CU sau FĂRĂ dezbatere publică!? Aceasta-i… întrebarea!

Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă / Până nu ne-om confrunta, de-om cădea sub masă!

Într-adevăr, aceasta-i întrebarea momentului! Dacă Vasilica Viorica Dăncilă și Klaus Werner Iohannis trebuie să se confrunte public –  într-o emisiune de televiziune – cel puțin o dată, înainte de 24 noiembrie 2019, când are loc al doilea tur al scrutinului pentru funcția de Președinte al statului.

D-na Dăncilă s-a pronunțat răspicat pentru necesitatea desfășurării unor asemenea confruntări publice cu acela ce-i este contracandidat.

Luni, 11 noiembrie a. c., Olguța Vasilescu, șeful de campanie al PSD, i-a transmis o scrisoare lui Dan Motreanu, șeful de campanie al PNL, în care Viorica Dancilă îl invită pe Klaus Iohannis la cel puțin două dezbateri publice. Opinie care a fost întărită de Valeriu Steriu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Ne pregătim pentru a avea o dezbatere. Dorim ca președintele Klaus Iohannis să vină la o dezbatere. Avem invitații de la câteva televiziuni și noi le dăm curs, dar avem nevoie de un adversar. În primul tur, nu am văzut vreo dorință din partea lui Klaus Iohannis.”

Universitatea din București și Europa FM îi invită pe Iohannis și Dăncilă la dezbatere, pe 22 noiembrie, la Facultatea de Drept

Prins de reporterii dornici să-i smulgă o declarație, Klaus Iohannis a dat-o… cotită, spunând că va discuta problema cu echipa de campanie, dar că se va concentra pe întâlnirile cu alegătorii: „Vedeti, PSD încearcă să atragă atenția prin tot felul de manevre. Urmează să discut cu colegii și colegele mele, eu mă voi concentra pe întâlnirile cu alegătorii”… Și s-a dus! Iar staff-ul său de campanie a zis… pas! Că nu se vor vedea față-n față! Luni seara, la finalul întâlnirii liberalilor cu Klaus Iohannis, Dan Motreanu a declarat franc: „Pentru noi este foarte clar că nu trebuie să aibă loc dezbateri în turul al doilea, pentru că din punctul nostru de vedere, democrația înseamnă în primul rând întâlnirea cu cetățeanul. Mergem pe întâlniri cu cetățenii. Din momentul când va începe campania vom avea întâlniri cu organizațiile și cetățenii. Vom face și mitinguri. Nu cred că vom avea mitinguri în București. Preferăm mai degrabă mitinguri în județele țării”.

Și-am zis verde foi trifoi / Hai să vă-ntâlniți la noi!

Astăzi, 12 noiembrie 2019, Universitatea din Bucuresti si Europa FM au lansat o invitatie publica la dezbatere celor doi candidați la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

O asemenea invitație le-a fost adresată celor doi și de către Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar Iași (USLIP). Într-un Comunicat al USLIP Iași, s-a precizat că: „Locul pe care l-am ales pentru această confruntare de idei, viziuni, strategii, este unul cu puternice semnificații pentru Iași și România – Palatul Culturii (din Iași)”. Se mai precizează că data dezbaterii va fi stabilită de comun acord cu staff-urile celor doi candidați, amfitrionii acestui inedit eveniment urmând să fie „un profesor și un medic”. Iar temele pe care  sindicaliștii din educație le propun pentru dezbatere sunt: educația, sănătatea, justiția, infrastructura și politica externă.

Imagini pentru iohannis si dancila

Și invitațiile pentru participarea celor doi la asemenea dezbateri electorale o să curgă gârlă în zilele următoare. Nu doar din partea televiziunilor de casă ale PSD-ului. Ci, mai ales, din partea unor organizații tradiționale ale societății civile.

Pozițiile divergente ale celor două părți / staff-uri au inflamat opinia publică. Aproape instantaneu, s-au delimitat pozițiile divergente ale celor care au simțit nevoia să exprime o opinie în această… cestiune! Iar facebook-ul a dat în fiert! Ca-n filmele de groază ale existenței noastre postrevoluționare, s-au duelat – și nu numai (!) – păreri dintre cele mai diverse! Unele zise / scrise pe tonuri ultimative, ca și cum fiecare dintre combatanți se considera a fi deținătorul adevărului absolut!

