Mai nou, CUC(u) zboară cu trenul…

 

Scurt pe doi: Marți, 30 aprilie 2019, în a treia zi de Paști, Răzvan CUC, ministrul transporturilor, s-a aventurat în călătoria vieții sale. O călătorie cu trenul, pe ruta București – Constanța.

De ce o călătorie cu trenul!? Ne spune dl ministru: pentru a vedea care sunt condițiile pe care CFR Călători le oferă românilor

Poate că vă întrebați: de ce a ales această rută!? Am ales ca destinație Constanța, pentru că mulți români mi-au transmis sesizări cu privire la modul cum se călătorește pe această rută, zice Cuc.

V-ați prins!? Ca să vadă… condițiile existente pe ruta… București – Constanța, pentru care a primit sesizări de la călători! Pe restul rutelor naționale deservite tot de CFR Călători, nicio problemă! Totul merge ca pe roate! Este adevărat că, din ce în ce mai des, chiar și cu roatele în sus! Daʼ ce mai contează…

Într-o compunere demnă de un elev care se pregătește să susțină BAC-ul în noile condiții, care urmează să fie introduse de madam Andronescu Ecaterina, colega sa de cabinet, dl ministru ne relatează cât de încântat a fost de lucrurile bune pe care le-a văzut de-a lungul călătoriei sale. Casa de bilete, peronul macabru (stare care-i oferă prilejul să antameze un angajament investițional, că tot vin alegerile!), TRENUL…

Dar să-i dăm cuvântul, pentru a nu răpi nimic din farmecul unei relatări de la… dosul locului: În tren, am văzut că cei de la CFR Călători fac toate eforturile astfel încât românii să beneficieze de condiții civilizate de călătorie. Angajații de la CFR Călători, de la mecanicul de locomotivă până la controlori, au fost exemplari.

Dar de ce trebuie ca personalul de la CFR Călători să facă toate eforturile!? Sunt angajați pe post de Sisif și nu știm noi!? Doar se aflau la locurile lor de muncă, prestând activități rutiniere, prevăzute în fișa postului fiecăruia dintre ei! Sau i-o fi scos la munca de jos și p-ăia mulți din birouri, ca să-i pedepsească pentru (in)activitatea lor de funcționari cu mânecuțe!? Dacă în călătoria cu ministrul au fost exemplari, cum se explică apatia, sisctirul, ciubucăreala etc., care-i încearcă pe aceeași angajați, în toate celelalte călătorii, făcute doar cu… pălmașii!? Doar românii trebuie să beneficieze de condiții civilizate de călătorie!? Dacă se rătăcesc și oarece străini prin tren!?

02.05.2019 Pui de CUC.jpg

După care ministrul trece la motivul real al călătoriei sale și anume expunerea intențiilor din Programul de guvernare PSD-ALDE și prin bugetul alocat în acest an, printre care și cumpărarea de către Autoritatea de Reformă Feroviară a unui număr important de rame electrice de care va beneficia și CFR Călători! 

Din discuțiile pe care le-ar fi avut cu unii dintre pasageri, a aflat că „trenurile, pe ruta Ploiești – București, întârzie de fiecare dată. Acest lucru nu trebuie să continue și de aceea voi avea o discuție cu cei de la CFR Infrastructură pe această temă.”

Despre trenurile care circulă pe celelalte rute feroviare naționale, n-a zis nici pâs! Nu că nu i-ar fi spus nimeni, nu că n-ar ști, dar nu dă bine la imaginea unei guvernări și a unui ministeriat care, în concepția lor despre noi, sunt… imaculate! Părerea noastră, a călătorilor de rând, prizonieri ai unui sistem revolut de călătorie, o exprimă franc sutele de postaci care i-au lăsat comentarii pe pagina sa, din care spicuim câteva mai jos.

Aproape 500 de postaci nerăbdători, l-au luat în colimator chiar la el acasă, precum autorii următoarelor postări:

