CA SĂ NE FIE BINE, SĂ NU NE FIE RĂU!

Motto: „Veniţi dar, fraţilor, cu toţii, cu rău
să pierdem pe cei răi, ca să ne fie nouă bine!”

                            Tudor VladimirescuProclamaţia de la Padeş (1821)

 

        Dacă tot am ajuns teferi până aici, să mai rezolvăm (pe repede înainte) alte câteva chestiuni care privesc relaţia cu adevărul a partenerilor noştri de dialog al surzilor.

    Pentru că l-am tot invocat, să trecem şi pe la MEMORIUL JUSTIFICATIV, act prin care UPIT şi-a formulat şi prezentat oficial pretenţiile privind acceptarea perfectării schimbului de imobile cu GUTĂU, la modul următor: suntem de acord să vă dăm imobilul fostei unităţi militare de lângă Vlădeşti (ca şi cum upiţii se aflau în situaţia de a… da legal ceva!), în schimbul celui în care îşi are sediul L. T. OLTCHIM! Dacă vreţi, bine, dacă nu, nu! Şi cu asta basta!

   Emis cu numărul 6.197 în data de 7 iunie 2017, documentul a fost înregistrat la Primăria Râmnicu Vâlcea sub nr. 23.022/12.VI.2017.

Adrian Sămărescu – Prorector UPIT
Sursa: https://www.upit.ro/ro/relatii-cu-mediul-socio-economic

         Ca o culme a ridicolului epistolar, MEMORIUL, asumat prin semnătură de către conf. univ. dr. SĂMĂRESCU Adrian (prorector al UPIT pentru relaţia cu studenţii, absolvenţii şi mediul social-economic), era adresatDlui Consilier MIŢARU ANTON”! Şi nu autocratului din  Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia GUTĂU!

    Cum, care ANTON!? Nuuu, nu e ăla care toarnă-n… fundament beton! Da’ tot un fel de turnător şef e şi el.

   Desigur că nea MIŢARU nu era fitecine, un tercheaberchist de duzină! Nuuu! Consilierul personal (de atunci şi de mai târziu) al lui GUTĂU era un vechi cadru de nădejde, cu preocupări constante în munca interlopă de partid şi de stat, un revoluţionar cu state ancestrale în mişcările „progresiste” de orice fel. Şi care, în decembrie ’89, participase cu produse de panificaţie la susţinerea crâncenelor lupte care s-au purtat în sediul fostului comitet judeţean al P.C.R., în urma cărora s-a ales cu patalamaua de revuluţionar la purtător. Aşa că, te pui cu te-ncurci!?

    Folosind aceste abilităţi de eminenţă de altă culoare, toate dobândite şi exersate în timp, MIŢARU a avut un rol… abscons în a-i convinge pe upiţi ca să revină la sentimente mai bune în problema efectuării schimbului de imobile dorit de Gutău. În mod repetat, indiferent de anotimp, MIŢARU a luat în cauciucuri temperatura drumului la/de la Piteşti, fiind folosit pe post de porumbel al securii războiului academic! Şi, de ce să n-o recunoaştem, într-un fel i-a şi ieşit!

    Expertiză de care GUTĂU s-a folosit până în ultima fază (a proiectului cu upiţii, nu vă gândiţi la altceva!), încheiată prin eşecul lamentabil de la M.E.N., la capătul ultimului drum făcut de Anton MIŢARU & Co. pe 28 februarie 2018! Tot în problema schimbului de imobile cu UPIT! C-aşa-i în tenis… şi campionii pierd câteodată!

Anton Miţaru
Sursa: http://arenavalceana.ro/anton-mitaru-scos-de-la-naftalina/

       În 1998, pe când era ditamai Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea (la al doilea şi ultimul său mandat), ANTON MIŢARU a fost cel care a mânărit o primă manoperă ilegală de demantelare a Liceului OLTCHIM, încercând să-l altoiască pe tulpina… flască şi la fel de firavă a Universităţii din Craiova.

     O să vă cruciţi de ce o să vedeţi şi citiţi în documentul anexat. Realizând cum – şi până unde –  pot asemenea specimene să-şi folosească expertiza demolatoare! Cum dădeau ei altora totul, că doar nu dădeau de la ei! Atunci, MIŢARU era coleg de matrapazlâcuri imobiliare cu alţi (i)responsabili: LIUBA GHEORGHIŢĂ (inspector şcolar general în funcţie), STOENESCU Dorel (fost director al liceului, un personaj de tristă amintire) etc.. (vezi AICI).

   MEMORIUL (numit pompos, JUSTIFICATIV!!!) conţine propunerea (exprimată în clar şi cu toate vorbele puse la locul lor), formulată astfel de către nişte jecmănitori ordinari:

   „Consolidând o relaţie de 14 ani de când universitatea are filială la Rm. Vâlcea…, vă propunem iniţierea demersurilor comune pentru relocarea activităţilor Centrului Universitar al Universităţii din Piteşti, filiala Rm. Vâlcea de la Vlădeşti (fosta unitate militară) la Liceul Tehnologic Oltchim”. Clar, ca Bună ziua… noapte!

   Dacă până acum se simţea doar miros de praf de puşcă, acum se aude clar şi zornăitul unor cătuşe! Pentru că, după darea în vileag a aceastei ruşinoase şi sulfuroase manopere imobiliare bilaterale, cusută cu aţă de altă culoare şi care se vede cu ochiul liber de la o poştă, facem apel la toate instituţiile abilitate ale statului român ca – în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare, prin care le sunt stabilite competenţele – să se sesizeze din oficiu şi să purceadă de îndată la treabă. Pentru că vor avea mult de lucru în această speţă! Asigurându-le că lucrurile nu vor rămâne aşa cum îşi doresc muşchii firavi ai unor nemintoşi!