Bine-a zis cine-a zis: / Ai n-ai treabă, tragi… de poartă!

Și am simțit și eu furnicături acute în zona buricelor degetelor… Care nu s-au domolit nici după ce am compus ad hoc și postat TEXTUL de mai jos:

„Iohannis declară că – înainte de turul al doilea – vrea să se concentreze „pe întâlnirile cu alegătorii”! Altfel spus, fără întâlniri „face to face” cu… cealaltă competitoare!
Să-i fie frică lui Klaus Verner Iohannis de… VIORICA DĂNCILĂ!?
Ființa apărută „absolut din întâmplare” în viața politică dâmbovițeană, de care a râs toată lumea de cât este de…!?
Păi, așa ne-a fost vorba, d-le președinte!?
Ținem „cuvântări” mobilizatoare doar în fața propriului activ de partid și facem doar „băi de mulțime”!?
Au mai rămas localități nevizitate, membrii de partid nealiniați la comandamentele de partid și de stat!?
Păi, la cât de… îmbietoare pare să fie bucata de cașcaval care le stă în față, fac ăștia sluj de nu-i mai poate aduna nimeni de pe jos!
Consider că o asemenea dezbatere este obligatorie!
Pentru că ni se propune să alegem… Președintele Statului, nu portarul de la Palatul Cotroceni!
Pentru că – în cadrul unei asemenea dezbateri – fiecare dintre ei trebuie să se raporteze la atribuțiile președintelui și nu la… sexul îngerilor!
Pentru că trebuie să-i auzim vorbind despre felul în care se raportează la fiecare dintre atribuțiile constituționale ale funcției!
Cu atât mai mult trebuie să se desfășoare cel puțin o asemenea dezbatere publică, cu cât președintele în exercițiu se presupune că s-ar pricepe mult mai bine, din exercitarea acestor atribuții în timpul mandatului anterior.
CUM SĂ ALEGI / VOTEZI UN… PREȘEDINTE, DACĂ NU-L AUZI VORBIND DESPRE FELUL ÎN CARE SE POZIȚIONEAZĂ ÎN RAPORT CU EXERCITAREA ATRIBUȚIILOR FUNCȚIEI PUBLICE PENTRU CARE CERE VOTURILE CETĂȚENILOR ROMÂNI!?
ÎMI PLACE SĂ CRED CĂ N-AM ÎNȚELES EU ȘI DL IOHANNIS NU O SĂ DEA CU… FLIT AȘTEPTĂRILOR NOASTRE LEGITIME!

Este posibil ca imaginea să conţină: 7 persoane, text

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane

Este posibil ca imaginea să conţină: 9 persoane, persoane zâmbind

Pentru că Iohannis a venit la Râmnicu Vâlcea, unde și-a încheiat apoteotic campania electorală, (dusă doar în mijlocul partizanilor partidului care-i susține candidatura).  POATE CĂ NE LĂMUREȘTE CINEVA AUTORIZAT, CUM LE-A EXPLICAT EL CETĂȚENILOR (aduși cu treabă aplaudacă și… ovațională!), aflați pe trotuarul care-l ducea spre Casa Sindicatelor, CE ȘI CUM le-a spus acesta despre ATRIBUȚIILE PREȘEDINTELUI
PENTRU CĂ ÎN DISCURSURILE POLITICE ALE SALE, ȚINUTE DOAR ÎN FAȚA LIBERALILOR, NU S-A REFERIT CU NICIUN PRILEJ LA FELUL ÎN CARE ÎNȚELEGE SĂ-ȘI EXERCITE ATRIBUȚIILE FUNCȚIEI ÎN AL DOILEA MANDAT!
ÎN ACEST CAZ, PROPUN SĂ NU SE MAI ORGANIZEZE NICIUN FEL DE CONCURS PENTRU OCUPAREA VREUNEI FUNCȚII… PUBLICE!
CĂ N-AR MAI AVEA NICIUN ROST!
SĂ-I ÎNLOCUIASCĂ PE AI ĂLORA CU AI LOR! SĂ-I PUNĂ DIRECT, CĂ-S CEI MAI BUNI! 

