Ce șanse sunt să mai rămânem… oameni!?

Motto: „Omenirea nu va scăpa niciodată de necazuri până când iubitorii înțelepciunii nu vor ajunge la frâiele puterii politice, sau până când deținătorii puterii nu vor deveni iubitori ai înțelepciunii. – Platon

      Omul cu halatul alb: „Halatul, halatul.. .da’, cât    costă halatul? E scump, e scump, dincolo-i mai ieftin!” 

Scrisoarea deschisă publicată pe blogul unei doamne – adresată mai marilor politici ai zilei – prin adevărurile pe care le conține, mi-a dat ocazia să exprim prea plinul de dezgust și mânie, produse de întâmplările de campanie electorală petrecute în zilele din urmă. Nu are rost să insist, deși câteva vorbe ar fi utile.

Asistăm la cea mai abjectă și plină de mârșăvii campanie electorală din ultimii 29 de ani. În care vremelnicii deținători ai puterii și-au bălăcărit în chip inimaginabil oponenții, ca și cum existența și activitatea acestora din urmă nu ar face parte din jocul democratic al alternanței la putere!

Ca și cum intențiile lor programatice nu ar trebui combătute cu argumente pragmatice și pertinente!

Ca și cum opoziția există doar pentru a fi crucificată în piața publică, fiind condamnată doar de vorbele de clacă ale mai marilor întâmplători ai zilei, fără să mai lase niciun drept de apel!

Ca și cum actuala majoritate de conjunctură – formată dintr-un PSD nereformat, cu vădite înclinații dictatoriale, preocupat doar de salvarea de la (o binemeritată) pedeapsă a liderilor săi marcanți, partid care-și ascunde aceste intenții sub masca facerii de bine, (în schimbul îndatorării pe termen lung a statului) și un ALDE de buzunarciupit dintr-o pretinsă dreaptă tradițională, în bună măsură compromisă, ca urmare a așezării intereselor sale reale la picioarele nespălate de sângele crimelor trecutului, înfăptuite de PCR-FSN-PDSR-PSD – ar fi succesoarea terestră a Făcătorului ceresc de minuni!

Iar reacția spontană populară, de respingere a acestui fel de a mai face politică – prin asmuțirea unora dintre români împotriva celorlalți, prin reînvierea unor practici stalinisto- securiste, exersate îndeajuns pe neamul românesc în anii 1944-1989 și 1990-1992 – era de așteptat. Doar cei care au generat-o se fac că nu înțeleg despre ce este vorba. Și agită în aer sabia războiului, ignorând preceptul biblic conform căruia, cel care o face… de sabie va pieri!

Discursul PSD-iștilor aflați în marș forțat prin Moldova a culminat cu aserțiunile delirante de la GALAȚI, ale coanei ROVANA PLUMB și ale liderului național al acestora.

Rovana Plumb, cea care confundă (voit!?) PSD-ul cu… România, afirmând – cu pumnul strâns, agitat amenințător în aer: „- PSD! Noi sântem România! PSD are pentru România cel mai bun program de guvernare din ultimii 30 de ani! Și asta datorită unui lider cu viziune, un om care-și iubește țara! ȚARA LUI LIVIU DRAGNEA, președintele PSD”! „PSD reprezintă cel mai bine interesele României oriunde, în Europa și în lume. PSD niciodată, niciodată nu va desființa salariul minim pe economie, așa cum vor să facă PNL-iștii și USR-iștii. Din cauza PNL și USR România nu este tratată egal între țările europene.

Cum să rămâi indiferent atunci când auzi asemenea elucubrații!? Cum să nu reacționezi când știi cum trăiești tu și cu toți ai tăi!? Când știi că mulți din cei apropiați ție au tot plecat în continuare din țară, de când deasupra acesteia – în loc de bunătățile din Cornul abundenței (așa cum susțin PSD-iștii că s-ar fi întâmplat!) – s-au revărsat toate molimele pământului!?

R. Plumb: „- în doi ani de guvernare, cu Liviu Dragnea, România a redevenit grânarul Europei! (trebuie spus că nu a fost niciodată așa ceva, fiind un mit trist, rătăcit printre adevăruri minore, n. n.), asta face Liviu Dragnea PSD prin Programul de guvernare, reducem decalajele de dezvoltare, asigurăm alinierea salariilor la salariile europene…”! Un adevărat delirium tremens, produs voit pentru o audiență buimacă și pafaristă. Formată din bezmeți, cărați cu anasâna din loc în loc, pentru a asista la asemenea parodii de doi bani.

