TOȚI ĂȘTIA… pe cine salvează în Săptămâna Mare!?

Iartă-i Doamne pe cei săraci cu duhul, că nu știu ce fac!

Toți ăștia pe care-i critică berbanți aleși și fete codane – într-o părticică a… mass-media centrală și mai abitir pe facebook, (pentru că-s… vai de capul lor!) – există! N-au apărut de azi, de ieri! Știm cu toții că DA, oricât de mult ne-ar place să ne (pre)facem că nu. Sunt garda pretoriană… civilă a ciumei roșii! La care se face apel periodic, atunci când trebuie să se știe că există, cât de mare este turma și ce poate ea să facă! Sunt legiunile de asistați social, depinzând de micile favoruri pe care le fac stăpânii lor locali. „Bulibașii” lor, (fără conotații etnice!) sau alții. La fel de interesați. Oameni dezrădăcinați din lumea în care trăim, dependenți de mizilicurile pe care stăpânii locului le servesc periodic. Contra unui cost, desigur.

Toate loazele pământului, vizibile în precampanii/ campanii electorale, umplând piețele publice în care se organizează mitingurile celor asistați, mânăriți prin sfori văzute și nevăzute, trase de administrațiile publice locale, stăpânite/ subjugate de PSD, n-au apărut de ieri, de azi! Atâta timp cât viața lor va fi la fel, nimeni nu o să reușească să-i desprindă de la sfârcurile secate ale administrațiilor PSD-iste! Iar partidul lumpenilor știe bine asta! Și nu permite ca să se schimbe ceva în bine! Dimpotrivă! Cu cât numărul defavorizaților crește, cresc și șansele sale de a se așeza la putere pe termen cât mai lung!

Apropo! În Dolj sunt peste… 13.000 de asistați social, numărul cel mai mare dintr-un județ din România! La nivelul judeţului Dolj, statul plăteşte anual aproximativ 68 de milioane de lei pentru cei peste 13.000 de asistaţi. Conform statisticilor… unul din opt români trăiește cu venitul minim garantat! Întregul buget de ajutor social din 2017 a însemnat 8 milioane de salarii minime pe economie!

Modificarea legislației, (din 2018 Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat a fost modificată şi completată), astfel încât refuzul unui loc de muncă, (nu trei cum erau până atunci), să ducă la pierderea ajutorului social, nu a determinat schimbarea acestor realități. Deși legislația prevede şi unele obligaţii pentru primari, în scopul valorificării forţei de muncă locale. Deoarece interesul electoral este precumpănitor pentru cei mai mulți dintre aceștia, litera legii rămâne în continuare una… moartă!

Asta-i rețeta pe care o administrează PSD adepților săi. Cum s-a întâmplat și la mitingul cămășilor albe, desfășurat la București pe 9 iunie 2018. La care s-a adunat o pletoră, care oricum nu avea altceva de făcut în altă parte. Menită să înspăimânte, să inducă teamă, să determine revolta împotriva… „statului paralel”! Care trebuia condamnat și înfierat public cu „mânie proletară”, deoarece, nenorocitul (!), îi hăituia, prindea, aresta, condamna și închidea doar pe liderii devotați cu „trup și suflet”… cauzelor sfinte ale poporului muncitor!

Și atunci Nicolae-Liviu DRAGNEA a ținut un discurs… elocvent pentru disperarea cu care – ajutat de slugile din organizația mafiotă pe care o conduce – încearcă să fugă de justiție!

Iată doar câteva dintre fantasmagoriile pe care le-a scăpat printre buze:

