MISTIFICATORII…

Lumea vrea ca să mă vadă / Mințind despre autostradă!?

Motto: Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești! – Confucius

Miercuri, 22 mai 2019 a fost dat startul oficial al lucrărilor la drumul expres Craiova-Slatina-Piteşti. Drum de pulbere, încărcat de doruri multe și așteptări. Primul tronson îl reprezintă centura de ocolire a orașului Balș, lucrare demarată în prezența lui Nicolae Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a senatorului Claudiu Manda şi a consilierului de stat pe probleme de infrastructură, deputatul Olguţa Vasilescu.

Sursa foto                                       Olguța cu can_ciocul… plin!

Soțul Olguței Vasilescu, Claudiu Manda a transmis LIVE acest epocal moment… istoric pe pagina de Facebook. Înregistrare de care ne vom folosi și noi.

Urmăriți imaginile, sorbiți-i cu nesaț vorbele lui Răzvan CUC (de la minutul 1;20) – care-i umple pe ziariști de promisiuni jenante (!) – pentru a realiza ce înseamnă o „lecție” deprinsă papagalicește, neurmată de șuvoiul faptelor care să o susțină! Un exemplu de pafarism adus la cote maxime, grăbit spre pârg de teama care-i cuprinde pe acești vremelnici guvernanți, spaimă determinată de apropierea inevitabilului moment al pierderii găinii cu ouă de aur… bugetar! Și al fricii de sosirea ceasului în care vor trebui să dea socoteală pentru toate nemerniciile pe care le-au comis în anii unei guvernări iresponsabile. Pentru că oricine le-ar urma la conducere, trebuie să înceapă prin a face curățenie generală. Altfel șansele supraviețuirii noastre ca neam și ca stat se diminuează cu fiecare cetățean român care o să continue să-și abandoneze definitiv țara.

Dragnea dintr-un cuib de CUC: / – Le-o bag p-asta și mă duc!

De la minutul 13;30 al înregistrării, în microfoanele dornice de noi mistificări s-a aruncat cu capu-nainte și declarații ciuce,… oaspetele de onoare al mo(nu)mentului inaugural: NICOLAE-LIVIU DRAGNEA! Doar câteva din spusele-i măiastre vrem să le (de)dăm și noi nemuririi: L. D.: – „Eu vreau să discutăm despre niște chestiuni foarte serioase. Deci… acest tronson de drum expres cu regim de autostradă, practic este așteptat de mult, este o investiție care, din păcate a fost uitată ani de zile, mulți s-au împăunat, mulți au mințit. Eu îl felicit pe Răzvan (CUC(uuu!), pentru cine a deschis mai târziu…! n. n.) că a reușit să ducă toate procedurile până la capăt. Regretăm cu toții… că încă în România cancerul ăsta cu contestațiile nu e vindecat. Poate o să reușim să-l vindecăm, Răzvan am înțeles că are deja proiectul de ordonanță cu privire la legea investițiilor publice, ca atare o să avem altă viteză de execuție și atunci o să facem și noi ca-n Serbia… Dar, faptul că centura Balșului va fi gata până la sfârșitul anului reprezintă un lucru extraordinar (băgați-i spusa-n inventarul amintirilor de suflet, că poate tot ei vor atunci la guvernare, n. n.), este o zonă, un loc, un dop în această cale de comunicație care a enervat pe toată lumea și a și blocat dezvoltarea. EU SÂNT ABSOLUT SIGUR CĂ DACĂ ACESTA ESTE ANGAJAMENTUL CONSTRUCTORULUI ROMÂN ȘI-L VA ȚINE, PENTRU CĂ ESTE O FIRMĂ DE CUVÂNT, O FIRMĂ SERIOASĂ. DIN PĂCATE SINGURA SAU PRINTRE SINGURELE (credeați că Dragnea era mai departe de nivelul științei de carte a pupilei lui, Dăncilă!? n. n.) FIRME ROMÂNEȘTI DE ASEMENEA DIMENSIUNI CARE AU MAI RĂMAS!”

