DE ĂŞTIA NU MI-E DOAR RUŞINE! MI-E LEHAMITE!

 Motto: „Liberalismul instituie concurenţa ca o competiţie de valori,
şi nu confiscarea umană. El are un singur defect: prin competiţia
dură care se practică în liberalism, nu  poate fi evitată apariţia
deşeurilor sociale, adică a neajutoraţilor.” *
Petre ŢUŢEA

 

Hai sus! Copăcel, copăcel!
Ne-am scuturat de păcate!?
Ne-am săturat de bucate!?
Atunci, direct la treabă!

          Calmucii ăştia care formează firava opoziţie de mucava din Consiliul Local din Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să ştie ce conţine MEMORIUL JUSTIFICATIV (vezi AICI), că doar de-aia i-am ales!

        Nepregătiţi de nicio culoare în complicatele probleme educaţionale, atunci când se discuta despre desfiinţarea Liceului Tehnologic OLTCHIM (în 16 iunie 2017), sau  despre desfiinţarea prin „divizare totală” a două licee din oraş – L. T. OLTCHIM şi L. T. H. COANDĂ (în şedinţele din 14 decembrie 2017 şi 30 ianuarie 2018), tovarăşii de drum ai PSD-iştilor emiteau… panseuri (vezi AICI şi AICI)! Permiţându-i lui GUTĂU să-i facă în toate felurile, să li se adreseze cum îi vine la gura lui spurcată! Şi văzând că are şi cu cine, lui GUTĂU îi vin bine de tot vorbele la… gură!

      Băi, aleşii lu’ peşte oceanic (d-ăia rămaşi într-o conservă expirată, de pe vremea plumbuitului), încă n-aţi învăţat că trebuie să umblaţi tot timpul cu documentele-n mână, cu ideile-n cap şi cu toate vorbele-n bot!? Încă nu v-aţi dat seama că dintre cei care se uită la TV-urile locale şi realizează cât de lamentabilă e prestaţia voastră din micul parlament vâlcean, nici dracu nu vă mai votează!? Prestaţie egală cu zero… congelat!

     Dacă aţi fi doar nişte indivizi prestatori de vorbe pe cont propriu, ar fi numai treaba voastră, dar imobilismul gândirii şi subţirimea faptelor adevărate pe care le lăsaţi în urmă, se reflectă şi asupra imaginii partidului! Care v-a mânat acolo la luptă, nu la frecat menta, ca să vă faceţi – din când în când – că faceţi câte ceva în folosul… comunităţii!

       Încă nu v-aţi lămurit de faptul că alegerile locale au dovedit că nu aţi meritat norocul mutismului, care este doar apanajul unei majorităţi servile!? Încă  nu v-aţi prins că în 2016 locurile de favoare au ocupate de alţi mari… muţi!? Vorba lui GUTĂU – nici de-un grup (format din… 3 aleşi!) nu mai pupaţi voturi! Nu de alta, dar prin ce (nu)faceţi, dovediţi că nu le meritaţi!

       Auziţi-l pe GUTĂU cum vi le mai zicea de la obraz, prin februarie-martie 2018:  „Nu vreau să mai intru în polemică, m-am hotărât să îi las în boii lor. Nu poţi să stai numai de ceartă, mai ales că sunt şi o fire temperamentală. Dar unii care nu au făcut nimic, unii care au fost viceprimari de municipiu şi acum dau lecţii, unii care au fost secretari de stat şi care nu au făcut nimic, nicio lege, iar acum vin şi dau lecţii. Alţii care nu au avut un serviciu niciodată şi scriu în ziare cum să prinzi obleţii, vin şi îţi dau lecţii de administraţie. Sunt nişte limite care trebuie păstrate. Eu accept critica şi stau seara şi mă gândesc şi iau ce e mai bun din critici. Însă uitaţi-vă ce poziţii iau unii consilieri în Consiliul Local. Ţi-e jenă că sunt consilieri locali, pentru că nu înţeleg nimic… E treaba lor cum fac politică, dar obiectivul meu este să nu mai fie grup. Ştiţi că grupul este de la trei în sus şi vă asigur că aşa va fi” (vezi AICI).