Liviu DRAGNEA:Noi suntem ceea ce se numește democrație…
– Am fost întrebat ce înseamnă statul paralel, împotriva căruia protestăm. Afară și în paralel cu democrația. Afară și în paralel cu democrația exprimată la vot. În paralel cu drepturile și libertățile fiecăruia dintre noi. Securitatea! Au trecut 3 ani și jumătate de când regimul Băsescu, cel care a construit acest sistem a plecat. Însă instrumentele au rămas. Să le luăm pe rând. Procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor fabricând dosare, amenințând martori. Șefa DNA a rămas. Ați auzit cerând procurorilor capete mari. Ați văzut-o anchetând Guvernul. Ați văzut-o arestând și umilind zeci de oameni, care după aceea au fost eliberați.
Jurnaliștii sub acoperire au rămas. Îi vedeți, îi citiți, fără să poată vreunul să spună unui inspector fiscal din ce bani trăiesc. Magistrații sub acoperire au rămas. Pe ei nu-i vedeți, dar vă doresc să nu ajungeți să-i cunoașteți.
Dacă stau mereu cu cuvântul anticorupție în gură cred că vor scăpa. Nu vor scăpa. Ei folosesc statul paralel, dar sunt de fapt niște unelte jalnice ale acestor securiști.
E o frăție josnică, un contract care vrea de fapt să scoată democrația din joc. Putem să-i spunem cum vreți, statul invizibil, statul subteran sau să-i spunem simplu securitatea
– Vor să ne transforme pe toți într-un popor de denunțători, să ne învinuim între noi pentru lucruri pe care nu le-am făcut. Este un plan odios de dezbinare a societății românești.
Oricine, oricând poate fi luat. Oameni buni, s-a mers mult prea departe, într-o țară în care delațiunea a ajuns să țină loc de probe.
Nimeni nu este în afara radarului statului paralel. Toți putem ajunge ținte la un moment dat. Nu vă faceți iluzii că doar cei cu funcții publice sunt ținta acestor securiști, toți puteți ajunge ținte ale acestui sistem odios.
– Să vorbim și despre celelalte categorii sociale care ajung ținte. Asta vedem la dascălii care sunt puși sub urmărire pentru un buchet de flori. Vedem la oamenii de afaceri, care se tem să mai vorbesc chiar și cu un portar de la o instituție publică, de teamă să nu fie acuzați.
– Nimeni nu este la adăpost, absolut oricine azi în România poate fi vizat de un enunț care să-i aducă o acuzare și o condamnare.
– Pentru ei, oameni buni, nu mai contează adevărul, nu mai contează libertatea și drepturile noastre, contează proba falsificată.
Suntem hotărâți să le punem capăt o dată pentru totdeauna? Nu v-aud.
– Statul paralel trăiește și pe picior mare, are cheltuieli uriașe.
– Vrem prosperitate, nu securitate!

Dacă nu crezi, ia de te uită!

Se tot miră unii de atitudinea lui Aurelian Pavelescucioclul care duce la groapă cadavrul P.N.Ț.-C.D. Cei care o mai fac scapă din vedere faptul că individul este iremediabil compromis, ca urmare a frăției de arme cu PSD, împotriva democrației. Relație care nu a început de ieri de azi! Ce declara ipochimenul, participant „în fruntea unei delegații a partidului” la mitingul din 9 iunie 2018: Aceasta nu este o simplă alegere politică, ci o obligaţie. PNŢCD nu poate accepta vreodată statul poliţienesc, folosirea cătuşelor pentru eliminarea adversarilor politici şi a oamenilor incomozi, controlul puterii de stat prin mijloace ilegitime. Primul principiu constitutiv al partidului, enunţat de Iuliu Maniu este „Democraţia desăvârşită”, ceea ce nu se poate ignora. Altfel, PNŢCD ar însemna să-şi nege propria sa menire. PNŢCD nu poate alege nici calea „tăcerii”, pentru că în întreaga lui existenţă partidul a ales calea luptei, refuzând să consimtă la nedreptăţi prefăcându-se că nu există („Cine tace, consimte”)” Ne-am lămurit cu cine avem de-a face!?

Pilda smochinului neroditor, blestemat să se usuce.

Înțelegem astfel de ce la Craiova a fost dusă acea mulțime, care a oripilat opinia publică prin… omogenitatea sa. Pentru a da impresia tuturor semenilor lor din țară că există cineva care-i reprezintă și apără și pe ei! Pe dezmoșteniți, pe dezrădăcinați, pe marginali…

Mulțime care o poți momi cu orice elucubrații, că doar nu ei i te adresezi în primul rând! Trebuie să te audă… ȚARA! Să știe care sunt preocupările de campanie ale lideretului politic al partidului organizator. Să se cutremure și inamicii (pentru că asta-i paradigma în care evoluează tradițional PSD, mai ales atunci când se află la guvernare!). Trăgând cu toate mijloacele mass-media – puse cu generozitate la dispoziție de toți mogulii deranjați la cap sau la stomac – în: DNA, Iohannis, Laura Codruța Kovesi, Augustin Lazăr (procurorul general al Parchetului de pe lângă Î.C.C.J.), Servicii, S.U.A., Soros, Uniunea Europeană etc. Care era/ este scopul unui asemenea discurs vituperant!? Să afle toată sărăcimea că există și un apărător devotat al ei! Chiar dacă unii dintre aparținători nu știu unde-i România, care-s vecinii acesteia, care este capitala țării, ce limbă vorbesc românii, ce este Dunărea etc. Nu mai vorbesc de chestiuni mai.. sofisticate, precum UE, instituții comunitare și atribuții ale acestora etc.