Și i-a dat înainte, conducând cu mare viteză pe un subiect drag românilor, dar nu și PSD-ALDE: AUTOSTRĂZILE! N.-L.D.: „- Vreau să mai vorbesc despre autostrăzi, pentru că zilele astea s-au întâmplat două lucruri importante. În sfârșit, autostrada dorită de cea mai mare parte a românilor, și anume PLOIEȘTI – BRAȘOV A AJUNS ÎN FAZĂ FINALĂESTE VORBA DE UN CONSORȚIU FORMAT DINTR-O FIRMĂ CHINEZĂ MARE ȘI O FIRMĂ TURCEASCĂ… Încep negocierile finale ca să stabilească și să detalieze fiecare articol și prevedere din contractul de execuție… Practic, PUTEM VORBI DE FAPTUL CĂ ACEASTĂ AUTOSTRADĂ A INTRAT ÎN LINIE DREAPTĂ ȘI SE VA REALIZA… DE ASEMENEA, FOARTE IMPORTANT ȘI E IMPORTANT ȘI PENTRU CRAIOVA, TOT ASTĂZI S-A FINALIZAT ȘI O SĂ FIE PUSĂ-N TRANSPARENȚĂ HOTĂRÂREA DE GUVERN CARE APROBĂ STUDIILE DE FUNDAMENTARE, INDICATORII TEHNICO-ECONOMICI TOT PENTRU PARTENERIAT PUBLIC-PRIVAT PENTRU AUTOSTRADA SUDULUI, CARE VA LEGA BUCUREȘTIUL – SUDUL ROMÂNIEI – CRAIOVA – TURNU SEVERIN, iar de acolo sigur că se poate face conexiunea cu SERBIA, urmând ca ulterior să se realizeze extinderea CRAIOVA- CALAFAT… și după un studiu de fezabilitate mai elaborat legătura dintre TURNU SEVERIN și LUGOJ, pentru că acolo este una din cele mai grele porțiuni din România unde se realizează autostrăzi… Autostrada sudului va face legătura între portul Constanța – București – sudul României – Serbia, în toate țările din fosta Iugoslavie, nordul Italiei, ELVEȚIA, SUDUL AUSTRIEI, FRANȚA, SPANIA. VA FI UN TRASEU MULT MAI SCURT, MULT MAI FOLOSIT, DE CONEXIUNE ÎNTRE PORTUL CONSTANȚA ȘI VESTUL EUROPEI, SPRE DEOSEBIRE DE TRASEUL CARE E MAI NORDIC, CARE ESTE DEJA TRADIȚIONAL UNGARIA – AUSTRIA – GERMANIA șamd. ESTE UN PROIECT ELABORAT ACUM 30-40 DE ANI DE ZILE DE AUTORITĂȚILE ROMÂNEȘTI, ITALIENE, IUGOSLAVIA ȘI NU NUMAI, CARE ESTE O ALTERNATIVĂ SERIOASĂ, MAI SCURTĂ ȘI MULT MAI PRACTICĂ ÎNTRE MAREA NEAGRĂ ȘI EUROPA…. VORBIM DE UN PACHET DE AUTOSTRĂZI CARE ÎNCEP EFECTIV SĂ INTRE ÎN EXECUȚIE…”

TE CRUCEȘTI DE CÂT DE MARE ESTE DISPERAREA ACESTOR OAMENI. CĂ „POLITICIENI” NU POT SĂ LE SPUN. Disperarea acestora atinge cote paroxistice! DACĂ PÂNĂ ACUM NU AU AVUT DECÂT PREOCUPĂRI CURENTE, PRECUM, SALVAREA LUI DRAGNEA DE O NOUĂ CONDAMNARE, UNGEREA RELAȚIEI acestuia CU PRIMARII, CU PREȘEDINȚII LOR DE CONSILII JUDEȚENE (PRIN DECARTAREA UNOR MARI SUME DE BANI DE LA BUGET, PENTRU ANTAMAREA ALTOR ȘI ALTOR PROIECTE ILUZORII!) etc., acum par să fie preocupați exclusiv doar de angajarea de vorbe despre ce ar fi trebuit să facă și n-au făcut! Tot ce a rămas în așteptare / uitare timp de atâția ani de când PSD-ul et alii se joacă de-a guvernarea (pe spinarea și din buzunarele noastre!), revine cu mult aplomb pe buzele lor însetate de o putere fără de limite!

Este semnul că se tem. Se tem de puterea reunită a românilor! Se tem de faptul că ar putea să piardă puterea pe care le-a asigurat-o o guvernare dobândită ilicit! Putere pe care, așa cum faptele lor au dovedit cu vârf și îndesat, au folosit-o discreționar, împotriva intereselor majorității românilor! Pentru care o să dea socoteală!

De la minutul 17;30 Dragnea a răspuns la întrebări privind: introducerea unor taxe pentru circulația pe autostradă; realizarea unei conducte de gaze pentru județul Dolj; la întrebarea privind exercitarea sau nu de către el a dreptului de a vota la referendum, a întors-o ca la… Craiova; susținând că declarația sa din 21 mai referitoare la anunțarea candidatului PSD la alegerile prezidențiale i-a fost… răstălmăcită, acum declarând că susține „în continuare ca alianța PSD+ALDE să aibă un candidat comun și cred că vom ajunge la acest rezultat”: „Reporter: – veți anunța un candidat comun duminică seara!? L. D.: -Duminică seara voi anunța ceva!” În continuarea conferinței ad-hoc a lui Dragnea de pe… centura Balșului, alte și alte povești muritoare! Care, spre deosebire de alte dăți, nu mai au darul de a mai întoarce pe cineva din drumul urnelor!