Consiliul Local al municipiului Râmnicu VâlceaPlăpânda aripioară liberală (în partea… stângă!)

         Ştie toată lumea că GUTĂU nu-i nici uşă de biserică, nici icoană în altar s-o pui!  Da’ aci, vrem nu vrem, parcă are niţică dreptate!

         Şi dacă nu vă ridicaţi în picioare (în sens figurat, desigur) şi nu-l priviţi drept în faţă, „lovindu-l” cu forţa argumentelor datorate pregătirii serioase a fiecărui punct de pe ordinea de zi a fiecărei şedinţe a consiliului local, nu vă văd bine! La niciun fel de alegeri în care v-aţi afla – faţă în faţă cu el – în câmpul deschis al politicii noastre de şantan!

        Încă nu v-aţi prins că a trecut de mult vremea când se făcea opoziţie de dragul ideii de opoziţie, când tot voi (sau alţii din gaşcă) adunaţi, contabilizaţi şi decontaţi bilele de altă culoare, strânse-n contul nu ştiu cărui administartor pârât al treburilor comunităţii!? Acum oamenii vor fapte, nu vorbe! Şi ălea puţine şi găunoase…

       Nu mai dă nimeni nici măcar doi bani – cât pe o ceapă degerată – pe asemenea antiprestaţii! Nu e departe timpul când nici ai voştri nu au s-o mai facă, deoarece nu le mai aduceţi râvnitele foloase, ci doar nedoritele ponoase!

       Încet, încet se înfiripă un alt tip de opoziţie; mai aplicată, mai bine pregătită, mai apropiată de ofurile pălmaşului şi intelectualului de rând. Pentru care n-o să mai conteze nu ştiu care tradiţie istorică! Discursul vostru găunos, cum că sunteţi urmaşii ălora care au făcut atâtea pentru ţară, nu mai ţine. Pentru că oamenii s-au prins că înaintaşii rămân cu meritele lor istorice (pe care le-aţi confiscat de prea mult timp şi fără niciun merit personal), iar voi trebuie să vă apucaţi de treabă. Eventual de una pe care s-o ştiţi mai bine. O meserie, o afacere serioasă, ceva care să vă asigure supravieţuirea în economia de piaţă. Dar nici aici nu cred că aveţi cine ştie ce expertiză. Că n-oţi deveni toţi… bugetari!

      Aveaţi toate documentele-n Primărie, dacă tot pretindeţi că frecventaţi cu treabă locaţia, nu era normal să fi dat şi voi de ele!? Să vă fi făcut luntre-punte ca să le obţineţi şi să le folosiţi!?

     Ce să mai zic de faptul că la şedinţa din 16 iunie 2017 aţi ales varianta păguboasă de a părăsi sala de şedinţe! Supărându-vă (sanchi!) precum văcarul pe sat! Păi d-aia v-am trimis noi acolo!? Ca să vi se pună pata, să faceţi boturi, să vă ia amocul şi să daţi dosul!? Vorba cupletistului: şi cu asta ce-am făcut!? (vezi AICI).

     În şedinţele cu pricina îi toot dădeaţi cu afacere imobiliară-n sus, afacere imobiliară-n  jos, da’ n-o puteaţi proba de niciun fel!

    DOAR AŞA AŢI FI PUTUT DOVEDI FAPTUL CĂ ARGUMENTELE CALPE, PRIN CARE GUTĂU ÎNCERCA SĂ JUSTIFICE NECESITATEA „OBIECTIVĂ” A DESFIINŢĂRII LICEULUI TEHNOLOGIC OLTCHIM, NU SE POT SUSŢINE!