Iar Nicolae-Liviu Dragnea a delirat la rându-i:

N.-L. DRAGNEA: „Ținem summitul PSD la Galați. Fiindcă suntem europeni și la Galați, și la Brăila și în toată țara. Noi suntem români, europeni în toată țara…”

Sursa Foto

N.-L. DRAGNEA: „- Suntem europeni acasă la noi, nu numai în toate cele șase case furate de Iohannis la Sibiu…. Iohannis a folosit acest summit pentru interesele lui.
Am văzut cum se plimba singur, nu-l băga nimeni în seamă. Asta e soarta slugilor, oameni buni!
Sunt sigur că Iohannis a mai cerșit încă o sancțiune pentru România. A profitat de faptul că a fost singur și a lucrat împotriva României, a atacat Guvernul, justiția, tot ce e mai bun în această țară. Premierul Olandei ne-a jignit. Nu am vrut să le vindem portul Constanța.
Ne mint că avem probleme cu statul de drept. Nicio legătură nu are intrarea noastră în Schengen cu statul de drept.
Oriunde mergem ne urmăresc bătăuși. Iohannis vrea să conducă țara cu bâta.
– Vă chem să votați niște patrioți în Parlamentul European. Trebuie să apărăm tot ce am câștigat până acum, creșterea pensiilor, salariilor, dezvoltarea agriculturii. E nevoie de oameni care își iubesc țara, cărora nu le e frică să se bată pentru România.
USR, PNL au votat împotriva propriei țări. Fiecare europarlamentar din fiecare țară luptă pentru țara lui. Ăștia sunt oameni fără patrie. Acești nemernici l-au folosit pe Iisus Hristos în toate felurile. Haideți la vot pe 26 mai, să câștige România, PSD!”

Întrebarea dacă este posibil așa ceva, a rămas astfel fără obiect. Mai bine ar fi să ne întrebăm cât mai pot escalada creatorii ei, această… joacă de-a patriotismulPentru că este clar că, din acest moment, ne putem aștepta la orice este mai rău. Pentru că loc de bine nu mai este.

Trăim în „țara arătatului cu degetul!” Obligatoriu, într-o singură direcție, spre… celălalt!
Țara în care fiecare dintre furi strigă în gura mare… prindeți hoțul! Și-l și indică pe cel care trebuie să fie grabnic… priponit! Mai mult decât atât, contribuie decisiv și la prinderea lui. Ca să nu existe niciun fel de îndoieli!
ÎNCĂ trăim în țara în care – în asemenea momente de cumpănă – trebuie să alegem… „răul cel mai mic”! Că de cel mare s-au lămurit și speriat aproape toți! Chiar dacă el va continua să existe! Mult și bine (vorba vine)!
De multe decenii neamul ăsta nu a avut posibilitatea ca să aleagă între BINE și RĂU! Și încă nu se întrevede această posibilitate! Pentru că, adesea, pentru el au hotărât alții. Care ne-au stabilit și rezultatul scrutinului. Astfel încât să se asigure o majoritate suficientă pentru guvernare. Comuniștii nu s-au mulțumit numai cu atât. Pentru a-și învinge teama de… trecut (care nu i-a părăsit niciodată!), aveau nevoie de… unanimitate! Și, indiferent de cum votau românii, rezultatele oficiale indicau procente „pentru” de minimum… 99%!

După evenimentele loviluționare din decembrie 1989, pentru o scurtă perioadă ni s-a părut că putem mai mult! Știam că merităm mai mult. Și am crezut sincer că se poate! Nu dintr-o dată și nu fără eforturi de toate felurile.

Dar s-a dovedit că nu se poate! Prea multe și mari erau piedicile pe care le aveam în cale. Prea mult și mulți au profitat de poporul care a ieșit din bezna comunismului. Ușor de manipulat și încrezător în mitul tătucului bun. Ca și cum i-ar fi datorat ceva și nu… invers!

În asemenea condiții, nu știu dacă ar trebui să ne bucurăm nespus că încă… trăim!
Vedem cum trece în viteză pe lângă noi încă un cârd de alegeri, din care vom rămâne cu același gust amar al zădărniciei existenței votului universal.

Realizând cât de puțin pregătiți pentru… democrație sunt mulți dintre cei care au mai rămas prin țară. Dornici să profite de orice oscior care le-ar mai putea fi aruncat, decât să-și ia viața în propriile lor mâini!

Realitate care se va dovedi greu de schimbat!