Nici nu s-au îndepărtat bine mărimile lor din zonă, că tot calabalâcul (cu bruma de utilaje deplasate acolo, așa cum se vede în imaginile din videoclipul de mai jos), s-a bulucit spre… alte zări de soare pline! Și duse vor fi până când alții, peste ani și ani, vor condamna actuala coaliție de la guvernare și – sub asumarea unor jurăminte publice, întărite de prezența unui sobor de preoți – vor angaja alte și alte termene ferme pentru… execuție!

Fotografia de a doua zi stă mărturie! Doar bordurile stinghere mai sunt dovadă a mascaradei cu ciumpalaci, întâmplată în ajun acolo.

După inaugurare. Muncitorii și utilajele au dispărut după momentul electoralSursa foto

Numai în comunicatele Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere lucrurile stau cu totul altfel: „constructorii intenționează să finalizeze anul acesta 27 de kilometri din acest drum. Cel puțin așa ne-au spus la începutul anului, cei 27 de kilometri incluzând două puncte fierbinți pentru zona Balș și Slatina, în sensul în care se va insista pe variantele ocolitoare ale celor două localități, pentru a elimina aglomerația din oraș”.

De nu-mi arde de… săpun / Clovnul ăsta-i cel mai bun!

Cum să-l pui pe… CUC(uleanu) ăsta să rupă  în public – la propriu (!) – contracte încheiate cu diferite firme / societăți!? În condițiile în care, prin prevederile acestora sunt asumate modalități legale de reziliere a acestora!? Ce exemplu de bună practică oferi, recurgând la asemenea tertipuri ieftine!? Ce credibilitate mai prezinți pentru un constructor serios, care vede ce modalități de „reziliere” se practică în România de către un ministru!? Cui îi sunt adresate aceste proceduri total ilegale!? Pe cine cred demenții ăștia c-ar mai putea convinge cu… adevărurile lor calpe!?

Joi, 4 aprilie 2019, aflat pe șantierul Centurii orașului Mihăilești, susținând că a venit neanunțat și că e revoltat de neseriozitatea constructorului spaniol care lucrează la șosea, Răzvan CUC a rupt, în fața presei, contractul încheiat cu acesta în 2016.

Duminică, 19 mai a. c., CUC a rupt contractul cu asocierea de firme care ar fi trebuit să finalizeze centura ocolitoare a orașului Tecuci (variantă de ocolire care are 6,94 kilometri). Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată la sfârșitul anului 2016. Valoarea contractului se ridica la 51,5 milioane de lei, fără TVA. Până acum, în campania electorală, PSD-ul nu a făcut nimic pentru a reziliz legal acest contract, deși CUC pretindea că: „In 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează și nu începe să lucreze, vom lua măsurile care se impun”! pe care le-a luat… propagandistic (!!!) de abia în  2019!

Iar luni, 20 maiaflat în vizită la Râşnov, Cuc a cerut rezilierea unui alt contract, în baza căruia se reabilita un drum național dintre Brașov și Pitești (DN 73), lucrările urmând a fi continuate în regie proprie de către CNAIR. Ruperea contractului s-a făcut în timpul unei conferinţe de presă, ministrul Cuc adresându-se nu presei, ci doamnei premier, aflată lângă el: „Doamna prim-ministru, aşa cum v-am informat şi atunci, vă spun şi acum,  am spus constructorului respectiv (asocierea spaniolă Azvi SA, n. n.), că vreau să văd mobilizare corespunzătoare, pentru că este un contract semnat în 2011, un contract cu finanţare europeană, care trebuie implementat şi nu mai avem de ce să mai aşteptăm şi să tot tergiversăm din cauza unei proaste mobilizări a constructorului care nu a înţeles că în România nu se vine cu o mamă şi un laptop, că trebuie să ai şi utilaje, şi forţă de muncă angajată. Aşadar, conform graficului pe care firma respectivă şi l-a asumat la vizita precedentă (23 aprilie, n.r.), trebuiau să aibă în acest moment să aibă în şantier 190 de muncitori şi 71 de utilaje. Azi dimineaţă, m-am dus şi eu să inspectez ce este pe şantier şi am constatat cu stupoare că aveau doar 11 utilaje şi doar 20 de muncitori…

Și tot așa… Dacă asta este modalitatea cea mai eficientă de a conduce o țară, mai că-mi vine și mie să văd cum este pe la alții. Nu că n-aș ști!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

Va urma
TIBERIU M. PANĂ


Ionel Tudorache – Portofele (@Politică şi delicateţuri)

Daniel FaT – Nu stiu cum – Fabulă Anti Politică Muzica Folk Rock Blues românesc stand-up comedy

What high schoolers think about the corruption and politics within schools

Taraful din Varbilău – Cununăm şi botezăm (@Politică şi delicateţuri)

 

Un gând despre “MISTIFICATORII…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.