    Măcar acum, cu mult dincolo de al doisprezecelea ceas, ar trebui să fie clar pentru toată lumea că aici este vorba doar de o înţelegere imobiliară ilicită, realizată între lotri grupaţi în două tabere! Şi care nu are nimic de-a face cu situaţia reală a LICEULUI TEHNOLOGIC OLTCHIM! Şcoală care nu are altă vină decât aceea de a se fi aflat în calea satisfacerii poftelor ilicite ale unor tâlhari la drumul mare!

   Devoalarea dedesubturilor întregii afaceri imobiliare, stabilirea responsabilităţilor pentru fiecare dintre cei implicaţi (care-s mai mulţi decât cei pe care reuşim noi să-i punem aici sub lupă), precum şi stabilirea gradului de vinovăţie al fiecăruia dintre aceştia, sunt de competenţa altor instituţii. Şi care, dacă nu au făcut-o până acum, trebuie să-şi ia în serios rolul de protejare a intereselor sociale generale. Pentru că altfel, se duce totul de râpă! Dacă nu s-o fi dus deja şi încă nu ne dăm noi seama!

  În „setul” de 3 argumente pe care upiţii îşi întemeiau banditeasca lor propunere, se afla şi povestea (vezi mai jos) despre constituirea în campusul de la Vâlcea (adică, în imobilul liceului… OLTCHIM!) a unui Colegiu Terţiar Nonuniversitar – „o formulă instituţională cu eficienţă pragmatică (ce-o fi vrut prorectoraşul să spună aici!? n. n.)”, care oferă absolvenţilor de învăţământ preuniversitar «oportunitatea de a studia aproape de casă, într-un campus modern, la standarde occidentale (nu e de neglijat magnetismul „centrului” vs. „periferia” actualei locaţii), de a-şi forma deprinderi, abilităţi, aptitudini, competenţe în varii domenii»!!!

Bănănăind pe treptele cunoaşterii UPIT-ieneSursa: http://www.indiscret.ro/vechi/articol-un-tomberon-universitar-din-valcea-posibila-casa-pentru-imigranti

   Bată-vă pârnaia să vă bată, de căutători de cuiburi educaţionale gratuite şi gata făcute!

    Aşa deci, prădătorilor!

– aţi pus ochii pe un Campus modern – adică pe locaţia Liceului Tehnologic OLTCHIM – preluabilă la cheie şi având totul de-a gata;

atraşi deMagnetismul centrului” oferit de amplasamentul central al acestui imobil, în raport cu „periferia” mizerei voastre existenţe vâlcene! (vezi AICIMEMORIUL JUSTIFICATIV).

      Înainte de a ne despărţi – pentru a ne revedea după sfânta sărbătoare a Paştelui, doar câteva vorbe despre aşa-numitul Colegiu Terţiar Nonuniversitar.

         Este o găselniţă jenantă, creaţie a unor minţi grav afectate de hidrocefalie (sau de dolicocefalie), scornită în anul 2014, prin modificarea Legii Educaţiei Naţionale. Rămaşi fără obiectul muncii, ca urmare a profesionalizării Examenului Naţional de Bacalaureat (act în urma căruia, începând din 2012, numărul celor care obţineau diploma de Bac a scăzut subit la jumătate), universitarii loviţi direct în moalele capului de perspectiva şomajului, au exercitat presiuni asupra decidenţilor din minister, pentru a-i ajuta să treacă hopul.

      Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 49/2014 privind instituirea unor măsuri în domeniul educaţiei – în vigoare din 30 iunie 2014 – universităţilor li s-a permis să organizeze orice formă de învăţământ, specifică până atunci doar învăţământului preuniversitar!

     Astfel încât, aşa-zisul Colegiu Terţiar Nonuniversitar nu este altceva decât denumirea sofisticată a tradiţionalelor şcoli postliceale şi de maiştri, titulatură inventată ca să scoată din foame cohortele de atârnători de pe lângă cooperativele de eliberat diplome universitare. În marea lor majoritate, aceştia provenind dintre deţinătorii unor îndoielnice titluri de doctor în… una/alta! Mai exact spus, pseudo-universitari, selectaţi dintre cei 8-10.000 de asemenea deţinători legali de patalamale, câte s-ar fi eliberat în România în ultimele două decenii!

Aţi înţeles acum ce aducea la Vâlcea MIRCIA GUTĂU !?

    Două-ntr-una: şcoala postliceală şi/sau una de maiştri, altfel denumite şi altfel… ambalate! Mutate din periferie, mai în centru! Iar cele autohtone mutate la periferie! Şcoli care primesc clienţi fără diplomă de Bac şi care sunt tot o formă de învăţământ… nonuniversitar!

     În condiţiile în care liceele tehnologice din oraş/judeţ – cu o tradiţie de decenii în organizarea şi desfăşurarea acestui tip de învăţământ postliceal şi/sau de maiştri – se întrec anual în a face asemenea oferte serioase – în loc să încurajeze şi să susţină această tradiţie educaţională locală, GUTĂU şi ai lui îi fac concurenţă neloială (vorba vine, că o să vedem că chestia asta… nonuniversitară propusă de upiţi este pe bani grei!), aducând pseudo-educatori alogeni pentru bruma de absolvenţi de liceu disponibili!

Va urma

                                                   PANĂ M. TIBERIU                   


Stela EnacheAni de liceu

Un gând despre “CA SĂ NE FIE BINE, SĂ NU NE FIE RĂU!

  1. Pingback: Dintre ORBAN și GUTĂU care-i bun și care-i rău!? Dacă-i BLAT, să știm și noi! (I) – Periegheze

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.