de anticipat astăzi.

Cât despre noi, cât timp le-am permis cetățenilor români să se întoarcă în țara lor de baștină – doar pentru considerentul constituțional că au cetățenia română și au dreptul de a se deplasa liber – de acum înainte ne purtăm crucea!  Pentru că – în ultima perioadă – s-a permis intrarea în țară a unui număr mare de „cetățeni” care nu aveau de-a face cu activități licite în partea vestică a Europei! Care s-au năpustit spre țara natală, fără să-i pasioneze soarta celor pe care îi lăsaseră acasă! Și care – fără niciun fel de supraveghere din partea autorităților abilitate ale statului – s-au apucat de expus fizicul la soare, în week-end-ul abia trecut!

23.03.2020 GÎNDITORUL

2.  Cum m-a oripilat – și cred că n-am fost singurul – creșterea prețurilor la anumite bunuri agroalimentare de strictă necesitate. Fără ca statul să facă ceva pentru a le veni în ajutor! Cel puțin până acum. Fără ca să ofere niciun fel de explicație! Păi, bine bine, pot să înțeleg că ne mișcăm într-o economie de piață – care funcționează conform raportului dintre cerere și ofertă – dar atunci de ce am mai instituit starea de urgență!? Doar ca să lăsăm mână liberă speculanților de toate culorile politice!? Ca să sugă și ultima rezervă de viață a milioanelor de asistați ai unei sorți ingrate!? Să-i spolieze de ultima lor rezervă financiară!? Așa salvăm un popor aflat pe marginea prăpastiei!? Când știm că vreo 20% dintre românii din țară trăiesc de azi pe mâine din venituri incerte!? Ce fac ăștia peste vreo… 40-50 de zile!? Cum mai asigură existența lor și a familiilor lor!? Sunt întrebări pe care și le-au pus mulți alții, cărora nu le-a răspuns nimeni până acum! Oameni pe care îi interesează prea puțin care este chestia cu… SARCoV2, cât timp nu există garanția zilei lor de mâine. Cu atât mai mult cu cât li se propune drept unică „soluție salvatoare”…, închiderea lor în colivia domiciliară!

Despre toate acestea vor fi multe de spus. Zile să fie…

Averea cea mai de preț e viața, și viața noastră, va rog să mă credeți, nu atârnă decât de un fir de păr – Alexandre Dumas

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

Va urma

TIBERIU M. PANĂ

În general gravidele sunt mai predispuse să dezvolte complicații atunci când au boli respiratorii, indiferent de tipul acestora. Deocamdată nu știm cu certitudine dacă și în ce fel sunt afectate gravidele de infecția cu coronavirus.

⁉️ Datele preliminare disponibile în prezent provin din observarea unui număr redus de gravide în trimestrul 3 de sarcină, confirmate cu coronavirus. Pe baza acestor date preliminare se pare că manifestările coronavirusului nu sunt mai grave la gravide decât la persoanele infectate care au aceeași vârstă și același istoric medical.
Totodată, se pare că virusul nu se transmite prin placentă de la gravida cu infecție cu coronavirus la făt. Pentru a confirma însă cu siguranță aceste observații este nevoie de mai multe studii. Lipsesc datele cu privire la efectele infecției cu coronavirus la gravidele aflate în primul trimestru de sarcină.

‼️ De aceea, se recomandă precauție mărită la gravide pe perioada pandemiei prin izolare la domiciliu și reducerea drastică a contactelor sociale. Vă vom ține la curent pe măsură ce vor apărea date științifice noi pe acest subiect.”

Este posibil ca imaginea să conţină: text
În general gravidele sunt mai predispuse să dezvolte complicații atunci când au boli respiratorii, indiferent de tipul acestora. Deocamdată nu știm cu certitudine dacă și în ce fel sunt afectate gravidele de infecția cu coronavirus.

⁉️ Datele preliminare disponibile în prezent provin din observarea unui număr redus de gravide în trimestrul 3 de sarcină, confirmate cu coronavirus. Pe baza acestor date preliminare se pare că manifestările coronavirusului nu sunt mai grave la gravide decât la persoanele infectate care au aceeași vârstă și același istoric medical.
Totodată, se pare că virusul nu se transmite prin placentă de la gravida cu infecție cu coronavirus la făt. Pentru a confirma însă cu siguranță aceste observații este nevoie de mai multe studii. Lipsesc datele cu privire la efectele infecției cu coronavirus la gravidele aflate în primul trimestru de sarcină.

‼️ De aceea, se recomandă precauție mărită la gravide pe perioada pandemiei prin izolare la domiciliu și reducerea drastică a contactelor sociale. Vă vom ține la curent pe măsură ce vor apărea date științifice noi pe acest subiect.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

 _________________________

Sarmalele Reci Violeta

Un gând despre “Ce ne mai rămâne de făcut!?

  1. S-a umplut tara de toate scursurile alea care nu mai pot fura sau cersi in Europa. Curvele, s-au intors si ele, nu mai merge prostitutia nici macar online, lumea e izolata la domiciliu… Se vorbea ca intre 250 de mii si 900 de mii de ”rumani” au intrat in tara. Exact astia sunt… Din aia 4/5 milioane plecati prin toate tarile la munca, s-au intors scursurile carora nu le mai merge nici ”ajtoru soceal”, nici furatul din magazine…

    Cei constienti au ramas. Mai sunt si romani 100% cu un IQ sub mediu… si aia s-au intors, dar au ramas putini. In Vest, EVOLUEZI sau te plafonezi la starea la care erai si in RO si te multumesti cu minimul pe economie.. Nu e mare diferenta.

    Ce ma enerveaza la culme, e ca MEDIA arata grupuri de TIGANI intorsi din Franta de exemplu, si spun ”un grup de romani venit din Franta nu respecta regulile impuse de guvern”. Apoi il auzi pe Gadea si Badea : ”asta e diaspora…cica laca..”. Nu aia e diaspora in pastele matii !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.