DACĂ IOHANNIS O SĂ REFUZE SĂ PARTICIPE LA O ASEMENEA DEZBATERE, ÎNSEAMNĂ CĂ AM AVUTGHINION, MAREGHINION!

P. S.: Mai explică un sâsâit – din staff-ul de campanie al lui Iohannis – că nu vor avea loc dezbateri publice televizate! CĂ AȘA AU STABILIT… STRATEGII!
ĂSTA CHIAR CĂ-I… GHINION CURAT🤔”

Într-un exces de… adevăr, am distribuit postarea pe alte câteva zeci de grupuri!

Și m-am trezit că sunt supus unui adevărat asalt al comentariilor de toate felurile! Din partea unor prieteni vechi, neprieteni, foști elevi etc. Care mai de care mai… suculente și mai pline de învățătură! Unora dintre acestea am fost nevoit să le replic.

Iată doar câteva dintre ele:

C. Z: – „Când îl aud vorbind de întâlniri cu alegătorii, și aflu că la acele manifestări se intră doar cu invitație sau carnet de partid, mai îmi vine să votez la mișto, cu Viorica!”

M. O.: – „Cand te bagi în tărâțe, te mănâncă porcii😂 haideți să ne uităm la realizările celor doi, eu zic că e suficient.”

D. N.: – „Chiar vrei circ?”

Tiberiu M. Pană:  „D. N. – Dane, ne știm de-o viață!
Nu-i vorba de circ!
Circ o să facă VEORICA, așteptându-l degeaba la televiziunile lor de casă!
Am scris foarte clar – și, în ce te privește, știu că pot să contez – dezbatere publică pe temele care înseamnă raportarea exclusivă la… atribuțiile președintelui!
Altfel, pe mine… mă pierde!
Și știi bine că n-am să fiu singurul. 🤔”

D. N.Tiberiu M. Pană – „nu vorbesc aceeasi limba, iar „masele” asteapta circul: sa vina „duoamna” sa se laude cum a facut, cum a dres, cum a… Eu nu m-as uita.”

M. D.:  – „Inteleg ca tace si face. Dar ce face? Pentru cine?”

Tiberiu M. Pană: „M. D. – De ce să tacă!?
Nu-s probleme pe care să le luăm în râs. Se spune despre tăcere că ar fi de aur, dar nu este așa!
Știm că nu le are cu vorbitu’, dar asta nu îl scuză!
Despre „făcut”, mă abțin.
Pentru „cine”, o să vedem cât de curând!
Stați să treacă la… „evaluări”! 😂”

Crisu Popescu – „Profesorul Tiberiu M. Pană nu e pesedist, nu e admirator, nu e simpatizant și nici votant al stângii. Dar, iată că pune problema așa cum trebuie pusă în democrație. La prezidențiale vii la dezbateri. Dacă nu, ai o problemă!”

Tiberiu M. Pană – „Am exprimat niște gânduri care sunt credințe adânc înrădăcinate.
CARE țin de niște așteptări pe care le consider ca fiind normale, într-o asemenea campanie electorală.
Nu am făcut-o pentru a crea polemici. Și nici pentru a asigura un cadru propice exprimării unor opinii… tendențioase sau licențioase.
Aviz amatorilor!”

Tiberiu M. Pană  – „Iohannis nu înțelege că trebuie să-i reprezinte pe toți românii!? Că trebuie să iasă din pielea pseudo cruciatului anti PSD!?
Cum își permite să jignească milioane de români prin acest comportament!?
Când avea ocazia să o „execute” cavalerește pe VEORICA!? Să-i asigure astfel locul în istorie!?”

C. D.: – „Așa a făcut și cu Ponta… va fi dezbatere… o ia pe cuana Veo pe nepregătite! Este o strategie!”

Cristian Sardaru – „Am fost elevul domnului profesor Tiberiu M Pană, cred că a fost pentru mine modelul profesorului onest, curajos, vertical, îmi plăcea tare mult să-l ascult, discursul său era întotdeauna unul perfect, indiferent despre ce discutam, fotbal, istorie, viață! Salut pe domn profesor Tibi Pană și cred ca ar fi fost unul dintre cei mai buni politicieni din Vâlcea dacă s-ar fi implicat, dar cum politica nu face casă bună cu onestitatea de cele mai multe ori îl înțeleg de ce nu „politică”!”

