Gutău și faptele sale edilitare (I). Astăzi despre… „lumina” de la Gară!

Motto: Umbrele seamănă, ce-i drept, cu întunericul, dar sunt fiicele luminii. Lucian Blaga

Povestea vorbei (de astăzi): tot felul de pițifenderi autohtoni și-au făcut un titlu de mândrie din a-l glorifica pe Gutău Mircia, pentru realizările sale edilitare. Pentru care i s-ar fi dus buhul, fapte care i-ar fi adus realegerea sa ca primar. Deși n-a întrunit decât vreo 16-17% din voturile vâlcenilor care beneficiau de acest drept.

De fapt, Gutău mai mult se face că face! Urcat pe gardul unor posturi TV de casă și așezat temeinic pe manșeta unor gazete favorabile de pe peretele feisbucist al experților locali în pupincurism, Gutău cotcodăcește – cât e ziulica de mare – despre cât de mult îi pasă lui de noi! Și cât de multe face pentru noi. Și cât de nerecunoscători sunt unii dintre noi, pentru aceste binefaceri benevole. Dacă ai fi venit de pe o altă planetă, și nu ai cunoaște realitatea de la firul ierbii vâlcene, ai fi tentat să crezi că ți-a pus Zeul intergalactic mâna pe cap, că a dat norocul peste tine! Mai greu este să înghiți / digeri asemenea cotcodăcisme jenante ale unor luzări interesați, specializați în spălarea de cadavre politice.

Inaugurăm un ciclu de articole despre distanța astronomică dinte vorbele și faptele zisului primar. Ca să nu se rămână cu falsa impresie că toți vâlcenii sunt orbi și muți, nevăzând și nespunând nimic despre hainele noi ale împăratului local. În ce ne privește, am făcut-o de câte ori preopinentul ne-a dat acest prilej. Și, slavă Domnului, a făcut-o fără număr, fără număr…

Putem să-i iertăm pe copiii care se tem de întuneric, dar adevărata tragedie este a adulților care se tem de lumină.Platon

Pe 20 mai 2019 – (reluat în 2020 și pe 20 mai 2021) – am publicat pe pagina mea de facebook următorul comentariu, însoțit de dovezi fotografice ale celor afirmate: «„Iluminatul” nocturn din zona Gării din municipiul Râmnicu Vâlcea!
ORBECĂIALĂ ÎN TOATĂ REGULA!
NICIUNUL DINTRE BECURILE MONTATE ÎN LAMPADARE NU MAI ARDE!
ȘI NU DE IERI DE AZI…
DAR NIMENI NU OBSERVĂ…
ÎN SCHIMB, TOATĂ LUMEA ESTE MULȚUMITĂ DE „MINUNATELE” CONDIȚII CREATE DE „ÎNȚELEAPTA” ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ LOCALĂ!
DA’ CE NEVOIE MAI ESTE DE ILUMINAT PUBLIC STRADAL, CÂND AVEM UN… FAR CĂLĂUZITOR!?»

08.06.2021 Iluminat GARĂ1

08.06.2021 Iluminat GARĂ2

Nu te teme niciodată de umbre. Ele arată doar că există lumină prin apropiere.

08.06.2021 Iluminat GARĂ3

Strada Maior V. Popescu spre b-dul Tudor Vladimirescu (în prim plan lampadarul din colțul nord-vestic al peronului din fața gării)

08.06.2021 Iluminat GARĂ4

Lampadarul aflat pe colțul nord-vestic al peronului gării (în fundal – clădirea poștei).

08.06.2021 Iluminat GARĂ5

Lampadarul din colțul sud-vestic al peronului (peste drum, luminat a giorno, se vede magazinul Annabella)

08.06.2021 Iluminat GARĂ6

08.06.2021 Iluminat GARĂ7

Lampadare „stinse”, aflate peste drum de gară

08.06.2021 Iluminat GARĂ8

08.06.2021 Iluminat GARĂ9

Unde este multă lumină, umbra este mai neagră. Johann Wolfgang Goethe

Și le-am repostat și s-a comentat abundent. Și s-a criticat… justificat! Și… NIMIC! Ți-ai găsit ca toate acestea să miște pe cineva dintre cei vizați! Pentru că știam că sunt monitorizat / urmărit de către oameni de bine care trăgeau semnale de alarmă (!), într-un târziu – după nenumărate astfel de atenționări publice – s-a produs o… minune! Nu vă gândiți la remedierea deficiențelor iluminatului public, că era mult prea mult!