De această realitate încearcă să profite Liviu Dragnea și ciumpalacii săi, atunci când vorbește de grupul de bătăuși al opoziției, care-i urmăresc prin țară pe… mielușeii pesediști, grup asupra căruia s-ar fi găsit „bolovani, pietre și bâte”! Așa cum – cu ani în urmă – românii  erau mințiți fără rezerve, atunci când „minerii cu epoleți le povesteau ce de droguri, arme și valută au găsit la sediile din București ale țărăniștilor și liberalilor! 

Nu rămân prea multe cuvinte de spus!
Mai este puțin și trebuie să vorbească urnele!

DACĂ nici acum nu înțelegem ce se întâmplă în țara noastră, înseamnă că ne refuzăm șansa de a mai exista în istorie!

Și nu-i poveste! Pentru că un asemenea tren nu trece de mai multe ori prin gara noastră mică!
Asemenea materiale – precum cele folosite pentru ilustrarea acestui articol – sunt DOCUMENTE care trebuie să fie VĂZUTE, ÎNȚELESE și DISTRIBUITE! Cât mai mult, cât mai departe și cât mai adânc.

DUMNEZEU SĂ NE ŢIE,
CĂ CUVÂNTUL DIN POVESTE,
ÎNAINTE MULT MAI ESTE!

Iar până atunci, vorba lui Caragiale…

Să fiţi sănătoşi şi veseli!

ŢINEŢI APROAPE!

Va urma
TIBERIU M. PANĂ


FOTO copertă

Vezi întregul spectacol PSD-ist de la GALAȚI.

Dacă doriți să… revedeți! De la minutul 30 la minutul 35;30, încadrându-se în curentul care-i trage partidul spre… fundul politichiei dâmbovițene, a vorovit CARMEN GABRIELA AVRAM! Care a propus audienței să-i vorbească despre… ADEVĂR! Pe tonuri  nazalizate, lăsând impresia că este preocupată exclusiv de soluționarea problemelor patriei, împungând și ea aerul cu mâinile, nepieptănata de serviciu a PSD a scornit un discurs despre o realitate paralelă, atribuind celorlalți paternitatea dezbinării, creată de ai ei în România de astăzi!

Auzi argument la cocoană: România nu e mică în U. E., este pe locul 7 ca suprafață! Mare, mare descoperire! Pentru care, mândra asta chiar că merită să fie promovată pe un… purcoi de euroi!

Sinteza zilei. La Mulți Ani, Carmen Avram!  817Sursa FOTO

Vedeta de televiziune varaniană, acroșată în compensație de PSD (pentru călcarea în picioare a deontologiei meseriei de ziarist la zisele posturi TV), purtată ca sfintele moaște prin județul Vâlcea (prin locuri care, așa cum am dovedit cu prisosință, îi erau și îi sunt… străine!), susține că nu mai poate de iubire și de dor după… vâlceni, după ieșeni, moldoveni etc.!

După difuzarea articolului nostru, PSD-ul s-a… strofocat să-i confecționeze imaginea unei înrăite adulatoare și neobosite vizitatoare a plaiurilor vâlcene, dând în populație cu un Comunicat care nu face altceva decât să pună sare pe rană! Dovedisem cu vârf și îndesat că – înainte de a-și descoperi devotamentul pentru crezul PDS-ist – Carmen Avram nu avea amintiri asumate public despre Vâlcea și vâlceni. După ce au îmbrăcat-o cu cămășuța de noapte de culoare roșie, ornată cu… perechi de trandafiri ofiliți, profitorii de imaginea necoafată a fostei jurnaliste, nu mai știu ce și cum să facă pentru a o introduce și menține în pupila dilatată a propriului electorat, iubitor al antenismelor dezlănțuite.

Un jenant material de publicitate electoralăcomandat de Partidul Social Democrat (PSD), CUI 41190008, executat de SC VALCEA WEEK PRESS SRL – și care o să fie decontat din banii publici, deși nu are nimic de-a face cu realitatea! C-șa-i hora pe la noi!


Orice om i-e frică-n viațăVeorica de Videle

Ovidiu Mihăilescu – Garduri și borduri (România egoistă)

2 gânduri despre “Ce șanse sunt să mai rămânem… oameni!?

  1. Apreciez că „Scrisoarea” mea a fost muza acestui articol, cronică a campaniei electorale abjecte a unor politicieni fără scrupule. Cum de le-am permis atâția ani să crească și să se transforme în monștri? E și vina noastră, iar, dacă românii nu renunță la nepăsarea care le-a paralizat mințile, răspunsul la întrebarea „ce șanse sunt să mai rămânem oameni” este evident.
    Îţi doresc o zi frumoasă și s-auzim numai de bine!

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.