Crina Dobre Domnule, vreți să îmi spuneți că ceea ce am citit este relatarea unui ministru român?
Adică povestea asta, scrisă ca la clasa a treia de un elev mai slăbuț, chiar există pe contul de socializare al unui ministru român sau visez?
Incredibil de jos am ajuns!
El Jordy El De apreciat munca și interesul Dumneavoastră, dar ați ales sau ați fost îndrumat pe un traseu frumos și aproape bun! Încercați ruta Craiova- Turceni- Tg-Jiu sau Craiova- Severin- Caransebeș și vă asigur că vă dați demisia ziua următoare. Dacă vedeți gara Videle plecați din țară cu premier cu tot.
Catalin Coroiu Sunteți toți în aceeași cârdășie,toți vă lăudați ca mutați munții din loc, pentru a cumpăra voturi de la prostime, în schimb, vă vindeți cu toții pe bani!!👎👎👎
Vicentiu Popescu Trenul cu care a călătorit dl ministru este unul din cele 2 perechi care merg cu 160 km/h viteză maximă, restul vagoanelor merg la 140… doar cele 2 perechi fac 1h 55 min sau 2h, restul fac 2h 15, 2h 30.
Suteu Ioan Razvan Ce glume ai şăfu’!! Covor roşu, bocter aplecat până la pământ regie demnă de PSD… hai sictir gușă-lată cu vizitele tale inopinate!”
Ca să fie ca la noi la… nimenea, deși se afla într-o garnitură de tren abia ieșită din revizie, CUC era să rămână blocat în vagon, așa cum rezultă din videoclipul de mai jos.
Pentru că la noi, de când cu guvernarea PSD-ALDE totul se conjugă la viitor, după ce s-a asigurat că are din nou pământul sub picioare, Cuc le-a mai ciripit ziariștilor prezenți și despre alte intenții programatice ale actualei guvernări:
  •  modernizarea a peste 300 de vagoane și lucrări de reparații: „Anul acesta se vor moderniza peste 300 de vagoane în România, în unitățile care au astfel de obiect de activitate. Au dublu alocarea bugetară la CFR Călători pentru aceste modernizări. Suplimentar, bineînțeles se va face și achiziție de material rulant”;
  • tronsonul de cale ferată dintre Constanța și Mangalia, care face legătura cu multe stațiuni de pe litoral,  ar urma să intre în lucrări de reabilitare: „Tronsonul acesta, care este foarte folosit timp de trei luni de către turiști, va intra în reabilitare în acest an pe fondurile CFR Infrastructură. Este un proiect destul de costisitor, vorbim de 200 de milioane de euro, probabil că se va lansa și un proiect de modernizare, dar întreținerea se va începe anul acesta la acest tronson de 50 de kilometri de cale ferată”!

După ce a deșertat din gușă toate promisiunile-i deșarte, dl CUC și-a văzut de-ale lui, ca orice ministru care se respectă!

Cât de… incognito a fost această călătorie „în interes de serviciu… electoral”, rezultă din toate imaginile de mai jos. Care provin de la sursă: pagina de facebook a ministrului transporturilor, ALEXANDRUU- RĂZVAAN CUUC!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare şi interior

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, stând în picioare

Podina Cristian Mecanic cu cravată?

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, persoane zâmbind

Turculet Stefan Să chemăm sc-ul că nu e autorizat să urce în cabină 😅
Serbanescu Sevastian Turculet Stefan Corect!!!! Nu are voie să urce în postul de comandă al locomotivei fără autorizație specială și fără să se treacă în foaia de parcurs. Mecanicul trebuie sancționat pentru această abatere.”

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare şi în aer liber

Adrian S S Sorescu „Oare acest ministru înțelege unde se află în acest moment? Bănuiesc că de 29 de ani toți miniștrii au înțeles la fel…..” 
Pentru că dl ministru CUC face ce face și-i consideră vinovați de toate nerealizările din sector – tot pe ăia care au guvernat în 2016 (ca și cum înainte și după n-ar fi tot PSD-ul la guvernare!), – a primit o replică pe măsură din partea celui care a condus atunci guvernul României. Merită s-o urmăriți!

Pentru novici, trebuie să mai știți că dl Alexandru- Răzvan CUC (deputat PSD de… Giurgiu din 2016), a mai survolat ministerul transporturilor (între  – 

 

Joi, 4 aprilie a. c., tot CUC a mai interpretat un rolișor (prost, cum altfel!), într-un spectacol regizat pe centura orașului Mihăilești (în prezența mass-media, deși pretindea că era tot o vizită… neanunțată!). Pretextând că este revoltat de neseriozitatea constructorului spaniol care realiza lucrarea, deoarece ar fi găsit la lucru doar 7 muncitori cu 4 utilaje – în văzul lumii – Cuc a rupt contractul încheiat cu acesta, în 2016!
Și ăsta-i doar începutul!
Până la terminarea mandatului, dacă nu-i zburătăcim mai repede din cuibul parlamentaro – guvernamental, ăștia ne termină de tot!
De nu ne mai arde de nicio autostradă!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…
Să fiţi sănătoşi şi veseli! 
ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –
TIBERIU M. PANĂ

_____________________________

Maria Tănase – Trenule, mașină mică

Melodiile anunțurilor vocale din gările României (1970 – 2016)

Connect-R – Tren de noapte (Official Music Video)