Săracii, indiferent de spațiul geografic unde-și poartă „sărăcia și nevoile și neamul”, nu-s în stare de… finețuri și sofisme! Lucru pe care PSD-ul îl știe. Și-și valorifică acest atú, năpustindu-se împotriva tuturor „inamicilor” naturali ai săracului: bogații și bogățiile lor, acumulate prin exploatare; tinerii cu gulere albe, care-i sfidează prin opulență, manipulabili de marile corporații străine; UE, care vrea să ne suprime fibra națională sănătoasă (neapărat de sorginte… geto-dacă!), prin vânzarea tuturor otrăvurilor produse în occident și deversate în Românica noastră; trădătorii interni, care denigrează țara în fața unei Uniuni Europene care ne vrea doar răul; vestul opulent al continentului, care și-a întemeiat supremația și bogăția prin exploatarea nemiloasă a celorlalți (mai ales a… noastră!); inundarea pieței interne cu produsele altora, inferioare calitativ celor autohtone (carne de porc, roșii, fructe etc.!);

Recurgând la cel mai abject discurs naționalist din câte s-au mai auzit prin zonă. Pe lângă care s-ar ofili și excrescențele verbale sau scrise ale lui Corneliu Vadim Tudor! Mic copil în comparație cu alde Liviu Dragnea, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, Liviu Pleșoianu, Olguța Vasilescu, Olguțu și nu mai (vreau să) știu cum… etc. etc.

Vax Populi – Cum a fost la mitingul PSD de la Craiova?!? 

Pilda feciorului „cuminte” din Moldova care se revoltă

La mitingul de la Suceava, acolo unde șeful social-democraților a participat la conferința extraordinară pentru alegerea conducerii filialei PSD, Liviu Dragnea a avut un schimb de replici cu un participant:

Liviu Dragnea: Gândiți-vă… zeci de ani de zile cum nu s-au interesat de satul românesc! Ce am făcut noi?

Participant la miting: Nimic!

Liviu Dragnea: Nimic ești tu, ți-o spun direct! Ai răbdare să-ți spun ce am făcut noi, mincinosule! Am mărit salariile la medici, așa cum n-au fost niciodată în România…

După care, gorilele drăgnene (printre care și primarul unei comune din județ) l-au luat la șuturi pe Ştefan Petrencic, tânărul în chestiune! Ca și cum el era de vină pentru nerealizările lăudăroșilor, rămași fără obiectul muncii lor de guvernare!

Ce ți-e și cu viața asta! Când crezi c-ai fost cel mai tare, te trezești că aveai doar consistența fularului! Precum în materialul video de mai jos: «Dragnea, trollat de actori în timpul piesei „Mult zgomot pentru… nimic”». În care, actorii Teatrului de Comedie din București au recreat momentul care a avut loc joi, 18 aprilie 2019, în timpul mitingului de la Suceava.

După care a început… vânzarea / cumpărarea!

Sâmbătă, 20 aprilie a. c., la Iași, așa cum rezultă din majoritatea materialelor video, lui Dragnea i s-a înfundat! Deși s-a dus să facă o (nouă) baie de mulțime, s-a trezit captiv într-o clădire! Iar  mitingiștii aflați în piață, aduși pentru a-l asculta și aclama, au rămas cu buzele umflate, neputând să-l vadă, să-l audă, să-l îmbrățișeze și îmbărbăteze. Mai mult decât atât, a părăsit incinta prin ușa din dos! Încercând să ajungă cât de repede se putea la autostrada care leagă Moldova de restul țării!

Bine ai… plecat, NIMICULE!

În discursul de la Botoșani, (rostit vineri, 19 aprilie 2019), Liviu Dragnea a speculat controversele iscate de un membru al partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș. Într-un comentariu publicat pe Facebook anul trecut, Oana Bogdan a dat de înțeles că ar fi de acord cu renunțarea la proprietatea privată.

Liviu Dragnea: – Au zis că trebuie să se desființeze proprietatea. Trebuie să le spuneți oamenilor că pot vota cu ei, e o țară liberă, așa pare, dar să plece de la ideea că, dacă nu sunt mincinoși, își țin cuvântul pentru ceea ce au spus că vor să facă. Dacă nu mai vreți case, terenuri, mașini, frigidere, aragaze, e în regulă. Dar să votăm în cunoștință de cauză. Ce au mai zis? Că o să adopte OUG ca să aresteze toți PSD-iștii. E și asta o opțiune. Fasciștii dinainte încep să fie invidioși.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Pe rețelele de socializare au circulat mai multe imagini prin care sunt ironizate spusele liderului PSD.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Așa că, înainte de prima din cele 4 runde de alegeri (cu minimum 4 prezentări la urne, din maximum… 7!), trăim ca într-un film horror! Ceva de… noaptea minții, cum ar spune un cunoscut personaj din fauna locală.

Aflându-ne sub ochii vigilenți ai unui trecut de care se pare că ne este din ce în ce mai greu să scăpăm!

Imagini pentru șoim

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli! 
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ


Sursa FOTO copertă

Dragnea și fanfaragiii de la Iași

Fanfara 10 Prăjini – Bătuta de la Iași

 

 

 

 

 

Un gând despre “TOȚI ĂȘTIA… pe cine salvează în Săptămâna Mare!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.