    CĂ ADEVĂRATUL MOTIV AL DESFIINŢĂRII LICEULUI OLTCHIM ESTE UNUL SINGUR: DORINŢA MORBIDĂ A ACESTUIA DE A PUNE MÂNA PE CELE 25-26 DE HECTARE DE PĂMÂNT, DEŢINUTE ÎN FOLOSINŢĂ – ÎN VESTUL ORAŞULUI – DE UNIVERSITATEA DIN PITEŞTI!

     La fel de slabă a fost prestaţia „opoziţiei” în cazul încercării de desfiinţare a argumentului gutăian privind… diminuarea costurilor cu cheltuielile materiale alocate din bugetul local pentru unităţile de învăţământ – pe care liberalii l-au dat de toţi pereţii (atunci când au deschis gura în şedinţele de consiliu) – fără să producă nici măcar o… dovadă în acest sens! Chiar dacă aveau acces la întreaga documentaţie referitoare la asemenea cheltuieli făcute de administraţia publică locală, n-au făcut nimic, rezumându-se să trăncăne în gol, precum ţaţele din mahala sau babele de la podişcă!

         Lăsându-ne tot nouă misia de a o face! Şi o să vedem că realitatea este cu totul alta decât scâncetele interesate ale lui GUTĂU! Şi bla-bla-urile din sporovăielile opoziţiei de operetă!

          Ce să mai zic de penibilitatea prestaţiei îngălatului Bărzăuan sau Bărzăvan (nici GUTĂU – colegul său de instituţie – nu ştie cum îl cheamă pe… ales)! Un limitat fără pereche, un încurcă lume în formă pură, un schelălăitor perfect, pe care nu-l mai poţi opri din emiterea unui şir infinit de elucubraţii nici dacă chemi şi chiar vin degrabă pompierii… O formă umană, fără niciun fond; mai mult… fund! În fond, la ce să te-aştepţi de la un asemenea specimen de… fanfaron înrăit!? Cum e turcu şi pistolu’!

Băzăvan Constantin


Sursa: Râmnicu Vâlcea Week

         Departe de mine intenţia de a-l critica din senin pe un necunoscut! Lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că pe acest ins l-am amuşinat îndeajuns, datorită (anti)prestaţiei sale din şedinţele Consiliului de administraţie de la L. T. Oltchim, al cărui membru este de aproape doi ani. Ar fi momentul să ştie şi Mircia GUTĂU un adevăr dureros pentru noi, cei care am trudit şi încă mai trudim dezinteresat pentru binele acestei şcoli: acest pretins liberal, care a trecut în ultimii ani prin C.A.-ul liceului precum gânsacul prin apă, s-a comportat ca şi cum ar fi fost reprezentantul primarului, în mai mare măsură decât au făcut-o chiar cei pe care-i desemna el însuşi ca să-l reprezinte!

         Atâta obtuzitate şi căpoşenie ca la omul ăsta, nu am văzut la nimeni altcineva!

       Atâta lipsă de caracter şi de cunoştinţe elementare decât la el – chestii de bun simţ, nu teoremele lui Pafnutie al II-lea de la Liberalii Moţaţi – n-am mai văzut la nimeni! Şi am văzut mulţi şi multe la viaţa mea!

        Atâta încrâncenare – prost mascată şi ambalată în miere contrafăcută, atâta rea voinţă şi încăpăţânare, lipsă de tact şi de manere, atâta răutate exprimată fără perdea etc., rar ţi-e dat să vezi într-o viaţă de om, petrecută doar printre oameni.

       Dacă obletele ăsta de Drăgăşani, adus întâmplător de soartă pe Olt în sus şi care – scoţând pe gură doar enormităţi tulbură apele râmnicene – ar fi cât de cât conştient de incompatibilitatea sa cu doctrina liberală (şi mă refer aici doar la cunoaşterea, respectarea şi/ sau apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti etc.), ar fi trebuit demult să rămână în propria-i bătătură! Unde să fluiere a pagubă până la adânci bătrâneţi!