Cristian Sardaru – „Glumele și trimiterile lui la regimul comunist de atunci, nu le înțelegeau prea mulți colegi, de asta spun că domnul profesor era cel mai carismatic dintre toți!”

Azi aci, mâine-n… Sibiu / Ce-am pierdut și eu nu știu…

În noiembrie 2014, Klaus Iohannis, intrat în turul al doilea cu Victor Viorel Ponta, îl soma public pe acesta să participe la o dezbatere „de idei”, considerând că acestea ar fi „necesare și așteptate de toți românii”!

Ocazie cu care Iohannis scria pe contul său de Facebook: „Constat că domnul Victor Ponta își menține aceeași atitudine arogantă cu care ne-a obișnuit și în ceea ce privește organizarea unei dezbateri electorale atât de necesare și așteptate de către toți românii interesați să afle proiectele celor doi candidați rămași în cursa pentru Palatul Cotroceni (…) Îi cer premierului să mandateze echipa sa de campanie să poarte negocieri cu membrii staff-ului meu pentru a stabili cât mai rapid condițiile de desfășurare a unei dezbateri reale, din care electoratul să poată înțelege care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”.

Ce să se fi schimbat între timp atât de radical, încât o asemenea gândire sănătoasă, precum aceea din campania din anul 2014, să nu mai fie valabilă acum!? Să se fi mototolit într-atât de mult Iohannis – în cei cinci ani care au trecut de la scrutinul anterior – încât să-i fie frică de o confruntare cu… Dăncilă!?

De ce Iohannis și staff-ul său consideră acum că electoratul nu mai trebuie să „înțeleagă” – în urma unei asemenea dezbateri electorale – „care este viziunea fiecărui candidat pentru viitorul României”!? Că despre asta este vorba, despre VIITORUL ROMÂNIEI! Iar aserțiunea țuțerilor care-i dau târcoale, izolându-l astfel de popor, cum că este suficient să privim la faptele sale din primul său mandat, pentru a înțelege ce intenții „prezidențiale” are pentru cel de-al doilea, nu are darul să-i mulțumească pe mulți dintre susținătorii săi, în primul rând!

dancila iohannis guvern inquam octav ganea 20181220162721_OGN_8093-01Sursa foto

Ideea care umblă stingheră prin mintea unora, cum că alăturarea celui mai puternic de cel mai slab, îl avantajează pe ultimul, (deoarece ultimul ar beneficia de așa numitul… efect de halóu!), nu are nimic de-a face cu esența unui sistem democratic de guvernare! Dacă ar fi așa, multe din cele întâmplate (în anii din urmă) în lumea liberă, în situații asemănătoare, nu s-ar mai fi întâmplat! 

Asta susțin unii vorbăreți pe la posturile publice de televiziune! Ar trebui să mai știm că singurul care a refuzat o asemenea dezbatere – în cei 30 de ani trecuți de la evenimentele din decembrie 1989 – a fost Ion ilici Iliescu. În anul 2000 acesta a refuzat să se confrunte într-o asemenea dezbatere electorală cu Corneliu Vadim Tudor, reprezentantul PRM,  considerat ca fiind un partid extremist.

P. S.: Chestia asta – de ultimă oră – cu oferta lui LUDOVIC ORBAN de a-l reprezenta EL pe președinte la o eventuală dezbatere cu Viorica Dăncilă este cel puțin ciudată! Acesta propunându-i Vioricăi să discute despre… „dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de… premier demis”!

Dacă Iohannis mai „fuge” mult de o asemenea întâlnire, mai că-mi vine să-i dau dreptate Veoricăi. Cea care-l ironiza pe IOHANNIS, atunci când spunea că acesta poate să vină la o asemenea dezbatere îmbrăcat… „în fustă”!!!