Trenu Tuc Tuc | Trenolino (animație)| Nelu Stratan |

Anatol Mîrzencu – A PLECAT UN TREN

Alți postaci, la fel de plini de… draci:
„Sunt: 2 ore doar pe București – Constanța, pentru că a fost linia modernizată:)) în rest ..sănătate, tot 7 ore facem cu cel mai rapid tren. De acolo se scoate cașcavalul gros din turism, pentru baronii locali, finanțe pt. partid, vin alegeri anul ăsta și anul viitor, trebuie să ofere condiții cât mai bune pentru mers la mare, și la toamnă/ iarnă de mers la munte, adică pe valea Prahovei, nu va faceți iluzii
Ziua Recoltei: La fel cum pe vremuri se găseau de toate în aprozare, cu condiția să fie Ziua Recoltei și Ceaușescu să fie în vizită de lucru, tot așa îl rugăm pe prea-stimatul imbecil care veghează transporturile să-și facă publică lista deplasărilor cu trenul ca să putem beneficia și noi, boborul votător, de o călătorie care să dureze mai puțin dcât una Moscova- Vladivostok.
Partea aia cu toaletele curate e, totuși, prea gogonată…
Ziua Recolteivedeți nerecunoscătorilor? nu există nicio problemă… realitatea e asta de v-o spunem noi nu ce trăiți pe propria piele!
radukku: A mers pe cel mai rapid sector de cale ferată din România, dar nici acesta nu este modernizat complet, nu are ETCS funcțional, iar în loc ca trenurile să facă 1 oră și 20-30 minute acestea fac 2 ore. Să meargă cucul pe tronsonul Brașov- Sighișoara unde trenului îi ia de două ori mai mult timp să îl parcurgă, față de acum 10 ani, adică aproape 3 ore pentru 100 kilometri. Căile ferate reprezintă sistemul osos al economiei. Este strigător la cer ce au făcut niște borfași cu acest sistem în ultimii 30 de ani. Toți cei care s-au perindat la conducerea CFR și a MT în acești ani ar trebui executați pentru trădare și sabotarea economiei naționale.
asta cu vizitele e fumată deja, și Sorinutza de la Sănătate face la fel, vizite surprize seara la 22 la un spital din Dej:) povestesc toți cum se duc în vizite,dar de soluții nu mai zic sau ce au făcut până acum de când se află în fruntea acelor ministere, se mai întâmplă asta și la privat, se numește… bla-bla sau vrăjeală.
Fiecare vagon să aibă propriul ministru al Transporturilor, plus unul special care să curețe toaletele din capul vagonului după fiecare folosire!
Apropo, știți ce au în comun bebelușii și politicienii? Trebuie schimbați cât mai des și din aceeași cauză!
OH: Vedeți ce cioflingar este poporul român? Așa e el învățat să vină toarășu’ de sus de tot să controleze toaleta din tren, apa din galeata infirmierei din spital, tarabele din piețe etc. Directorii, șefii, subșefii, șefuțiii oare ce fac? Vă spun eu: NIMIC, pentru că ei sunt rude și pilele toarășului. Cu stimă, N.C.
Avem soluția: Avem soluția pentru problemele CFR: fiecare tren va fi dotat cu CUC!
Vizite programate: Sunt curios, dacă în trenul tovarășului Cuc, au mai urcat alți călători, pe parcurs, sau a mers fără oprire până la destinație! Și ce să vezi, nici nu era lume multă, deși la casă, dacă vroiai să cumperi bilet cu loc, te anunța că nu mai sunt locuri. Și, culmea, peroanele erau curate, trenul era spălat și parfumat, iar toaletele sclipeau de curățenie. Băi, bolșevicilor, nu vă este rușine să duceți țara la pierzanie? Dar, nu sunt de vină cei ce manipulează și mint de îngheață apele, cu bunăstarea cetățenilor, ci, cei ce ignorând viața reală, mai cred încă în vorbele acestor impostori!
D-l KuK: La Otopeni a inspectat closetele și a demis directorul Tarom, pe tren a inspectat closetele.
Propun să îl denumimClosetto” pe actualul ministru al transporturilor
Parafrazându-l pe Jaroslav Hasek: „Victoria Austriei izvorăște din latrină” așa și la noi „Victoria în transporturi izvorăște din closet
Cincinal – realizaări:  Hahahahahaaaaaa! Nici Japonia nu mai este ce-a fost!
Deci, concluzia!? vedeți nerecunoscătorilor? nu există nici o problemă… realitatea e asta de v-o spunem noi, nu ce trăiți pe propria piele!
Propagandă de 2 lei: Un ministru politruc și incompetent din Guvernul Hoției Naționale cu apucături de activist PCR. Un vierme!
:)))))))))))))): al dreacu tren! 5 minute mai devreme! asta chiar că nu a mai fost văzut în România. Plus că nu e ok în mod normal să ajungă un tren mai devreme, că încurcă planificarea pe toată ziua a celorlalte trenuri de pe aceeași linie.

Foarte corect: Există ceva toleranță, dar în mod normal trenurile, și de pasageri și de marfă, trebuie să respecte graficul de parcurs!

Chiar dacă ar avea locomotivă supersonică, nu poate ajunge cu multe minute mai devreme, deoarece trebuie să aștepte la semnal, nu are cale liberă!

Sublinierile ne aparțin.

3 gânduri despre “Mai nou, CUC(u) zboară cu trenul…

    1. Întru totul de acord!
      Unde nu e cap, vai de picioare!
      La ce te poți aștepta din partea unor gângavi agramați!? Și care – prin ascensiunea lor de neoprit (!?) – confirmă adevărul conform căruia „așchia nu sare departe de trunchi”!

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.