„Soluția” găsită de administrația publică locală a fost una… inedită. Și fără precedent la nivel național. Poate și la nivelul Căii Lactee… Motiv pentru care ar putea să fie preluată și de către alți înainte stătători aflați în capul trebilor obștești din galaxie. Din multitudinea de surse de lumină aflate pe fiecare din stâlpii de pe peronul din fața gării (câte 5 astfel de surse, aflate pe fiecare din cei 3 stâlpi), au mai lăsat doar câte una pe fiecare dintre aceștia! Doar cea din vârful stâlpului. Restul au fost… descăpățânate! Ce și-or fi zis capetele țuguiate din fruntea (negânditoare a) administrației: trebuie să punem capăt risipei de energie electrică! Prea huzuresc plimbăreții noctambuli, producând atâta dezmăț!

Adevărul este că în gara noastră mică nu prea mai vine nimeni! Din când în când, dacă mai pleacă câte un tren cu oameni care-și iau lumea-n cap. Să-i ducă departe pe cei care mai au puterea de a se desprinde de țărmul existenței lor terne de până atunci. 

Lumina nu se aprinde decât pentru cei ce văd, nu pentru orbi. Mihai Eminescu

Peste doar câteva luni, realitatea de la fața locului era cu totul alta. Să vezi și să nu crezi! Deși, dacă vezi, trebuie să și crezi…

Fotografiile datează din 18 ianuarie 2020. Iar ceea ce se vede reprezintă starea de fapt și a zilei de astăzi.

08.06.2021 Iluminat GARĂ10Lampadarul din colțul nord-vestic al peronului din fața gării (în partea de sus a stâlpului se văd urmele lămpilor dezafectate).

08.06.2021 Iluminat GARĂ11Așa arată lampadarul (singurul care a supraviețuit, amplasat în fața intrării în gară)

08.06.2021 Iluminat GARĂ12Lampadarul din colțul sud-vestic al peronului, amputat și el de mâinile dibace ale slujbașilor primăriei

Și uite așa, fără multă zarvă, a fost rezolvată problema iluminatului public din fața gării din Râmnicu Vâlcea.

Cât despre „semnalizarea” vizuală a existenței în zonă a clădirii gării, vă las pe fiecare să deduceți cam ce s-ar putea afla AICI.

08.06.2021 Iluminat GARĂ13Oricum, se vede și lampadarul care arde în noapte în regim de avarie!

Așa că… Nu disprețui lucrurile mici. O lumânare poate face oricând ceea ce nu poate face soarele niciodată: să lumineze în întuneric  Octavian Paler

Așa arăta GARA din Râmnicu Vâlcea

Gara - Râmnicu Vâlcea

Ultimele stiri – Impact Real » Gara din Valcea, supravegheata video

Gara Râmnicu Vâlcea - Wikipedia

În locul ei a apărut actuala clădire, un paralelipiped hâd, lipsit de personalitate! 

REVOLTĂTOR: Noua gară din Râmnicu Vâlcea, în valoare de 34 de milioane de lei, zace ÎNCHISĂ

Uite gara, nu e gara! În noua construcție s-a băgat un sac de bani, dar nu este funcţională din cauza unei greșeli a constructorului - Eveniment Valcean

Cât adevăr conține și această cugetare: Uneori umbrele din viața noastră apar doar pentru că stăm în calea luminii! De fapt, sunt doar unii, nu prea mulți, care s-au specializat s-o facă… Rămâne de văzut până când.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ

________________________________________

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului, se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea în lead a sursei și cu link activ către pagina acestui articol. Nerespectarea acestor condiții constituie o încălcare a prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

A PLECAT UN TREN DIN GARĂ cu Dem Rădulescu 🎭 Teatru Radiofonic Subtitrat

Scenete din program cu Dem Rădulescu: 7:03 Campion la box 36:47 Doctorul Lapsus

Unda veselă – glume și scurte scenete umoristice despre mersul cu trenul interpretate de Dem Rădulescu, Ștefan Mihăilescu Brăila, Rodica Tapalagă, Anda Călugăreanu, Rodica Popescu Bitănescu, Dumitru Furdui, Ileana Stana Ionescu, Horia Șerbănescu, Horia Căciulescu, Sorin Gheorghiu , Mihai Stoenescu.

Ion Luican – A plecat un tren din gară

Gabriel Dorobanțu – Hai vino iar în gara noastră mică

2 gânduri despre “Gutău și faptele sale edilitare (I). Astăzi despre… „lumina” de la Gară!

  1. Multe ponoase ni se trag de la voturile (din ce în ce mai) puținilor alegători care participă la alegeri.
   Mai ales de când acestea – cum sunt și cele pentru primari – se desfășoară într-un singur tur.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.