Între timp Iohannis și-a ridicat în cap o bună și serioasă parte a mass-media! Care-i cere să fie de acord cu participarea la o asemenea dezbatere, invocând – pe bună dreptate –  interesul general! Pentru că, și în politică, publicul – format din cetățenii români cu drept de vot – trebuie să fie stăpânul politicienilor. Tocmai prin mult prea rarul moment al exercitării dreptului de vot!

ATENȚIE! Pentru că socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg!

Imagini pentru iohannis si dancila

În ce mă privește, vreau să cred că până la urmă, o să-i vină mintea la cap lui Iohannis și staff-ului său! Și că, bărbătește, o să ne explice care-s motivele care-l mână în „lupta” cu V. V. Dăncilă și partidul acesteia, pentru a ajunge Președintele României!

Pentru că orice „dezbatere” electorală este pentru a-i convinge pe cetățeni să-i dea votul, nu pentru a o determina pe Veorica Dăncilă să-l… voteze!

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE! 

– Va urma –

TIBERIU M. PANĂ


Sursa foto copertă

Taxi – Domnu’ Soros (horă așezată)

Domnu’ Soros, noi ne ştim din ’99, chiar de la-nceput
De când m-aţi sunat şi mi-aţi zis să fac trupa Taxi, şi aşa am făcut
Pe urmă mi-aţi zis să fac o piesă despre ţară, ceva protestataro-ciudat
Şi am făcut «Criogenia salvează România», aşa cum m-aţi îndrumat.

Pe urmă, mi-aţi zis să vorbesc despre infrastructură şi m-am conformat
Şi am făcut «Aici sunt banii dumneavoastră», sper că n-aţi uitat
Pe urmă, m-aţi pus să fac un album, să-i zic «Politica» neapărat
Şi am zis de partide, de alegeri, de comunişti, de tot ce mi-aţi ordonat

Da’ mi-aţi promis şi vilă, şi maşină, şi un cont beton
Şi eu stau şi-acuma în două camere, la bloc, în Pantelimon
Domnu’ Soros, mă scuzaţi că îndrăznesc, dar of, of, of, trec anii,
Domnu Soros, mie când, mie când îmi daţi banii?

M-aţi pus să abordez un subiect arzător, dar relaxat, fără ură,
Să vorbesc despre Roşia Montană şi despre cianură
M-aţi pus să vorbesc despre Catedrală, să spun că-i prea mare
Şi, ca de obicei, domnu’ Soros, eu v-am dat ascultare

Când cu Donald Trump m-aţi pus să zic de Obama, să zic de bine
Şi eu am zis, domnu’ Soros, am zis, am făcut tot ce-a depins de mine
Şi-am ieşit şi în stradă, domnu’ Soros, când mi-aţi poruncit
Şi am fost tânăr, şi frumos, şi liber. Mă rog, tânăr şi frumos nu mi-a ieşit

Da’ mi-aţi promis şi vilă, şi maşină, şi un cont beton
Şi eu stau şi-acuma în două camere, la bloc, în Pantelimon
Domnu’ Soros, mă scuzaţi că îndrăznesc, dar of, of, of, trec anii,
Domnu’ Soros, mie când, mie când îmi daţi banii?

Auziţi, domnu’ Soros, cu tot respectul, data viitoare când mă mai chemaţi la un protest d-ăsta, eu vreau măcar un avans. Mulţumesc pentru înţelegere.

12 gânduri despre “CU sau FĂRĂ dezbatere publică!? Aceasta-i… întrebarea!

  1. Eu nu sunt pentru vreo confruntare fiindcă Vasilica nu știe decât să spună o poezie sau din hârtiuță. Se va da lovită, jignită, neînțeleasă, totul n-ar fi decât un circ – votați cu inima 🙂. Nu are alt argument. Va repeta la nesfârșit marile realizări, neînțelegând nici un contraargument, iar dacă totuși l-ar pricepe, ar refuza înțelegerea lui. Ar fi o prostie din partea lui Iohannis să se pună la mintea ei.
    Totuși, Vasilica a aruncat mănușa și și-a declarat în avans temele. Cred că avu, împotriva voinței mele, un schimb telepatic cu mine. Mă simt abuzat sau botox-abuzat. Cum de am ghicit ce era în burețel?