     Faptul că fosta conducere a liceului Oltchim a capotat managerial înainte de vreme, s-a datorat şi colaborării pe care a avut-o cu acest individ! Cel care, considerându-se protectorul şi apărătorul natural al intereselor liberale ale celor două (foste) directoare, le-a consiliat să păşească pe cele mai abrupte cărări. Care, în loc să le scoată în vreun luminiş, le-a aruncat în cel mai negru hău. Iar o dată cu ele au tras în jos şi liceul!

     Un (pseudo)politician, care să aibă o presă atât de proastă cum are Băzăvan, nu cred să mai fi existat pe undeva! Şi asta doar din cauza jenantelor sale prestaţii publice!

  Dacă aş fi fost ursitoare şi m-ar fi chemat la botezul lui, le-aş fi spus aparţinătorilor  să-i zică… Încurcă lume! Şi viaţa ar fi dovedit că n-am greşit cu nimic! O probează toate faptele lui de vitejie publică. Motiv pentru care şi cred că este ţinut în atâta cinste de către conducerea partidului liberal, când orice om normal de la ei le-ar fi spus de mult slugilor să-l alunge de la scară, datorită prejudiciului de imagine pe care îl produce consecvent şi cu emfază… istoricului partid al Brătienilor! Partid care, dacă mai defilează la vedere cu asemenea ipochimeni, oricât ar crede că sunt de proşti votanţii, o să constate că le-a venit mintea la cap, de o să-i sară rândul la Vâlcea, până când o să spună GUTĂU… pas!

       În speţă, argumentul forte cu care le dădea Mircia GUTĂU peste bot, de se auzea în tot oraşul cum le trosnesc fălcile, era acela că UPIŢII i-au cerut imobilul L. T. OLTCHIM! Dar ei nu o puteau dovedi în niciun fel! Şi nici lui nu i-au cerut s-o facă!

Ce vremuri! Alţi stăpâni, alte culori…Sursa: Gazeta vâlceană

        Iar când încearcă să-i replice timid, ca nişte fetişcane scăpate pe ele în groapa cu lei, le dă de fiecare dată cu dosul peste rât cu replica referitoare la nu ştiu ce… (dar ştie el!) au făcut ei împotriva intereselor poporului, atunci când – acum aproape o veşnicie – au trecut pe la guvernare! Ca şi cum atunci – pe vremea lui BĂSESCU – când se făceau nefăcutele nu făceau pluta împreună, în aceeaşi barcă aflată-n derivă, sub bătaia nemiloasă a vântului crizei financiare mondiale!

       P. S.: Singurul consilier local liberal, care lasă impresia că ştie ce caută pe-acolo, este Grig Crăciunescu. Dar cu o floare, năpădită de atâtea făpturi buruienoase, n-o să mai vadă liberalii vâlceni primăvara în politică!

– Va urma

TIBERIU M. PANĂ

         ___________________

         Bietul ŢUŢEA! De unde să ştie el ce se va alege de liberalismul pe care-l cunoscuse! Din cărţi sau din vremuri imemoriale şi ireversibil apuse!

        La anii senectuţii Ţuţea încă visa la o societate ideală, întemeiată pe „competiţie de valori”, iar nu pe „confiscarea umană”! Credea că singurul defect al unei asemenea societăţi, bazată pe valori şi principii – şi care nu putea să fie evitat – consta în „apariţia deşeurilor sociale, adică a neajutoraţilor”!

     În teorie, a avut perfectă dreptate. Numai că, în practică, s-a dovedit că „deşeurile sociale”, sau „neajutoraţii” la care se gândea, nu sunt numai cei asistaţi social, ci şi mulţi dintre cei care ne hotărăsc soarta!

       Asta-i cheia de boltă a vieţii grele pe care o ducem.

      Le-am permis tuturor… neajutoraţilor mintal să ne-o facă! Aşa cum vor sau numai cât pot ei! Şi ne-au făcut-o! Partea proastă e că ne-o fac în continuare…

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.