    Apreciat de 1 persoană

    1. EU CRED CĂ TREBUIE SĂ STEA FAȚĂ ÎN FAȚĂ. Și am produs argumente care țin de practica dezvoltării unui sistem politic democratic. Iar Comunicatul pe care l-a postat recent Iohannis pe pagina sa de facebook este… jenant!
      Oamenii trebuie să-i vadă pe cei doi într-o asemenea confruntare pe teme de politică externă și restul atribuțiilor constituționale pe care le mai are șeful statului.
      O asemenea dezbatere electorală motivează suplimentar masa mare a oamenilor să participe la vot. Altfel, se duce doar activul (dur) de partid.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Am citit argumentele dvs.
        Totuși, un dialog presupune doi oameni cât de cât la același nivel. Analfabeta urmărește doar circ care să demonstreze cât de nedreptățită, jignită este ea, cum dorește ea binele românilor, cum ne iubește ea pe toți și vrea să aibă grijă de noi care n-o lăsăm spre răul nostru.
        Un dialog cu o asemenea persoană este riscant, după părerea mea.
        Dacă aveți o ciocnire cu o țigancă pe stradă, probabil încercați să scurtați discuția cât mai mult, altfel, vă scuipă, își ridică poalele în cap, …
        Îmi aduc aminte că acum mulți ani, pe vremea lui ceașcă, eram într-un autobuz, rezemat de geamul din spate. Lângă mine, un țigan cu un brați amputat. Nu sunt de loc un individ plăcut de mase, chiar dimpotrivă. Simt ostilitatea celorlalți și le-o transmit pe a mea. Probabil că țiganul a fost deranjat de simpla mea prezență. A început să mă batjocorească și să mă împungă, să mă lovească cu ciotul. Am rămas impasibil. Spre totala mea uimire, după vreo trei stații, călătorii l-au dat jos din autobuz în brânci. Apoi au început cu mine – cum de l-am răbdat, cum de n-am zis nimic … Dar eu știam că, dacă aș fi deschis pliscul sau aș fi comis gestul violent pe care mi-l reprimam (sunt un bărbat înalt), pe mine m-ar fi aruncat jos după cel mult două stații.

        Apreciat de 2 persoane

  2. Dezbaterea e de folos doar ziariștilor și cârcotașilor din ambele tabere. Vor subiecte pentru articole, pentru emisiuni TV (cu publicitate plătită) Știm ce au făcut cei doi în ultimii 3 ani. Vreți promisiuni aiurea?
    Eu nu pot să-mi închipui că dna Dăncilă va conduce CSAT-ul ori că va primi onorul în situații de protocol. Nu pot admite să mă reprezinte. Indiferent dacă va fi vreo dezbatere pe post de circ pentru mulțime.

    Apreciat de 2 persoane

    1. Am provocat această discuție pornind de la un principiu. Care ține de desfășurarea unui proces democratic, cum este cel electoral pentru alegerea șefului statului. Nu pentru a înclina balanța într-o parte sau alta. Pentru că fiecare avem convingeri pe care nu le demolează o eventuală contraprestație a unui candidat într-o asemenea dezbatere!

      Apreciat de 1 persoană

      1. Insist. Ce puteți afla de la o dezbatere? Președintele nu are nicio putere dacă parlamentul nu vrea. Doar la alegerile parlamentare vor fi necesare zbateri și dezbateri. Acum e inutil pentru noi. Util doar pentru mass-media.

        Apreciază

      2. Vă citesc postările și le apreciez, inclusiv prezenta. Principiul dvs. presupune două părți civilizate, care procedează democratic. Este o greșeală să vă așteptați la asta din partea psd sau a Vasilicăi, chintesența imposturii.

        Apreciază

  3. Pingback: O dezbatere | Născut pe lista neagră

  4. Ati postat un material echilibrat, normal, democratic, de bun simț. Staful PNL, inițial a răspuns, da, e ok, o confruntare civilizată, iar acum ca și Iohannis veniți toți (ca și el) și loviți în adversarii politici invocând motive josnice. Tocmai de aceea e și jos România, că mulți nu avem coloană vertebrală și echilibru. Și, culmea, e apreciat ca persoană înaltă, de o ținută ireproșabilă.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.